Φυσίγγια Ρουμελιώτης Πάτρα

• Thread starter Thread starter Pain
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Το κολάσιμο υπάρχει όταν προσπαθεί κάποιος να μας ξεγελάσει,να μας πουλήσει κάτι άλλο από αυτό που πραγματικά είναι.
Αν ο κατασκευαστής μας το ξηγηθει ότι αυτό που μας πουλάει είναι άλλο από αυτό που είναι τυπωμένο απ'έξω,όλα καλά.
Το σωστό το γνωρίζουμε όλοι και είναι η σήμανση να συμφωνεί με το περιεχόμενο.
Επειδή ψαχνομαστε με το φθηνό φυσιγγι,για να παραχθεί προϋποθέτει κατά το δυνατόν φθηνότερες,ως προς την αγορά,πρώτες ύλες.
Αν ένας βιοτέχνης βρει στην αγορά κάποιες εκατοντάδες χιλιάδες κάλυκες σε τιμή "χώμα",δεν θα τους αγοράσει και δεν θα τους χρησιμοποιήσει?
Αν αυτό κρατάει την τιμή του προϊόντος του χαμηλά,δεν επωφελουμαστε κι οι καταναλωτές?
Είναι ..."κάπως"να ρίχνεις φυσίγγια "Γιάννης #9"και απ'έξω να γράφουν "Θανάσης #8"...
Τι να κάνει ο άνθρωπος?
Να σβήσει τα προηγούμενα και να τυπώσει τα δικά του?
Ότι γλίτωσε θα το πληρώσει για να κάνει αυτή την δουλειά.

Δεν τον γνωρίζω τον βιοτέχνη και δεν αγοράζω προϊόντα του!
Αν έριχνα εμπορικά και μου άρεσαν τα δικά του,εννοείται ότι θα τα αγόραζα κι ας έγραφαν απ'έξω ότι να'ναι!
Αρκεί να μου είχε πει ΕΙΛΙΚΡΙΝΆ,ΤΙ ΠΕΡΙΕΧΟΥΝ!

Το κολάσιμο υπάρχει όταν προσπαθεί κάποιος να μας ξεγελάσει,να μας πουλήσει κάτι άλλο από αυτό που πραγματικά είναι.
Αν ο κατασκευαστής μας το ξηγηθει ότι αυτό που μας πουλάει είναι άλλο από αυτό που είναι τυπωμένο απ'έξω,όλα καλά.
Το σωστό το γνωρίζουμε όλοι και είναι η σήμανση να συμφωνεί με το περιεχόμενο.
Επειδή ψαχνομαστε με το φθηνό φυσιγγι,για να παραχθεί προϋποθέτει κατά το δυνατόν φθηνότερες,ως προς την αγορά,πρώτες ύλες.
Αν ένας βιοτέχνης βρει στην αγορά κάποιες εκατοντάδες χιλιάδες κάλυκες σε τιμή "χώμα",δεν θα τους αγοράσει και δεν θα τους χρησιμοποιήσει?
Αν αυτό κρατάει την τιμή του προϊόντος του χαμηλά,δεν επωφελουμαστε κι οι καταναλωτές?
Είναι ..."κάπως"να ρίχνεις φυσίγγια "Γιάννης #9"και απ'έξω να γράφουν "Θανάσης #8"...
Τι να κάνει ο άνθρωπος?
Να σβήσει τα προηγούμενα και να τυπώσει τα δικά του?
Ότι γλίτωσε θα το πληρώσει για να κάνει αυτή την δουλειά.

