Φάσσα-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Αυτο το βιντεακι μπορουσε να ονομαστει και ως:
Ποιος εριξε το πεναλντι και μου εκλεισε το σπιτι.sarcastic.Κλασικη περιπτωση οπου
χαλας την κουρνια για 3 φασσες στο χερι και δεν πας 200 μετρα στην πορεια τους
να παρεις 30 στο συνολο!Φασσοκυνηγος δεν θα το σκεφτοταν τετοιο πραγμα.
Παλικαρος ο τυπος:confused:

Βρήκα και εγώ ένα καλό κοπάδι χθες,έκανα 3 πουλάκια με μονοντουφεκες αν και πέρασαν δύο συμπαθητικά κοπάδια από πάνω μου επειδή ο έτερος που κυνηγάμε μαζί γύρισε χθες το απόγευμα!δυστυχώς η μία χάθηκε στον λογκο!

Μπραβο λιακο!ευβοια?
Ναι βόρεια Εύβοια!Έχει πουλιά,αν και μας έχει πνίξει η βροχή!Έχει σε διάφορα σημεία κοπαδακια αλλά τα έχουν ανακαλύψει τα πιτσιρίκια της περιοχής και τα καινε στην τριαρα!!!

Καβαλα παν στην εκκλησια...
Καβαλα προσκυνανε...
.yel..yel..yel.
Των Κολοκοτρωναίων:
Λάμπουν τα χιόνια στα βουνά κι ο ήλιος στα λαγκάδια
λάμπουν και τα `λαφρά σπαθιά των Κολοκοτρωναίων,
πόχουν τ’ ασήμια τα πολλά, τις ασημένιες πάλες,
τις πέντε αράδες τα κουμπιά, τις έξι τα τσαπράζια,
οπού δεν καταδέχονται τη γης να την πατήσουν.
Καβάλα τρώνε το ψωμί, καβάλα πολεμάνε,
καβάλα πάν’ στην εκκλησιά, καβάλα προσκυνάνε,
καβάλα παίρν’ αντίδερο απ’ του παπά το χέρι.

Φλωριά ρίχνουν στην Παναγιά, φλωριά ρίχνουν στους άγιους,
και στον αφέντη το Χριστό τις ασημένιες πάλες.
"Χριστέ μας, βλόγα τα σπαθιά, βλόγα μας και τα χέρια".
Κι ο Θοδωράκης μίλησε, κι ο Θοδωράκης λέει:
"Τούτ’ οι χαρές που κάνουμε σε λύπη θα μας βγάλουν.
Απόψ’ είδα στον ύπνο μου, στην υπνοφαντασιά μου,
θολό ποτάμι πέρναγα και πέρα δεν εβγήκα.
Ελάτε να σκορπίσουμε, μπουλούκια να γενούμε.
Σύρε, Γιώργο μ’ , στον τόπο σου, Νικήτα, στο Λοντάρι,
εγώ πάου στην Καρύταινα, πάου στους εδικούς μου,
ν’ αφήκω τη διαθήκη μου και τοις παραγγολές μου,
τι θα περάσω θάλασσα, στη Ζάκυνθο θα πάω".

Χθες έκανα την πρώτη εξορμιση για το 2019.
Κρυο, χιονόπτωση και τα πουλιά όλα κοπαδιαστα, δεν παίζανε μονές, διπλές..
Το μικρότερο κοπάδι ήταν 10ρι...
Απολογισμος 5 πουλιά στο χερι και το ηθικό στα ύψη μιας και ξεκινήσαμε δυναμικά το 2019.

Χθες έκανα την πρώτη εξορμιση για το 2019.
Κρυο, χιονόπτωση και τα πουλιά όλα κοπαδιαστα, δεν παίζανε μονές, διπλές..
Το μικρότερο κοπάδι ήταν 10ρι...
Απολογισμος 5 πουλιά στο χερι και το ηθικό στα ύψη μιας και ξεκινήσαμε δυναμικά το 2019.
Μπήκε καλά η Χρονιά Ηλία!Μπράβο!
Και γω μάλλον την επόμενη εβδομάδα θα ανέβω προς τα πάνω & ελπίζουμε να σταθουμε τυχεροί.

