Φάσσα-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Σας ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σας για το 2 αστρα προσανατολιζομουν κ εγώ αλλά δεν ήμουν σίγουρος....Ναι ξέρω ότι ξεγελάει το μέγεθος αλλά έχω παρατήρηση ότι όταν περνάνε στουκας η με κλειστά τα φτερά αλλά σε κοντινή απόσταση της καπνίζω αλλά τις ψηλωμενες όσο αργά κ να περνάνε φαίνεται ότι δεν της κολλάνε τα σκάγια.Ποση προσκόπευση βάζετε περίπου?
Αναλογως την αποσταση και τη ταχυτητα που εχει.Αλλο να πηγαινει ευθεια αμεριμνη κι αλλο τουφεκισμενη ή να χει γερακωσει.Χοντρικα παντως για αποστασεις 30-35 μετρα και ανω κατα τη γνωμη μου οχι κατω απο 2 μετρα Η φωτο μπορει να σε βοηθησει.

δε πετανε αργα απλα ειναι δυνατα πουλια και σε καθε φτερουγισμο παιρνουν μετρα
Και οι μονόφασσα( οπως ελεγαν εδω οι παλιοι τα "μοναχικα" πουλια) ξεγελανε περισσοτερο..
Και μετα αναρωτιεται κανεις μα αφου τις τσιχλες που ειναι πιο μικροι στοχοι κ που πετανε πιο γρηγορα(ετσι νομιζουμε..)τις περνω..
Στις φασσες που ειναι μεγαλα πουλια κ πετανε αργα(παλι ετσι νομιζουμε..) πως γινεται να αστοχω...

Ναι ξέρω ότι ξεγελάει το μέγεθος αλλά έχω παρατήρηση ότι όταν περνάνε στουκας η με κλειστά τα φτερά αλλά σε κοντινή απόσταση της καπνίζω αλλά τις ψηλωμενες όσο αργά κ να περνάνε φαίνεται ότι δεν της κολλάνε τα σκάγια.
Αυτο νομιζω το εχουμε ζησει ολοι μας κ σε ολα τα θηραματα..
Στις γρηγορες κ αυθορμητες βολες δεν υπαρχει καθολου σκεψη..ενω αντιθετα καποιες φορες στις φαινομενικα ευκολες βολες υπαρχει αστοχια γιατι προσπαθουμε να σιγουρεψουμε το θηραμα γιατι εχουμε μεγαλυτερο χρονικο περιθωριο κ εκει γινεται το λαθος..

Last edited:
Αναλογως την αποσταση και τη ταχυτητα που εχει.Αλλο να πηγαινει ευθεια αμεριμνη κι αλλο τουφεκισμενη ή να χει γερακωσει.Χοντρικα παντως για αποστασεις 30-35 μετρα και ανω κατα τη γνωμη μου οχι κατω απο 2 μετρα Η φωτο μπορει να σε βοηθησει.
Να ρωτησω....δεξια γραφει την προσκοπευση που πρεπει να χρησιμοποιησουμε??

Ναι αλεξ.. δείχνει το πως φαίνεται ο στόχος σε αυτά τα μέτρα και με το βέλος ποσο περίπου πρέπει να είσαι μπροστά σε αυτά τα μέτρα..
Ευχαριστω! Τωρα συνειδητοποιω γιατι εχω χασει αρκετες φασες.....οταν τυχαινει να τις κυνηγησω....θελει αρκετη προσκοπευση!!!

Ευχαριστω! Τωρα συνειδητοποιω γιατι εχω χασει αρκετες φασες.....οταν τυχαινει να τις κυνηγησω....θελει αρκετη προσκοπευση!!!
Αρκετή.... μπορείς να εντυπώσεις μια σε κανονική διάσταση και να τη βάλεις στα 20-30-40-50 μέτρα να εξοικειωθείς με τη φιγούρα... αν τη βλέπεις σπάνια... αλλοιώς αν έχεις συχνές συναντήσεις στο πεδίο βολής που είναι και το καλύτερο! ;)

Απογευμα μια βολτα μετα τη δουλεια 10 με 12 πουλια ειδα ολα κι ολα, ηθελα να δοκιμασω κι καποια φυσιγγια...champion 36 no6 RC4 35 no6 και ΔΥ 38 νο5
Η 1η επεσε με τα champion no6, η 2η με το RC4 που ηταν ενα ωραιο συννεφακι και η 3η και μακρυτερη με ΔΥ νο5 πολυ μακρινη τουφεκια και λαθος υπολογισμος πτωσης... επεσε σε πολυ χαλια σημειο αλλα πηγα να τη βρω...
Εψαχνα αρκετη ωρα σε κλειστο κομματι αλλα δεν μπορεσα να τη βρω, τελικα εφυγα με δυο στο χερι και στεναχωρημενος που δεν μπορεσα να βρω τη 3η φασσα, τσοκ ξανα το goose
View attachment 8201
Αφήνεις τα μυθια Άλεξ!

Μι πειραζετε τις λιγοστες αν θελετε γτ θα φερουν κι αλλες
Σωστο αυτο που λες αυτης της αποψης ειμαι κι εγω, ΑΛΛΑ προυποθεση ειναι να μην τις εχουν παρει χαμπαρι κι αλλοι(λιγο δυσκολο) γιατι καταλαβαινεις τι θα γινει..... κι η φασσα δεν ειναι μπεκατσα που αν δεν εχεις εργαλειο δε κανεις τιποτα.....ειναι αυτο που λενε "κουτσοι στραβοι στον Αγιο Παντελεημονα".

Σωστο αυτο που λες αυτης της αποψης ειμαι κι εγω, ΑΛΛΑ προυποθεση ειναι να μην τις εχουν παρει χαμπαρι κι αλλοι(λιγο δυσκολο) γιατι καταλαβαινεις τι θα γινει..... κι η φασσα δεν ειναι μπεκατσα που αν δεν εχεις εργαλειο δε κανεις τιποτα.....ειναι αυτο που λενε "κουτσοι στραβοι στον Αγιο Παντελεημονα".
.vert funny.

Status
Not open for further replies.
Back