Φυσίγγια Ρουμελιώτης Πάτρα

• Thread starter Thread starter Pain
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Για ποιο λόγο παιδιά έχουμε την αυξημένη ταχύτητα ως πλεονέκτημα ;και δεν έχουμε ως πλεονέκτημα μια λογική μέση ταχύτητα ? Και άντε να το καταλάβαινα έαν το μεγαλύτερο ποσοστό των φυσιγγίων που υπάρχουν στην αγορά ήταν με υψηλές ταχύτητες θα τα είχαμε μάθει και τα αργά θα μας φαίνονταν κάπως ,έλα μου όμως που δεν νομίζω ότι το μεγαλύτερο ποσοστό φυσιγγίων είναι με υψηλές ταχύτητες .Τροφή για σκέψη και τοποθετήσεις μιας και δεν ισχυριζομαι ότι έχω δίκιο ,μπορεί να έχω και άδικο.
Εξαρτάται το θήραμα και τις καιρικές συνθήκες, σε νορμάλ καιρούς και σχετικά ευκολοκατάβλητα θηράματα, η "λογική μέση ταχύτητα" όπως λες θα είναι η πιο αποτελεσματική για την τσάντα.
Όσο θα ζορίζει ο καιρός ή θα χοντραίνει το θήραμα*, θες μεγαλύτερη ενέργεια κρούσης, άρα και ταχύτητα...

*edit: ή θα γίνεται οριακή η απόσταση βολής

Αιμορραγία συμβαίνει για δύο λόγους είτε αρτηρίες είτε σκάκι με μειωμένη κινητική ενέργεια και θερμοκρασία .Το διαμπερές τραύμα με το πουλί να πέφτει μακριά δεν δείχνει μόνο μεγάλη ταχ φυσιγγίου αλλά και κακή κατανομή διότι αν πάρουν 5σκακια μια τσίχλα είτε διαμπερές είτε όχι θα πέσει στουπί και πότε η πολύ μεγάλη ταχύτητα δεν ήταν ζητούμενο σε διότι έχανες σε κατανομή για τα φυσίγγια του εμπορίου πάντα για ιδιογομωση μπορείς με τις κατάλληλες ρυθμίσεις να τα πετύχεις και τα δύο που είναι το ιδανικό και δε πειράζει ας βρίσκει ο κατάλληλος αριθμός σκακιων τη πουλί και ας περνάνε διαμπερές στα 30 γιατί με αυτό το φυσίγγι θα σκοτώνεις στα 50 αλλά είπαμε αυτά για την ιδιογομωση μην τα ψάχνουμε στου εμπορίου.

Παρήγγειλα κι εγώ εχθές για πρώτη μου φορά 100 κουτάκια 32 γρ με csb.
Λίγο η τιμή τους, λίγο τα πολύ καλά λόγια που ακούω από πολλούς εδώ πέρα, λίγο του ότι για τσίχλα μιλάμε....
Για πείτε οι γνώστες, σε σχέση με την g3000 που έριχνα μέχρι τώρα, τί διαφορές θα δω;
Δεν πιστεύω να τα βάλω αγγελία σε κάνα δυο βδομάδες :D

Λίγο η τιμή τους, λίγο τα πολύ καλά λόγια που ακούω από πολλούς εδώ πέρα, λίγο του ότι για τσίχλα μιλάμε....
Για πείτε οι γνώστες, σε σχέση με την g3000 που έριχνα μέχρι τώρα, τί διαφορές θα δω;
Κυριάκο άντε με το καλό-ριχτα!!!! Μια χαρά θα σου κάνουν τα κέφια σου !!!

προχωρα ανετα![εδω ειμαστε εμεις να τα παρουμε.yel.]

Κυριακο, αν δεν σου κανουν τα παιρνω εγω (αντε μαζι με τον outlander!).
100 κουτια ρε θηριο?! Πηρες κ για αλλους?

Κυριακο, αν δεν σου κανουν τα παιρνω εγω (αντε μαζι με τον outlander!).
100 κουτια ρε θηριο?! Πηρες κ για αλλους?
Μαζί με το φιλαράκι μου Σπύρο.
Πάντα παίρνω πολλά για να έχω. Έχω ακόμα 35 κουτιά silver αλλά αφού πλέον πήγαν στα 7 ευρώ, είπα να δοκιμάσω και Ρουμελ. Εχει και πουλιά φέτος, αν συνεχίσει έτσι μας βλέπω και για άλλα :p

Κ
Μαζί με το φιλαράκι μου Σπύρο.
Πάντα παίρνω πολλά για να έχω. Έχω ακόμα 35 κουτιά silver αλλά αφού πλέον πήγαν στα 7 ευρώ, είπα να δοκιμάσω και Ρουμελ. Εχει και πουλιά φέτος, αν συνεχίσει έτσι μας βλέπω και για άλλα :pκαλο το silver αλλά δε νομίζω ότι συγκρίνεται με Ρουμελιώτη.τουλαχιστον στο δικό μου οπλο

Doctor, τελικά όταν βλέπουμε αίμα σε πουλιά τι ακριβώς συμβαίνει ;
Είχε ξανασυζητηθεί αλλά δεν είχαμε καταλήξει.
Αιμορραγία συμβαίνει για ΕΝΑΝ και μόνο λόγο:
Δουλεύει η καρδιά ακόμα και στέλνει αίμα στις πληγές!
Φυσικά η ποσότητα του αίματος εξαρτάται από το σημείο πρόσκρουσης του σκαγίου και την σκληρότητά του - παραμόρφωση...
Βλέπουμε πουλιά να πέφτουν ξερά και να είναι πολύ ματωμένα και νομίζουμε ότι καταβλήθηκαν άμεσα πλην όμως η καρδιά τους δούλευε έστω και για ελάχιστο χρόνο.....

