Φερ' το στα μέτρα σου...

Γιάννη χλωμό.
Αφού με την σωστή εικόνα ψηλοτουφεκάει δεν πιστεύω να στρώσει με το πίτς.
Εγώ ή θα πήγαινα με τα νερά της με την Β κ θα προσαρμοζόμουν ή θα ψήλωνα με κάποιον τρόπο το στόχαστρο με την c αν κ ανορθόδοξο να βλεπεις στη σκοπευτική γραμμή μόνο στόχαστρο και καθόλου ρίγα.
Δεν χάνει κάτι Αργύρη.
Ίσως, αλλάζοντας την γωνία,δει βελτίωση...
Αν και προφανώς είναι θέμα σύγκλισης κάνης-ριγας.
Με το ψηλό στόχαστρο θα έρθει,ενδεχομένως,στον πίνακα και στο κυνήγι θα βγαίνει κάνα μέτρο ψηλοτερα.
Για ψηλό στόχαστρο, έχετε κάτι να προτείνετε; Σύγκλιση κάνης-ρήγας, μπορεί να γίνει σε οπλουργό;

Για ψηλό στόχαστρο, έχετε κάτι να προτείνετε;
Προσωπικά για αρχή θα έκανα κάτι πρόχειρο και όχι μόνιμο για δοκιμή.
Πχ θα κολλούσα ή θα μάγκωνα πάνω από το υπάρχον πρόχειρα κάτι +3mm και θα δοκίμαζα.
Η εικόνα σου βέβαια (χωρίς ρίγα) δεν θα είναι ιδανική.
Ανορθόδοξο και αντιαισθητικό αλλά αποτέλεσμα όμως θα έχεις.
Σύγκλιση κάνης-ρήγας, μπορεί να γίνει σε οπλουργό;
Δεν ξέρω.Πρέπει να ρω τήσεις .Πιστεύω ότι όλα γίνονται με το ανάλογο κόστος.
Να υποθέσω ότι η ρίγα με την κάννη δεν είναι παράλληλη έ?...
Ανέβασε καμιά πλαινή φωτό αν μπορείς.

Για ψηλό στόχαστρο, έχετε κάτι να προτείνετε; Σύγκλιση κάνης-ρήγας, μπορεί να γίνει σε οπλουργό;
Πχ θα κολλούσα ή θα μάγκωνα πάνω από το υπάρχον πρόχειρα κάτι +3mm και θα δοκίμαζα.

Παιδιά έχω δεί στο tube εναν σκοπευτή που είχε βγάλει την ακίδα και είχε βάλει (για προσωρινά) ενα σωληνάκι απο WD40 (την κόκκινη προεκταση σαν καλαμάκι) και το έκοβε όσο μήκος ήθελε. Το σφήνωσε μέσα στην τρύπα που ήταν η παλιά κουκίδα. Είναι πλαστικό και δε θα χαλάσει το σπείρωμα.

Έχεις δίκιο. Η ρίγα αρχίζει στα 7,5mm και στην βάση του σκόπευτρου, είναι 4,5mm.
Η ιδέα σου με κάτι +3mm είναι πολύ καλή, αλλά δεν πιάνουν τα χέρια μου και φοβάμαι μην το χαλάσω.

20230325_094741.jpg

Σκέφτομαι αν υπάρχει στην αγορά, έτοιμο κάτι πιο ψηλό, που να βιδώνει, στη θέση του ήδη υπάρχοντος.
Πρέπει να πάω, μάλλον σε ένα οπλοπωλείο με ποικιλία, να δω αν υπάρχει κάτι. Βρήκα αυτά σε φωτογραφίες:

