Φάσσα-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Μια λιγο μανταρα σημερα και δυο που δεν πηγα να τις βρω γιατι τις τουφεκισα πολυ μακρια με 6αρια και σφηνωθηκαν πολυ χαμηλα σε μια ρεματια,περιγραφη δεν κανω σημερα αλλα ημουν με Κωστα και Γιαννη
pQLyVih.jpg

Χτες πήγα μια βόλτα το πρωι στον κάμπο για καμία χήνα μετα τις 8 περνούσαν φασσες ατέλειωτες κοπάδια ασταμάτητα της έβλεπα που έρχονταν από ενα συγκεκριμένο σημείο στο βουνό έκανα τα τηλέφωνα μου και έμαθα πως θα πάω εκει που τις ειδα ανέβηκα το απόγευμα κατα τις 2:30 να δω το μέρος,καθώς ανέβαινα βλέπω 2 κοπάδια 500ρια να τραβάνε προς τα εκει που τις έβλεπα το πρωι.Οταν έφτασα γινοταν της τρελής φασσες έβγαιναν από παντού ατελείωτα πουλιά,άρχισα να κοιτάζω το μέρος για να δω που θα πιάσω γινόταν πανικός παντού κάποια στιγμή βγαίνουν από μπροστα μου μια πεντάδα ρίχνω μια με το δίκανο και κρατάω 2 τελικά με το. Ναι που γινόταν ντουφεκισα άλλες 2-3 μόνες και πήρα άλλες 2 που δεν βρηκα της άφησα να κουρνιάσουν εκει και λεω θα ερθω το πρωι να πιάσω στη διαδρομή για τον κάμπο!Δεν κοιμήθηκα ολη νύχτα τελικά το πρωι σηκώθηκα από τις 4 πήρα και 2 φιλαράκια ακομα για να παμε να πιάσουμε το μέρος,ήρθαν και κάποιοι άλλοι το πρωι αλλα δεν μπορώ να καταλάβω τι έγινε και οι φασσες άφαντες και κάποιες που είχαν μείνει έβγαιναν όπου να’ναι τελικά κράτησα 2 εγώ το πρωι και 2 το ενα φιλαράκι αλλα τα χθεσινοβραδινά πουλιά αφαντα,λεω δεν γινεται θα γυρίσουν παλι το απόγευμα θα έφυγαν από άλλου το πρωι και δεν τα είδαμε,γυρναω σπίτι κατα τις 11 και κατα τις 13:30 ξανα στο πισω στο καρτέρι μέχρι τις 5:20 πέρασαν κάποια κοπάδια ψιλά καμία σχέση με τα χθεσινά πουλιά κατάφερα και πήρα 3 φασσες από σπασμένα πουλιά που έμπαιναν σε 2δες 3δες πειτε μου τωρα που πήγαν τα χθεσινά πουλιά thinkοι χθεσινές και το σημερινό απογευματινό τις πρωινές δεν τις έβγαλα γιατί ξέχασα το κινητό !!χθες οπλο beretta prevail sporting τσοκ kicks high flyer full και kicks smoke full σημερα beretta al 391 teknys τσοκ briley im φυσιγγι ιδιογομωση νο6
της εδιωξα εγω φιλε κωστα για να μην της τουφεκισεταιι παλιοπαιδαααα.terror..terror..terror..bye2.

Πρωινο στα μερη μου που περναν τα πουλια για το απογορευμενο και ολο το παιχνιδι ειναι 8 με 9 περιπου, πηρα μια στο χερι και μια χαμενη γιατι συνηθως ειναι ολες αρκετα ψηλα.
Αυτη στη φωτο νομιζα οτι ηταν σε νορμαλ αποσταση αλλα μαλλον εκανα λαθος αν κρινω τον χαμο που εγινε οταν εσκασε κατω...υπηρχαν και αλλα φτερα που δεν χωραγαν στη φωτο.
Η δευτερη φωτο ειναι απο το απογευμα που πηγα παλι με ενα φιλαρακι απο τις 3 μεχρι τις 5 περιπου αλλα δεν περασαν αρκετα πουλια.
Με δυο τουφεκιες εκοψα δυο κλαδια και πηγαν χαμενες και αλλη μια που μου ερχοταν ψηλα και ρουαγιαλ τουφεκισε ενας ψηλοτερα αλλη φασσα, αλλαξε πορεια η σακαφιορα και εμεινα με τη χαρα....sarcastic.
Φυσιγγια Ρουμελ psb2 35gr no5 και goose
6K3GeXT.jpg

