Φτιάξ' το μόνος σου

για ποιο λογο να διπλοντουφεκαει οπλο αλλαζοντας του το κοντακι;
μερικες ροδελες ή ενα σωληνακι τοσο οσο θα κρυψει τις χαλασμενες βολτες.
γενικα οταν σφίγγεται κατι θελει τροπο όχι τερμα δυναμη, τα μαμει ολα.
Κι όμως διπλοτουφεκαει, δεν ξερω το λογο, στο δικο μου το εκανε στις πρωτες 3_4 τουφεκιες κ μετα έστρωσε. Παραλιγο να παρω τον αντιχειρα στην τσεπη την πρωτη φορά. Αν θυμάμαι καλά κάτι σχετικό είχε γράψει πριν καιρό ο @chevy z71

Κι όμως διπλοτουφεκαει, δεν ξερω το λογο, στο δικο μου το εκανε στις πρωτες 3_4 τουφεκιες κ μετα έστρωσε. Παραλιγο να παρω τον αντιχειρα στην τσεπη την πρωτη φορά. Αν θυμάμαι καλά κάτι σχετικό είχε γράψει πριν καιρό ο @chevy z71
Καινούριο το κοντάκι?

Ομοβροντία.
Δεν θυμάμαι για ποιό όπλο είχα αναφερθεί.
Πάει...δεν θυμάμαι τπτ.

IMG_20250110_143633.jpgScreenshot_2025-01-10-17-43-11-388_com.miui.gallery.jpg

Screenshot_2025-01-10-17-43-27-739_com.miui.gallery.jpg

Το είχα καιρό κατά νου να φτιάξω μια πιο "οικονομική" πάπια στην 9200.
Το αποτέλεσμα ήταν να ελαφρυνω κατά...15 γρμ το βάρος και να βγει κατά 5mm πιο λεπτή στην διαμετρο(από 51 στα 46).
Το πρώτο ανάξιο λόγου,το δεύτερο κάνει διαφορά.

Ε δεν σε λέμε άδικα μάστορα. Εχοντας ιδία εμπειρία, μια που εδώ και έναν χρόνο προσπαθώ να κάνω μία πάπια για το 525 μου και ακόμα είμαι στην αρχή .hair. , τολμώ να πώ ότι η κατασκευή πάπιας από την αρχή , από ένα ντάκο καρυδιάς δλδ, είναι ίσως πιό δύσκολη κι από ένα κοντάκι. Το ξετρύπημα κατα μήκος του ξύλου και η εργασία στις λεπτομέρειες μέσα στην πάπια σε σημεία που έχουμε πολύ δύσκολη πρόσβαση, δεδομένου του ότι η όλη εργασία γίνεται ή από το πάνω μέρος ή από μπροστά και πίσω όπου είναι τα ανοίγματα, κάνουν την δουλειά πολύ δύσκολη. Επίσης το εξωτερικό στογγύλεμα και μετά οι ψάθες, απ' ότι φαντάζομαι ( εγώ τουλάχιστον έτσι κάνω) γίνονται τελευταία πράγμα που επιτρέπει μεν να έχεις ευκολη σταθεροποίηση σε μόρσα αλλά αυξάνει την δυσκολία της πρόσβασης στο εσωτερικό κοίλο.

Αραγε η πάπια της καραμπίνας έχει λιγότερη δυσκολία δυσκολία από αυτήν του δίκαννου; το ρωτάω διότι στο δίκαννο πρέπει να γίνει συναρμογή του μηχανισμού κλειδώματος και εξωλκέων και δεν ξέρω αν στην πάπια της καραμπίνας υπάρχει κάτι ανάλογο.

Οπως και νάχει η εργασία είναι εξαιρετική εύγε μάστορα .shake hands.. .RESPECT. .

Ε δεν σε λέμε άδικα μάστορα. Εχοντας ιδία εμπειρία, μια που εδώ και έναν χρόνο προσπαθώ να κάνω μία πάπια για το 525 μου και ακόμα είμαι στην αρχή .hair. , τολμώ να πώ ότι η κατασκευή πάπιας από την αρχή , από ένα ντάκο καρυδιάς δλδ, είναι ίσως πιό δύσκολη κι από ένα κοντάκι. Το ξετρύπημα κατα μήκος του ξύλου και η εργασία στις λεπτομέρειες μέσα στην πάπια σε σημεία που έχουμε πολύ δύσκολη πρόσβαση, δεδομένου του ότι η όλη εργασία γίνεται ή από το πάνω μέρος ή από μπροστά και πίσω όπου είναι τα ανοίγματα, κάνουν την δουλειά πολύ δύσκολη. Επίσης το εξωτερικό στογγύλεμα και μετά οι ψάθες, απ' ότι φαντάζομαι ( εγώ τουλάχιστον έτσι κάνω) γίνονται τελευταία πράγμα που επιτρέπει μεν να έχεις ευκολη σταθεροποίηση σε μόρσα αλλά αυξάνει την δυσκολία της πρόσβασης στο εσωτερικό κοίλο.

