Φάσσα-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Αυτό θα ήθελα να το δω από κοντά έστω μια φορά στη ζωή μου....
Πριν το δεις , νομίζεις οτι ερχεται σεισμός.
Εκει που λεω, εχω δει κοπάδι που δεν θα ηταν υπερβολή αν σου πω για 3000.
Το κοιτας και σου σηκώνεται
.........η κανη κατακόρυφα !
.big smile.

.big smile.
Εδώ τεράστια κοπάδια δεν έχω δει ποτέ(εγώ τουλάχιστον) μέχρι 25 30 πουλιά έχω δει πολλές φορές....

Αν θες την δική μου λογική αλλά και των περισσότερων σκεπτόμενων εδώ μέσα ντουφεκαμε στα όρια της ντουφεκιας μας και εννοώ 35 βια 40 μέτρα ωστε να καταβαλουμε το θήραμα ακαριαία. Δεν ντουφεκαμε καθιστά ουτε εκτος ορίων, το αν κάποια θηράματα διαφύγουν τραυματισμενα εντος ορίων είναι αναπόφευκτο. Την προηγούμενη εβδομάδα ντουφεκισα μια φάσσα με 9 γύρω στα 30 με 35 μέτρα γερακωτη επάνω μου με 9αρια και έσβησε πίσω μου στο λογγο χάνοντας πορεία με ανοιχτά ακίνητα φτερά,έμεινα να την κοιτάζω άναυδος στεναχωρήθηκα που την τραυματισα χωρίς να την καρπωθω,αλλά ήμουν σίγουρος ότι θα καταβληθεί.
Μία πολύ μικρή μερίδα κυνηγών (γενικά) γνωρίζει τα 40 μέτρα, ίσως ακόμα λιγότεροι δεν θα ρίξουν σε ένα κοπάδι που θα κλαρωσει πάνω του. Απο αυτα που έχω αντιληφθεί στα 150 κυνηγια που κάνω ετησίως... Όλα τα άλλα είναι για να λέμε.. Και εγώ δεν γουστάρω να ρίχνω σε ξαπλωτα πουλιά, παίρνω όμως κ χαλάω πολλά περισσότερα απο ορισμένους που τηρούν τον παλιό τρόπο, με τουφεκια στο κλαρι. Αυτό θέλω να πω.

.big smile.
Μια φορά έχω δει τόσο τεράστιο κοπάδι ήμουν για γουρούνια καρτέρι στο ποτάμι και πέρασαν ψηλά σε έναν αυχένα πραγματικά σαν να βλέπεις ένα σύννεφο να κινείται
Εντωμεταξύ εκεί που πέρασε είναι και καρτέρι για γουρούνια αλλά δεν βλέπεις προς τα επάνω κάθεσαι μες στον κουφολογγο εάν ήταν άνθρωπος εκείνη την στιγμή μέχρι να καταλάβει τι γίνεται θα του έπεφτε το όπλο από τα χέρια

.big smile.
Φανταρος Κορνοφωλια Σουφλιου σε τοπογραφικη πανω σε τριγωνομετρικο ακους ξαφνικα το βουητο ,πριν ακομα πλησιασουν ! και ολοι σκυβουν γιατι φοβηθηκαν , ενα κοπαδι γυρω στα 100 πουλια με ταχύτητα ταξιδιου στα 10 μετρα πανω απο το κεφαλια μας απίστευτη αισθηση

Tόσο εχτές το πρωί, όσο και σήμερα το πρωί δεν είδα καμία φάσσα...
Αντιθέτως, χτες το απογεματάκι είδα μία μονάχη (μακριά δυστυχώς), αλλά και σήμερα το απόγεμα είδα φάσσες: ένα κοπαδάκι 20-30 κομμάτια, αλλά και αυτό πέρασε μακριά μου...

