Χαρτί στο ύψος τον ματιών όπως σου γράφει και ο Γιαννης (jnp) και τώρα που έχεις στο μυαλό σου και την σκληρή σκανδάλη πρόσεχε μην σε παρασύρει στο τράβηγμα και ρίχνεις χαμηλά.Η Εμπειρια μου απο οπλα ειναι μόνο αεροβολα και ραβδωτα , και ο τροπος που γνωριζω να σκοπευω ειναι οπως τον περιγραφει και ο Ωριωνας. Ξέρω να ρυθμιζω και σκοπευτικα σε αεροβολο αλλα ειναι η πρωτη φορα που πιανω λειοκανο στα χερια μου και τωρα διαβαζω απο εσας για την κυνηγετικη σκοποβολη και σκοπευση που ειναι κατι διαφορετικο απο αυτο που εγω γνωριζω. Θα κανω και αλλες δοκιμες (αυτην την φορα με στοχους στο σωστο υψος) γιατι με παραξενεψε το γεγονος οτι ολες πηγαν χοντρικα στην ιδια περιοχη στο χαρτι. Αν πηγαιναν αλλου για αλλου θα ελεγα οτι με κανει το οπλο οτι θελει. Η σκανδαλη είναι αρκετα βαρια(θελει δυναμη) την πάπια παντως δεν την σφιγγω , το αντιθετο θα ελεγα.
Πάντως να ξέρεις ότι η σκόπευση με ραβδωτό σε ακίνητο στόχο και η σκόπευση με το λειόκαννο σε κινούμενο στόχο το μόνο κοινό που έχουν είναι ότι γίνονται με όπλο.
Εντελώς διαφορετική η φιλοσοφία και η τεχνική της μιας από την άλλη. Σαν γενική αρχή να ξέρεις ότι με το ραβδωτό σκοπεύεις (μέσω του κλισιοσκοπίου και του στοχάστρου) το στόχο, ενώ με το λειόκαννο δείχνεις το στόχο, γιαυτό στο λειόκαννο τον ρόλο του κλισιόσκοπιου τον παίζει τον κοντάκι.
Αυτά σε πολύ γενικές γραμμές.
Γνώμη μου είναι, αφού λες ότι δεν έχεις ασχοληθείς με την σκόπευση κινητού στόχου με λειόκαννο, να απευθυνθείς σε ένα δάσκαλο σκοποβολής και να κάνεις κάποια μαθήματα, ετσί θα μπεις και γρήγορα και προπαντός σωστά στο χώρο της κυνηγετικής σκοποβολής και τα χρήματα που θα ξοδέψεις θα πιάσουν τόπο...