Φάσσα-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Βλέπεις ότι οι καιροί είναι τέλειος διαφορετικοί από ότι ήταν ποιο παλιά.
Τα ποιο παλιά χρόνια από αρχές του μήνα χαλάτε ο καιρός .... τουλάχιστον στης βόρειες χώρες τις Ευρώπης και από τα Ουράλια όρη που είναι ο τόπος τις φασας .. τώρα αυτό έχει αλλάξει τα τελευταία χρόνια με αποτέλεσμα να βλέπουμε πουλιά το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου

View attachment 17778
Εξόρμηση σήμερα χωρίς μεγάλες προσδοκίες. Το πρωί μία είδα μακριά, αλλαγή περιοχής για απογευματινό, πέρασαν τρεις και κατάφερα τις δύο... το σκυλάκι του φίλου μου την έφερε ευλαβικά......
Μπραβο ρε θηριο!!! Ο φιλος τι εκανε; ετρωγε? .yelling.

View attachment 17778
Εξόρμηση σήμερα χωρίς μεγάλες προσδοκίες. Το πρωί μία είδα μακριά, αλλαγή περιοχής για απογευματινό, πέρασαν τρεις και κατάφερα τις δύο... το σκυλάκι του φίλου μου την έφερε ευλαβικά......
Μπράβο ρε Κώστα ,καλή συνέχεια.

Πρωτη εξοδο σημερα το πρωι και μονο μια ειδα...η ρουφιανα ερχονταν καρφι πανω μου "εδω ειμαστε σκεφτηκα"αλλα μολις εφτασε σε μια οριακη αποσταση που λες φτανω δε φτανω αλλά ποτε δε φτανουμε,πηρε στοφη προς τα δεξια :mad: ...η τουφεκια που της εριξα ηξερα οτι ηταν για τα χαιρετισματα....στροφη 90 μοιρων,φουλ γκαζια και χαθηκε.Τιποτε αλλο δε πεταξε....ουτε τσιχλες...αυριο δεν εχει...μπουκωμα ,χάλια λαιμοςκαι 38 πυρετο...καμμια ιωση? ή τιποτε μπλεξιματα με κορονοιους?
Ιώσεις φθινοπώρου είναι αλλά θέλει ξεκούραση.Είσαι κυνηγός και έχεις γερά πνευμόνια μην φοβασαι

Και κάτι άσχετο αλλά μπορεί να φανεί χρήσιμο σε τέτοια εποχή και υπόπτους καιρούς.Με την παραμικρή ενόχληση στον λαιμό μια κουταλιά της σούπας HEXALEN σιρόπι γαργάρες για 5 η 6 δευτερόλεπτα και μετά πλύση του λαιμού με νερό.ΠΡΟΣΟΧΗ Αυτό καλό είναι να γίνει στα πρώτα λεπτά της ενόχλησης.Σώζει.
Το HEXALEN να μην λείπει από κανέναν.

Ένα ακόμα πενθήμερο ταξίδι στο Σουφλί έφτασε στο τέλος του. Ένα κυνηγετικό ταξίδι που το έχουμε καθιερώσει με τα φιλαράκια μου και το πραγματοποιούμε ανελλιπώς τα τελευταία 17 χρόνια....
Φέτος κάναμε ρεκόρ... 3 ατομα, 5 πουλιά και λέμε και πάλι καλά... Ενώ ο καιρός εδώ φάνταζε ιδανικός με βοριαδάκια και ξαστεριές, βορειότερα φαίνεται ότι τα πράγματα δεν ήταν καλά για να ξεκινήσουν τα πουλιά να κατέβουν. Μου το είχε πει ο Περικλής αλλά οι ημερομηνίες είχαν κλειδώσει.
Τα ίδια χάλια όσον αφορά και τα τσιχλοκότσυφα. Ακόμα κι αν τα ντουφεκούσαμε κάθε μέρα δεν θα είχαμε κάνει ούτε 100 πουλιά...
Παρόλαυτα δεν παραπονιόμαστε. Άλλωστε δεν ερχόμαστε μόνο για το κυνήγι... Είμαστε στο δρόμο της επιστροφής για Αθήνα και πριν λίγο λέγαμε με τα φιλαράκια ότι και να το ξέραμε ότι θα ήταν έτσι, φυσικά και θα ερχόμασταν.
Καλή συνέχεια σε όλους, μακάρι την επόμενη βδομάδα να μπουν και πουλάκια και να μας αφήσουν κορωνοϊοί, Τουρκαλάδες και λοιπά κακά να κυνηγήσουμε.

ετοιμαζομαι να φυγω το βραδυ,στις 11 να προλαβω να εχω βγει απο αττικοβοιωτια στις 12.30..προβλεπω το 4ο κουλουρι για φετος,αλλα μια που μου αρεσουν τα κουλουρια...φασοκουλουρα,ανυπομονω να φυγω...τι αρρωστια μας βαραει αναρωτιεμαι πολλες φορες,πλανευτρα γαλαζια τι μας κανεις...ορεινα φθιωτιδας θα παρω τον αερα μου παιδες,νεωτερα απο τεταρτη!!!

Πελοπόννησο σήμερα στα ψηλά τίποτα...Ένα ζευγάρι και μια τριάδα εμφανίστηκαν και ο θείος μου κατάφερε μία... Ένα πουλάκι μια σταλιά χωρίς σκουλαρίκια με ξεθωριασμένα χρώματα.. Ντόπια πουλιά... Μπάσιμο ακόμα μηδέν

Status
Not open for further replies.
Back