Φάτε Μάτια Ψάρια!

Ηρακλή στα κιάλια όπου υπήρξε ίσως η πιο καταιγιστική εξέλιξη στα οπτικά και φτάσανε σε επίπεδα απόδοσης αδιανόητα μέχρι πριν δέκα ή είκοσι χρόνια, έχουμε το φαινόμενο από την μία ή τεχνολογίας κρυστάλλων και επιστρωσεων να έχει φτάσει σε σημείο που να μοιάζει αδύνατο να βελτιωθεί περισσότερο, από την άλλη στον τομέα της σταθεροποιησης ,παρά πολλές προσπάθειες κυρίως από Ιάπωνες ( Canon στην πρώτη γραμμή), και όλες με καλά αποτελέσματα αλλά με πάρα πολλά μειονεκτηματα κυρίως στην εξάρτηση από μπαταρίες, την μικρή αυτονομία και την μειωμένη οπτική ποιότητα συγκρινομενες με τα κιάλια δίχως σταθεροποιηση. Ταυτόχρονα ήδη εδώ και τριάντα χρόνια η zeiss κατασκευάζει μία διόπτρα και ένα τηλεσκόπιο αντίστοιχο πού με το πάτημα ενός κουμπιού ενεργοποιειται ένας μηχανισμός ( καθαρά μηχανικός χωρίς τίποτε ηλεκτρονικό), που σταθεροποιει την εικόνα με ευκρίνεια ανώτερη όλων. Δεν έχει καμία εξάρτηση από μπαταρίες είναι αδιάβροχος και μάλιστα σε μεγεθυνσεις 20x60. Είναι βέβαια ένα από τα ακριβότερα προϊόντα στον κόσμο των οπτικών, αλλά κανείς δεν μπόρεσε να το αντιγράψει ούτε και να φτιάξει κάτι συγκρίσιμο με αυτό.

Στην τεχνολογία αιχμής το κόστος δεν είναι σημαντικό, ή μπορείς ή δεν μπορείς, αν κάποιος καταφέρει να ανακαλύψει κάτι που οι άλλοι δεν μπορούν, μονοπωλεί και αυτό το κομμάτι της αγοράς.

Μπορει να μην εχω τυφλη εμπιστοσυνη στον Νικητα αλλα θα συμφωνησω σε αυτα που γραφει.........
Ειναι κοινη λογικη στην οπλοκατασκευη πως οτι ποιο απλο τοσο το καλιτερο......και αυτη η σκανδαλη δεν ειναι καθολου απλη οσο καλη και να ειναι..........εξαλου οπως εγραψε και ο Νικητας αν ηταν τοσο καλη και ευχρηστη(στην κατασκευη)θα υπηρχε στα κορυφαια σκοπευτικα οπλα.......καθως και σε κυνηγετικα ...
Και οι Γαλλοι εχουν πολλες καινοτομιες στα κυνηγετικα τους οπλα αλλα δεν ''περπατησαν'' ολες...
Ενα αλλο παραδειγμα ειναι οι καννες Tribore απο την Fabarm.....πολυ διαφιμηση αλλα δεν βλεπουμε απο τις μεγαλυτερες εταιριες κατασκευης οπλων να εφαρμοζωνται......που σημαινει οτι ??????
Αλλο παραδειγμα παλι ειναι το συστημα στις διπλες σκανδαλες με την πρωτη να ριχνει και τις δυο καννες αν πατηθει.....ουτε αυτο ''περπατησε'' αν και δεν εχω ακουσει για προβληματα......και σιγουρα υπαρχουν και αλλες πολλες πατεντες που ειχαν την αναλογη πορεια........ολα αυτα ισως ειχαν περισσοτερα μειονεκτηματα παρα πλεονεκτηματα..
Αυτη ειναι η προσωπικη μου αποψη.
Το ότι δεν περπατάει κάτι δεν σημαίνει ότι δεν είναι έξυπνο και καλό πολλές φορές συμβαίνει το αντίθετο μπορώ να σου αναφέρω παραδείγματα από αυτοκίνητο ,όπλο, και διάφορα άλλα απλά είναι θέμα αντίληψης τις περισσότερες φορές και ήδη προκατειλειμενης άποψης χωρίς την παραμικρή όρεξη να βγει από την πεπατημένη ο αγοραστής συμπαρασυρομενος από το ότι προτιμούν οι άλλοι και εγώ .Τις περισσότερες φορές δεν υπάρχει η απαραίτητη γνώση πιστεύω ότι οι περισσότεροι αγοράζουν με γνώμονα την αισθητική και το τι κυκλοφορεί περισσότερο παρά αναλύοντας εκτός το κοντάκι πόσο μου είναι χρήσιμο αυτό σε ένα όπλο για τον τρόπο που κυνηγάω εγώ αυτό που είναι το σημαντικότερο βρίσκεται σε δεύτερη μοίρα.

