Πριν το δεις , νομίζεις οτι ερχεται σεισμός.Αυτό θα ήθελα να το δω από κοντά έστω μια φορά στη ζωή μου....
Εκει που λεω, εχω δει κοπάδι που δεν θα ηταν υπερβολή αν σου πω για 3000.
Το κοιτας και σου σηκώνεται
.........η κανη κατακόρυφα !

Πριν το δεις , νομίζεις οτι ερχεται σεισμός.Αυτό θα ήθελα να το δω από κοντά έστω μια φορά στη ζωή μου....
Εδώ τεράστια κοπάδια δεν έχω δει ποτέ(εγώ τουλάχιστον) μέχρι 25 30 πουλιά έχω δει πολλές φορές....Πριν το δεις , νομίζεις οτι ερχεται σεισμός.
![]()
Μία πολύ μικρή μερίδα κυνηγών (γενικά) γνωρίζει τα 40 μέτρα, ίσως ακόμα λιγότεροι δεν θα ρίξουν σε ένα κοπάδι που θα κλαρωσει πάνω του. Απο αυτα που έχω αντιληφθεί στα 150 κυνηγια που κάνω ετησίως... Όλα τα άλλα είναι για να λέμε.. Και εγώ δεν γουστάρω να ρίχνω σε ξαπλωτα πουλιά, παίρνω όμως κ χαλάω πολλά περισσότερα απο ορισμένους που τηρούν τον παλιό τρόπο, με τουφεκια στο κλαρι. Αυτό θέλω να πω.Αν θες την δική μου λογική αλλά και των περισσότερων σκεπτόμενων εδώ μέσα ντουφεκαμε στα όρια της ντουφεκιας μας και εννοώ 35 βια 40 μέτρα ωστε να καταβαλουμε το θήραμα ακαριαία. Δεν ντουφεκαμε καθιστά ουτε εκτος ορίων, το αν κάποια θηράματα διαφύγουν τραυματισμενα εντος ορίων είναι αναπόφευκτο. Την προηγούμενη εβδομάδα ντουφεκισα μια φάσσα με 9 γύρω στα 30 με 35 μέτρα γερακωτη επάνω μου με 9αρια και έσβησε πίσω μου στο λογγο χάνοντας πορεία με ανοιχτά ακίνητα φτερά,έμεινα να την κοιτάζω άναυδος στεναχωρήθηκα που την τραυματισα χωρίς να την καρπωθω,αλλά ήμουν σίγουρος ότι θα καταβληθεί.
Πέριξ Βερτίσκου (στο μπεκατσοκυνήγι) ένα 30αρι κοπάδι είδα χαμηλωμένο να ψάχνεται.Από κεντρική Μακεδονία κανένα νέο.......??
Μια φορά έχω δει τόσο τεράστιο κοπάδι ήμουν για γουρούνια καρτέρι στο ποτάμι και πέρασαν ψηλά σε έναν αυχένα πραγματικά σαν να βλέπεις ένα σύννεφο να κινείταιΠριν το δεις , νομίζεις οτι ερχεται σεισμός.
![]()
Φανταρος Κορνοφωλια Σουφλιου σε τοπογραφικη πανω σε τριγωνομετρικο ακους ξαφνικα το βουητο ,πριν ακομα πλησιασουν ! και ολοι σκυβουν γιατι φοβηθηκαν , ενα κοπαδι γυρω στα 100 πουλια με ταχύτητα ταξιδιου στα 10 μετρα πανω απο το κεφαλια μας απίστευτη αισθησηΠριν το δεις , νομίζεις οτι ερχεται σεισμός.
![]()
Το ίδιο έπαθα κι εγώ εφέτος Ηλία...Την προηγούμενη εβδομάδα ντουφεκισα μια φάσσα με 9 γύρω στα 30 με 35 μέτρα γερακωτη επάνω μου με 9αρια και έσβησε πίσω μου στο λογγο χάνοντας πορεία με ανοιχτά ακίνητα φτερά,έμεινα να την κοιτάζω άναυδος στεναχωρήθηκα που την τραυματισα χωρίς να την καρπωθω,αλλά ήμουν σίγουρος ότι θα καταβληθεί.
Τέτοιους κυνηγαράδες είναι γεμάτη η Ελλάδα Αλέξη...για όλα τα θηράματα μιλάω....Πηγα τελικα μια βολτα σημερα μετα απο καιρο...ειχα τη μεση απο τελη Ιουλιου και μολις ειπα ενταξει ειμαι οκ επαθα πριν βδομαδες μια ψυξη στην πλατη αριστερα και τα ειδα ολα παλι...
Ηταν καποια πουλια ντοπια που τα ηξερα και πηγα σημερα μετα τη δουλεια να δω τι παιζει μπας και ριξω καμια τουφεκια, αλλα ως γνωστον οι μαλακες δεν τελειωνουν ποτε!!!!!!!!
Πηγαν 4 μαλακες και τα τουφεκισαν στην κουρνια εμαθα την Τεταρτη και τους πετυχα κι εγω σημερα, τι να πεις για τετοια ατομα και τι να κανεις; αντι να τα αφησουν τα πουλια η εστω να ριξουν καμια τουφεκια εννοειται οχι στην κουρνια πηγαν παλι σημερα καπου 4 παρα και τα περιμεναν, δυο τουφεκιες ακουσα, μια στις 4:05 και αλλη μια καπου στις5.
Μετα εφυγα βριζοντας γιατι θα ειχαμε επεισοδια αν καθομουν, απλα ειπα τι βλακας ειμαι που εχω απο τις 4 το πρωι ξυπνιος και δεν εκατσα να κοιμηθω μετα τη δουλεια. Αυριο θα ανεβω με ενα φιλαρακι στα ψηλα να δουμε τι παιζει...δεν εχω και πολλες ελπιδες αλλα δεν πειραζει θα παρουμε καθαρο αερα
Κατα τα αλλα αυτα τα ατομα νομιζουν οτι ειναι μεγαλοι φασσαδες...οπου και να πανε παντα στις κουρνιες βαρανε τα πουλια, μιλαμε για καραγκιοζηδες!!!
Κατσαρολάδες τους λέω εγώ κάτι τέτοιους Ηλία.Αλλά σε πληροφορώ γνωρίζω άτομα που πάνε στις κουρνια για καθιστά με την δικαιολογία όποιος προλάβει εάν δεν πάω εγώ θα πάνε άλλοι