Ρε τι πάθαμε φασσεσ πουθενά και στο εξωτερικό έχει εκατομμύρια αν είναι δυνατόν μην ανησυχείτε τώρα που άλλαξε το κλίμα του χρόνου θα έχει πολύ χιόνι παντού και θα έχουμε πολλές εδώ χαχαχαχα ότι να ναι

Έτσι είναι Δημήτρη...όταν θέλει να σου δώσει, θα σου δώσει...Εχθές είμασταν για λαγό με πολύ ομίχλη. Τα σκυλιά μ@λ@κιζόταν και γύρω στις 10:30 το πήραμε απόφαση οτι δεν γίνεται τίποτα. Μέχρι εκείνη την ώρα είχαν περάσει απο πάνω μου τρία καθάρματα. Τα δύο μαζί και ένα μόνο του σε μικρό ύψος. Ομίχλη βλέπεις. Δεν τουφέκισα για να μην χαλάσω τα σκυλιά που ψάχνανε για ντορό. Οταν αποφασίσαμε να τα μαζέψουμε ακούω από το δέντρο που ήμουν από κάτω ελικόπτερο. Κινήθηκα για να δω καλύτερα. Ηταν δύο καθάρματα που πήγαιναν να κάτσουν και που με το που με πήραν χαμπάρι την έκαναν αλλά η μία έμεινε μαζί μου. Τεσσάρι για λαγό βλέπεις. Ηταν η πρώτη για φέτος. Είπα για να έρθουν πάνω μου θα είναι κι άλλα πουλιά. Εκατσα μέχρι τις 11:30 - 12 που σηκώθηκε και η ομίχλη και άλλα πουλιά δεν είδα . Παρά την κωλοφαρδία μου η εντύπωση παραμένει. Τα πουλιά της προηγούμενης εβδομάδας έφυγαν . Το που πήγαν μένει να το βρούμε. Θα δούμε από βδομάδα που θα αλλάξει και ο καιρός. Τα παραπάνω σε Δυτική Μακεδονία.
Κι εμένα ρε φίλε γιατι δεν θέλει ; Γιατί γαμ... τα τελευταία χρόνια ;Έτσι είναι Δημήτρη...όταν θέλει να σου δώσει, θα σου δώσει...
Ειδάλλως μπορεί να περιμένεις στο καλύτερο καρτέρι, όλη μέρα και να μη βάλεις πουλί στο χέρι...
Γιατί εσένα, σ' αρέσουν τα άγρια...Κι εμένα ρε φίλε γιατι δεν θέλει ; Γιατί γαμ... τα τελευταία χρόνια ;![]()
Δημήτρη κι εμένα κόντρα μου πάει. Αυτή η φάσα ήταν η πρώτη και τις κυνηγάω από 20 Οκτωβρίου . Τις βλέπω σ' ένα καρτέρι και όταν την άλλη μέρα είμαι εκεί περνάνε 100 μέτρα παραπέρα κι εγώ μένω να τις κοιτάω. Την προτελευταία εβδομάδα τις έβλεπα στο καρτέρι του λαγού σε κοπάδια των 200 - 300 πουλιών και όταν αποφάσισα να τις κυνηγήσω την προηγούμενη βδομάδα εξαφανίστηκαν. Σε κάποια φάση που πήγα να κάνω ένα τεστ στην καραμπίνα μου με καβάλησε ένα κοπάδι κι εγώ είχα μέσα σκοπευτικά φυσίγγια #8,5 και 28gr που τις γαργάλησαν. Τι τα θες γι αυτό τα κυνηγάμε τα καθάρματα. Αν δεν είχε αυτές τις γκαντεμιές δεν θα είχε ενδιαφέρον.Κι εμένα ρε φίλε γιατι δεν θέλει ; Γιατί γαμ... τα τελευταία χρόνια ;![]()
Δημητρη απολαυσε το τοπιο και δες το λιγο θετικαΕιλικρινά νόμιζα πως τα τελευραία χρόνια ειχα δει τον "πάτο", αλλά εκανα λάθος.
