K
kastoras
Μαστορια μου, εχει δοκιμασει κανεις σας να μετατρεψει τη ραχη του κοντακιου σε ρυθμιζομενη; οπως ειναι στην 930i π. χ;
Δυσκολη κοπη που απαιτει ακριβεια...
Έχω δει τέτοιες δουλειες αλλά απο επεμβάσεις οπλουργώνΜαστορια μου, εχει δοκιμασει κανεις σας να μετατρεψει τη ραχη του κοντακιου σε ρυθμιζομενη; οπως ειναι στην 930i π. χ;
Σκαρπελακι,σημαδεμα και αυλακι ισο με τη διασταση που εχει το λαμακι και αναλογου βαθους ετσι που να ερθει προσωπο με το ξυλο.Οχι αυτο το λαμακι!βρες ενα που να μην το εχει βαρεσει αρθριτιδα!!Γιατρε ακούς;
Λοιπον σε ξεκιναω απο τον μηχανισμο του αορτηρα.
Εδω είναι ο μηχανισμός εκτός κοντακιού
screen cap
Εδω ειναι το κοντάκι μου άδειο χωρίς τον μηχανισμό
photo storage
Αν βλέπεις στα δεξιά και αριστερα τοιχώματα του κοντακιού υπαρχουν δυο αυλακώσεις στις οποίες μπαίνει ο μηχανισμός. Οσο μαλακώνει το ξύλο απο λάδια χρονια κλπ το δοντακι που έχουν αυτες οι αυλακώσεις στο τέλος τους χαλάει με αποτέλεσμα σε κάθε πυροβολισμό η αδράνεια να σπρωχνει μπροστά ολο τον μηχανισμό και απο την στιγμή που αυτο το δόντι δεν είναι αρκετό να συγκρατήσει τον μηχανισμό να χώνεται όλος ποιο βαθειά στο στενό μέρος του κοντακιου και να μαγκωνει το δερμα με το ξύλο και να μην πηγαίνει ουτε μπροστά ουτε πίσω.
Το σωστό ύψος που πρεπει να κάθεται ο μηχανισμός ειναι αυτός, άντε και λίγο ποιό μέσα
image upload no ads
Οταν το είχα πρώτο φτιάξει είχα κολλήσει νεα δοντακια τα οποία δεν κράτησαν για πολύ.
Η τελευταί πατέντα ηταν ενα λαμακι που πιανει στις βίδες του πέλματος και κραταει τον μηχανισμό
screenshot on pc
μην το κάνεις, απίστευτα αποτελεσματικό αλλά κακασχιμο αφηνει κενο αναμεσα στο κοντάκι και στο πελμα.
Αν το ξαναεφτιαχνα τώρα μάλλον θα προσπαθουσα να φτιαξω ποιο σωστα τα stop ίσως απο ποιό ισχυρό υλικό η το λαμακι - δέρμα που θα κράταγε τον μηχανισμό και θα ηταν βιδομενο πάνω στο πέλμα ώστε να χωνεύεται στην τρύπα του κοντακιου.
Το πέλμα τωρα, κρατησα την μια τρύπα ως έχει και ξεχειλωσα την άλλη ώστε να ταιριάξει στις υπάρχουσες του κοντακιου
upload gif
και το χάλια αποτέλεσμα της πρωτης μου προσπάθειας την προ hl εποχή και χωρίς πληροφορία, απλά βλέποντας και κάνοντας
screen shot
(στην φωτό είναι χωρίς το λαμακι)
Τώρα σε ότι αφορά το ceracote είμαι εκ διαμέτρου αντίθετος, θεωρώ οτι οι ανοχές ειναι πολυ μικρές σε αυτά τα όπλα και το ceracote δεν θα παρεχει προστασία και προσωπικα δεν μου αρέσει για το συγκεκριμενο οπλο καθόλου. Στο fausti ίσως ναι σε αυτό όχι παρολο που το δικο μου είναι σε χάλια κατάσταση
Σκαρπελακι,σημαδεμα και αυλακι ισο με τη διασταση που εχει το λαμακι και αναλογου βαθους ετσι που να ερθει προσωπο με το ξυλο.Οχι αυτο το λαμακι!βρες ενα που να μην το εχει βαρεσει αρθριτιδα!!
Άποψη μου να του βάλεις ότι ανταλλακτικά έχεις και με τα λεφτά που θα έδινες για τα υπόλοιπα, να τα ρίξεις σε έναν κουμπαρά να πάρεις κάποια στιγμή ένα δευτερο όπλο με τσοκάκια, το 222L που έχω κι εγώ είχε κατασκευαστεί ως το τότε παπιοντουφεκο, δεν είναι και πολύ κατάλληλο για τα κυνήγια που κάνουμε, και οκ όλα αλλά το στενό τσοκάρισμα δεν κερδίζεται κατά τη γνώμη μου.Όσο για τη βαφή, το δίκαννο δεν έχει κάποιο θέμα με την εικόνα του ή με σκουριά, απλά είδα στο φβ ανάλογες περιπτώσεις Robust και μου άρεσε το αποτέλεσμα.
Κουρκουλος. Τιμες δεν ξερω στη βαφη αλλα γενικα ειναι λιγο φαρμακειο.Καλησπέρα. Στην Αθήνα ποιος κανε βαφές ceracote Απο τιμές για καραμπίνα ξέρουμε ?
Καλησπέρα. Στην Αθήνα ποιος κανε βαφές ceracote Απο τιμές για καραμπίνα ξέρουμε ?
το αποτέλεσμα Βίκτορα ειναι όμορφο.. μπράβο.
Πολύ όμορφο είναι Βικτωρα, ίσα ίσα που αυτή η αντίθεση χτυπάει πιο ωραία στο μάτι, γειά στα χέρια σου.