Καλησπερα παρεα..απο πριν λιγο ξεκινησε να μας χιονιζει εδω..αυριο αφου δεν μπορω να παω για μπεκατσα πιστευω θα δουμε καμια φασσα εδω κατω και μεις
τωρα που ερηξεεεε το χιονιιιιι θα δης φασονιαααα αλα δεν θα μπωρης να τα κυνηγησηςςςς δες την ιρωνεια της τυχης ρε φιλε μιλτοοοοthink.hair.

Άλλη μια κρύα έξοδος σήμερα, δυστυχώς όμως εχασα καμια 5αρα τουφεκιές λόγο αφλογιστίας.
Καθάρισα χθες το όπλο, και εκανα τη μ@@ια κ εβαλα λάδι στο ελατήριο της βελόνας...

Περνάγαν τα πουλια πάνω απ το κεφάλι μου,τραβαγα σκανδάλη, και τίποτα...μόνο ερχόταν το φυσίγγι απ την αποθήκη στη γλώσσα αλλα το αλλο δεν εσκαγε...στις 7 τουφεκιές, μου εσκασε στις 2 μόνο...
Στην αρχή νόμιζα πως εσπασε καμια βελωνα, και φρίκαρα...μετα νομιζα ηταν τα φυσίγγια...
Μετά κατάλαβα ότι μάλλον πάγωσε το λάδι και δεν χτυπάει με δύναμη η βελώνα, το έλυσα, καθαρισα το λαδι επιτόπου και μετα έδωσε ρέστα!!!
4 πουλιά στο χέρι, και αλλό ενα(ή 2) χαμένο στο ρέμα,δεν εφαγε την τουφεκια οπως επρεπε και κρεμασε μετα τα 100 μετρα...
Περίμενα ανοιχτό καιρό σημερα, αλλα δυστυχώς μετα τις 10 αρχισε να ριχνει ενα πικνό ομιχλώδες χιόνι και φρακάρανε τα πουλια, εγιναν κοπαδι, επιαναν μακρια και δε κουνιώντουσαν αν δεν πλησίαζες..τις χαιρέτησα και ανανεώσαμε το ραντεβού για μετά το ΣΚ.

τωρα που ερηξεεεε το χιονιιιιι θα δης φασονιαααα αλα δεν θα μπωρης να τα κυνηγησηςςςς δες την ιρωνεια της τυχης ρε φιλε μιλτοοοοthink.hair.

Φίλε Σάκη, είμαστε η χώρα του παραλόγου σε τέτοια θεματα.
Φάσσα και υδρόβια έπρεπε να κυνηγιούνται κανονικα με το χιόνι, όλη τη σεζόν κλεγόμασταν οτι φτάσαμε το δεκέμβρη και είχε ζέστη και δεν υπήρχαν πουλια, και τωρα που εφτιαξε ο καιρός θα φάμε block..
Λες και ο χιονιάς ειναι εξτριμ φαινόμενο..για τη μπεκάτσα ναι, την βγάζει σε χλωρο κλαρι...
Eγω μια ζωη θυμάμαι όταν βλεπανε χιόνια, ολοι πηγαίναν για φασσα και παπια, τωρα γίναμε ευαίσθητοι και οταν παει μείον η θερμοκρασια βγαζουμε απαγορευτικό..σε λιγο θα φοβόμαστε να μην ρίξει και πάχνη...

Αν ημουν στα μερη μου στα Γρεβενα ή στο χωριο της μανας μου στο Κιλκις τοτε ναι θα χα θεμα..εδω στο νησι ομως οταν λεω χιονι μιλαω για πασπαλα που την σηκωνει σε 1 ωρα και απαγορευση δεν μας βγαζουν με τιποτα..ηδη σημερα ειδε ενα φιλαρακι μια φασσα αλλα επειδη δεν τις εχει ξανακυνηγησει δεν εκατσε να παρατηρησει αν επιασαν και αλλες..αυριο βλεπω καλυτερες συνθηκες και θα κανω μια αναγνωριστικη εκει τριγυρω

Status
Not open for further replies.
Back