Φάσσα-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Δεν μπορώ να σου πω με βεβαιότητα Νικόλα ,αλλά πιστεύω είναι φετινάρι,τέτοια εποχή έχουν μεγαλώσει αρκετά και το πτέρωμα τους έχει σχεδόν τους κανονικούς χρωματισμούς πράγμα που δυσκολεύει την διαφοροποίηση του είδους.
Σε φχαριστώ Φώτη.

αν καθόμουν κάνα λεπτό ακόμα στο λουφαγμα μου θα έβγαινε όλο το κοπάδι στα 15-25 μέτρα. Δεν πειράζει κι έτσι καλά ήταν.
Μμμμμ, δεν το ξέρεις... Δηλαδή εάν καθόσουνα εκεί μπορεί να μην περνούσαν καθόλου, ή να περνούσαν αλλού γι' αλλού...
Οπότε, άστο καλύτερα, μην το σκέφτεσαι και αγχώνεσαι, ό,τι έγινε, έγινε...
Έτσι αντιμετωπίζω εγώ τέτοιες άτυχες στιγμές στο κυνήγι... Με την λεγόμενη, "εναλλακτική σκέψη"...! Και μετά νιώθω πολύ καλύτερα, δηλαδή το ξεχνάω κιόλας...!

.
Λίγο ξεκούραση τώρα για φαΐ και σε λίγο πάλι στα πόστα.....
Μπραβο Χρηστο!
Βρεθηκα κ εγω απο σποντα στα δικα σας τα καρτερια την Κυριακη, καμια 10αρια χλμ βορειοτερα.
Απο 7μιση εως 8μιση εβλεπα συνεχεια πουλια. Εκανε μπασιμο 21/11!
Εφυγα, πηγα για ψαρεμα, ντους στην παραλια κ το απογευμα παλι στο ιδιο καρτερι.
Πολυ λιγοτερα πουλια γυρισανε πισω ομως, γι'αυτο λεω για μπασιμο.

Ξεκινάς λιγο λάθος πιστεύω, τα φτερα και τα φυσίγγια σημαίνουν μονο οτι τα πουλιά ΗΤΑΝ εκει. Απο εκει και περα αν πας εκει και περιμενεις να δεις πουλια, απλα παιζεις με πιθανότητες. Υπαρχουν μερη που φασσες πιάνουν ελάχιστα μονο στην αρχή των μετακινήσεων, οταν απλα ψάχονται, και μετα δεν ξαναπατάνε μεχρι την επομενη χρονιά, επίσης μέσα στη χρονια οταν αρχισουν οι κακοκαιριες και τα πουλια πανε σε χαμηλότερα υψόμετρα θα δεις πουλια να μετακινούνται κατα εκατοντάδες(μερικες φορες και χιλιάδες) και να πέφτουν να φάνε σε μερη ξεκάρφωτα, που δεν φυμίζονται σαν φασσότοποι κλπ, και αυτο απλα επειδη πεφτουν να φάνε για να συνεχίσουν να ψάχνουν το μερος που θα πιάσουν, που μπορεί να ειναι χιλιόμετρα απ το μερος που τις ειδες... Μου εχει τύχει να βγαίνω 3 μερες σερι σε συγκεκριμένο μερος για παπιες, να μην υπάρχει φάσσα ουτε για δίγμα, και την 4η μέρα που πηγα ξανα για παπιες, γινόταν της τρελης απο φάσσες, εκεινη τη μερα πηρα καμια δεκαρια πουλια(τα ειχα ανεβασει και στο φορουμ), αν δεν ειχα παει τις προηγουμενες 3 μερες και ξαφνικά πήγαινα την 4η και εβλεπα τα πουλια, απ την συμπεριφορα τους θα σου ελεγα οτι τα πουλια σιγουρα ηταν πιασμένα εκει για μέρες, τοσο χαλαρες και "εξυπνα" παιζανε στο μερος...
Αυτο που θελω να πω ειναι πως αν θες να αρχίσεις να κυνηγας φασσες, μην βασιζεσαι στα φτερα απ τις τουφεκισμενες και στα φυσίγγια, γιατι μπορει να παρει εβδομαδες,μηνες ή και χρόνια να ξαναπάνε.
Εγω σαν Ηλίας θα σου πω τι έκανα εγω οταν πήγαινα σε καινουρια μέρη, που απλα μου άρεσαν και πιστευα οτι μπορει να πιανει φασσα. Αρχικά παίρνεις εναν καφέ, αλλά ΔΕΝ παίρνεις μαζι όπλο, ακομα και στο αυτοκίνητο να το αφησεις, θα μπεις στον πειρασμό να το δουλεψεις αν τις βρεις. Οι ώρες που παω εγω ειναι ειτε πολυ πρωι είτε το μεσημεράκι, και αράζεις σε σημειο που θα βλέπεις όσο περισσότερο μέρος απ την περιοχη που θες, προσπάθησε να εχεις ορατότητα σε εισόδους/εξόδους ρεμάτων, λαιμούς, κλπ. Υπαρχουν περιοχες που οι φασσες περνανε στο θεο, και ξαφνικά κανουν βουτια στο ρεμα που θα φάνε, υπαρχουν περιοχές που οι φασσες απο κουρνια ως νερο/φαγητο πάνε με "ερπινγκ" που λεει ο λόγος, χαμηλωμενες στο υψος των δεντρων και γεμιζουν το ρεμα που βοσκανε χωρις να παρεις χαμπαρι, οπότε θελουν προσοχή.
Εφόσον τις εντοπίσεις, επιλέγεις που θες να τις χτυπήσεις(για εμένα η διαδρομή ειναι η καλυτερη επιλογη, επειδη δεν τις διώχνεις ουτε απ την κουρνια, ουτε απ τη βοσκη) και πας την επομενη για να γίνει το κυνήγι όπως πρέπει.
Ολα αυτα ειναι η προσωπική μου συμβουλή για το πως να ψαξεις τις φασσες, υπαρχουν τρόποι πιο ξεκούραστοι(πληροφορία,ή να πας με αλλους), αλλα για μενα το να βρεις μονος τα πουλια ειναι ίσως το βασικότερο μερος του κυνηγιού της, γιατί το να μου πει ενας "πήγαινε εκει στο ταδε μερος και πιασε στο λαιμο καρτερι" και να βαρεσω 10 πουλια, ειναι λιγο μασημένη τροφή.
Ελπίζω να σε βοηθησα!!!
Ωραιο ποστ Ηλια!
Οσες φορες εχω παρει πουλια ηταν απο ψαξιμο ή τυχη δικα μου. Οποτε εχω παει απο "πληροφοριες" εχουν μαζευτει αλλοι 50...
4 μερες σερι για παπια ρε φιλε;!! :D

