Εκεί που λέω απαγορευμένα είναι τώρα,στης 15 ανοίγει.Σορυ που στο λεω αλλα στα απαγωρευμενα θα παραμεινουν ολο το χρονο οπως εδω
Εκεί που λέω απαγορευμένα είναι τώρα,στης 15 ανοίγει.Σορυ που στο λεω αλλα στα απαγωρευμενα θα παραμεινουν ολο το χρονο οπως εδω
Α ετσι πες εγω νομιζα σε κλειστες περιοχες καζ κτλΕκεί που λέω απαγορευμένα είναι τώρα,στης 15 ανοίγει.
Κωστάκη μας μπερδεύεις...Εκεί που λέω απαγορευμένα είναι τώρα,στης 15 ανοίγει.
Και που να έβλεπες τι γινόταν στα Βαρδούσια και συγκεκριμένα στα Μάρμαρα τότε που ήταν χωματόδρομος να ανέβεις, από την Σπερχειάδα και μετά, την δεκαετία 80-90.Μου λενε οι παλιοι κυνηγοι του νησιου....1983 ηταν η τελευταια χρονια που εγινε αυτο... η αρχη του
κοπαδιου ηταν πανω στην Σαμο...και η ουρα του και η τελευταια φασσα πανω απο την Τουρκια.!!!!
Εχω ακουσει απιστευτες ιστοριες για κυνηγια φασσας πανω στο νησι.
Δεν τα προλαβα αυτα....1987 που ηρθα στην Σαμο ειχε πολυ φασσα....τα δε τελευταια 5 χρονια...καθε χρονος
και χειροτερα......
Καλα.....εσενα σε εμαθα και σε ''ξερω''......![]()
Αλλα ποιος σου ειπε οτι δεν εχω και σκυλακια για λαγο ??
Εχω ''κολλημα'' με την φασσα....ΓΙΑΤΙ ειναι αγριο θηραμα...και οχι χρωματιστο κοτοπουλο σαν τις περδικες
που αφηνει ο συλλογος.....κυνηγος και μαζοχα ειμαι.....δολοφονος ΟΧΙ.![]()
Βλέπω βιντεάκια του παιδιού που κυνηγά στα βουνά εκεί, όλα τα πουλιά έρχονται από θάλασσα. Τα τελευταία 2-3 Χρόνια δεν βλέπω όμως καινούργια να ανεβάζει.Να ετιμασουμε κανα γκρουπακι να στανιαρουμε λιγο???
Τωρα Γιαννη ανα αρχίσουμε να λεμε για τη δεκαετία 80-90 ,θα μελαγχωλίσουμε. Τότε και στα μερη μου στα μπασίματα επι ένα μήνα έμπαιναν πουλια συνεχόμενα και τώρα κάνεις ηλιοθεραπεία στις ραχούλες.Και που να έβλεπες τι γινόταν στα Βαρδούσια και συγκεκριμένα στα Μάρμαρα τότε που ήταν χωματόδρομος να ανέβεις, από την Σπερχειάδα και μετά, την δεκαετία 80-90.
Ακριβως έχεις απόλυτο δίκιο. Δυστυχώς.Τωρα Γιαννη ανα αρχίσουμε να λεμε για τη δεκαετία 80-90 ,θα μελαγχωλίσουμε. Τότε και στα μερη μου στα μπασίματα επι ένα μήνα έμπαιναν πουλια συνεχόμενα και τώρα κάνεις ηλιοθεραπεία στις ραχούλες.
Σε τι μπορεί να οφείλεται αυτό που δεν υπάρχουν πουλια σήμερα. Αμα καποια θηράματα απαγορευονταν για 2-4 χρόνια θα υπήρχε αυξηση του πληθυσμού τους ? Επισης σε κάποιες χώρες οι πληθυσμοι των πουλιων είναι αρκετά καλα ειδικά η φασσα. Στην Αγγλία θεωρείται ως επιβλαβές και εδώ στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια δεν βλέπεις φτερόΤωρα Γιαννη ανα αρχίσουμε να λεμε για τη δεκαετία 80-90 ,θα μελαγχωλίσουμε. Τότε και στα μερη μου στα μπασίματα επι ένα μήνα έμπαιναν πουλια συνεχόμενα και τώρα κάνεις ηλιοθεραπεία στις ραχούλες.
