Φάσσα-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Σε ορθό δρόμο η σκέψη σου... Χωρίς αυτό να σημαίνει αυτό ότι όσοι ασχολούνται με τσοκ φυσίγγια κλπ κάνουν κάτι λάθος... Ο καθείς πράττει αυτό που θεωρεί καλύτερο...
Δημητρη δεν ειπα οτι κανουν λαθος προς θεου ο καθενας εχει τα δηκα του στανταρ κ τα δηκα του δεδομενα απλα σαν νεος εχω αποριες κ αμφιβολιες
επισεις αν μπορω να πω ενα σχετικο παραδειγμα εστι οπως το σκεφτομαι αν εγω εχω μια μοτοσηκλετα ενα αμαξι με χψ προδιαγραφες παω σε μαστορια βαζω φτιαχνω κ εγω δε εχω ιδεα απο πως στριβουν πως φραναρουν πως δεν εχω φτασει ποτε στα ορια το αμαξι η μοτοσηκλετα αλλα κ τα δικα μου κ θελω να πιασω παραπανω ορια;)

Οι Εγγλέζοι είναι αδιαμφισβήτητα οι μεγαλύτεροι φασσαδες στον κόσμο όσον αφορά τον αριθμό φυσίγγιων και θηραμάτων!
Τις κυνηγούν με δίκανα αποκλειστικά και συγκεκριμένα over-under(super pose) και ρίχνουν φυσίγγια 28 και 32γρ σε ελληνικό νούμερο 6μισή. Ενας μεσος Εγγλέζος θα ριξει σε μια βολτα του οσα φυσιγγια και πουλια θα ριξεί ο καλύτερος φασσας στην Ελλάδα όλη τη σεζόν.
Οπότε αν έριχνε τα τρελλά φυσίγγια των 38 και 40γρ τα αφτιά του θα γίνονταν καμπάνες, ο ώμος του μαυρος και η τσέπη του άδεια!!!
Στο κατω κάτω δεν κάνουν κυνήγι αλλά σκοποβολή και κάποιου είδους καταπολέμηση επιβλαβών(pigeon shooting, flying rats...)
Μου είχαν φέρει ένα κουτί φυσίγγια από την Αγγλία της Fiocchi με ονομασία Pigeon με μάλλινοταπα και 67μμ καλυκα. Αυτα κατασκευάζονται αποκλειστικά για την Αγγλική αγορά.

Νικόλα αρχές Νοέμβρη πήρα 3-4 με τα Red 32gr No7 αλλα κοντινές. Μακρυνες δεν δοκίμασα. Το κακό με τα 32αρια είναι ότι σε εμάς δεν τα φερνουν-βγαζουν σε Νο6. Και με 32γρ Νο7 εμπορίου εγώ δεν ρίχνω πάνω από τα 30μ στη φάσσα.
Εκεί ο μάστορας έχει να ρίξει όσες θέλει και μπορεί να παίζει με τα 32αρια. Θέμα ψυχολογίας περισσότερο αλλά υπαρκτο.
Οσο για τα τσοκακια τα μαμά μια χαρά είναι που τα δοκίμασα με μόνο μειονέκτημα ότι είναι εσωτερικά.... Για να ξεβιδωσεις το ένα να βάλεις αλλο θες ιστορία ολόκληρη.

Νικόλα αρχές Νοέμβρη πήρα 3-4 με τα Red 32gr No7 αλλα κοντινές. Μακρυνες δεν δοκίμασα. Το κακό με τα 32αρια είναι ότι σε εμάς δεν τα φερνουν-βγαζουν σε Νο6. Και με 32γρ Νο7 εμπορίου εγώ δεν ρίχνω πάνω από τα 30μ στη φάσσα.
Εκεί ο μάστορας έχει να ρίξει όσες θέλει και μπορεί να παίζει με τα 32αρια. Θέμα ψυχολογίας περισσότερο αλλά υπαρκτο.
Οσο για τα τσοκακια τα μαμά μια χαρά είναι που τα δοκίμασα με μόνο μειονέκτημα ότι είναι εσωτερικά.... Για να ξεβιδωσεις το ένα να βάλεις αλλο θες ιστορία ολόκληρη.
Κώστα έριξα πέρυσι πολύ τα wolf best 32 γρ. σε νο6. Αξίζει πιστεύω να τα δοκιμάσεις...

