Φερ' το στα μέτρα σου...

Σημαδευτά ρίχνεις ή τσώρτσιλ ;

Όχι σύγκλιση ...
Καλημέρα Βασίλη. Σημαδεύτα είχα ρήξει, αλλά χωρίς να το στηρίζω. Όπως όταν κυνηγάω. Όμως είχα βάλει το στοχαστρο στο κέντρο και όχι όπως ορίζει η benelli. Δεν το ήξερα αυτό το σχήμα που μου δείχνεις. Αυτό εξηγεί πολλά. Σε ευχαριστώ πολύ. Η δοκιμή που είχα κάνει σημαδευτά, ήταν η πρώτη. Μόλις είδα το αποτέλεσμα, γύρισα σπίτι και άλλαξα την φλάτζα, από Β σε C. Εκεί είδα ότι χάνεται η ρίγα και το σκόπευτρο. Πήγα λοιπόν με την καινούργια φλάτζα και έριξα πλέον τσώρτσιλ,όπου κοιτάω και η ντουφεκιά πηγαίνει πλέον ελάχιστα πιο πάνω, από εκει που βλέπω και το άφησα έτσι. Η πλειοψηφία των βολών μου στο κυνήγι είναι εύστοχες, οπότε ηρέμησα. Απλά έχω παρατηρήσει, πως κάποιες φορές στο κυνήγι, μου φεύγει αριστερά η βιαστική ντουφεκιά στις μακρινές λόγω ζαβού κυρίαρχου δεξιού ματιού και το σκόπευτρο με διορθώνει. Τωρα από Οκτώβρη, μόλις δροσίσει λιγάκι, θα κάνω μια σοβαρή δοκιμή σημαδευτά, όπως μου δείχνεις, για να ξέρω ακριβώς τι γίνεται. Και πάλι ευχαριστώ.

Καλημέρα Βασίλη. Σημαδεύτα είχα ρήξει, αλλά χωρίς να το στηρίζω. Όπως όταν κυνηγάω. Όμως είχα βάλει το στοχαστρο στο κέντρο και όχι όπως ορίζει η benelli. Δεν το ήξερα αυτό το σχήμα που μου δείχνεις. Αυτό εξηγεί πολλά. Σε ευχαριστώ πολύ. Η δοκιμή που είχα κάνει σημαδευτά, ήταν η πρώτη. Μόλις είδα το αποτέλεσμα, γύρισα σπίτι και άλλαξα την φλάτζα, από Β σε C. Εκεί είδα ότι χάνεται η ρίγα και το σκόπευτρο. Πήγα λοιπόν με την καινούργια φλάτζα και έριξα πλέον τσώρτσιλ,όπου κοιτάω και η ντουφεκιά πηγαίνει πλέον ελάχιστα πιο πάνω, από εκει που βλέπω και το άφησα έτσι. Η πλειοψηφία των βολών μου στο κυνήγι είναι εύστοχες, οπότε ηρέμησα. Απλά έχω παρατηρήσει, πως κάποιες φορές στο κυνήγι, μου φεύγει αριστερά η βιαστική ντουφεκιά στις μακρινές λόγω ζαβού κυρίαρχου δεξιού ματιού και το σκόπευτρο με διορθώνει. Τωρα από Οκτώβρη, μόλις δροσίσει λιγάκι, θα κάνω μια σοβαρή δοκιμή σημαδευτά, όπως μου δείχνεις, για να ξέρω ακριβώς τι γίνεται. Και πάλι ευχαριστώ.
Καλημέρα Δημήτρη

Διάβασε το συνημμένο
Όταν ρίχνεις με στιριγμένο όπλο και σημαδευτά δεν έχει καμία σχέση το κοντάκι και οι φλάντζες !!!!!!
Ρίξε όπως παρακάτω σημαδευτά στα 14m με Full κανένα ψιλό 2-3 φορές σε διαφορετικούς στόχους και πες μας.
Ρίγα δεν πρέπει να βλέπεις καθόλου, εντελώς flat, όπως στο σχήμα.
Το κόκκινο είναι το μπροστά στόχαστρο.

1679834705876.png
Δες ένα δικό μου τεστ
Screenshot_2022-10-03-19-34-12-233_com.google.android.apps.photos~2.jpg

Αυτό το κάνεις για να εξαλείψεις πρόβλημα κάνης, στραβοκομένου τσοκ κτλ.
Αν έχεις επιτυχίες πάντως μην σε απασχολεί πολύ.

Η Benelli λέει στα 18,3m αλλά εσύ ρίξε στα 14m ... θα κάνουμε την αναγωγή στα 18m.