Το θέμα δεν είναι αν μπορείς να φτιάξεις κάτι , αλλά να μπορεί να συντηρηθεί η επισκευαστεί εύκολα , χωρίς να χρειάζεται να γυρίσει στην εταιρεία.Και δεν μιλάω για Ελλάδα που και μια αλλαγή ακίδας μπορεί να καταλήξει σε καταστροφή.

Ιδού το πώς κατασκευαζόταν στο χέρι ένα λειόκαννο δίκαννο της φίρμας William & Son...!!!

"Ατελείωτες" οι εργατοώρες (πάνω από 1200 στο σύνολο!!!) με συνεχή δουλειά στο χέρι και σε όλες τις φάσεις της παραγωγής, έως ότου να παραδοθεί τελειωμένο και αρτιότατο το ντουφέκι στον πελάτη...!!!

www.youtube.com/watch?v=NmlMyfiq_Z0 :oops::rolleyes:

Δυστυχώς, προσφάτως τερματίστηκε ο κύκλος εργασιών της... :( Είναι, πια, κομμάτι της ιστορίας των χειροποίητων οπλοκατασκευών...

Last edited:
Το ότι δεν περπατάει κάτι δεν σημαίνει ότι δεν είναι έξυπνο και καλό πολλές φορές συμβαίνει το αντίθετο μπορώ να σου αναφέρω παραδείγματα από αυτοκίνητο ,όπλο, και διάφορα άλλα απλά είναι θέμα αντίληψης τις περισσότερες φορές και ήδη προκατειλειμενης άποψης χωρίς την παραμικρή όρεξη να βγει από την πεπατημένη ο αγοραστής συμπαρασυρομενος από το ότι προτιμούν οι άλλοι και εγώ .Τις περισσότερες φορές δεν υπάρχει η απαραίτητη γνώση πιστεύω ότι οι περισσότεροι αγοράζουν με γνώμονα την αισθητική και το τι κυκλοφορεί περισσότερο παρά αναλύοντας εκτός το κοντάκι πόσο μου είναι χρήσιμο αυτό σε ένα όπλο για τον τρόπο που κυνηγάω εγώ αυτό που είναι το σημαντικότερο βρίσκεται σε δεύτερη μοίρα.
Έτσι είναι. Πολλές κατασκευές ήταν μπροστά από την εποχή τους (πχ ηλεκτρικό αυτοκίνητο 1883, διαφορική μηχανή Babbage 1838, δηλ. ο πρώτος υπολογιστής, κατασκευές του Leonardo da Vinci και του Nicola Tesla και πολλά άλλα). Πολλές φορές υπάρχουν ιδέες, αλλά δεν υπάρχει η τεχνολογία να τις υποστηρίξει και βλέπουμε να υλοποιούνται σε μελλοντικό χρόνο (πχ ελικόπτερο, υποβρύχιο).
Επίσης υπάρχει και η αδράνεια των επενδύσεων, πρέπει να βγουν τα έξοδα συν κάποιο κέρδος, για να προχωρήσει μια εταιρεία σε μια νέα τεχνολογία (ορυκτά καύσιμα - ηλεκτρισμός). Άλλο το δοκιμασμένο χρόνια και άλλο το άλμα στο άγνωστο μέλλον - εκτός κι αν κάτι σε πιέζει (βλέπε εμβόλια mRNA).
Εσείς θα αγοράζατε όπλο με ηλεκτρικό σύστημα πυροδότησης του φυσιγγιού; Δεν ξέρω αν είναι καλύτερο, αλλά πόσοι από μας βάζουμε μπροστά το αμάξι με μανιβέλα χειρός και πόσοι με ηλεκτρική μίζα; ;)

