Φάσσα-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Εγω πατριωτη θα ανεβω περισσότερο για ψυχοθεραπεία. Τα μπασίματα τα εχω ξεγραμμενα . Θα παω βέβαια ,αλλα ειλικρινά δεν ανεβαίνω για πάρτι τους.
Εγώ ανεβαίνω για το όνειρο... ότι κάποτε θα πετύχω το μεγάλο πέρασμα!!!

Ερυθρές σήμερα πολλά κοπάδια 70 - 100 πουλιών ψηλωμενες πήγαιναν όλες δυτικά.
Πάνε για ορεινή Ναυπακτία ...
Ωραία κυνήγια έχω κάνει εκεί ...
Θέλετε συντεταγμένες ???

Και τα μεζεκλίκια άπαιχτα βεβαίως βεβαίως ...

Καλησπερα στην παρεα, λιγα πουλια αλλα το κεφι το καναμε, τη μια την πηρα με την σφεντονα ...

Απο το πρωι γυρισα βραδυ στο σπιτι και νομιζω ακομα οτι βουηζουν μυγες...μου εσπασαν το νευρικο συστημα σημερα οι καριολες, και οι φασσες και οι μυγες!

Φυσιγγια Ρουμελ 34 νο6 και στην πιο μακρινη απο ολες και ψηλωμενη εριξα champion 36 no6 για δοκιμη και ηρθε τεζα κατω η κυρια, αρκετη ταλαιπωρεια αλλα αυτη η τελευταια με ανεβασε παρα πολυ.20211024_173411.jpg

Θέλετε συντεταγμένες ???

Πριν μερικά χρόνια πήγα 2ημερο ορεινή Ναυπακτία ανεβαίνοντας στην κορυφή ενός υψώματος με το αυτοκίνητό για να κάνω κύκλο για το μέρος που ήθελα να πάω, αντικρίζω μια Πολιτεία απο σκηνες και τροχοσπιτα ταχασα σε μια ακτινα 500 μέτρων είχε σκηνές, Για αυτές τις συντεταγμένες ομιλεις? Πιστεύω δεν πρέπει να υπάρχει κυνηγός που να μην τις γνωρίζει.

Καλησπερα στην παρεα, λιγα πουλια αλλα το κεφι το καναμε, τη μια την πηρα με την σφεντονα ...

Απο το πρωι γυρισα βραδυ στο σπιτι και νομιζω ακομα οτι βουηζουν μυγες...μου εσπασαν το νευρικο συστημα σημερα οι καριολες, και οι φασσες και οι μυγες!

Φυσιγγια Ρουμελ 34 νο6 και στην πιο μακρινη απο ολες και ψηλωμενη εριξα champion 36 no6 για δοκιμη και ηρθε τεζα κατω η κυρια, αρκετη ταλαιπωρεια αλλα αυτη η τελευταια με ανεβασε παρα πολυ.View attachment 34765
Φιλαράκι ωραίος.
Ομως πες μου κάτι. .my man. Σακίδια ψωνιζεις στην εθνική οδό ;

Πριν μερικά χρόνια πήγα 2ημερο ορεινή Ναυπακτία ανεβαίνοντας στην κορυφή ενός υψώματος με το αυτοκίνητό για να κάνω κύκλο για το μέρος που ήθελα να πάω, αντικρίζω μια Πολιτεία απο σκηνες και τροχοσπιτα ταχασα σε μια ακτινα 500 μέτρων είχε σκηνές, Για αυτές τις συντεταγμένες ομιλεις? Πιστεύω δεν πρέπει να υπάρχει κυνηγός που να μην τις γνωρίζει.
Δεν βλέπω δρόμο εδώ ... :)

Untitled 1.jpg

Θέλετε συντεταγμένες ???

Έχω απορία όμως. Ήρθανε Κόστα κοστα από Θεσσαλονίκη ή ήρθαν από μικρά Ασία κόβοντας το Αιγαίο; Πιστεύω το πρώτο λόγω ομίχλης στα ψηλά.

Φυσιγγια Ρουμελ 34 νο6 και στην πιο μακρινη απο ολες και ψηλωμενη εριξα champion 36 no6 για δοκιμη και ηρθε τεζα κατω η κυρια, αρκετη ταλαιπωρεια αλλα αυτη η τελευταια με ανεβασε παρα πολυ.View attachment 34765
Μπραβο ρε Αλεξ, φοβερος. Αντε και στα ταιρια τους. Χαρας το κουραγιο σου για το ολοημερο.
Αυτες οι μακρινες ντουφεκιες οταν το πουλι πεφτει ξερο ειναι το κατι αλλο. Καλα να περνας.

Μπραβο ρε Αλεξ, φοβερος. Αντε και στα ταιρια τους. Χαρας το κουραγιο σου για το ολοημερο.
Αυτες οι μακρινες ντουφεκιες οταν το πουλι πεφτει ξερο ειναι το κατι αλλο. Καλα να περνας.
Ευχαριστω φιλε να εισαι καλα και καλα κυνηγια να εχεις

Ο πατέρας μου δεν θυμάται κυνήγι φάσσας παλιά (Θεσσαλικός κάμπος) πριν το '75-80.
Πότε ξεκίνησαν να εμφανίζονται σε μεγάλους αριθμούς στην Ελλάδα ; Ή υπήρχαν πάντα ;
Ναι υπήρχαν πάντα και μάλιστα ήταν περισσότερες.

Ναι υπήρχαν πάντα και μάλιστα ήταν περισσότερες.
m09083.gif

+ 45 λεπτά περπάτημα και έφτασες :)
Από Πάτρα είσαι ;
Το περπάτημα εξαρτάται από το που θες να πας αλλά γενικά έχει αρκετό είναι η αλήθεια
Πιό πάνω τον έφτασαν σχεδόν στο ποτάμι τον δρόμο αλλά και πάλι έχει ποδαρόδρομο
Ναύπακτο είμαι

Οι φάσες πήγαιναν πάντα εκεί που είχε τροφή, στον Θεσσαλικό κάμπο δεν γνωρίζω εκείνα τα χρόνια τι καλλιεργούσαν, γνωρίζω πολύ καλά όμως ότι περνούσαν πολλές φάσες σε Εύβοια (μένανε χειμώνα), Αττική (στην οινόη είχε πάντα περάσματα) , Ηπειρο (περάσματα και μένανε χειμώνα), Μεγαλόπολη (μένανε χειμώνα) ... και γενικά όπου είχε βελανιδιές αριές, οξιές ...

Status
Not open for further replies.
Back