Την προηγούμενη εβδομάδα ντουφεκισα μια φάσσα με 9 γύρω στα 30 με 35 μέτρα γερακωτη επάνω μου με 9αρια και έσβησε πίσω μου στο λογγο χάνοντας πορεία με ανοιχτά ακίνητα φτερά,έμεινα να την κοιτάζω άναυδος στεναχωρήθηκα που την τραυματισα χωρίς να την καρπωθω,αλλά ήμουν σίγουρος ότι θα καταβληθεί.
Το ίδιο έπαθα κι εγώ εφέτος Ηλία...

Πηγα τελικα μια βολτα σημερα μετα απο καιρο...ειχα τη μεση απο τελη Ιουλιου και μολις ειπα ενταξει ειμαι οκ επαθα πριν βδομαδες μια ψυξη στην πλατη αριστερα και τα ειδα ολα παλι...
Ηταν καποια πουλια ντοπια που τα ηξερα και πηγα σημερα μετα τη δουλεια να δω τι παιζει μπας και ριξω καμια τουφεκια, αλλα ως γνωστον οι μαλακες δεν τελειωνουν ποτε!!!!!!!!
Πηγαν 4 μαλακες και τα τουφεκισαν στην κουρνια εμαθα την Τεταρτη και τους πετυχα κι εγω σημερα, τι να πεις για τετοια ατομα και τι να κανεις; αντι να τα αφησουν τα πουλια η εστω να ριξουν καμια τουφεκια εννοειται οχι στην κουρνια πηγαν παλι σημερα καπου 4 παρα και τα περιμεναν, δυο τουφεκιες ακουσα, μια στις 4:05 και αλλη μια καπου στις5.
Μετα εφυγα βριζοντας γιατι θα ειχαμε επεισοδια αν καθομουν, απλα ειπα τι βλακας ειμαι που εχω απο τις 4 το πρωι ξυπνιος και δεν εκατσα να κοιμηθω μετα τη δουλεια. Αυριο θα ανεβω με ενα φιλαρακι στα ψηλα να δουμε τι παιζει...δεν εχω και πολλες ελπιδες αλλα δεν πειραζει θα παρουμε καθαρο αερα ;)
Κατα τα αλλα αυτα τα ατομα νομιζουν οτι ειναι μεγαλοι φασσαδες...οπου και να πανε παντα στις κουρνιες βαρανε τα πουλια, μιλαμε για καραγκιοζηδες!!!
Τέτοιους κυνηγαράδες είναι γεμάτη η Ελλάδα Αλέξη...για όλα τα θηράματα μιλάω....

Πρώτες χρονιές που η οικογένεια μου είχε μετακομίσει στην Αθήνα, νομίζω 2005 ή 2006 και είχαμε πάει στην Αμφίκλεια για τσίχλες ακολουθώντας άλλους κυνηγούς στον δρόμο γιατί δεν ξέραμε κανέναν τότε ούτε κανένα μέρος. Θυμάμαι είχα δει για πρώτη φορά στη ζωή μου ένα τεράστιο κοπάδι με πουλιά, αμέτρητα, ήταν φάσσες και είχα μείνει στην κυριολεξία με ανοιχτό το στόμα! Το σκεφτόμουν για ώρα γιατί μου είχε κάνει εντύπωση το ότι φαίνοταν σαν ένα μικρό σύννεφο.

Καλησπέρα κι από μένα.Μετα από πέντε χρόνια,είπα να ξανασχοληθω με τις...καριολες...:)Εξόρμηση λοιπόν μ' έναν φίλο,στο χωριό του πατέρα μου,περιξ Βυτινας.Μια φάσσα είδαμε,που μας...χαιρετισε,κατεβαινοντας με ταχύτητα μια ρεματια...Απο κει κι έπειτα και με 25 βαθμούς το μεσημέρι,από 6 που είχε το πρωί,τι να περιμένεις;Ούτε...τσονι δεν πετούσε...Ετσι,κάναμε τη βόλτα μας στην περιοχή και γεμάτοι από καθαρό βουνισιο αέρα και εικονες(τρεις λαγοπαρεες είδαμε,που είχαν βαρέσει δύο αφτιαδες και είχαν σηκώσει άλλους δύο) τράβηξαμε για το Λεβιδι,όπου είχε καρο τραπεζομαντηλο και...μασα.Μετα από έναν καφέ στην πλατεία,πήραμε τον δρόμο της επιστροφής για το...τρελαδικο.Ολα αυτά,την περασμένη Κυριακη