4771.jpg2382.jpg4830.jpg

Καλησπέρα. Χρειάζομαι τα φώτα σας. Έχω μια Benelli M2. Όταν δοκίμασα σε χαρτί το όπλο, είδα ότι το κέντρο της ντουφεκιάς, είναι 12 πόντοι πάνω από εκεί που σημάδευα. Το όπλο το δοκίμασα στα 20 μέτρα. Η σκόπευση έγινε μόνο με το κυρίαρχο δεξί μάτι και το σκόπευτρο ήταν στο κέντρο του στόχου, με την υπερυψωμένη ρήγα να μην φαίνεται και στην ευθεία με το στόχαστρο. Η φλάτζα που φόραγε το όπλο, ήταν η Β, με την οποία το όπλο μου έρχεται ακριβώς στην ευθεία στην επώμιση. Την άλλαξα και έβαλα την C. Τώρα η ντουφεκιά, έχει κατέβει, αλλά όταν επωμίζω, δεν βλέπω πια το στόχαστρο, παρά μόνο τον στόχο. Στο κυνήγι κάνω διόφθαλμη σκόπευση. Λόγω οφθαλμολογικού προβλήματος στο κυρίαρχο, δεξί, μάτι, χωρίς σκόπευτρο, κλέβει λίγο το αριστερό και πολλές φορές δεν είμαι κέντρο, αλλά λίγο αριστερά. Οπότε το στόχαστρο με βοηθάει πολύ. Τι θα μπορούσα να κάνω, για να βλέπω το σκόπευτρο στο κέντρο και να πηγαίνει εκεί η ντουφεκιά, εκτός από το να ξαναβάλω το Β για να βλέπω το στόχαστρο, αλλά να σημαδεύω πιο χαμηλά από εκεί που θέλω να πηγαίνει η ντουφεκιά; Σας βάζω την φωτογραφία για να καταλάβετε. Ευχαριστώ!

View attachment 69101
Μήπως σκεπάζεις με την μπίλια το κέντρο του στόχου ενώ πρέπει η κορυφή της μπίλιας ίσα που να εφάπτεται με το οριζόντιο τμήμα του σταυρού του στόχου .Είχε βάλει ο Βασίληςgvp 9000 ένα σκίτσο παλιά.

Μήπως σκεπάζεις με την μπίλια το κέντρο του στόχου ενώ πρέπει η κορυφή της μπίλιας ίσα που να εφάπτεται με το οριζόντιο τμήμα του σταυρού του στόχου .Είχε βάλει ο Βασίληςgvp 9000 ένα σκίτσο παλιά.
Προφανώς έτσι ρίχνει ο Δημήτρης,με αυτή την εικόνα.
Θέλει η μπίλια να βρίσκεται πάνω στον στόχο η ακριβώς στην προέκταση της πορείας του.

Το όπλο ψηλοντουφεκανε όταν ντουφέκισεις με σταθερή επωμιση αν κατάλαβα σημαδευτά.Αν είναι έτσι το έχω κάνει σε δύο όπλα παλαιότερα.Χρειαζεσαι επιπλέον ρίγα , μέτρα τι χρειάζεσαι πήγαινε σε ένα ξυλουργείο να φτιάξεις μια να την κολλήσεις επάνω ξύλινη πούπουλο στην ήδη υπάρχον με μια απλή κόλα δεν πάει πουθενά βαφτη με σπρέι ότι χρώμα θες και την βγάζεις όποτε θέλεις χωρίς προβλήματα .Θα πρέπει όταν ντουφεκας σημαδευτα να ρίχνεις κέντρο αν θέλεις να ρίχνεις σε όλα τα θηράματα γιατί το ψηλοντουφεκισμα στο κυνήγι είναι μόνο για ροαγιαλ ,ορτύκια και λαγούς.που ίσως να θέλεις να βλέπεις το θήραμα και να μην το Καβάλας και να κάνει την δουλειά το όπλο.

Καλησπέρα. Χρειάζομαι τα φώτα σας. Έχω μια Benelli M2. Όταν δοκίμασα σε χαρτί το όπλο, είδα ότι το κέντρο της ντουφεκιάς, είναι 12 πόντοι πάνω από εκεί που σημάδευα. Το όπλο το δοκίμασα στα 20 μέτρα. Η σκόπευση έγινε μόνο με το κυρίαρχο δεξί μάτι και το σκόπευτρο ήταν στο κέντρο του στόχου, με την υπερυψωμένη ρήγα να μην φαίνεται και στην ευθεία με το στόχαστρο. Η φλάτζα που φόραγε το όπλο, ήταν η Β, με την οποία το όπλο μου έρχεται ακριβώς στην ευθεία στην επώμιση. Την άλλαξα και έβαλα την C. Τώρα η ντουφεκιά, έχει κατέβει, αλλά όταν επωμίζω, δεν βλέπω πια το στόχαστρο, παρά μόνο τον στόχο. Στο κυνήγι κάνω διόφθαλμη σκόπευση. Λόγω οφθαλμολογικού προβλήματος στο κυρίαρχο, δεξί, μάτι, χωρίς σκόπευτρο, κλέβει λίγο το αριστερό και πολλές φορές δεν είμαι κέντρο, αλλά λίγο αριστερά. Οπότε το στόχαστρο με βοηθάει πολύ. Τι θα μπορούσα να κάνω, για να βλέπω το σκόπευτρο στο κέντρο και να πηγαίνει εκεί η ντουφεκιά, εκτός από το να ξαναβάλω το Β για να βλέπω το στόχαστρο, αλλά να σημαδεύω πιο χαμηλά από εκεί που θέλω να πηγαίνει η ντουφεκιά; Σας βάζω την φωτογραφία για να καταλάβετε. Ευχαριστώ!

