Καλησπέρα. Χρειάζομαι τα φώτα σας. Έχω μια Benelli M2. Όταν δοκίμασα σε χαρτί το όπλο, είδα ότι το κέντρο της ντουφεκιάς, είναι 12 πόντοι πάνω από εκεί που σημάδευα. Το όπλο το δοκίμασα στα 20 μέτρα. Η σκόπευση έγινε μόνο με το κυρίαρχο δεξί μάτι και το σκόπευτρο ήταν στο κέντρο του στόχου, με την υπερυψωμένη ρήγα να μην φαίνεται και στην ευθεία με το στόχαστρο. Η φλάτζα που φόραγε το όπλο, ήταν η Β, με την οποία το όπλο μου έρχεται ακριβώς στην ευθεία στην επώμιση. Την άλλαξα και έβαλα την C. Τώρα η ντουφεκιά, έχει κατέβει, αλλά όταν επωμίζω, δεν βλέπω πια το στόχαστρο, παρά μόνο τον στόχο. Στο κυνήγι κάνω διόφθαλμη σκόπευση. Λόγω οφθαλμολογικού προβλήματος στο κυρίαρχο, δεξί, μάτι, χωρίς σκόπευτρο, κλέβει λίγο το αριστερό και πολλές φορές δεν είμαι κέντρο, αλλά λίγο αριστερά. Οπότε το στόχαστρο με βοηθάει πολύ. Τι θα μπορούσα να κάνω, για να βλέπω το σκόπευτρο στο κέντρο και να πηγαίνει εκεί η ντουφεκιά, εκτός από το να ξαναβάλω το Β για να βλέπω το στόχαστρο, αλλά να σημαδεύω πιο χαμηλά από εκεί που θέλω να πηγαίνει η ντουφεκιά; Σας βάζω την φωτογραφία για να καταλάβετε. Ευχαριστώ!
View attachment 69101