Φασιανός

Σημερα ηρθαν για απελευθερωσεις κ κοντα στα μερη μου...Γενικα στο νησι αφεθηκε ενας ικανος αριθμος πουλιων κ δεν μενει παρα να καταφερουν να επιβιωσουν μερικα γιατι σιγουρα καποια θα "χαθουν" μιας κ ειναι διαφοροι οι κινδυνοι ακομα κ απο διερχομενα αυτοκινητα...
Απο οτι μου ειπε ο προεδρος του συλλογου κ δεν το γνωριζα ειναι πως οι φασιανοι εχουν τασεις καννιβαλισμου..επιτεθηκαν 2-3 σε εναν κ τον ξεκοιλιασαν...
Εντυπωσιαστηκε κ αυτος απο την ταχυτητα στο πεταγμα τους παροτι ογκωδη πουλια κ ειδικα στην κατηφορα..
Ενας κάνιος(γερακινα) που προφανως παρακολουθουσε την σκηνη επιτεθηκε σε ενα φασιανο την ωρα που απελευθερωνοταν αλλα καταφερε κ την γλιτωσε...
Απο οτι φαινεται με την νεα κυνηγετικη περιοδο(πρωτα ο θεος..)θα εχουμε κ παρεα..
Για να δουμε....

Σημερα ηρθαν για απελευθερωσεις κ κοντα στα μερη μου...Γενικα στο νησι αφεθηκε ενας ικανος αριθμος πουλιων κ δεν μενει παρα να καταφερουν να επιβιωσουν μερικα γιατι σιγουρα καποια θα "χαθουν" μιας κ ειναι διαφοροι οι κινδυνοι ακομα κ απο διερχομενα αυτοκινητα...
Απο οτι μου ειπε ο προεδρος του συλλογου κ δεν το γνωριζα ειναι πως οι φασιανοι εχουν τασεις καννιβαλισμου..επιτεθηκαν 2-3 σε εναν κ τον ξεκοιλιασαν...
Εντυπωσιαστηκε κ αυτος απο την ταχυτητα στο πεταγμα τους παροτι ογκωδη πουλια κ ειδικα στην κατηφορα..
Ενας κάνιος(γερακινα) που προφανως παρακολουθουσε την σκηνη επιτεθηκε σε ενα φασιανο την ωρα που απελευθερωνοταν αλλα καταφερε κ την γλιτωσε...
Απο οτι φαινεται με την νεα κυνηγετικη περιοδο(πρωτα ο θεος..)θα εχουμε κ παρεα..
Για να δουμε....
Μπραβο Τασο για τις κινησεις σας..ο Γιωργος ειναι πολυ δραστηριος προεδρος και παλευει να κανει πολλα..και μεις σιγα σιγα θα παρουμε φασιανο οχι βεβαια οσους εσεις αλλα εναν ικανοποιητικο αριθμο..σιγουρα οτι μπορουμε να κανουμε για να ευδοκιμησουν θηραματα θα γινει

Μπραβο Τασο για τις κινησεις σας..ο Γιωργος ειναι πολυ δραστηριος προεδρος και παλευει να κανει πολλα..και μεις σιγα σιγα θα παρουμε φασιανο οχι βεβαια οσους εσεις αλλα εναν ικανοποιητικο αριθμο..σιγουρα οτι μπορουμε να κανουμε για να ευδοκιμησουν θηραματα θα γινει
Τουφεκι της αλεπουδες πρωτα

Για να δουμε....
Έχω δει με τα μάτια μου έξω από την περίφραξη να παίζουν ξύλο 3 φασιανοί όπως στις κοκορομαχειες του ενός είχε ανοίξει το κεφάλι.

