Φτιάξ' το μόνος σου

Τις φώτο που χρωσταγα δεν φαίνεται και καλά και πίσω στο κοντάκι είναι ποιο πολύ ακόμα αλλά βαριόμουν να βγάλω το προστατευτικο που έχω και δεν εβγαλα
Αυτό που μάλλον συνεβει είναι ότι δεν έγινε σωστή προεργασία για να περαστεί μετά το υλικό φινιρίσματος.
Φαίνεται για γομαλακα...

Αυτό που μάλλον συνεβει είναι ότι δεν έγινε σωστή προεργασία για να περαστεί μετά το υλικό φινιρίσματος.
Φαίνεται για γομαλακα...
Εγω μπορώ να κάνω κάτι πάνω σε αυτό να το ξαναξισω και με τι να το βάψω??

Λύσε τα ξύλα και πέρασε τα ένα παχύ στρώμα remover.Αστο να δράσει και ξύσε τις ψάθες με οδοντόβουρτσα.Μετα αποχαρταρισμα και λινέλαιο π χ

Καλησπέρα παιδιά λοιπόν πέρυσι είχα ξύσει τα ξύλα από το δίκανο baical για να το βαψω αλλά τελικά το πήγα σε ένα οπλουργο στην περιοχή μου και το έβαψε όλα καλά μέχρι και χθες που με εποιασε βροχή στο βουνό και το μισό κοντάκι και αρκετό μέρος από την πάπια ξεβαψε..Σκέφτομαι τώρα πάλι από την αρχή ξύσιμο πως μου προτείνετε να το βάψω τη βαφή χρειάζεται να μην έχω τα ίδια προβλήματα??
στην θεση σου θα τον ενημερωνα για την αστοχια και θα του το εστελνα μετα το περας της περιοδου να το ξανακανει

Το βάζω εδώ αν και δεν πολυκολλαει. Αλλαγή κοντακίου σε δικανο αναμένεται να δίνει ομοβροντία στις δύο κανες. Πως αντιμετωπίζεται? Ξέμεινα από καραμπινα, μάλλον πάει για αλλαγή βίδας τζαβετας, της εχω κανει τις βολτες σπαγγετι. Το παξιμάδι βιδωνει μέχρι ένα σημείο και τέλος, δεν φτάνει μέχρι τη μεταλλική φλάντζα. Θα τη λιμαρω μπας κ γίνει τπτ αλλά τη βλέπω τη δουλειά....

Αφαίρεσε προσεκτικά το οποίο φινίρισμα έχει απομείνει.
Το "προσεκτικά"πάει στις επιφάνειες που εφάπτονται του μετάλλου,να μην κατεβάσεις το ξύλο πολύ και πέσεις κάτω από την επιφάνεια του μετάλλου.
Καλό είναι να μασκαρεις τις ψάθες έτσι ώστε να αποφύγεις το τρίψιμο τους.
Κανονικά θέλουν ξαναπατημα.
Προϋποθέτει εργαλεία και εμπειρία στην χρήση τους.
Όταν αφαιρέσεις το παλιο φινίρισμα (μάλλον με σιλεροχαρτο 150-180)πας σε πιο λεπτόκοκκο χαρτί και ακόμη πιο λεπτό μέχρι να φτάσεις 400 κόκκους.
Αν θέλεις να σκουρινεις το ξύλο εφαρμόζεις χρωστική(κασια πχ).
Το αφηνεις να στεγνώσει ΚΑΛΑ,το τρίβεις με ατσαλομαλλο για να ξυρίσεις τυχόν "μουστάκια"του ξύλου που ενδεχομένως έχουν σηκωθεί και το περνάς με σπρέι βερνίκι άχρωμο σε τελική επιφάνεια της επιλογής σου(gloss -satin).
Στην αρχή το ξύλο θα πίνει γρήγορα.
Μην ξεγελάσεις και ρίχνεις με τον κουβά!!
Πολλά χέρια,λίγο υλικό κάθε φορά.
Αν ρίξεις πολύ υλικό θα δεις ότι η επιφάνεια που υπάρχει περισσειο ασπρίζει.
Μπορείς να τρίψεις ελαφρά με 400αρι,ελαφρά όμως μην φτάσεις να πάρεις την χρωστική(αν έχεις βάλει)και να ρίξεις πάλι βερνίκι.