View attachment 69101

3 εδώ μαζί με φουλ αλλα ντάλα
Καλύτερα με φουλ τσοκ και στα 15μετρα εκεί θα δεις που είσαι.. γιατι όταν εριχνα με 3ρι ήταν καλά όταν έβαζα φουλ έβλεπα που ήμουν
Και εγω εχω λίγο μεγάλο στόχαστρο αλλά όταν εριχνα χαμηλά εγώ έφευγε κάτω.

Έχεις δίκιο. Η ρίγα αρχίζει στα 7,5mm και στην βάση του σκόπευτρου, είναι 4,5mm.
Η ιδέα σου με κάτι +3mm είναι πολύ καλή, αλλά δεν πιάνουν τα χέρια μου και φοβάμαι μην το χαλάσω.

View attachment 69129

Σκέφτομαι αν υπάρχει στην αγορά, έτοιμο κάτι πιο ψηλό, που να βιδώνει, στη θέση του ήδη υπάρχοντος.
Πρέπει να πάω, μάλλον σε ένα οπλοπωλείο με ποικιλία, να δω αν υπάρχει κάτι. Βρήκα αυτά σε φωτογραφίες:

View attachment 69131View attachment 69132View attachment 69133
Φτιάξε πρόχειρα μια ρίγα με αντίθετο φάλτσο όπως καλά λένε οι Γιάννηδες.
Στο εμπόριο υπάρχουν κ πλαστικές.
Δοκίμασε κ μετα θα βρείς οπλουργό ν κάνεις σωστά την δουλειά. Αυτό με το σκόπευτρο είναι προσωρινή δοκιμή.
Για μόνιμα δεν λέει.
Η σκοπευτική γραμμή - -εικόνα δεν θα είναι καλή.θα είναι άδεια.

Φτιάξε πρόχειρα μια ρίγα με αντίθετο φάλτσο όπως καλά λένε οι Γιάννηδες.
Στο εμπόριο υπάρχουν κ πλαστικές.
Δοκίμασε κ μετα θα βρείς οπλουργό ν κάνεις σωστά την δουλειά. Αυτό με το σκόπευτρο είναι προσωρινή δοκιμή.
Για μόνιμα δεν λέει.
Η σκοπευτική γραμμή - -εικόνα δεν θα είναι καλή.θα είναι άδεια.
Το όπλο ψηλοντουφεκανε όταν ντουφέκισεις με σταθερή επωμιση αν κατάλαβα σημαδευτά.Αν είναι έτσι το έχω κάνει σε δύο όπλα παλαιότερα.Χρειαζεσαι επιπλέον ρίγα , μέτρα τι χρειάζεσαι πήγαινε σε ένα ξυλουργείο να φτιάξεις μια να την κολλήσεις επάνω ξύλινη πούπουλο στην ήδη υπάρχον με μια απλή κόλα δεν πάει πουθενά βαφτη με σπρέι ότι χρώμα θες και την βγάζεις όποτε θέλεις χωρίς προβλήματα .Θα πρέπει όταν ντουφεκας σημαδευτα να ρίχνεις κέντρο αν θέλεις να ρίχνεις σε όλα τα θηράματα γιατί το ψηλοντουφεκισμα στο κυνήγι είναι μόνο για ροαγιαλ ,ορτύκια και λαγούς.που ίσως να θέλεις να βλέπεις το θήραμα και να μην το Καβάλας και να κάνει την δουλειά το όπλο.
Πιο σωστό είναι να κολλήσεις πάνω στην ρίγα ένα φάλτσο(το παχύτερο μέρος στο τελείωμα της κάνης) τεφλόν η αλουμινο με το ίδιο στόχαστρο στο τελος.
Να αποκτήσεις ΚΑΙ εικόνα ρίγας.
Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Κάθησα και υπολόγισα την τριγωνομετρία. Αν στα 20 μέτρα η ντουφεκιά ανεβαίνει 12,5 εκατοστά, δημιουργήτε ένα τρίγωνο, 20Χ20,04Χ0,125, με γωνία Α στην επιφάνεια της ρήγας, 0,36 μοιρών. Τότε πρέπει να φτιάξω και να κολλήσω μία αντίστροφη ρίγα, μήκους 56 εκατοστών η κάθε πλευρά και ύψους 3,5 χιλιοστών, για να έχει ίσια πλέον σκοπευτική γραμμή και ακίδα, επάνω στον στόχο. Όπως τα υπολόγιζα στο χαρτί με το σπασμένο μου στυλό, κοίταξα το σωληνάκι του μελανιού. Το μετράω και έχει πάχος 3 χιλιοστά. Ρε συ λες; Λέω από μέσα μου. Το δοκιμάζω στο σκόπευτρο και η οπτική ίνα κουμπώνει μέσα στο σωληνάκι. Κάθησα λοιπόν και έκανα μία πατέντα. Μόλις στεγνώσει θα το δοκιμάσω στο όπλο και θα σας πω, πως κάθεται και αν βολεύει! Σε δουλείες να βρισκόμαστε!20230325_163909.jpg