VLAOFDO.jpg

Πρωινο στα μερη μου που περναν τα πουλια για το απογορευμενο και ολο το παιχνιδι ειναι 8 με 9 περιπου, πηρα μια στο χερι και μια χαμενη γιατι συνηθως ειναι ολες αρκετα ψηλα.
Αυτη στη φωτο νομιζα οτι ηταν σε νορμαλ αποσταση αλλα μαλλον εκανα λαθος αν κρινω τον χαμο που εγινε οταν εσκασε κατω...υπηρχαν και αλλα φτερα που δεν χωραγαν στη φωτο.
Η δευτερη φωτο ειναι απο το απογευμα που πηγα παλι με ενα φιλαρακι απο τις 3 μεχρι τις 5 περιπου αλλα δεν περασαν αρκετα πουλια.
Με δυο τουφεκιες εκοψα δυο κλαδια και πηγαν χαμενες και αλλη μια που μου ερχοταν ψηλα και ρουαγιαλ τουφεκισε ενας ψηλοτερα αλλη φασσα, αλλαξε πορεια η σακαφιορα και εμεινα με τη χαρα....sarcastic.
6K3GeXT.jpg

VLAOFDO.jpg
Φύλλο και φτερό στην κυριολεξία! :eek:

Χτες πήγα μια βόλτα το πρωι στον κάμπο για καμία χήνα μετα τις 8 περνούσαν φασσες ατέλειωτες κοπάδια ασταμάτητα της έβλεπα που έρχονταν από ενα συγκεκριμένο σημείο στο βουνό έκανα τα τηλέφωνα μου και έμαθα πως θα πάω εκει που τις ειδα ανέβηκα το απόγευμα κατα τις 2:30 να δω το μέρος,καθώς ανέβαινα βλέπω 2 κοπάδια 500ρια να τραβάνε προς τα εκει που τις έβλεπα το πρωι.Οταν έφτασα γινοταν της τρελής φασσες έβγαιναν από παντού ατελείωτα πουλιά,άρχισα να κοιτάζω το μέρος για να δω που θα πιάσω γινόταν πανικός παντού κάποια στιγμή βγαίνουν από μπροστα μου μια πεντάδα ρίχνω μια με το δίκανο και κρατάω 2 τελικά με το. Ναι που γινόταν ντουφεκισα άλλες 2-3 μόνες και πήρα άλλες 2 που δεν βρηκα της άφησα να κουρνιάσουν εκει και λεω θα ερθω το πρωι να πιάσω στη διαδρομή για τον κάμπο!Δεν κοιμήθηκα ολη νύχτα τελικά το πρωι σηκώθηκα από τις 4 πήρα και 2 φιλαράκια ακομα για να παμε να πιάσουμε το μέρος,ήρθαν και κάποιοι άλλοι το πρωι αλλα δεν μπορώ να καταλάβω τι έγινε και οι φασσες άφαντες και κάποιες που είχαν μείνει έβγαιναν όπου να’ναι τελικά κράτησα 2 εγώ το πρωι και 2 το ενα φιλαράκι αλλα τα χθεσινοβραδινά πουλιά αφαντα,λεω δεν γινεται θα γυρίσουν παλι το απόγευμα θα έφυγαν από άλλου το πρωι και δεν τα είδαμε,γυρναω σπίτι κατα τις 11 και κατα τις 13:30 ξανα στο πισω στο καρτέρι μέχρι τις 5:20 πέρασαν κάποια κοπάδια ψιλά καμία σχέση με τα χθεσινά πουλιά κατάφερα και πήρα 3 φασσες από σπασμένα πουλιά που έμπαιναν σε 2δες 3δες πειτε μου τωρα που πήγαν τα χθεσινά πουλιά thinkοι χθεσινές και το σημερινό απογευματινό τις πρωινές δεν τις έβγαλα γιατί ξέχασα το κινητό !!χθες οπλο beretta prevail sporting τσοκ kicks high flyer full και kicks smoke full σημερα beretta al 391 teknys τσοκ briley im φυσιγγι ιδιογομωση νο6
Μπραβο ρε πατριωτη εισαι ωραιος!