Αν θέλεις επιφάνεια "χαρτί"προϋποθέτει σφραγίσμα των πόρων του ξύλου.
Αυτή ξεχωριστή διαδικασία....

Είναι σχετικά γρήγορη διαδικασία και βγάζει πολύ καλό αποτέλεσμα.

Αν θέλεις κάτι διαφορετικό,υπάρχει...
Όρεξη να'χεις! :)

Αφαίρεσε προσεκτικά το οποίο φινίρισμα έχει απομείνει.
Το "προσεκτικά"πάει στις επιφάνειες που εφάπτονται του μετάλλου,να μην κατεβάσεις το ξύλο πολύ και πέσεις κάτω από την επιφάνεια του μετάλλου.
Καλό είναι να μασκαρεις τις ψάθες έτσι ώστε να αποφύγεις το τρίψιμο τους.
Κανονικά θέλουν ξαναπατημα.
Προϋποθέτει εργαλεία και εμπειρία στην χρήση τους.
Όταν αφαιρέσεις το παλιο φινίρισμα (μάλλον με σιλεροχαρτο 150-180)πας σε πιο λεπτόκοκκο χαρτί και ακόμη πιο λεπτό μέχρι να φτάσεις 400 κόκκους.
Αν θέλεις να σκουρινεις το ξύλο εφαρμόζεις χρωστική(κασια πχ).
Το αφηνεις να στεγνώσει ΚΑΛΑ,το τρίβεις με ατσαλομαλλο για να ξυρίσεις τυχόν "μουστάκια"του ξύλου που ενδεχομένως έχουν σηκωθεί και το περνάς με σπρέι βερνίκι άχρωμο σε τελική επιφάνεια της επιλογής σου(gloss -satin).
Στην αρχή το ξύλο θα πίνει γρήγορα.
Μην ξεγελάσεις και ρίχνεις με τον κουβά!!
Πολλά χέρια,λίγο υλικό κάθε φορά.
Αν ρίξεις πολύ υλικό θα δεις ότι η επιφάνεια που υπάρχει περισσειο ασπρίζει.
Μπορείς να τρίψεις ελαφρά με 400αρι,ελαφρά όμως μην φτάσεις να πάρεις την χρωστική(αν έχεις βάλει)και να ρίξεις πάλι βερνίκι.

Αν θέλεις επιφάνεια "χαρτί"προϋποθέτει σφραγίσμα των πόρων του ξύλου.
Αυτή ξεχωριστή διαδικασία....

Είναι σχετικά γρήγορη διαδικασία και βγάζει πολύ καλό αποτέλεσμα.

Αν θέλεις κάτι διαφορετικό,υπάρχει...
Όρεξη να'χεις! :)
Σε ευχαριστώ πολύ Γιάννη!!!!

Το βάζω εδώ αν και δεν πολυκολλαει. Αλλαγή κοντακίου σε δικανο αναμένεται να δίνει ομοβροντία στις δύο κανες. Πως αντιμετωπίζεται? Ξέμεινα από καραμπινα, μάλλον πάει για αλλαγή βίδας τζαβετας, της εχω κανει τις βολτες σπαγγετι. Το παξιμάδι βιδωνει μέχρι ένα σημείο και τέλος, δεν φτάνει μέχρι τη μεταλλική φλάντζα. Θα τη λιμαρω μπας κ γίνει τπτ αλλά τη βλέπω τη δουλειά....
Μια γρήγορη επίσκεψη χθες το απόγευμα στο Βαγγέλη @vagosbenelli και η καραμπινα σήμερα κελαηδησε

για ποιο λογο να διπλοντουφεκαει οπλο αλλαζοντας του το κοντακι;
μερικες ροδελες ή ενα σωληνακι τοσο οσο θα κρυψει τις χαλασμενες βολτες.
γενικα οταν σφίγγεται κατι θελει τροπο όχι τερμα δυναμη, τα μαμει ολα.

Last edited:
Back