Αυτό δεν σημαίνει ότι όλα τα ίσια θα σου κουμπώνουν το ίδιο!.Ενω έχω άλλο όπλο με ισιο και δεν έχω κανένα πρόβλημα
Από όσο γνωρίζω πάντως μάλλον τα Browning και Winchester έχουν (και) ίσια κοντάκια
Αυτό δεν σημαίνει ότι όλα τα ίσια θα σου κουμπώνουν το ίδιο!.Ενω έχω άλλο όπλο με ισιο και δεν έχω κανένα πρόβλημα
C DXΠαλικάρια έχω μια απορία!ειχα το πέλμα το μεσαίο 255mm και όταν επωμιζα σκαλωνε στην μασχάλη μου και έτσι πήρα το μικρό πέλμα 155mm έλα όμως που άλλαξε όλο το όπλο και σε δοκιμή που έκανα ρειχνει πάνω και αριστερά .μηπως μπορείτε να μου πείτε πια φλάντζα πρέπει να βάλω τώρα έχω την βχ
Άβυσσος τελικα το κοντάκι και ποσο λεπτές ειναι οι διαχωριστικές γραμμές των χαρακτηριστικών του ως προς το αποτελεσμα ,όπως του ζυγισματος και ελευθεριας στην κίνηση που μας περιέγραψες..Τον τελευταιο καιρο δοκιμασα να παιξω λιγο με το βαρος κ το ζυγισμα του 725, κυριως ανευ λογου επηρεασμενος απο ενα μικρο "ψαλιδισμα¨ που ενιωθα να κανουν οι κανες κατα την επωμιση... Το κοντακι εχει κοπει ως προς το μηκος του αρκετα χρονια τωρα εχοντας χασει αρκετο βαρος απο την πισω πλευρα του κ εχει μια μπροστοβαρη ταση...
Αρχικα του ειχα βαλει 100 γρ στο κοντακι κ το οπλο ειχε εναν συνδυασμο ζωντανιας κ μετριασμενης μπροστοβαρης τασης... Το ειχα ετσι για 2-3 χρονια...
Αρχισα λοιπον φετος ετσι απο περιεργεια να ανεβαινω σε βαρος κ διαπιστωσα οτι με 200 γρ ακριβως( αλλα 100 δηλαδη απο οσα ειχα) κ φυσιγγια στο οπλο, το όπλο ζυγιζε τελεια αναμεσα στα χερια...Παρα τα 3700 βαρος, το οπλο ειχε τοσο μοιρασμενο το βαρος του που δεν το ενιωθες με τιποτα...
Με το στησιμο αυτο, εριξα ισως τις χειροτερες πουλες της ζωης μου... Το οπλο ειχα χασει καθε αισθηση ζωντανιας, ηταν μεν τρενο αλλα κ τρομερα αυστηρο στην κινηση... Η ελλειψη καθε μπροστοβαρης τασης το εκανε να σταματα την κινηση του με το παραμικρο κ οι τουφεκιες εφευγαν οριακα πισω...
Η επομενη κινηση ηταν να αφαιρεσω τελειως και τα 200 γρ απο το κοντακι... Το αριστεροόχερι δεχόταν όπως ειναι φυσικο περισσοτερο βαρος κ αυτο ηταν αισθητο σε σχεση με το δεξι στη λαβη του κοντακιου...
Το οπλο ομως εστριβε με τη σκεψη... Η αισθηση του μπροστοβαρου κ η αδρανεια της κινησης το εκανε να μην μενει πισω με τιποτα ακομα κ τις φορες που ενιωθα οτι δεν ημουν κ τοσο καλα... Απο αψυχο ειχε γινει κ παλι "παιχνιδιαρικο¨...
Ηταν σαν να επιανα τελειως αλλο οπλο...
Ειναι τελικα πολυ ενδιαφερον να βλεπει κανεις στην πραξη πως μπορει να μεταβαλει τη συμπεριφορα του ενα οπλο αναλογα με τις παρεμβασεις που του κανουμε...
Εγώ δεν έπαψα ποτέ να είμαι παιχνίδιαρης
Φιλε εχω παρει ένα 725 με 81 εκ κανες. εχω 2 εσω-εξω τσοκ κανονικα και δοκιμασα και 2 μουλερ αλουμινίου. Με τα μουλερ ηταν ζηγισμένο στον πηρο. Με τα κανονικά ηταν μπροστοβαρο.Τον τελευταιο καιρο δοκιμασα να παιξω λιγο με το βαρος κ το ζυγισμα του 725, κυριως ανευ λογου επηρεασμενος απο ενα μικρο "ψαλιδισμα¨ που ενιωθα να κανουν οι κανες κατα την επωμιση... Το κοντακι εχει κοπει ως προς το μηκος του αρκετα χρονια τωρα εχοντας χασει αρκετο βαρος απο την πισω πλευρα του κ εχει μια μπροστοβαρη ταση...