Δεν τον γνωρίζω τον βιοτέχνη και δεν αγοράζω προϊόντα του!
Αν έριχνα εμπορικά και μου άρεσαν τα δικά του,εννοείται ότι θα τα αγόραζα κι ας έγραφαν απ'έξω ότι να'ναι!
Αρκεί να μου είχε πει ΕΙΛΙΚΡΙΝΆ,ΤΙ ΠΕΡΙΕΧΟΥΝ!
Συμφωνω απολυτα.
Εδω υπαρχει και μια μεγαλη παγιδα για τον κατασκευαστη ομως.
Δηλαδη : πρεπει απαραιτητως να ειναι απολυτα ειλικρινης στο τι υλικα εχει μεσα, γιατι αν εστω και μια φορα βρεθει αλλο να λεει ο καλυκας, αλλο να εχει δηλωσει ο ιδιος οτι εχει βαλει και αλλο τελικα να ειναι το περιεχομενο, τιναξε το ονομα του στον αερα.
Και οπως ξερουμε ολοι, καλυτερα να σου βγει το ματι παρα το ονομα.
Οποτε, χρειαζεται μεγαλη προσοχη , κυριως απο τον ιδιο να μη παει για μαλλι και βγει κουρεμενος.

Συμφωνω απολυτα.
Εδω υπαρχει και μια μεγαλη παγιδα για τον κατασκευαστη ομως.
Δηλαδη : πρεπει απαραιτητως να ειναι απολυτα ειλικρινης στο τι υλικα εχει μεσα, γιατι αν εστω και μια φορα βρεθει αλλο να λεει ο καλυκας, αλλο να εχει δηλωσει ο ιδιος οτι εχει βαλει και αλλο τελικα να ειναι το περιεχομενο, τιναξε το ονομα του στον αερα.
Και οπως ξερουμε ολοι, καλυτερα να σου βγει το ματι παρα το ονομα.
Οποτε, χρειαζεται μεγαλη προσοχη , κυριως απο τον ιδιο να μη παει για μαλλι και βγει κουρεμενος.
Κι εγώ συμφωνώ!
Αν υπήρχε η εταιρία με της οποίας το λογότυπο είναι τυπωμένοι οι κάλυκες,θεωρώ βέβαιο ότι ο βιοτέχνης δεν θα τους χρησιμοποιούσε επειδή θα είχε νομικο πρόβλημα.
Το "πρόβλημα"του κατασκευαστή,αν έχει στοιχειώδη υπευθυνότητα,θεωρώ ότι θα τον κάνει πιο προσεχτικο.
Αυτός ξέρει!
Από τη στιγμή που το "παίρνει πάνω του"...

Καταρχήν τώρα δεν υπάρχουν οικονομικά φυαιγγια κ αν υπάρχουν οι διαφορές είναι ελάχιστες...

Γιατί λοιπόν να μην αγοράσω τους δικους μου καινουργιους κάλυκες κ να τους τυπωσω με την φίρμα μου?? **
Και να προτιμησω κάλυκες τυπωμενους?
Αν ήταν πυρκαλ ατυπωτοι θα έβαζε το ονομα του κ τελος.....

Γιατί τόση βιασύνη κ δουλειές στο τσακ μπαμ?
Γιατί εμένα αυτό μου δείχνει....

Αν το έκανε αυτό ένα μεγαλυτερο εργοστάσιο κατασκευής φυσιγγιων τι θα λέγαμε??

Δεν ξέρω ίσως είμαι εγώ ο υπερβολικός γιατί δεν μπορώ να το δω το (εμπορικό) κυνηγετικό φυσιγγι όπως ακριβώς το βλέπουν οι περισσοτεροι....
Και δεν με νοιαζει αν θα μου βγει "καλό" η "κακο" αρκεί να ταιριαζουν κάποια πραγματα......

**
Κακά τα ψέματα.......

Μπορεί να είναι λυπηρό το φαινόμενο με τους άδειους κάλυκες στα κυνηγοτοπια αλλά εκεί γίνεται διαφήμιση κ αυτο οι κατασκευαστές το γνωριζουν πολυ καλα λλιώς μπορεί κ να μην καθοντουσαν να χαλάνε μελάνια...
Άρα κ υπάρχει "χασούρα".....