Αραγε η πάπια της καραμπίνας έχει λιγότερη δυσκολία δυσκολία από αυτήν του δίκαννου; το ρωτάω διότι στο δίκαννο πρέπει να γίνει συναρμογή του μηχανισμού κλειδώματος και εξωλκέων και δεν ξέρω αν στην πάπια της καραμπίνας υπάρχει κάτι ανάλογο.

Οπως και νάχει η εργασία είναι εξαιρετική εύγε μάστορα .shake hands.. .RESPECT. .
Μήτσο, ξεκίνησες την κατασκευή σε μία πάπια που είναι από τις δυσκολότερες.
Οι μηχανισμοί εξωλκευσης είναι πάνω στο σίδερο της πάπιας που συνεπάγεται πολύ σκάψιμο ακριβείας στο ξύλο.
Συνάμα είναι δύο ξεχωριστά σίδερα.
Θέλει πολύ προσοχή και ακρίβεια στις αποστάσεις μεταξύ των σιδερων έτσι που να δουλεύει στην εφαρμογή.
Υπάρχουν κατασκευές και κατασκευές σε ότι αφορά τις πάπιες.
Από τις πιο απλές είναι σε πλαγιοκανα και σε αυτογεμη αδράνειας.
Σε ποζε και αερίων,τα πράγματα δυσκολεύουν.
Από το αρχικό τρύπημα που απαιτεί τρυπάνι μεγάλης διαμέτρου,έως την εφαρμογή του μηχανισμού,το φιταρισμα πάνω στις κανες,τις σωστές εφαρμογές και το κόψιμο της ψαθας που γίνεται σε κυρτή επιφάνεια και πρέπει να είναι αψεγάδιαστο!
Όποιος επιχειρήσει να κατασκευάσει διαιρούμενη πάπια(Merkel,toz,b25...)θα καταλάβει τι σημαίνει ΔΥΣΚΟΛΗ κατασκευή.
Πολλές φορές,πολύ δυσκολότερη από την κατασκευή κοντακιου.

Όποιος επιχειρήσει να κατασκευάσει διαιρούμενη πάπια(Merkel,toz,b25...)θα καταλάβει τι σημαίνει ΔΥΣΚΟΛΗ κατασκευή.
Πολλές φορές,πολύ δυσκολότερη από την κατασκευή κοντακιου.
Τρεις πάπιες είχα κανει μέχρι τώρα μόνος μου . Η μία ( δλδ δύο μισές) ήταν για το Toz34 ... και τώρα ο γκαντέμης αυτή .hair. . Και πάω σιγά σιγά γιατί το ξύλο είναι καλό και δεν θέλω να το χαλάσω. Δέκα μετράω, μία κόβω- τρίβω ... Δε βαριέσαι όταν είσαι σε ένα χωριό των 9 κατοίκων χειμωνιάτικα, δεν έχει φάσες και είναι και πίτουρας ο καφετζής , υπάρχει ... άφθονος χρόνος :confused:.

.love. .big smile.Ψυχοθεραπεία κάνω δάσκαλε!
Ελα κατω να μου φτιαξεις μια παπια
Καθε μερα κρεας σχάρα κατσαρολα καο οτι αλλο θες απο φαι
Εκτος απο φασσες
Αυτες τις εταξα σε ενα αλλο φιλαρακι εξ Ελλαδος που θα ερθει με το καλο
Να σου κανω την ψυχη να πεταριζει σαν πεταλουδιτσα.love..big smile.

Ελα κατω να μου φτιαξεις μια παπια
Καθε μερα κρεας σχάρα κατσαρολα καο οτι αλλο θες απο φαι
Εκτος απο φασσες
Αυτες τις εταξα σε ενα αλλο φιλαρακι εξ Ελλαδος που θα ερθει με το καλο
Να σου κανω την ψυχη να πεταριζει σαν πεταλουδιτσα.love..big smile.
Τον γέροντα πήγαινε τον για τραβιολες 😜😜😜

Back