Φυσίγγια Ρουμελιώτης Πάτρα

• Thread starter Thread starter Pain
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Μάνο καθαρά ιδιογομωτικά χωρίς να έχω ρίξει το φυσίγγι,η Α1 στα 33 γραμμάρια είναι ένα πολύ αξιόλογο φυσίγγι ανάλογα το στήσιμο βέβαια! Εγώ προσωπικά θα το έπαιρνα αν δεν γέμιζα.
Εχει το καλητερο στησιμο μακραν της αγωρας με α1

Γεια σου Σπύρο ό,τι και να σου πω είναι υποκειμενικό.Θα τα δεις μόνος στην πράξη!
Τα 28αρια ρίχνω ως τωρα φιλε αλλα μου φανηκε οτι σε θερμοκρασιες πανω απο 15 βαθμους κανουν overkill στην τσιχλα. Στο σκοπευτήριο τα πιατακια καπνιζαν αλλα το θηραμα εχει διαφορετική συμπεριφορα γι αυτο ηθελα να δω διαφορες σε ταχυτητα

Τα 28αρια ρίχνω ως τωρα φιλε αλλα μου φανηκε οτι σε θερμοκρασιες πανω απο 15 βαθμους κανουν overkill στην τσιχλα. Στο σκοπευτήριο τα πιατακια καπνιζαν αλλα το θηραμα εχει διαφορετική συμπεριφορα γι αυτο ηθελα να δω διαφορες σε ταχυτητα
28 ακόμα δεν έχω βγάλει ασφαλή συμπεράσματα να μην αδικώ και το φυσίγγι.Είχα κι εγώ ζωντανά πιθανόν από όβερικιλλ.Το 30άρι του για έμενα μου έχει δουλέψει σε όλες τις συνθήκες και εκεί που δεν δούλευε το 32άρι.Το 32άρι αξιόλογο! Για εμένα τα πιο γρήγορα και φονικά είναι τα 30άρια . Και -

Είχα κι εγώ ζωντανά πιθανόν από όβερικιλλ.
Στο overkill δεν έχουμε ζωντανά, τα πουλιά νεκρά πέφτουν, αλλά "ξαφνικά" μετά από απόσταση. Στο overkill, αργεί δηλαδή να πέσει το πουλί, όταν πέσει είναι νεκρό. Και γι' αυτό το χάνουμε, γτ είτε έχει πάει σε απόσταση που το χάσαμε απ' τα μάτια μας ή σε πυκνό.
Όταν πέφτει ζωντανό είναι άλλες αιτίες, πχ κακή σκόπευση ή ελλιπής διάτρηση.

Στο overkill δεν έχουμε ζωντανά, τα πουλιά νεκρά πέφτουν, αλλά "ξαφνικά" μετά από απόσταση. Στο overkill, αργεί δηλαδή να πέσει το πουλί, όταν πέσει είναι νεκρό. Και γι' αυτό το χάνουμε, γτ είτε έχει πάει σε απόσταση που το χάσαμε απ' τα μάτια μας ή σε πυκνό.
Όταν πέφτει ζωντανό είναι άλλες αιτίες, πχ κακή σκόπευση ή ελλιπής διάτρηση.
Βασιλη θες να εξηγησεις γιατι συμβαινει αυτο το "overkill" που λετε γιατι ειμαι νεος και δεν κατεχω ;

Βασιλη θες να εξηγησεις γιατι συμβαινει αυτο το "overkill" που λετε γιατι ειμαι νεος και δεν κατεχω ;
είναι θέμα φυσικής. το θήραμα για να πέσει νεκρό απαιτεί ένα Χ ποσό ενέργειας ώστε να πάθει ακαριαίο θανατηφόρο τραυματικό σοκ.
όταν τα φυσίγγια είναι υπερβολικά γρήγορα, τα σκάγια έχουν τέτοια ταχύτητα, που διαπερνούν το σώμα του θηράματος.
έτσι σύμφωνα και με την αρχή διατήρησης της ορμής, δεν μεταφέρουν την απαιτούμενη ενέργεια στο σώμα του θηράματος, αλλά λιγότερη, καθώς ένα σημαντικό ποσό ενέργειας, το κρατούν τα ίδια, αφού βγαίνοντας απ' το σώμα του συνεχίζουν να έχουν ταχύτητα.... έτσι το θήραμα δεν πεθαίνει αυτοστιγμής, αλλά λίγο αργότερα από εσωτερική αιμορραγία. σε αυτά τα δευτερόλεπτα όμως που περνούν, έχει καταφέρει να πετάξει μερικές δεκάδες ή εκατοντάδες μέτρα μακριά μας και να το χάσουμε, έως ότου να σβήσει νεκρό.

είναι θέμα φυσικής. το θήραμα για να πέσει νεκρό απαιτεί ένα Χ ποσό ενέργειας ώστε να πάθει ακαριαίο θανατηφόρο τραυματικό σοκ.
όταν τα φυσίγγια είναι υπερβολικά γρήγορα, τα σκάγια έχουν τέτοια ταχύτητα, που διαπερνούν το σώμα του θηράματος.
έτσι σύμφωνα και με την αρχή διατήρησης της ορμής, δεν μεταφέρουν την απαιτούμενη ενέργεια στο σώμα του θηράματος, αλλά λιγότερη, καθώς ένα σημαντικό ποσό ενέργειας, το κρατούν τα ίδια, αφού βγαίνοντας απ' το σώμα του συνεχίζουν να έχουν ταχύτητα.... έτσι το θήραμα δεν πεθαίνει αυτοστιγμής, αλλά λίγο αργότερα από εσωτερική αιμορραγία. σε αυτά τα δευτερόλεπτα όμως που περνούν, έχει καταφέρει να πετάξει μερικές δεκάδες ή εκατοντάδες μέτρα μακριά μας και να το χάσουμε, έως ότου να σβήσει νεκρό.
Doctor, τελικά όταν βλέπουμε αίμα σε πουλιά τι ακριβώς συμβαίνει ;
Είχε ξανασυζητηθεί αλλά δεν είχαμε καταλήξει.