Σήμερα με το που εκοψε η βροχή γυρω στις 10 ,τα μαζεψα και έφυγα για καριολοαναζήτηση. Πήγα σε πιλλά μερη πιυ αλλες φορες τις έβρισκα με τέτοιο καιρό. Παρ ότι τελη Νοέμβρη , καιρός ειναι ζεστός κι αυτό λεει πολλά.
Ανέβηκα λοιπόν πλαγιές,κατέβηκα ρεματιές ,έριξα ντουφεκιές παρότι δεν μου αρέσει αυτό ,αλλά μάταια.Δεν ειδα να σηκώνεται ουτε ενα πουλί. Για το τέλος άφησα ενα σημείο που μα την αλήθεια ,έστω και ενα ζευγάρι πίστευα θα σηκωθεί. Ειμαι πολύ ψηλά και απο κάτω μου απλώνεται μια τεραστια ρεματιά που φτανει μεχρι το ποτάμι.Μέρος αγαπημένο που άλλοτε κρατούσε πολλά πουλιά. Ειχε και βοσκή και κούρνιες.
Στέκομαι λοιπόν ,αγναντεύω για λίγο και ριχνω μια τουφεκιά.Ε και λοιπόν ; δεν πετάει τίποτα.
Απογοητευμένος και ενώ ο καιρός άρχισε πάλι να κλεινει και να βρέχει,τα μαζεψα και γύρισα στο κονάκι μου.
Η επιλογή του φετος να ανέβω πιο αργά για να εχουν πιάσει τα όποια πουλιά ,αποδείχθηκε και πάλι φόλα.
Όντως ρε πατρίδα,άμα ανεβαίνες στα Μπάσιματα θα έκανες καλό παιχνίδι και θα είχες και την προσμονή για το τι θα σου ξημερώσει...πολύ γλυκιά προσμονή αυτή,όλα τα Μπάσιματα για μένα αυτή η προσμονή!Ειλικρινά νόμιζα πως τα τελευραία χρόνια ειχα δει τον "πάτο", αλλά εκανα λάθος.
Σήμερα με το που εκοψε η βροχή γυρω στις 10 ,τα μαζεψα και έφυγα για καριολοαναζήτηση. Πήγα σε πιλλά μερη πιυ αλλες φορες τις έβρισκα με τέτοιο καιρό. Παρ ότι τελη Νοέμβρη , καιρός ειναι ζεστός κι αυτό λεει πολλά.
Ανέβηκα λοιπόν πλαγιές,κατέβηκα ρεματιές ,έριξα ντουφεκιές παρότι δεν μου αρέσει αυτό ,αλλά μάταια.Δεν ειδα να σηκώνεται ουτε ενα πουλί. Για το τέλος άφησα ενα σημείο που μα την αλήθεια ,έστω και ενα ζευγάρι πίστευα θα σηκωθεί. Ειμαι πολύ ψηλά και απο κάτω μου απλώνεται μια τεραστια ρεματιά που φτανει μεχρι το ποτάμι.Μέρος αγαπημένο που άλλοτε κρατούσε πολλά πουλιά. Ειχε και βοσκή και κούρνιες.
Στέκομαι λοιπόν ,αγναντεύω για λίγο και ριχνω μια τουφεκιά.Ε και λοιπόν ; δεν πετάει τίποτα.
Απογοητευμένος και ενώ ο καιρός άρχισε πάλι να κλεινει και να βρέχει,τα μαζεψα και γύρισα στο κονάκι μου.
Η επιλογή του φετος να ανέβω πιο αργά για να εχουν πιάσει τα όποια πουλιά ,αποδείχθηκε και πάλι φόλα.
Ψαχτείτε να βρείτε τον γκαντέμη.Υπάρχουν κι άλλοι,όχι μονο ενας.Το ΣΚ που μας περασε ειχα φοβερη παρεα για φασσες, ανεβηκε πανω ο φιλος Σπυρος centro76 με τον αδερφο του και ενα ξαδρφο του, εγω δουλευα νυχτα και μολις σχολασα στις 6:00 βρεθηκαμε και φυγαμε για τις καριολες...