Απ' ότι έχω ακούσει βρέθηκε στοκ της πυρκαλ μερικών εκατομμυρίων καλύκων.
Κάποιοι τους αγόρασαν,μεταξύ αυτών κι ο εν λόγω βιοτέχνης.
Το θέμα είναι ξεκάθαρο!
Τους βρήκαν φθηνότερους από αντίστοιχους ατυπωτους!
Είναι μεγάλες οι ποσότητες,δεν μιλάμε για 500-1000 κάλυκες αλλά για εκατοντάδες χιλιάδες η εκατομμύρια.
Ποιος θα έλεγε όχι στο φθηνότερο που πληροί προδιαγραφές ακριβότερου??
Αν αγοράσεις ατυπωτους κάλυκες,θα τους πάρεις σίγουρα ακριβότερα από τους στοκαρισμενους τυπωμενους και θα πληρώσεις για να τους τυπώσεις.
Το κόστος σε ΑΥΤΈΣ τις ποσότητες είναι όχι απλά υπολογίσιμο αλλά μεγάλο!
Υπάρχει κόσμος που αγοράζει με κριτήριο την τιμή και μόνο αυτό,τουλάχιστον σε ότι αφορά το ψιλοφυσιγγο.
Τασαρα,προσωπικά δεν βλέπω βιασύνη,βλέπω στοχευμένη κίνηση.🙂
Όσο αφορά την "χασουρα",μάλλον δεν υπάρχει επειδή το συναφι μας είναι μικρό και τα "νέα"κυκλοφορούν.😉

Κάποιοι τους αγόρασαν,μεταξύ αυτών κι ο εν λόγω βιοτέχνης.
Το θέμα είναι ξεκάθαρο!
Τους βρήκαν φθηνότερους από αντίστοιχους ατυπωτους!
Είναι μεγάλες οι ποσότητες,δεν μιλάμε για 500-1000 κάλυκες αλλά για εκατοντάδες χιλιάδες η εκατομμύρια.
Ποιος θα έλεγε όχι στο φθηνότερο που πληροί προδιαγραφές ακριβότερου??
Αν αγοράσεις ατυπωτους κάλυκες,θα τους πάρεις σίγουρα ακριβότερα από τους στοκαρισμενους τυπωμενους και θα πληρώσεις για να τους τυπώσεις.
Υπάρχει κόσμος που αγοράζει με κριτήριο την τιμή και μόνο αυτό,τουλάχιστον σε ότι αφορά το ψιλοφυσιγγο.
Όσο αφορά την "χασουρα",μάλλον δεν υπάρχει επειδή το συναφι μας είναι μικρό και τα "νέα"κυκλοφορούν.😉
Μεσα εισαι. Εγω εχω Ρουμελιωτικα 32 psb σε καλυκες πυρκαλ απο περσι. Εχω ριξει 750 και εχω αλλα 1000 και τα φυλαω αποκλειστικα για μπασιματα και δυσκολες μερες......

Α ωραια. Και ποσο έκοψε απο την τιμη του φυσιγγιου του ο συγκεκριμένος;
Αφού αγόρασε με χαμηλό κοστος και δέχεται να πουλαει το ΔΙΚΟ του προϊόν διαφημίζοντας άλλον μονο και μονο για το κερδος, φαντάζομαι θα μετακύλισε και ενα μερος αυτου του κερδους στους πελάτες του ε;
Τί, όχι; ;)

Last edited:
Κάποιοι τους αγόρασαν
Σωστά Κάποιοι......
Κάποιοι άλλοι προφανως κ αρνήθηκαν...

Μπορεί να έχεις δίκιο αλλα εγω δεν μπορώ να το δω έτσι....

Ειχα πει ότι το '17 που είχα παρει όλα τα φυσίγγια(5 διαφορετικοι τυποι) ηταν ατυπωτα χωρίς καν να αναγράφεται το νουμερο...
Και το χειροτερο ειναι πως τα csb1 32γρ σε ν8 και 9 ήταν σε διάφανους κάλυκες Rm και maxam...
Έπρεπε να κοιτάω τους κάλυκες κάθε φορά για να ξέρω τι ρίχνω...
Θα μου πεις τι ν8 τι 9 ναι αλλά δεν είναι έτσι.....
Την επόμενη παραγγελια(για ένα φίλο) τα φυσίγγια τυπωμένα....
Λέω οκ καλό αυτό......