......... αλλα δεν μπορώ να καταλάβω τι έγινε και οι φασσες άφαντες .......... αλλα τα χθεσινοβραδινά πουλιά αφαντα,λεω δεν γινεται θα γυρίσουν παλι το απόγευμα θα έφυγαν από άλλου το πρωι και δεν τα είδαμε,γυρναω σπίτι κατα τις 11 και κατα τις 13:30 ξανα στο πισω στο καρτέρι μέχρι τις 5:20 πέρασαν κάποια κοπάδια ψιλά καμία σχέση με τα χθεσινά πουλιά κατάφερα και πήρα 3 φασσες από σπασμένα πουλιά που έμπαιναν σε 2δες 3δες πειτε μου τωρα που πήγαν τα χθεσινά πουλιά
Τωρα που το λες , ειχα περάσει εγω πανω εκείνο το βράδυ.
Λες ;;:eek:

6K3GeXT.jpg

VLAOFDO.jpg
Μπράβο Άλεξ !!!! Συνδυασμός φωτιά , το Ρουμελιώτης psb2 35gr no5 και goose (δοκίμασε και το Νο6, και δεν θα χάσεις... .sarcastic.)

Κώστα ,συγχαρητήρια φίλε μου για τις επιτυχίες σου !!! Κάποια πράγματα . όσον αφορά τις φάσσες, αν και είναι αυτονόητα (πχ. να τις βλέπεις που κουρνιάζουν και να τις περιμένεις το πρωί στο ξεκούρνιασμα ), δεν εξηγούνται . Λογικά τα πιο πολλά πουλιά την έκαναν από αλλού....

Χθεσινή εξόρμηση ημιορεινή Φθειώτιδα με -2 το πρωί και τα γύρω βουνά χιονισμένα,απουσία γουρουνάδων ήλπιζα ότι κάτι καλό θα γίνει!!!Μέχρι της 08.45 δεν κινήθηκε τίποτα και άρχιζαν να με ζώνουν τα φίδια και ενώ ήμουν όρθιος στη φυλάχτρα βλέπω ένα τριαντάρι κοπάδι ενώ ερχότανε πάνω μου να ανοίγεται και να περνάει αριστερά μου σε απόσταση ασφαλείας με κατεύθυνση προς τον κάμπο!!!Μετά από κανένα μισάωρο και ενώ έχω δει άλλα πέντε πουλιά σκόρπια και πολύ μακριά μου με καβαλάει το προηγούμενο κοπάδι από πίσω και δεξιά μου ψηλωμένο σηκώνομαι αδειάζω την καραμπίνα και βλέπω πούπουλα και ένα πουλί να ξεκόβει και να με καβαλάει,προλαβαίνω βάζω ένα φυσίγγι στη θαλάμη και την γκρεμίζω καμιά πενηνταριά μέτρα πίσω μου!!! Πάω τη μαζεύω και κάθομαι πάλι στη θέση μου γιατί το κοπάδι έπιασε σε μια ρεματιά καμιά διακοσαριά μέτρα μπροστά μου! Μετά από κάνα δεκάλεπτο τις βλέπω ξανασηκώνονται και έρχονται προς το μέρος μου ψηλωμένες και λίγο πιο ανοιχτά από μένα αλλά τρία πουλιά από το κοπάδι περνάνε από πάνω μου ρίχνω την πρώτη,πούπουλα τραβάω λίγο πιο μπροστά ρίχνω και αρχίζει τις κωλοτούμπες!!!
Μετά από αυτό είδα άλλα πέντε πουλιά και ένα πενηντάρι κοπάδι που σηκώθηκε μακριά μου και τράβηξε προς τα βουνά!!
Η πρώτη έπεσε με speed 34 και η δεύτερη με mb 36 long range τσοκ τρία άστρα αρκετά μακρινές τουφεκιές...μπορεί και οι πιο μακρινές που έχω κάνει σε φάσσα.Ήτανε τα πρώτα πουλιά που έκανα με την α390 και τα ευχαριστήθηκα πολύ!!!
Μπράβο ρε φίλε ωραία περιγραφή