Για ποιο λόγο παιδιά έχουμε την αυξημένη ταχύτητα ως πλεονέκτημα ;και δεν έχουμε ως πλεονέκτημα μια λογική μέση ταχύτητα ? Και άντε να το καταλάβαινα έαν το μεγαλύτερο ποσοστό των φυσιγγίων που υπάρχουν στην αγορά ήταν με υψηλές ταχύτητες θα τα είχαμε μάθει και τα αργά θα μας φαίνονταν κάπως ,έλα μου όμως που δεν νομίζω ότι το μεγαλύτερο ποσοστό φυσιγγίων είναι με υψηλές ταχύτητες .Τροφή για σκέψη και τοποθετήσεις μιας και δεν ισχυριζομαι ότι έχω δίκιο ,μπορεί να έχω και άδικο.

Doctor, τελικά όταν βλέπουμε αίμα σε πουλιά τι ακριβώς συμβαίνει ;
Είχε ξανασυζητηθεί αλλά δεν είχαμε καταλήξει.
Να πω τη μαύρη αλήθεια μου κι εγώ δεν έχω καταλήξει, αν και εν τη ρύμη του λόγου μου, πολλές φορές μπορεί να έχω χρησιμοποιήσει αυθόρμητα και εγώ τη φράση "και χωρίς καθόλου αίμα" για να πω έναν καλό λόγο για κάποιο φυσίγγι.
Έχω πάρει νεκρά ακαριαία πουλιά που να είναι τίγκα στο αίμα. Έχω πάρει ζωντανά, που ήταν πεντακάθαρα...
Μάλλον πιο πολύ είναι θέμα ανατομίας, τι αγγείο θα συναντήσει και θα κόψει το σκάγι, παρά ελλιπούς διάτρησης πχ.
Είναι κάποια στάνταρ σημεία, όπως πχ κάτω απ' τη φτερούγα, στη ρίζα της, που εκεί άμα θα πέσει σκάγι το πουλί θα ματώσει σχεδόν πάντα όσο θυμάμαι.
Ίσως η άσχημη όψη και το λέρωμα που μας κάνει το ματωμένο πουλί να μας κάνει αυθόρμητα να κακοχαρακτηρίσουμε το φυσίγγι...

Για εμενα Βασίλη εναι θολό το τοπίο κ οχι ξεκαθαρο....

Εχω πει ότι όταν δω πχ μια τσίχλα να πεφτει μακρυτερα(είτε ζωντανή ,είτε νεκρή) από εκεί που την τουφεκισα την σημαδευω κόβοντας την φτερουγα για να ξέρω πια είναι στο μαδημα, και εχει τυχει να βρω κ διαμπερες τραυματα κ σκάγια μέσα σε αυτά τα πουλιά..
Όμως τα θηράματα αυτά μου εχουν "μαρτυρήσει" αμέσως μετά την τουφεκια ότι κάτι δεν παει καλα κ θα πεσουν παρακατω..

Επίσης υπάρχουν κ περιπτωσεις να έχουμε διάτρηση απο 2-3 σκάγια κ το πουλι να πεφτει επιτόπου κ να είναι ζωντανό...
(τα θηραματα που συχνά- πυκνα πανε κ πεφτουν παρακατω χωρίς να μας δώσουν ένδειξη κ νομίζουμε ότι αστοχησαμε είναι τα κοπαδιαστα ψαρονια..)

Σε σκληρά θηράματα όπως ο λαγός κλπ που εκεί σίγουρα η διατρηση μετά απο καποια αποσταση είναι αδυνατη, το ζώο φευγει σαν να μην συμβαίνει τίποτα κ πεθαινει από εσωτερική αιμορραγία...

Με λίγα λόγια θέλω να πω ότι πρωτίστως απαιτούνται άριστες γνώσεις τις ανατομίας ενός θηράματος, ζωτικά σημεία, αρτηρίες κλπ για να βγει κάποιο όσο το δυνατόν ασφαλή συμπέρασμα, και ίσως τοτε να παψουμε να κατηγορουμε αδίκως ορισμένα φυσίγγια..

Ο κυπριδημος για τις βολές στον πινακα είχε πει κάτι ωραίο, "είναι και τυχη που θα κάτσει το κάθε σκάγι", το ίδιο θα πω κ εγώ για τις βολές πανω στο θήραμα...

Μάλλον πιο πολύ είναι θέμα ανατομίας, τι αγγείο θα συναντήσει και θα κόψει το σκάγι
Αυτό ακριβώς πίστευε κ ο Παπαδεας που έγραφε στο Άρτεμις...
Αυτό που έχω προσεξει εγώ είναι οτι το φαινόμενο της αιμορραγίας είναι έντονο τις μέρες με υψηλή υγρασία που βλέπουμε ότι τα φυσίγγια μας δεν μπορουν να ανταπεξέλθουν.....

Back