Να το δοκιμάσω βρε Δημήτρη αλλά που να τα βρω εδώ πέρα αυτά :D
Έτσι και αλλιώς για τι νέα χρονιά κάνω νέα σχέδια :)
Σωστό και αυτό, αν και νομίζω ότι στέλνει... Να υποθέσω τα νέα σχέδια αφορούν γεμισμα...:rolleyes:;;;

εχω βρει κάποια εμπορίου σε 6αρια θα τα δοκιμασουμαι για του χρονου

Στην Αγγλία το φασσοφυσιγκο είναι 32gr no 6
Χρησιμοποιούν ομοιοματα όποτε οι βολές είναι κοντινές και άμα χάσεις βρε αδερφέ και 5-6 μακρινές σιγά το πράγμα αφού είναι άσωτες. Όσο θυμαμε τις φασσες στη Σκωτία όπου σαν φοιτητές κυνηγούσαμε με το φιλαράκι αφού μερικές φορές βαριομασταν το μάδημα και περνάμε μόνο τα στηθουρια. Πάντως φέτος για τα δεδομένα της χρονιάς πάλι κάτι έγινε

Στα 52 πας για σφραγίσματα??? .yel.
Κώστα το "παράκανα" εννοώ οτι ειχα στο νού μου πως στέλνω μια χούφτα σκάγια με την καθε τουφεκιά, ενώ τόσα χρόνια είχα σαν max τα 34 και οτιδήποτε περισσότερο μου φαινόταν (θεωρητικά) υπερβολή.
Ενώ στην ουσία 6 γραμμάρια σκάγια σε εξάρι πρέπει να'ναι 40-50 περισσότερα σκάγια απ το 34ρι...
Είχα στο νού μου πως αν χτυπήσω φασσα κατω απ τα 30 μέτρα θα χαλάσει...γιαυτό και τα είχα σε όλο το κυνήγι σαν 3ο φυσίγγι... Περισσότερο ψυχολογικό ηταν το θέμα...
Στην τουφεκιά δεν κατάλαβα διαφορά στην ανάκρουση σε σχέση με τα biturbo που ειχα σαν 1ο και 2ο (τα 40ρια ηταν τα jordan)

Στα 52 πας για σφραγίσματα??? .yel.
Για σφραγισματα ειχα παει πιο παλια οταν δοκιμασα lambro magnum 50gr τα πρασινα καποια μερα που ειχα παει για τσιχλες, εριξα ενα σε μια παλια οικοδομη να δω συγκεντρωση, ημουνα και πολυ χαλαρος ριχνοντας τοση ωρα 32γρ και μου ηρθε καπως...

Κώστα έριξα πέρυσι πολύ τα wolf best 32 γρ. σε νο6. Αξίζει πιστεύω να τα δοκιμάσεις...
Δημήτρη βγένει κ σε Νο6 το wolf best; Μιας κ το αναφέρατε είναι αξιόλογο φυσίγγι... Μου είχε φέρει πέρισυ ο αδελφός μου από το Θεοδοσιάδη (SURVIVAL) αν θυμάμαι καλά στο Διδυμότειχο 2 κουτιά wolf best No:7 κ τα έριξα στα τρυγόνια τ σεπτέμβρη....Καλά ήταν αλλά τα ένιωσα λίγο φορτωμένα για φυσίγγι 32gr τότε... τώρα ίσως τα έχει βελτιώσει ο κ.Μπάφας Γρηγόρης...:D

Δημήτρη βγένει κ σε Νο6 το wolf best; Μιας κ το αναφέρατε είναι αξιόλογο φυσίγγι... Μου είχε φέρει πέρισυ ο αδελφός μου από το Θεοδοσιάδη (SURVIVAL) αν θυμάμαι καλά στο Διδυμότειχο 2 κουτιά wolf best No:7 κ τα έριξα στα τρυγόνια τ σεπτέμβρη....Καλά ήταν αλλά τα ένιωσα λίγο φορτωμένα για φυσίγγι 32gr τότε... τώρα ίσως τα έχει βελτιώσει ο κ.Μπάφας Γρηγόρης...:D
Ναι βγαίνει και σε νο6...

Είχα ρίξει πέρυσι περιπου 20 κουτάκια wolf(junior 30γρ-best 32γρ classic 34γρ).πολυ καλα και τα τρία αλλά το 30 και το 34 θέριζαν.στο 30 έβαζε g3000 και στο 34 η mb32 η mb36 μια από τις δυο δεν θυμάμαι σιγουρα.μαλιστα τον είχα πάρει τηλέφωνο να μου έστελνε φέτος μερικά 30gr για τσιχλες αλλά λόγω έλλειψης g3000 το γέμιζε με αλλη πυρίτιδα και δεν παράγγειλα.

Status
Not open for further replies.
Back