Είπαμε είναι καλά τα φυσίγγια αλλά όχι και για κάτω από τον μηδέν! (σε ποιο νομό κυνηγάς).Επειδη συντομα θα κανω παραγγελια τα 28αρια δουλευουν στα κρυα (0 με - βαθμους) η να παρω 32αρια;
Είπαμε είναι καλά τα φυσίγγια αλλά όχι και για κάτω από τον μηδέν! (σε ποιο νομό κυνηγάς).Επειδη συντομα θα κανω παραγγελια τα 28αρια δουλευουν στα κρυα (0 με - βαθμους) η να παρω 32αρια;
Πελλα και Κιλκις.Είπαμε είναι καλά τα φυσίγγια αλλά όχι και για κάτω από τον μηδέν! (σε ποιο νομό κυνηγάς).
Εχει το καλητερο στησιμο μακραν της αγωρας με α1Μάνο καθαρά ιδιογομωτικά χωρίς να έχω ρίξει το φυσίγγι,η Α1 στα 33 γραμμάρια είναι ένα πολύ αξιόλογο φυσίγγι ανάλογα το στήσιμο βέβαια! Εγώ προσωπικά θα το έπαιρνα αν δεν γέμιζα.
Μόνο με καλό καιρό, όχι κάτω του μηδενός γιατί κρατάει όλοι μέρα ο πάγος σε σένα.Πελλα και Κιλκις.
Θα συμφωνήσω.το 30αρι δεν υπάρχει.σου δίνει την εντύπωση ότι δε θέλει σχεδόν καθόλου μπροστά.τοσο γρήγορο ειναιΤο 30άρι είναι το καλύτερο φυσίγγι από 28 μέχρι 32 που έχω ρίξει στην τσίχλα!!!
Με τι όπλο το ρίχνεις;Το 30άρι είναι το καλύτερο φυσίγγι από 28 μέχρι 32 που έχω ρίξει στην τσίχλα!!!
Crio,toz34 και izh54 όλα με πολύ καλά αποτελέσματα!Και
Με τι όπλο το ρίχνεις;
θα ηθελα ενα συγκριτικό με ταχυτητες και συγκεντρώσεις σε αυτα τα 3.Το 30άρι είναι το καλύτερο φυσίγγι από 28 μέχρι 32 που έχω ρίξει στην τσίχλα!!!
Γεια σου Σπύρο ό,τι και να σου πω είναι υποκειμενικό.Θα τα δεις μόνος στην πράξη!θα ηθελα ενα συγκριτικό με ταχυτητες και συγκεντρώσεις σε αυτα τα 3.
Τα 28αρια ρίχνω ως τωρα φιλε αλλα μου φανηκε οτι σε θερμοκρασιες πανω απο 15 βαθμους κανουν overkill στην τσιχλα. Στο σκοπευτήριο τα πιατακια καπνιζαν αλλα το θηραμα εχει διαφορετική συμπεριφορα γι αυτο ηθελα να δω διαφορες σε ταχυτηταΓεια σου Σπύρο ό,τι και να σου πω είναι υποκειμενικό.Θα τα δεις μόνος στην πράξη!
28 ακόμα δεν έχω βγάλει ασφαλή συμπεράσματα να μην αδικώ και το φυσίγγι.Είχα κι εγώ ζωντανά πιθανόν από όβερικιλλ.Το 30άρι του για έμενα μου έχει δουλέψει σε όλες τις συνθήκες και εκεί που δεν δούλευε το 32άρι.Το 32άρι αξιόλογο! Για εμένα τα πιο γρήγορα και φονικά είναι τα 30άρια . Και -Τα 28αρια ρίχνω ως τωρα φιλε αλλα μου φανηκε οτι σε θερμοκρασιες πανω απο 15 βαθμους κανουν overkill στην τσιχλα. Στο σκοπευτήριο τα πιατακια καπνιζαν αλλα το θηραμα εχει διαφορετική συμπεριφορα γι αυτο ηθελα να δω διαφορες σε ταχυτητα
Στο overkill δεν έχουμε ζωντανά, τα πουλιά νεκρά πέφτουν, αλλά "ξαφνικά" μετά από απόσταση. Στο overkill, αργεί δηλαδή να πέσει το πουλί, όταν πέσει είναι νεκρό. Και γι' αυτό το χάνουμε, γτ είτε έχει πάει σε απόσταση που το χάσαμε απ' τα μάτια μας ή σε πυκνό.Είχα κι εγώ ζωντανά πιθανόν από όβερικιλλ.