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Κάθησα και υπολόγισα την τριγωνομετρία. Αν στα 20 μέτρα η ντουφεκιά ανεβαίνει 12,5 εκατοστά, δημιουργήτε ένα τρίγωνο, 20Χ20,04Χ0,125, με γωνία Α στην επιφάνεια της ρήγας, 0,36 μοιρών. Τότε πρέπει να φτιάξω και να κολλήσω μία αντίστροφη ρίγα, μήκους 56 εκατοστών η κάθε πλευρά και ύψους 3,5 χιλιοστών, για να έχει ίσια πλέον σκοπευτική γραμμή και ακίδα, επάνω στον στόχο. Όπως τα υπολόγιζα στο χαρτί με το σπασμένο μου στυλό, κοίταξα το σωληνάκι του μελανιού. Το μετράω και έχει πάχος 3 χιλιοστά. Ρε συ λες; Λέω από μέσα μου. Το δοκιμάζω στο σκόπευτρο και η οπτική ίνα κουμπώνει μέσα στο σωληνάκι. Κάθησα λοιπόν και έκανα μία πατέντα. Μόλις στεγνώσει θα το δοκιμάσω στο όπλο και θα σας πω, πως κάθεται και αν βολεύει! Σε δουλείες να βρισκόμαστε!View attachment 69166
Είσαι φοβερός. Θα πετύχει!! Μπικ για 1000 χρήσεις

Εύρηκα! Κάθεται μία χαρά. Στην επώμιση που έκανα όμως, φάνηκε ότι χρειάζεται, άλλα 3mm. Θα το συναρμολογήσω τις επόμενες μέρες, θα το βάψω μαύρο και θα του περάσω και μία οπτική ίνα. Με την πρώτη ευκαιρία, θα το τοποθετήσω και θα το δοκιμάσω! Σας ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια! Ξέρω πως η σωστή λύση, είναι η αντίστροφη ρήγα, αλλά θα έχει γούστο να το δοκιμάσω με το BIC και να πιάσει!

20230325_170829.jpg20230325_172150.jpg

Εύρηκα! Κάθεται μία χαρά. Στην επώμιση που έκανα όμως, φάνηκε ότι χρειάζεται, άλλα 3mm. Θα το συναρμολογήσω τις επόμενες μέρες, θα το βάψω μαύρο και θα του περάσω και μία οπτική ίνα. Με την πρώτη ευκαιρία, θα το τοποθετήσω και θα το δοκιμάσω! Σας ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια! Ξέρω πως η σωστή λύση, είναι η αντίστροφη ρήγα, αλλά θα έχει γούστο να το δοκιμάσω με το BIC και να πιάσει!

View attachment 69167View attachment 69169
Δοκίμασε το και αν δουλεύει, κάνε την αντίστροφη ρίγα.
Μπορεί να σε βοηθήσει και ο @vagosbenelli με την κατασκευή της ρίγας. Για τέτοιες πατέντες είναι μανούλα.
Αν δεν βγάλεις άκρη, δώστου εισητήριο και πάμε για άλλα

Δοκίμασε το και αν δουλεύει, κάνε την αντίστροφη ρίγα.
Μπορεί να σε βοηθήσει και ο @vagosbenelli με την κατασκευή της ρίγας. Για τέτοιες πατέντες είναι μανούλα.
Αν δεν βγάλεις άκρη, δώστου εισητήριο και πάμε για άλλα
Σε ευχαριστώ πολύ!

Back