Αρχικα του ειχα βαλει 100 γρ στο κοντακι κ το οπλο ειχε εναν συνδυασμο ζωντανιας κ μετριασμενης μπροστοβαρης τασης... Το ειχα ετσι για 2-3 χρονια...
Αρχισα λοιπον φετος ετσι απο περιεργεια να ανεβαινω σε βαρος κ διαπιστωσα οτι με 200 γρ ακριβως( αλλα 100 δηλαδη απο οσα ειχα) κ φυσιγγια στο οπλο, το όπλο ζυγιζε τελεια αναμεσα στα χερια...Παρα τα 3700 βαρος, το οπλο ειχε τοσο μοιρασμενο το βαρος του που δεν το ενιωθες με τιποτα...
Με το στησιμο αυτο, εριξα ισως τις χειροτερες πουλες της ζωης μου... Το οπλο ειχα χασει καθε αισθηση ζωντανιας, ηταν μεν τρενο αλλα κ τρομερα αυστηρο στην κινηση... Η ελλειψη καθε μπροστοβαρης τασης το εκανε να σταματα την κινηση του με το παραμικρο κ οι τουφεκιες εφευγαν οριακα πισω...
Η επομενη κινηση ηταν να αφαιρεσω τελειως και τα 200 γρ απο το κοντακι... Το αριστερο χερι δεχοταν οπως ειναι φυσικο περισσοτερο βαρος κ αυτο ηταν αισθητο σε σχεση με το δεξι στη λαβη του κοντακιου...
Το οπλο ομως εστριβε με τη σκεψη... Η αισθηση του μπροστοβαρου κ η αδρανεια της κινησης το εκανε να μην μενει πισω με τιποτα ακομα κ τις φορες που ενιωθα οτι δεν ημουν κ τοσο καλα... Απο αψυχο ειχε γινει κ παλι "παιχνιδιαρικο¨...
Ειναι τελικα πολυ ενδιαφερον να βλεπει κανεις στην πραξη πως μπορει να μεταβαλει τη συμπεριφορα του ενα οπλο αναλογα με τις παρεμβασεις που του κανουμε...
Στον Ασπρόπυργο, στο προτελευταίο γήπεδο;εκεινο το γ@μημ_νο το Β δεν το χτύπησα ποτέ....
Ετσι ενιωθα και γω Αρη με την καραμπινα μου που ηταν 76 εκ καννη..την ειχα συνηθισει να εχω στο αριστερο χερι το περισσοτερο βαρος και τραβαγε παρα πολυ ομαλα..οταν πηρα το ποζε πιο ελαφρυ και 66 εκ χαθηκε εκεινη η αισθηση που ειχα και εμενα πισω πολλες φορες γιατι ακριβως σταματαγα την κινηση..τωρα με την ss που ερχεται πανω κατω στο ζυγισμα της παλιας καραμπινας το ξαναβρηκα κλεβωντας και λιγο με το αριστερο χερι λιγο πιο μπροστα στην παπια και κανει παρα πολυ ομαλη κινησηΤον τελευταιο καιρο δοκιμασα να παιξω λιγο με το βαρος κ το ζυγισμα του 725, κυριως ανευ λογου επηρεασμενος απο ενα μικρο "ψαλιδισμα¨ που ενιωθα να κανουν οι κανες κατα την επωμιση... Το κοντακι εχει κοπει ως προς το μηκος του αρκετα χρονια τωρα εχοντας χασει αρκετο βαρος απο την πισω πλευρα του κ εχει μια μπροστοβαρη ταση...
Η επομενη κινηση ηταν να αφαιρεσω τελειως και τα 200 γρ απο το κοντακι... Το αριστερο χερι δεχοταν οπως ειναι φυσικο περισσοτερο βαρος κ αυτο ηταν αισθητο σε σχεση με το δεξι στη λαβη του κοντακιου...
Αυτά που μπορουσα να παρω τα πηρα. εκεινο το γ@μημ_νο το Β δεν το χτύπησα ποτέ....
Ψηλοτουφεκάς....ναι το γ@μημ..νο αυτό.
Ουτε μια φορα σε 4 πουλες.
Μ@λακ_ντουφεκαω...Ψηλοτουφεκάς....
Μην το απαξιώνεις, ψάξε τις τροχιές που σε προβληματιζουν, για όλα υπάρχει εξήγηση.Μ@λακ_ντουφεκαω...
φιλε θα σου πω την μικρή εμπειρία μου. δεν το απαξιωνω αλλά δεν ξερω τι θα μπορουσα να καταφέρω.Μην το απαξιώνεις, ψάξε τις τροχιές που σε προβληματιζουν, για όλα υπάρχει εξήγηση.