Φάσσα-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Ένα ακόμα πενθήμερο ταξίδι στο Σουφλί έφτασε στο τέλος του. Ένα κυνηγετικό ταξίδι που το έχουμε καθιερώσει με τα φιλαράκια μου και το πραγματοποιούμε ανελλιπώς τα τελευταία 17 χρόνια....
Φέτος κάναμε ρεκόρ... 3 ατομα, 5 πουλιά και λέμε και πάλι καλά... Ενώ ο καιρός εδώ φάνταζε ιδανικός με βοριαδάκια και ξαστεριές, βορειότερα φαίνεται ότι τα πράγματα δεν ήταν καλά για να ξεκινήσουν τα πουλιά να κατέβουν. Μου το είχε πει ο Περικλής αλλά οι ημερομηνίες είχαν κλειδώσει.
Τα ίδια χάλια όσον αφορά και τα τσιχλοκότσυφα. Ακόμα κι αν τα ντουφεκούσαμε κάθε μέρα δεν θα είχαμε κάνει ούτε 100 πουλιά...
Παρόλαυτα δεν παραπονιόμαστε. Άλλωστε δεν ερχόμαστε μόνο για το κυνήγι... Είμαστε στο δρόμο της επιστροφής για Αθήνα και πριν λίγο λέγαμε με τα φιλαράκια ότι και να το ξέραμε ότι θα ήταν έτσι, φυσικά και θα ερχόμασταν.
Καλή συνέχεια σε όλους, μακάρι την επόμενη βδομάδα να μπουν και πουλάκια και να μας αφήσουν κορωνοϊοί, Τουρκαλάδες και λοιπά κακά να κυνηγήσουμε.

Κυριάκο, να είστε καλά και να το επαναλαμβάνετε κάθε χρόνο!... τα πουλιά σε αυτές τις εξορμήσεις έρχονται σε δεύτερη μοίρα.

Πριν τέσσερις μέρες έκανες ένα κοπάδι τεράστιο ( 2.000? ) την εμφάνιση του. Από τότε μην τον είδατε μην τον απαντήσατε. Που πήγαν τα πουλιά δεν ξέρω . Μπορεί καί δυτικά Ήπειρο; Πάντως τα ψάχνω εδώ και τρεις μέρες και δεν τα βλέπω... Μιλάμε για ορεινά Γρεβενά
Που πήγαν εννοείς να έφυγαν από τον νόμο η να άλλαξαν χώρα??

Είμαστε μια ωραία παρέα που ανταλλάσουμε απόψεις το βασικότερο για μένα είναι που είμαστε άρρωστη με την φάσσα μακάρι να βρεθούμε και για φαγητό όπως το λέγαμε πάμε στο θέμα ξεκίνησα 5 το πρωί 17 βαθμούς έφτασα βουνό με τον φίλο μου ο,5 βαθμούς μέχρι της 11 ούτε πούπουλο μόνο κάτι δεντροτσιχλεσ πέταγαν φεύγουμε και γυρνάμε σπίτι δεν αλλάζω έφαγα ελάχιστα πήρα καφέ στο δρόμο και πήγα στης ντοπιαρεσ μισή ώρα δρόμος και 1 περίπου χιλιόμετρο έρχεται κοπαδακι μικρό 8 πουλιά η καρδιά μου πήγε να σπάσει πήρα 1 ενώ στην συνέχεια μπενουν άλλες 2 και κάθονται μπροστά μου δεν έριξα της άφησα και έφυγα γιατί αγαπώ αυτό το θήραμα και θέλω να το βλέπω κάθε χρόνο έχει ντοπιαρεσ γύρο στα 25 με 30 πουλιά κάθε χρόνο δυστυχώς εδώ Πελοπόννησο δεν έχουμε μεγάλα μπασιματα αυτά Τρίτη θα ξαναπάω με τον φίλο μου και τα ξαναλέμε καλό βράδυ σε όλους εύχομαι αυτή η χρονιά να έχει μεγάλα μπασιματα και να χαρούμε όλοι μας την αγαπημένη μας φάσσα

ετοιμαζομαι να φυγω το βραδυ,στις 11 να προλαβω να εχω βγει απο αττικοβοιωτια στις 12.30..προβλεπω το 4ο κουλουρι για φετος,αλλα μια που μου αρεσουν τα κουλουρια...φασοκουλουρα,ανυπομονω να φυγω...τι αρρωστια μας βαραει αναρωτιεμαι πολλες φορες,πλανευτρα γαλαζια τι μας κανεις...ορεινα φθιωτιδας θα παρω τον αερα μου παιδες,νεωτερα απο τεταρτη!!!
Καλά να περάσεις κι ελπίζω να μπούνε πουλιά μιας και φέτος έχει και μπόλικο βελάνι!!!Εγώ θα ξανανέβω Πέμπτη κι ελπίζω να μας έχεις καλά νέα την Τετάρτη!!!

Σπύρο καλύτερα το κινητό σου να το στέλνεις σε όποιον θες με προσωπικό μήνυμα για ευνόητους λόγους
Φιλικά στο λέω δεν το παίζω έξυπνος απλά το φόρουμ είναι ελεύθερο μην το έχει και ο οποιοσδήποτε
το ασπαζομαι..νομιζα οτι το εστειλα σε πμ

Καλά να περάσεις κι ελπίζω να μπούνε πουλιά μιας και φέτος έχει και μπόλικο βελάνι!!!Εγώ θα ξανανέβω Πέμπτη κι ελπίζω να μας έχεις καλά νέα την Τετάρτη!!!
σε ευχαριστω..απο το στομα σου και στης φασας το αυτι

Καλημέρα φασσάδες μου. Σάββατο για φάσσες νότια Φθιώτιδα, ένα ζευγαράκι πέρασε από το φίλο αλλά το κλαμπάνισε. Μετά από λίγο είδα 20-30 πουλιά που καθόντουσαν σε κάτι δέντρα, πήγα προς τα εκει και έκατσα αλλά δεν ξαναήρθαν. Άλλο ένα κοπάδι 40-50 πουλιά είδε ο αδερφός μου αλλά δεν του έδωσαν δικαίωμα τουφεκιάς. Το κακό είναι ότι δεν πήραμε τίποτα αλλά τουλάχιστον πήραμε λίγο μάτι αχχαχαχα..
Επειδή θα βρεθώ την τετάρτη στο καρπενήσι με την οικογένεια εκδρομούλα και δεν την ξέρω καθόλου την περιοχή (δεν κυνηγάω εκεί), αν μπορεί κάποιος να μου πει κάποια τοποθεσία για φάσσες, να κάνω μια πρωϊνή βολτούλα και ότι ήθελε προκύψει.Δεν διαθέτω 4χ4 , οπότε να είναι προσβάσιμος και ο δρόμος, ευχαριστω..

Ούτε ραντεβού να είχαμε.. Ξεκινάμε και εμείς 11 για την απαγόρευση και κατευθυνομαστε για το σημείο που ανέφερες. Αν πετύχεις μαύρο duster με μπαγκαζιερα από πάνω πουθενά φώναξε beretakiaaaaaaaa χαχαχα
Κώστα , καλά να περάσετε στα ορεινά του νομού....ίσως σε πετύχω κάπου.......;)

Status
Not open for further replies.
Back