Ωραιο ποστ Ηλια!
Οσες φορες εχω παρει πουλια ηταν απο ψαξιμο ή τυχη δικα μου. Οποτε εχω παει απο "πληροφοριες" εχουν μαζευτει αλλοι 50...
4 μερες σερι για παπια ρε φιλε;!! :D
Αν βρεις καλή "φωλιά" πας και περισσότερες μερες σερί ;) απλα εδω σε εμάς αν δεν παγώσει το συμπαν, δεν βλεπουμε ευκολα παπιες, οταν εμφανιστουν όμως και ξερεις λιγο το μέρος, τις χεριάζεις για πλάκα.

Πιο λίγα τα πουλιά σήμερα αλλά και πάλι είχε ενδιαφέρον....
.
Με συνταγή γιατρού τις βαράς ;
Κάθε μέρα πριν το μεσημεριανό μία έως έξι φάσσες και για βράδυ γιαούρτι και φρυγανιές .yel.
Ωραίος Χρηστάρα και στα ταίρια τους

Με συνταγή γιατρού τις βαράς ;
Κάθε μέρα πριν το μεσημεριανό μία έως έξι φάσσες και για βράδυ γιαούρτι και φρυγανιές .yel.
Ωραίος Χρηστάρα και στα ταίρια τους
Του τις έχω συνταγογραφήσει.
Με ένα 50€ κάτι γίνεται, περισσότερα σε πμ .yelling..very funny.

Αποχή από τις μπεκατσες πεντε μερες, για αποθεραπεία, αλλά κ παρακολοθηση των γαλαζιων. Τρεις μερες, μας καψαν τον εγκέφαλο , με αυτά που μας έκαναν... Σήμερα όμως καναν το μεγάλο τους λάθος.... Επέλεξαν σημείο που ειχαμε προβλεψει , με πολυ αέρα, πολλα πουλια.... και πολυ τουφεκιδι.

Αποχή από τις μπεκατσες πεντε μερες, για αποθεραπεία, αλλά κ παρακολοθηση των γαλαζιων. Τρεις μερες, μας καψαν τον εγκέφαλο , με αυτά που μας έκαναν... Σήμερα όμως καναν το μεγάλο τους λάθος.... Επέλεξαν σημείο που ειχαμε προβλεψει , με πολυ αέρα, πολλα πουλια.... και πολυ τουφεκιδι.
Δημήτρη βελάνι ή στον κάμπο;
Φάνηκαν πουλιά αυτές τις μέρες πάνω.Οι επόμενες μέρες και ειδικά η άλλη εβδομάδα είναι για υδρόβια ότι πρέπει.

Status
Not open for further replies.
Back