Αφήνω στην άκρη στην άκρη της αλλαγές στα χρώματα του κάλυκα που κ εκει γινόταν ένας χαμός...

Και δεν είναι πως εχω κατι μαζί του...
Αυτό το λέω για να μην υπάρχουν παρερμηνείες...
Ίσα ίσα που από την πρωτη στιγμή που τα δοκίμασα κατάλαβα ότι έχω να κάνω με αξιόλογα φυσιγγια για τα χρήματα τους...
Και ειλικρινά χάρηκα που ακολουθεί τα χνάρια του πατερα του που κ αυτός άφησε ιστορία στην Δ.Ελλαδα...

Αλλά για στασου ρε γαμωτο...
Δώσε λίγη προσοχη παραπανω....

Last edited:
Α ωραια. Και ποσο έκοψε απο την τιμη του φυσιγγιου του ο συγκεκριμένος;
Αφού αγόρασε με χαμηλό κοστος και δέχεται να πουλαει το ΔΙΚΟ του προϊόν διαφημίζοντας άλλον μονο και μονο για το κερδος, φαντάζομαι θα μετακύλισε και ενα μερος αυτου του κερδους στους πελάτες του ε;
Τί, όχι; ;)
Ηταν πιο οικονομικός από τον ανταγωνισμό?
Εξακολουθεί να είναι?
Αυτό που "βλέπεις"και "βλέπω"είναι τα παραπάνω?
Ξέρεις πολλούς εμπόρους πού μπορούν να κερδίσουν και δεν το κάνουν?
Δεν διαφημίζει κάποιον άλλο επειδή απλά αυτός ο άλλος δεν υφίσταται!🙂
Αν υπήρχε ο "αλλος"δεν υπήρχε περίπτωση να παραχθεί από άλλον ΤΕΤΟΙΟ προϊόν!

Ότι συμφωνώ μαζί σου,συμφωνώ!

Ηταν πιο οικονομικός από τον ανταγωνισμό?
Εξακολουθεί να είναι?
Αυτό που "βλέπεις"και "βλέπω"είναι τα παραπάνω?
Ξέρεις πολλούς εμπόρους πού μπορούν να κερδίσουν και δεν το κάνουν?
Δεν διαφημίζει κάποιον άλλο επειδή απλά αυτός ο άλλος δεν υφίσταται!🙂
Αν υπήρχε ο "αλλος"δεν υπήρχε περίπτωση να παραχθεί από άλλον ΤΕΤΟΙΟ προϊόν!

Ότι συμφωνώ μαζί σου,συμφωνώ!
Είναι πιο οικονομικός; Είναι ακόμα; Δεν ξερω. Πριν λίγο καιρό είχα πει αυτό...
Post in thread 'Φυσίγγια Ρουμελιώτης Πάτρα' https://www.hunterslife.gr/forums/threads/Φυσίγγια-Ρουμελιώτης-Πάτρα.1172/post-944464
Οταν στην ιδια τιμη παιρνω σίλβερ και πυρκαλ που ξέρεις τι υλικα έχουν μεσα, τί να συγκρίνω;

Ειχα πει ότι το '17 που είχα παρει όλα τα φυσίγγια(5 διαφορετικοι τυποι) ηταν ατυπωτα χωρίς καν να αναγράφεται το νουμερο...
Και το χειροτερο ειναι πως τα csb1 32γρ σε ν8 και 9 ήταν σε διάφανους κάλυκες Rm και maxam...
Έπρεπε να κοιτάω τους κάλυκες κάθε φορά για να ξέρω τι ρίχνω...
Θα μου πεις τι ν8 τι 9 ναι αλλά δεν είναι έτσι.....
Για του λόγου το αληθές....

Κάτω είναι τα csb1 32γρ σε καλυκα maxam με μέταλλο 10mm, και δίπλα τα ίδια σε καλυκα Rm με μέταλλο 12mm...
ν9 τα πρωτα κ ν8 τα δεύτερα....