Πηγαμε σε ενα μερος που ηξεραν τα παιδια αλλα φαγαμε φολα δυστηχως στο πρωινο αλλα καναμε λιγο σκοποβολη και δοκιμασαμε την μπενελι με τη Ρεμι σε ενα μπετονακι λαδιουτο απογευμα λεω θα σας παω εγω σε δικο μου μερος που θα περασουν σιγουρα πουλια.
Παμε και στο δικο μου μερος μετα απο μια μικρη ξεναγηση σε κατι ελατα και τρωμε δευτερη φολα, ολα κι ολα τρια πουλια κι αυτα με αναποδη πορεια απο οσες φορες εχω παει και αρκετα ψηλα, λεω και στην παρεα ρε παιδια τι να πω δεν ξερω πολυ περιεργα πραγματα...
Γυριζουμε καπου στις 7 σπιτια μας κι εχω κλεισει 24ωρο αυπνος και ειχα να παω σε ενα τραπεζι, πηγα εφαγα και μολις ηπια ενα τσιπουρο παρεδωσα πνευμα
Κυριακη πρωινο πηγαμε Φθιωτιδα σε καμπο, επαιξαν καποια πουλια πηραμε 5 συνολο, του Σπυρου πηγε απο ανακοπη γιατι δεν βρηκαμε σκαγια πουθενα παντως
Μια δικη μου φτερουγατη μας την κοπανησε μεσα στη ρεματια και οι αλλες δυο πεσαν μεσα στα βατα οπως υπολογισα και δεν μπορεσαμε να τις βρουμε.
Κριμα ομως γιατι ηταν μακρινες οι δυο που χασσμε, το καλυτερο ηταν σε καποια φαση που καθομαι κατω απο κατι δεντρα, μου λεει ο Γιαννης ο αδερφος του Σπυρου σου ερχεται απο πισω.
Περιμενω και μου σκαει στα 40 μετρα περιπου βαζω προσκοπευση ριχνω δυο και παιρνω τα τρια...μου λεει ο Γιαννης μετα τι εγινε ρε μαλακα πως νιωθεις?
Και του απανταω Εεεεε ωπα ωπα ωπα ωπα...στο γαμο του καραγκιοζη!!!!
Τελικα μετα που το αναλυσαμε καταλαβα οτι μου εφυγαν μπροστα οι τουφεκιες γιατι η καριολιτσα εκοψε για να πιασει στα δεντρα.
Απογευματινο πηγαμε αλλου αλλα φαγαμε μεγαλη φολα αλλα δεν πειραζει next time θα τις καψουμε!!!
Η παρεα παντως ηταν φοβερη και με απιστευτο γελιο, Σπυρο Γιαννη και Σπυρο(ο ξαδερφος ειναι αυτος) θα βρεθουμε ξανα οταν ερθετε
Το ΣΚ που μας περασε ειχα φοβερη παρεα για φασσες, ανεβηκε πανω ο φιλος Σπυρος centro76 με τον αδερφο του και ενα ξαδρφο του, εγω δουλευα νυχτα και μολις σχολασα στις 6:00 βρεθηκαμε και φυγαμε για τις καριολες...
Πηγαμε σε ενα μερος που ηξεραν τα παιδια αλλα φαγαμε φολα δυστηχως στο πρωινο αλλα καναμε λιγο σκοποβολη και δοκιμασαμε την μπενελι με τη Ρεμι σε ενα μπετονακι λαδιουτο απογευμα λεω θα σας παω εγω σε δικο μου μερος που θα περασουν σιγουρα πουλια.
Παμε και στο δικο μου μερος μετα απο μια μικρη ξεναγηση σε κατι ελατα και τρωμε δευτερη φολα, ολα κι ολα τρια πουλια κι αυτα με αναποδη πορεια απο οσες φορες εχω παει και αρκετα ψηλα, λεω και στην παρεα ρε παιδια τι να πω δεν ξερω πολυ περιεργα πραγματα...