Εγώ ρε παιδιά απλά έγραψα πως αν για παράδειγμα μία χώρα έχει την τεχνογνωσία να κατασκευάσει το υπεροπλο, δεν θα σκεφτεί το κόστος, όπως και αν μία εταιρεία ΜΠΟΡΕΊ να φτιάξει κάτι που επιδιώκουν πολλοί, αλλά μόνο αυτή μπορεί, θα το φτιάξει. Ο πλανήτης έχει αμέτρητους αγοραστές προθυμους να πληρώσουν όσο όσο, αρκεί το προϊόν να είναι το κορυφαίο, και το βλέπουμε σε κάθε είδους προϊόντα.

Εσείς θα αγοράζατε όπλο με ηλεκτρικό σύστημα πυροδότησης του φυσιγγιού; Δεν ξέρω αν είναι καλύτερο, αλλά πόσοι από μας βάζουμε μπροστά το αμάξι με μανιβέλα χειρός και πόσοι με ηλεκτρική μίζα; ;)

Το ηλεκτρικό σουπερποζέ της τουρκικής εταιρείας Kral Arms είναι γεγονός...!!! http://oplognosia.com/?p=11268

Από το 1990 μια γερμανική και μία αμερικανική εταιρεία είχαν παρουσιασει όχι απλά ηλεκτρική ανάφλεξη, αλλά φυσίγγια δίχως κάλυκα, δηλαδή η πυρίτιδα μαζί με το βλήμα είχαν σε στερεή μορφή, το σχήμα ενός γεμάτου φυσιγγίου 7,62 ΝΆΤΟ, και με την ηλεκτρική ανάφλεξη μετά τον πυροβολισμό, η θαλάμη ήταν ολοκαθαρη δεν έμενε ούτε ίχνος από το φυσίγγιο.

Τα μεγάλα (τεράστια μάλλον) διαμετρήματα από την έκθεση του κου Χρήστου Χατζιώτη...!!!

www.gunandknifeclassics.gr/miguel-larranaga-cal-10-μεγάλα-διαμετρήματα/

www.gunandknifeclassics.gr/lewis-cal-8-μεγάλα-διαμετρήματα/

www.gunandknifeclassics.gr/ralph-grant-cal-4-μεγάλα-διαμετρήματα/

Είπε κανείς τίποτα...;;; :cool::cool::rolleyes::rolleyes:.big smile.
Ωραία όλα αυτά ,αλλά αν δεν υπάρχει από κανέναν παπουλη κληρονομιά , γιατί να αποκτήσεις κάτι τέτοιο;

Τα μεγάλα (τεράστια μάλλον) διαμετρήματα από την έκθεση του κου Χρήστου Χατζιώτη...!!!

www.gunandknifeclassics.gr/miguel-larranaga-cal-10-μεγάλα-διαμετρήματα/

www.gunandknifeclassics.gr/lewis-cal-8-μεγάλα-διαμετρήματα/

www.gunandknifeclassics.gr/ralph-grant-cal-4-μεγάλα-διαμετρήματα/

Είπε κανείς τίποτα...;;; :cool::cool::rolleyes::rolleyes:.big smile.
Ειδικά αυτό το cal 4 μάμαει με 13.500 αγοράζω ολμο και μπαζούκα μαζί και θα ρίχνω στο κοπάδι στα παπιά και θα πέφτουνε μεζέδες έτοιμοι για πιωμα .

Back