=================

Αν τώρα πάει καλά το τέστ κάνε μια αναζήτηση για Τσώρτσιλ τεστ και καλαμάκι τεστ. 🤣

Να επωμίζεις και να μην βλέπεις στόχαστρο είναι λάθος.

Attachments

Last edited:
Καλημέρα Δημήτρη

Διάβασε το συνημμένο
Όταν ρίχνεις με στιριγμένο όπλο και σημαδευτά δεν έχει καμία σχέση το κοντάκι και οι φλάντζες !!!!!!
Ρίξε όπως παρακάτω σημαδευτά στα 14m με Full κανένα ψιλό 2-3 φορές σε διαφορετικούς στόχους και πες μας.
Ρίγα δεν πρέπει να βλέπεις καθόλου, εντελώς flat, όπως στο σχήμα.
Το κόκκινο είναι το μπροστά στόχαστρο.

View attachment 69230
Δες ένα δικό μου τεστ
View attachment 69229

Αυτό το κάνεις για να εξαλείψεις πρόβλημα κάνης, στραβοκομένου τσοκ κτλ.
Αν έχεις επιτυχίες πάντως μην σε απασχολεί πολύ.

Η Benelli λέει στα 18,3m αλλά εσύ ρίξε στα 14m ... θα κάνουμε την αναγωγή στα 18m.

=================

Αν τώρα πάει καλά το τέστ κάνε μια αναζήτηση για Τσώρτσιλ τεστ ή καλαμάκι τεστ. 🤣

Να επωμίζεις και να μην βλέπεις στόχαστρο είναι λάθος.
Βασιλη σε ευχαριστω πολυ!

Βάλε πάλι τη B για να βλέπεις το θήραμα και να μην το σκεπάζεις.Η υπερυψωμένες ρίγες θελουν λιγοτερη κλίση από τις φλατ.

Αυτό είναι το κοντάκι από το τελευταίο μου απόκτημα ένα πλαγιόκαννο Souhl που ενώ είναι απίθανα ζυγισμένο, δεν μου έρχεται πολύ καλά. Ολες οι διασάσεις είναι πάνω μου εκτός από το drop που είναι χαμηλό και ... χαμηλοτουφεκάει. Θέλει το μικρό drop ανέβασμα περίπου 6mm και το μεγάλο πίσω 14 mm περίπου .

Τι θα μπορούσα να κάνω για να το διορθώσω; Να βάλω μηχανισμό ρύθμισης είναι η πρώτη σκέψη αλλά για να το κόψω σε πλάτος ικανοποιητικό για να μπορεί να χωρέσει ο μηχανισμός πρέπει να κόψω μέσα στο μαξιλαράκι του και θα γίνει μία αηδία. Το μαξιλαράκι είναι χαρακτηριστικό του όπλου και δεν θέλω να το πειράξω.

Το να βάλω το ελαστικό με τα μαξιλαράκια τύπου Beartooth ... αυτό κι αν είναι αηδία. Το δοκίμασα σε άλλα όπλα και το ξέρω. Ασε που από το πάχος του ελαστικού καλύματος χαλάει το καστ οφ και αντε να βγάλεις άκρη. Πόσο μάλλον τώρα που πρέπει να μπεί πάνω από το μάγουλο.

Η αλλη λύση είναι να βάλω τσόντα στο χτένι για να το σηκώσω και να το κάνω monte carlo. Αυτό μου κάθεται καλύτερα σαν λύση αλλά δεν είμαι σίγουρος μπορεί στο τέλος να βγεί καμία ασχήμια. Θα ψάξω για ένα κομάτι καρυδιάς με παρόμοια νερά αλλά κοματάκι δύσκολο το βλέπω.

Θα μου πείς χωρίς να σπάσεις αυγά δεν κάνεις ομελέτα ...

Για πείτε καμιά ιδέα ρε παίδες.

ΥΓ Θέμα κόστους εργατικών δεν παίζει γιατί τα κάνω όλα μόνος μου.

Attachments

• Haenes gun stock.jpg
    Haenes gun stock.jpg
    212,1 KB · Προβολές: 25
Αυτό είναι το κοντάκι από το τελευταίο μου απόκτημα ένα πλαγιόκαννο Souhl που ενώ είναι απίθανα ζυγισμένο, δεν μου έρχεται πολύ καλά. Ολες οι διασάσεις είναι πάνω μου εκτός από το drop που είναι χαμηλό και ... χαμηλοτουφεκάει. Θέλει το μικρό drop ανέβασμα περίπου 6mm και το μεγάλο πίσω 14 mm περίπου .

Τι θα μπορούσα να κάνω για να το διορθώσω; Να βάλω μηχανισμό ρύθμισης είναι η πρώτη σκέψη αλλά για να το κόψω σε πλάτος ικανοποιητικό για να μπορεί να χωρέσει ο μηχανισμός πρέπει να κόψω μέσα στο μαξιλαράκι του και θα γίνει μία αηδία. Το μαξιλαράκι είναι χαρακτηριστικό του όπλου και δεν θέλω να το πειράξω.