Βασιλη θες να εξηγησεις γιατι συμβαινει αυτο το "overkill" που λετε γιατι ειμαι νεος και δεν κατεχω ;Στο overkill δεν έχουμε ζωντανά, τα πουλιά νεκρά πέφτουν, αλλά "ξαφνικά" μετά από απόσταση. Στο overkill, αργεί δηλαδή να πέσει το πουλί, όταν πέσει είναι νεκρό. Και γι' αυτό το χάνουμε, γτ είτε έχει πάει σε απόσταση που το χάσαμε απ' τα μάτια μας ή σε πυκνό.
Όταν πέφτει ζωντανό είναι άλλες αιτίες, πχ κακή σκόπευση ή ελλιπής διάτρηση.
είναι θέμα φυσικής. το θήραμα για να πέσει νεκρό απαιτεί ένα Χ ποσό ενέργειας ώστε να πάθει ακαριαίο θανατηφόρο τραυματικό σοκ.Βασιλη θες να εξηγησεις γιατι συμβαινει αυτο το "overkill" που λετε γιατι ειμαι νεος και δεν κατεχω ;
Doctor, τελικά όταν βλέπουμε αίμα σε πουλιά τι ακριβώς συμβαίνει ;είναι θέμα φυσικής. το θήραμα για να πέσει νεκρό απαιτεί ένα Χ ποσό ενέργειας ώστε να πάθει ακαριαίο θανατηφόρο τραυματικό σοκ.
όταν τα φυσίγγια είναι υπερβολικά γρήγορα, τα σκάγια έχουν τέτοια ταχύτητα, που διαπερνούν το σώμα του θηράματος.
έτσι σύμφωνα και με την αρχή διατήρησης της ορμής, δεν μεταφέρουν την απαιτούμενη ενέργεια στο σώμα του θηράματος, αλλά λιγότερη, καθώς ένα σημαντικό ποσό ενέργειας, το κρατούν τα ίδια, αφού βγαίνοντας απ' το σώμα του συνεχίζουν να έχουν ταχύτητα.... έτσι το θήραμα δεν πεθαίνει αυτοστιγμής, αλλά λίγο αργότερα από εσωτερική αιμορραγία. σε αυτά τα δευτερόλεπτα όμως που περνούν, έχει καταφέρει να πετάξει μερικές δεκάδες ή εκατοντάδες μέτρα μακριά μας και να το χάσουμε, έως ότου να σβήσει νεκρό.
Να πω τη μαύρη αλήθεια μου κι εγώ δεν έχω καταλήξει, αν και εν τη ρύμη του λόγου μου, πολλές φορές μπορεί να έχω χρησιμοποιήσει αυθόρμητα και εγώ τη φράση "και χωρίς καθόλου αίμα" για να πω έναν καλό λόγο για κάποιο φυσίγγι.Doctor, τελικά όταν βλέπουμε αίμα σε πουλιά τι ακριβώς συμβαίνει ;
Είχε ξανασυζητηθεί αλλά δεν είχαμε καταλήξει.
Ισχύει.Είναι κάποια στάνταρ σημεία, όπως πχ κάτω απ' τη φτερούγα, στη ρίζα της, που εκεί άμα θα πέσει σκάγι το πουλί θα ματώσει σχεδόν πάντα όσο θυμάμαι.
Για εμενα Βασίλη εναι θολό το τοπίο κ οχι ξεκαθαρο....είναι θέμα φυσικής. το θήραμα για να πέσει νεκρό απαιτεί ένα Χ ποσό ενέργειας ώστε να πάθει ακαριαίο θανατηφόρο τραυματικό σοκ.
όταν τα φυσίγγια είναι υπερβολικά γρήγορα, τα σκάγια έχουν τέτοια ταχύτητα, που διαπερνούν το σώμα του θηράματος.
έτσι σύμφωνα και με την αρχή διατήρησης της ορμής, δεν μεταφέρουν την απαιτούμενη ενέργεια στο σώμα του θηράματος, αλλά λιγότερη, καθώς ένα σημαντικό ποσό ενέργειας, το κρατούν τα ίδια, αφού βγαίνοντας απ' το σώμα του συνεχίζουν να έχουν ταχύτητα.... έτσι το θήραμα δεν πεθαίνει αυτοστιγμής, αλλά λίγο αργότερα από εσωτερική αιμορραγία. σε αυτά τα δευτερόλεπτα όμως που περνούν, έχει καταφέρει να πετάξει μερικές δεκάδες ή εκατοντάδες μέτρα μακριά μας και να το χάσουμε, έως ότου να σβήσει νεκρό.
Αυτό ακριβώς πίστευε κ ο Παπαδεας που έγραφε στο Άρτεμις...Μάλλον πιο πολύ είναι θέμα ανατομίας, τι αγγείο θα συναντήσει και θα κόψει το σκάγι