Μπράβο για τις ωραίες περιγραφές και εύχομαι καλές εξορμήσεις..
Σήμερα λοιπόν μετά από απουσία ενος μηνα λόγω φόρτου εργασίας πήγα σε λίγα ντόπια πουλιά που γνώριζα...έφτασα νύχτα σχεδόν έστησα καρεκλάκι Και έφτιαξα λίγο την φυλαχτρα...πέρασαν τρία πουλιά οριακά πήρα το ένα και σκάει μύτη ένα αυτοκίνητο και παρκάρει μπροστά μου στον δρόμο δέκα μέτρα από μένα...σφυρίζω καμία απάντηση ...φωνάζω καμία απάντηση...βγαίνει ένας κύριος γύρω στα 50 και ευγενικοτατα του λέω κύριε πάρτε το αυτοκίνητο πηγαιντε παρακάτω...Και η απάντηση εγώ εδώ θέλω να το αφήσω ρε χωριάτη κωλοπαιδο και άλλα τέτοια ωραία...Κύριε του λέω είστε στην ηλικία του πατέρα μου και δεν θέλω να μαλωσουμε...Εγώ εδώ θα το αφήσω και κόψε το λαιμό σου η απάντηση...Το αποτέλεσμα πήδηξα από το ανάχωμα με σκοπό να τον αρπάξω αλλά πρυτάνευσε η λογική...Τον ρώτησα ευγενικά παιδιά έχετε? Ναι απαντάει...ντροπή σας του λέω ...χωριάτες και κωλοπαιδα να πείτε τα παιδιά σας...κρίμα τα γκρίζα μαλλιά της κεφαλής σας που μόνο σοφία δεν μαρτυρούν ...Και η βόλτα βγήκε ξινή...

Πηγα μια βολτα το πρωι 8 με 9 που περνανε τα κοριτσια για το απαγορευμενο αλλα δεν ειχε πολυ κινηση....
Καταφερα ομως μια μακρινη και ψηλωμενη και μου ηταν αρκετη, γιατι εκτος του οτι ηταν μακρινη το πουλι εφαγε καλο καπνισμα και τη χαρηκα πολυ την τουφεκια!
Πιο ψηλα απο μενα καπου στα 100 μετρα ηταν ενας αλλος που εχουμε βρεθει αρκετες φορες και πηρε κι αυτος δυο φασσες απο ενα 10αρι κοπαδακι που του περασε σε καλη αποσταση.
Η δικη μου ειχε σταθει σε ενα δεντρακι καπου 1.5 μετρο υψος και οι δικες του ειχαν πεσει καμια 30αρια μετρα πιο πανω αλλα ειχα βαλει σημαδι γιατι τις ειδα οταν επεσαν.
Μου λεει ο μπαρμπα Νικος, παω να βρω τις φασσες...κατσε του λεω στο καρτερι σου τωρα που εχει λιγη κινηση και θα τις βρουμε μετα μαζι.
Τελικα αρχισα το ψαξιμο σαν πιο ευελικτος και πιο μικρος γιατι ο μπαρμπα Νικος πρεπει να ειναι καπου 60 χρονων και 130 140 κιλα
Τις βρηκα και τις δυο φτερουγατες μετα απο ενα 10λεπτο περιπου και αφου με ευχαριστησε ποσες φορες μου λεει μετα φταινε τα φυσιγγια...δεν φταινε τα φυσιγγια του λεω αλλα τα χερια σου...αμα του λεω ησουν καλα πανω στα πουλια θα τα πατσαβουριαζες!
Την δικη μου παντως που ηταν πιο κοντα και ειδε την τουφεκια, μου ειπε μπραβο ρε σαν μπαλονι εσκασε....yel.
Απογευμα δεν πηγα γιατι στις 12:00 με εμπλεξαν με κατι τσιπουρα και ξεραθηκα στον υπνο μετα.sarcastic.
22kFqHR.jpg