φίλοι που έχουν σε κλουβιά μου λένε άμα έχεις 2 ενήλικες αρσενικούς μαζί είναι βέβαιο ότι θα πλακωθουν μέχρι να πέσει νεκρός ο ένας

Και επειδή όπως μαθαμε εμείς οι ....Παλαιοί, "Τα αγαθά κόποις κτώνται"
Ιδού η εφετινή (Δεκ 2019) σοδεια. Ο δεξιός αρσενικός, με ουραίο φτερό 60 εκατοστά και βάρος 1708 γρ. κι αριστερά δυο περυσινοί με βάρος 1200-1350. Είχα γράψει πέρυσι, 24 και 29 Οκτωβρίου 2018 και για ένα θηλυκό.
Φωτογραφία πρόσφατη με όλη την ...παλέτα των ανδρών, με το μέγελος να ...μετράει!
Το μεγαλύτερο άγριο πουλί που έχω χτυπήσει. Φέτος το μοναδικό μετά από 4 εξόδους και συνολικά 11 ώρες περπάτημα χωρίς σκύλο, σε αγροτικούς δρόμους και μονοπάτια δίπλα στον λόγγο.

Last edited:
Και επειδή όπως μαθαμε εμείς οι ....Παλαιοί, "Τα αγαθά κόποις κτώνται"
Ιδού η εφετινή (Δεκ 2019) σοδεια. Ο δεξιός αρσενικός, με ουραίο φτερό 60 εκατοστά και βάρος 1708 γρ. κι αριστερά δυο περυσινοί με βάρος 1200-1350, αν θυμάμε καλά. Είχα γράψει πέρυσι.
Πού αυτά; Εντός ή εκτός;

Για να δουμε....
Πολύ καλα Νέα.
Απο προσωπική εμπειρία τους σηκώνει το κλίμα στα Ιόνια.
Θα φάνε μάζες, ελιές, σκουλήκια, κούμαρα. Νερό βρίσκουνε στις ρεματιές και αν δεν εχει πηγές την βγάζουν με την δροσιά.
Χρειαζεται όμως αυτοσυγκράτηση τουλαχιστον τις επόμενες 2-3 χρονιές.
Αφού θα χαθούν τα μισά απο τις αλεπούδες και τα πουλια, άμα τα κυνηγάτε και εσείς .....
Και φέτος λογω της εποχής που αφέθηκαν και του χρόνου προσαρμογής που χρειάζονται, μπορεί να χαθεί μέρος της περιόδου αναπαραγωγής.

Δεν λέω πως άμα σου πεταχτούν μπροστα σου θα συγκρατηθείς.
Αλλα άμα πλακώσουν σκυλιά "διαβασμένα" στο Φασιανό και τα πουλια ειναι ακόμη αμάθητα, ξεχάστε το.
Ιδιαίτερα αν έχετε μεγάλες περιουσίες, ομαλό έδαφος και λιγα συρματοπλέγματα (αυτα δεν σου επιτρέπουν την καταδίωξη, καθώς το πουλι είναι δρομέας και πετάει μόνο στον έσχατο κίνδυνο).
Πολλά "χάνοντα" κατα λάθος πανω σε δίχτυα που προστατεύουν απο τα πουλια
(αλλα και ...ιξιπίτιδις) το καλοκαιρι καθώς επιλέγουν να ζουν σε πυκνό μεν αλλα κοντα σε κήπους με ζαρζαβατικά τα οποία επισκέπτονται συχνά.
Παράπλευρη απώλεια :
Όπου εγκατασταθούν (σε κάμπο και λόφους) θα εξαφανιστούν οι πέρδικες.
Αυτες θα περιοριστούν σιγά-σιγά και θα επιβιώσουν μόνο σε βουνά με πολύ πέτρα και πολύ λίγη κάλυψη.

Last edited:
Έχω δει με τα μάτια μου έξω από την περίφραξη να παίζουν ξύλο 3 φασιανοί όπως στις κοκορομαχειες του ενός είχε ανοίξει το κεφάλι.

φίλοι που έχουν σε κλουβιά μου λένε άμα έχεις 2 ενήλικες αρσενικούς μαζί είναι βέβαιο ότι θα πλακωθουν μέχρι να πέσει νεκρός ο ένας

Γιαυτό και σε κλωβούς ή όταν θέλουν να τους μεταφέρουν τους φοράνε στο κεφάλι blinders, έτσι λέγονται μπορού να να δουν πλάγια αλλά όχι εμπρός για να μην σκοτώσει ο ένας τον άλλον....κοκκόρια είναι και αυτά και μαλώνουν...

rooster15A.jpg

Back