Το να βάλω το ελαστικό με τα μαξιλαράκια τύπου Beartooth ... αυτό κι αν είναι αηδία. Το δοκίμασα σε άλλα όπλα και το ξέρω. Ασε που από το πάχος του ελαστικού καλύματος χαλάει το καστ οφ και αντε να βγάλεις άκρη. Πόσο μάλλον τώρα που πρέπει να μπεί πάνω από το μάγουλο.

Η αλλη λύση είναι να βάλω τσόντα στο χτένι για να το σηκώσω και να το κάνω monte carlo. Αυτό μου κάθεται καλύτερα σαν λύση αλλά δεν είμαι σίγουρος μπορεί στο τέλος να βγεί καμία ασχήμια. Θα ψάξω για ένα κομάτι καρυδιάς με παρόμοια νερά αλλά κοματάκι δύσκολο το βλέπω.

Άμα βγεί το μαξιλάρι τελείως και να βάλεις τσόντα γίνεται?

Σε πρώτη φάση θα έβαζα ένθετο,από πάνω,φύλλο φελλού ή δέρμα κολλημένο με διπλής όψης. Το είχα βάλει για προσωρινά κ έμεινε χρόνια σ' ένα δικό μου.... Έτσι θα το φέρεις με ακρίβεια στα μέτρα σου και κατόπιν πας σε πιο μόνιμη κ σωστή λύση,οποία κ αν αποφασίσεις.

Μήτσο,είναι κοντάκι με ιδιαιτερότητα.
Ότι και να κάνεις,θα του αλλιωσεις τις αναλογίες, την μορφή.
Για μένα,ξεκινά κατασκευή.

Μήτσο,είναι κοντάκι με ιδιαιτερότητα.
Ότι και να κάνεις,θα του αλλιωσεις τις αναλογίες, την μορφή.
Για μένα,ξεκινά κατασκευή.

Γιαννη να σε ρωτησω κατι γιατι δεν ξερω φιλε !!
Απο τι ξυλο γινονται τα καλα κοντακια ??
Παιζει ρολο το ξυλο ή ειναι μονο θεμα εμφανισης ???

Γιαννη να σε ρωτησω κατι γιατι δεν ξερω φιλε !!
Απο τι ξυλο γινονται τα καλα κοντακια ??
Παιζει ρολο το ξυλο ή ειναι μονο θεμα εμφανισης ???
Καρυδιά,ελιά,τριανταφυλλιά,οξιά...
Με συντριπτική πλειοψηφία της πρώτης.
Το ξύλο πρέπει να είναι "γεμάτο" χωρίς αβαρίες.
Η εμφάνιση του ξύλου εκτοξεύει την τιμή του.

Η τριανταφιλλια η πουτανα αν εχει καλα νερα για μενα δεν πιανετε .love. .think.

Ρωτησα για να μαθω....Εγω την ουσια ψαχνω...και για αυτο θα μου φτιαξεις ενα κοντακι...τα ''νερα''...
τα φρου φρου και αρωματα δεν με ενδιαφερουν...Την σκοπευση ψαχνω φιλε...

Εχω εναν ανηψιο...που κατασκευαζει μουσικα οργανα...μπουζουκια μπαγλαμαδες... κιθαρες....κτλ κτλ...
Σε μια συζητηση που ειχαμε....μου ειπε οτι οι καλοι μπαγλαμαδες γινονται απο κυπαρισι...και οντως του
εστειλα ενα μεγαλο κομματι απο κυπαρισι εβγαλε καποιους μπαγλαμαδες και ενα για μενα... που στην
κυριολεξια...κελαηδαει !!!! :)

Ρωτησα για να μαθω....Εγω την ουσια ψαχνω...και για αυτο θα μου φτιαξεις ενα κοντακι...τα ''νερα''...
τα φρου φρου και αρωματα δεν με ενδιαφερουν...Την σκοπευση ψαχνω φιλε...

Εχω εναν ανηψιο...που κατασκευαζει μουσικα οργανα...μπουζουκια μπαγλαμαδες... κιθαρες....κτλ κτλ...
Σε μια συζητηση που ειχαμε....μου ειπε οτι οι καλοι μπαγλαμαδες γινονται απο κυπαρισι...και οντως του
εστειλα ενα μεγαλο κομματι απο κυπαρισι εβγαλε καποιους μπαγλαμαδες και ενα για μενα... που στην
κυριολεξια...κελαηδαει !!!! :)
Πεζης μπαγλαμα??? .big smile. .very funny.

Back