Καλημέρα στην παρέα. Εκτός Αθηνών από εχθές. Ξενύχτι από τις 3.30 για τις σιδερένιες. Υψόμετρο 1400 περίπου. Βαθμοί 4. Εχθές έπαιξαν αρκετά πουλιά από ότι έμαθα. Ακόμα και αν δεν κτυπήσω και τις δω πάνω από τα έλατα, πάλι χαρούμενος θα είμαι. Στο κυνήγι ζούμε στιγμές ξεχωριστές. Αυτό με γεμίζει πάντα. Ας έχουμε μιά όμορφη ημέρα.

Η μερα τελειωσα άδοξα απο 8:45.
Μια μονη περασε στον ξάδερφο, την καπνισε ωραία και οταν κατεβηκε να την παρει βούλιαξε σε σαθρό και έσκισε το χέρι.
Η συνεχεια δοθηκε στο Κ. Υγείας με τη ραπτομηχανηή.
Πάντως εδω σήμερα δεν περασε τιποτα. Ούτε στα ύψη οπως χθες.

Λιγα τα πουλια, 2 γαλαζιες κατα τις 7.30 θελησαν να περασουν στο καρτερι μου η μια ειναι στη φωτο, η αλλη με μια βουτια στη ρεματια γλυτωσε ατουφεκιστη.Στις 8 ειδα αλλα 6 πουλια,δυστυχως πηραν κληση και περασαν μακρυα....άλλα 2 ζευγαρια που ειδα, μακρυα κι αυτες.Σημερα ειδα και καμμια 20αρια δεντροτσιχλες...δυστυχως στο "θεο". Τ απογευμα εαν εχω ορεξη μπορει να ξαναπαω..

Σήμερα αποφασίσαμε με τον πατέρα μου να κάτσουμε στο καρτέρι που χτες πέρασαν 3 μεγάλα κοπάδια. Δεν φάνηκε απολύτως τίποτα. Είδα μια μόνη της σε μια απέναντι ράχη και ένα μεγάλο κοπάδι σε απόσταση 2 χιλιομέτρων.
Κατά τις 10:15 αποφασίζω να πάω προς το κλασικό καρτέρι μου για να μαζέψω και το σκύλο που είχαμε μαζί για να ξεμουδιασει.
10:30 χτυπάει το τηλέφωνο...
Εγω: Έλα Δ.. τι κανεις
Δ.. : Γεια σου ρε Στέφανε, είσαι καλά;
Εγω: Ωχ! Περίμενε...

Και σκάει ένα 40αρι κοπάδι από την πλάτη μου, γλυφοντας τις κορυφές από τα δέντρα...
Εγώ με το ένα χέρι κρατάω το τηλ και με το άλλο τουφεκαω σαν τον Ράμπο στο πρώτο αίμα...
Στη δεύτερη τουφεκιά έπεσε μια.

Το αφήνω να μαντέψετε ποιος ήταν ο Δ.. !

20201031_103509.jpg

Edit
Και μένει η απορία... ήταν γουρλης που σε μια μέρα που δεν πέρασε τίποτα, ήρθε το κοπάδι μόλις πήρε τηλ ή γκαντέμης που αν δεν κρατούσα το τηλέφωνο μπορεί να έπαιρνα κι άλλες..; .yel.

Last edited:
Status
Not open for further replies.
Back