Πηγα μια βολτα το πρωι 8 με 9 που περνανε τα κοριτσια για το απαγορευμενο αλλα δεν ειχε πολυ κινηση....
Καταφερα ομως μια μακρινη και ψηλωμενη και μου ηταν αρκετη, γιατι εκτος του οτι ηταν μακρινη το πουλι εφαγε καλο καπνισμα και τη χαρηκα πολυ την τουφεκια!
Πιο ψηλα απο μενα καπου στα 100 μετρα ηταν ενας αλλος που εχουμε βρεθει αρκετες φορες και πηρε κι αυτος δυο φασσες απο ενα 10αρι κοπαδακι που του περασε σε καλη αποσταση.
Η δικη μου ειχε σταθει σε ενα δεντρακι καπου 1.5 μετρο υψος και οι δικες του ειχαν πεσει καμια 30αρια μετρα πιο πανω αλλα ειχα βαλει σημαδι γιατι τις ειδα οταν επεσαν.
Μου λεει ο μπαρμπα Νικος, παω να βρω τις φασσες...κατσε του λεω στο καρτερι σου τωρα που εχει λιγη κινηση και θα τις βρουμε μετα μαζι.
Τελικα αρχισα το ψαξιμο σαν πιο ευελικτος και πιο μικρος γιατι ο μπαρμπα Νικος πρεπει να ειναι καπου 60 χρονων και 130 140 κιλα
Τις βρηκα και τις δυο φτερουγατες μετα απο ενα 10λεπτο περιπου και αφου με ευχαριστησε ποσες φορες μου λεει μετα φταινε τα φυσιγγια...δεν φταινε τα φυσιγγια του λεω αλλα τα χερια σου...αμα του λεω ησουν καλα πανω στα πουλια θα τα πατσαβουριαζες!
Την δικη μου παντως που ηταν πιο κοντα και ειδε την τουφεκια, μου ειπε μπραβο ρε σαν μπαλονι εσκασε....yel.
Απογευμα δεν πηγα γιατι στις 12:00 με εμπλεξαν με κατι τσιπουρα και ξεραθηκα στον υπνο μετα.sarcastic.
22kFqHR.jpg
γιασου φασοδολοφωναιιιιι αλεξανη .well done. κανα τσιπουρακι τα κοριτσια δεν τα κερνας;;; η μωνο φαρμακι;;;;.terror..kiss me.

Τελευταία βόλτα για φέτος η σημερινή, πολύ κρύο, λίγα τα πουλιά σήμερα, και όλα κοπαδιαστά και ψηλομένα, τουλάχιστον κατάφερα μερικές τουφεκιές.
Στα γύρω βουνά άρχισε να χιονίζει απ τις 9 και άρχισαν να αυξάνονται οι ελπίδες για καμιά καλή μετακίνηση, αλλα τζίφος τελικά.
Στο τέλος πήρα και μια φέρμα σε μια μπεκάτσα που σηκώθηκε αρκετά μπροστά και δεν πρόλαβα να ρίξω, είδα και ενα κοπαδάκι χήνες να περνάει στο θεό.
Αντε και του χρόνου!!!

Status
Not open for further replies.
Back