Σε τι μπορεί να οφείλεται αυτό που δεν υπάρχουν πουλια σήμερα. Αμα καποια θηράματα απαγορευονταν για 2-4 χρόνια θα υπήρχε αυξηση του πληθυσμού τους ? Επισης σε κάποιες χώρες οι πληθυσμοι των πουλιων είναι αρκετά καλα ειδικά η φασσα. Στην Αγγλία θεωρείται ως επιβλαβές και εδώ στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια δεν βλέπεις φτερό
Άλεξ φιλαράκι μου και οι αγρότες κοιτάνε να ζήσουν δεν θα τους νοιαξουν τα θηράματα ίσα ίσα κοιτάνε να τα διώχνουν γιατί κάνουν ζημιές επειδή είμαι αγρότης στο λέω και όσο για τα φυτοφάρμακα που λες 1ον είναι στην παιδεία του καθενός και 2ον φταίνε και αυτοί που μας κυβερνούν σε τοπικό επίπεδο που δεν έχουν φτιάξει ούτε ειδικά καλάθια ούτε έχουν ορίσει και συγκεκριμένα σημεία για να γίνεται η δουλειά μας όπως γέμισμα τα ραντιστικα κτλπ....Οι πρώτες πηγές υποβάθμισης της ποσότητας του κυνηγιού είναι κυρίως ο αγροτικός τομέας και τι εννοώ με αυτό .
Όπου και να κοιτάξεις βλέπεις ορδές απο άδεια κουτιά φαρμάκων ( ραντισμα της καλλιέργειας) πεταμένα μέσα σε αποξυραντικα κανάλια . Επίσης η αλλαγή καλλιέργειας έπαιξε μεγάλο ρόλο στο να μην έρχονται τα πουλιά όπως επίσης εξελίχθηκαν και τα μηχανήματα . Για να μην πολυλογώ μένω σε κάμπο, την εποχή που βάζανε οι αγροτες σταρια , παντζάρια , ηλιόσπορο και τριφύλλια και Ρύζια ποτέ δεν χρειάστηκε να φύγω σε ευθεία πάνω απο δυο χιλιόμετρα απο το σπίτι μου. Τώρα στο βαμβάκι σαν μόνη παραγωγή που το ραντίζουν τη ζώο να έρθει και να μείνει . Υπάρχουν και σαφώς και άλλοι παράγοντες που συνολικά επηρεάζουν όλο αυτό αλλά για μένα ο κυρίως παράγοντας είναι η αλλαγή καλλιέργειας .
Φίλε Bnllcrio συμφωνώ απόλυτα ότι προέχει η επιβίωση του αγρότη και της οικογένειάς του. Όμως εκεί που θα τραβήξω νερό για να γεμίζω το βυτίο μου, δεν χρειάζεται να πετάξω και το άδειο μπουκάλι από το φυτοφάρμακο.Άλεξ φιλαράκι μου και οι αγρότες κοιτάνε να ζήσουν δεν θα τους νοιαξουν τα θηράματα ίσα ίσα κοιτάνε να τα διώχνουν γιατί κάνουν ζημιές επειδή είμαι αγρότης στο λέω και όσο για τα φυτοφάρμακα που λες 1ον είναι στην παιδεία του καθενός και 2ον φταίνε και αυτοί που μας κυβερνούν σε τοπικό επίπεδο που δεν έχουν φτιάξει ούτε ειδικά καλάθια ούτε έχουν ορίσει και συγκεκριμένα σημεία για να γίνεται η δουλειά μας όπως γέμισμα τα ραντιστικα κτλπ....
Για αυτό λέω είναι και θέμα παιδείας αλλά εδώ σε εμάς εκεί που γεμίζουμε τα ραντιστικα δίπλα έχει μεγάλους κάδους τετράγωνους μεταλλικούς όπου πεταμε τα άδεια κουτιά.....Φίλε Bnllcrio συμφωνώ απόλυτα ότι προέχει η επιβίωση του αγρότη και της οικογένειάς του. Όμως εκεί που θα τραβήξω νερό για να γεμίζω το βυτίο μου, δεν χρειάζεται να πετάξω και το άδειο μπουκάλι από το φυτοφάρμακο.
Για αυτό λέω είναι και θέμα παιδείας αλλά εδώ σε εμάς εκεί που γεμίζουμε τα ραντιστικα δίπλα έχει μεγάλους κάδους τετράγωνους μεταλλικούς όπου πεταμε τα άδεια κουτιά.....