To μπλε είναι alfa 34γρ....
Το κόκκινο είναι το csb1 32γρ διασποράς..

Και δείτε κ το άλλο....
Πάνω αριστερά τα gm3 32γρ ν8 και δίπλα τα alfa 33γρ ν6 στους ίδιους κάλυκες(fiocchi)...
Τι άκρη να βρω κ σε αυτά αν καταλαθος ανακατευτουν?
Θα τα "κουδουνιζω" στο αυτί μου για να δω ποιο έχει χοντρό σκαγι ή θα τα ζυγίζω ενα-ενα??

IMG_20240106_125336.jpg

(Ξαναλεω ότι αυτά είναι παλια παραλαβη... )

Οταν στην ιδια τιμη παιρνω σίλβερ και πυρκαλ που ξέρεις τι υλικα έχουν μεσα, τί να συγκρίνω;
Να ξέρεις πως ότι σου πει ο Ανδρέας ότι έχουν η ότι συμφωνήσετε αυτό θα βρεις....

Η αλήθεια να λέγεται......

Επειδη και εγω, οπως και αλλοι πολλοι εδω μεσα, ειμαι ελευθερος επαγγελματιας και ξερω τι θα πει να κρατας μαγαζι σε ενα εχθρικο απεναντι σου κρατος οπως το δικο μας, βλεπω με συμπαθεια καθε ελληνικη επιχειρηση και ιδιαιτερα τις οικογενειακες.

Επειδη και εγω, οπως και αλλοι πολλοι εδω μεσα, ειμαι ελευθερος επαγγελματιας και ξερω τι θα πει να κρατας μαγαζι σε ενα εχθρικο απεναντι σου κρατος οπως το δικο μας, βλεπω με συμπαθεια καθε ελληνικη επιχειρηση και ιδιαιτερα τις οικογενειακες.
Παναγιωτη παρότι μη "ελευθερος επαγγελματίας" αλλά ξεροντας έστω και λιγο από μαγαζί πάγια έξοδα και ...φέσι συμφωνώ απόλυτα.
Και για να το ελαφρύνω : αύριο γιορτάζεις - κερνάς?;)

Γιορταζει η εκκλησια του χωριου μου που τυγχανει να ειναι και η εκκλησια της γειτονια μου.
Και επειδη ολα τα Αγιαννιτεικα πατρικα μας ειναι γυρω απο αυτην την εκκλησια , εχω βασιμες υποψιες οτι το επιθετο μας βγηκε για αυτον τον λογο ..( οτι ειμαστε γυρω απο την εκκλησια ).

Γιορταζει η εκκλησια του χωριου μου που τυγχανει να ειναι και η εκκλησια της γειτονια μου.
Και επειδη ολα τα Αγιαννιτεικα πατρικα μας ειναι γυρω απο αυτην την εκκλησια , εχω βασιμες υποψιες οτι το επιθετο μας βγηκε για αυτον τον λογο ..( οτι ειμαστε γυρω απο την εκκλησια ).
Ωραίο Παναγιώτη. Να είσαστε καλά και να γιορτάζετε με ωραίες ευκαιρίες και με υγεία συχνά.

Συμφωνώ κ αυτός είναι κ ο λόγος που ποτέ δεν εκανα παραγγελια μέσω ιντερνετ από το εξωτερικο.....

Αντιλαμβάνομαι τα έξοδα της κάθε Ελληνικης επιχείρησης με το που θα βάλει το κλειδί στην πορτα....

Όμως δεν είναι κ λίγες οι φορες που το μετανοιωσα κ καλυτερα τα χρήματα να τα έπαιρνε ένας ξένος ή να τους..έβαζα φωτιά...

Είναι κάποιοι που αξιζουν την στήριξη μας κ με το ΠΑΡΑΠΑΝΩ κ άλλοι που είναι για κλωτσιές....

ΥΓ
Μην παρεξηγηθω για ότι λεω....
Δεν έχει να κανει με τον Ρουμελιώτη......

Back