Γυριζουμε καπου στις 7 σπιτια μας κι εχω κλεισει 24ωρο αυπνος και ειχα να παω σε ενα τραπεζι, πηγα εφαγα και μολις ηπια ενα τσιπουρο παρεδωσα πνευμα
Κυριακη πρωινο πηγαμε Φθιωτιδα σε καμπο, επαιξαν καποια πουλια πηραμε 5 συνολο, του Σπυρου πηγε απο ανακοπη γιατι δεν βρηκαμε σκαγια πουθενα παντως
Μια δικη μου φτερουγατη μας την κοπανησε μεσα στη ρεματια και οι αλλες δυο πεσαν μεσα στα βατα οπως υπολογισα και δεν μπορεσαμε να τις βρουμε.
Κριμα ομως γιατι ηταν μακρινες οι δυο που χασσμε, το καλυτερο ηταν σε καποια φαση που καθομαι κατω απο κατι δεντρα, μου λεει ο Γιαννης ο αδερφος του Σπυρου σου ερχεται απο πισω.
Περιμενω και μου σκαει στα 40 μετρα περιπου βαζω προσκοπευση ριχνω δυο και παιρνω τα τρια...μου λεει ο Γιαννης μετα τι εγινε ρε μαλακα πως νιωθεις?
Και του απανταω Εεεεε ωπα ωπα ωπα ωπα...στο γαμο του καραγκιοζη!!!!
Τελικα μετα που το αναλυσαμε καταλαβα οτι μου εφυγαν μπροστα οι τουφεκιες γιατι η καριολιτσα εκοψε για να πιασει στα δεντρα.
Απογευματινο πηγαμε αλλου αλλα φαγαμε μεγαλη φολα αλλα δεν πειραζει next time θα τις καψουμε!!!
Η παρεα παντως ηταν φοβερη και με απιστευτο γελιο, Σπυρο Γιαννη και Σπυρο(ο ξαδερφος ειναι αυτος) θα βρεθουμε ξανα οταν ερθετε
Εγω καταλαβα φιλε οτι η μπενελα σου σκοτωνει και χωρις σκαγια, μηπως ηταν το οπλο του Τσακ Νορις?Τα είπαμε αυτά, τις βαράω με προσοχή για να μην χαλάσουν τα φουστανάκια τους.
Θέλει στοργή και προδερμ ακόμα και στην τουφεκια.
Καμαρωσε ομορφιά σε σχέση με την άλλη
Τα χόρτα φαγώθηκαν σήμερα χαχαχα
Δυστυχώς δεν βγάλαμε καμία φωτογραφία της παρέας ,αλλά έχω κάποιες από τον ξάδελφο
Θα τις ανεβάσω αργότερα
πες τα ρε πατριωτη γιατι δεν ακουει ο μικροςΌντως ρε πατρίδα,άμα ανεβαίνες στα Μπάσιματα θα έκανες καλό παιχνίδι και θα είχες και την προσμονή για το τι θα σου ξημερώσει...πολύ γλυκιά προσμονή αυτή,όλα τα Μπάσιματα για μένα αυτή η προσμονή!
Όντως ρε πατρίδα,άμα ανεβαίνες στα Μπάσιματα θα έκανες καλό παιχνίδι και θα είχες και την προσμονή για το τι θα σου ξημερώσει...πολύ γλυκιά προσμονή αυτή,όλα τα Μπάσιματα για μένα αυτή η προσμονή!
Εσεις βεβαια αναφέρεστε σε κάποιον μικρό,αλλά θα απαντήσω εγω.πες τα ρε πατριωτη γιατι δεν ακουει ο μικρος![]()
Δεν λέμε για σένα Μήτσο,για έναν από το χωριό,δεν τον ξερειςΕσεις βεβαια αναφέρεστε σε κάποιον μικρό,αλλά θα απαντήσω εγω.
Εμένα αν με βαλεις να διαλέξω μεταξύ μπασιμάτων και ανεύρεσης πουλιών πιασμένων,δεν χωράει καμιά αμφιβολία πως θα διαλέψω το δεύτερο.
Οι λόγοι πολλοί.
Το θέμα τώρα είναι οτι μας έσκισε 3 μέρες στη βροχή.
Ωραια μπεκατσομεροι φιλε,και τα ψιλα και τα χαμηλά
Καλημέρα Σπυράκο!!!