;)

Παλια...οι πατεραδες μας και οι παπουδες μας.....ειχαν την ρελιαστρα στην τσεπη.....Οταν εβλεπαν
αιματα....ή ανοιγαν το φυσιγγιο και εβγαζαν ( αφαιρουσαν ) μερικα σκαγια ...ή ρελιαζαν ποιο χαμηλα!!!
Το ιδιο κανουμε ακομα.....σε ενα σεταπ που δινει αιματα....ή κοβουμε σκαγια ή ανεβαινουμε σε
πυριτιδα 0,05 ....ή ρελιαζουμε ποιο χαμηλα....
Σε τελικη '' αναλυση''.....πιστευω οτι σε ενα ΙΣΟΡΡΟΠΗΜΕΝΟ σεταπ.....εαν υπαρχουν αιματα ειναι θεμα
σημειου που βρηκαν το θηραμα τα σκαγια. :)

είναι θέμα φυσικής. το θήραμα για να πέσει νεκρό απαιτεί ένα Χ ποσό ενέργειας ώστε να πάθει ακαριαίο θανατηφόρο τραυματικό σοκ.
όταν τα φυσίγγια είναι υπερβολικά γρήγορα, τα σκάγια έχουν τέτοια ταχύτητα, που διαπερνούν το σώμα του θηράματος.
έτσι σύμφωνα και με την αρχή διατήρησης της ορμής, δεν μεταφέρουν την απαιτούμενη ενέργεια στο σώμα του θηράματος, αλλά λιγότερη, καθώς ένα σημαντικό ποσό ενέργειας, το κρατούν τα ίδια, αφού βγαίνοντας απ' το σώμα του συνεχίζουν να έχουν ταχύτητα.... έτσι το θήραμα δεν πεθαίνει αυτοστιγμής, αλλά λίγο αργότερα από εσωτερική αιμορραγία. σε αυτά τα δευτερόλεπτα όμως που περνούν, έχει καταφέρει να πετάξει μερικές δεκάδες ή εκατοντάδες μέτρα μακριά μας και να το χάσουμε, έως ότου να σβήσει νεκρό.
Μεγάλη αντίφαση στα γραφόμενα.Το διαμπερές σκοτώνει , όχι αυτό που θα ''κολλήσει'' στα φτερά και μόλις που θα πιάσει κρέας.
Όταν μπει το σκάγι και έχει ακόμη δύναμη για να εξέλθει προκαλεί και παραμόρφωση σε ιστούς ή κόκαλα από όπου περνάει.
Για να γίνει αυτό που γράφεις πρέπει να έχουν εξωπραγματικές ταχύτητες τα σκάγια.

Μεγάλη αντίφαση στα γραφόμενα.Το διαμπερές σκοτώνει , όχι αυτό που θα ''κολλήσει'' στα φτερά και μόλις που θα πιάσει κρέας.
Όταν μπει το σκάγι και έχει ακόμη δύναμη για να εξέλθει προκαλεί και παραμόρφωση σε ιστούς ή κόκαλα από όπου περνάει.
Για να γίνει αυτό που γράφεις πρέπει να έχουν εξωπραγματικές ταχύτητες τα σκάγια.
Καθόλου αντίφαση, είναι θέμα φυσικής, όχι προσωπική μου άποψη. Δες "αρχή διατήρησης ορμής" και θυμίσου τον τύπο της κινητικής ενέργειας.
Το 30αρι του Ρουμελιώτη είναι ταχογραφημενο από φίλο πολλές φορές στα 430μ/δ κατά μ.ο. , για κυνηγετικό φυσίγγι είναι μια εξωπραγματική ταχύτητα.

Καθόλου αντίφαση, είναι θέμα φυσικής, όχι προσωπική μου άποψη. Δες "αρχή διατήρησης ορμής" και θυμίσου τον τύπο της κινητικής ενέργειας.
Το 30αρι του Ρουμελιώτη είναι ταχογραφημενο από φίλο πολλές φορές στα 430μ/δ κατά μ.ο. , για κυνηγετικό φυσίγγι είναι μια εξωπραγματική ταχύτητα.
Πες στον φίλο σου να το ξαναμετρήσει.
Στο 0:38-0:40 & 1:30 - 1:38 & 2:50 - 3:00 & 4:58-5:02 & 5:50 - 5:58 & 7:03 - 7:20.Η πραγματικότητα.
4:23 - 4:52 .think.

Στο 0:38-0:40 & 1:30 - 1:38 & 2:50 - 3:00 & 4:58-5:02 & 5:50 - 5:58 & 7:03 - 7:20.Η πραγματικότητα.
Καλά τα λέει ο Φίλος στο βίντεο, και όλοι οι πιο πάνω, αλλά θα σας πώ και εγώ ότι όσα χρόνια κυνηγούσα με τα Rottweil, μέχρι που τα άλλαξαν, τα θηράματα έπεφταν ξερά και χωρίς αίμα!. Ένα φυσίγγιο για όλα τα θηράματα, μόνο το νούμερο στα σκάγια άλλαζα ανάλογα με το θήραμα! Οι πιο παλιοί θα τα θυμούνται!, ούτε ταχύτητες ξέραμε τότε ούτε τίποτα, το μάθαινες και μετά τέλος!. Τώρα μας έχουν μουρλάνει, αλλά, και λέω αλλά, φταίμε και εμείς? που αλλάζουμε τις μάρκες, ένα φυσίγγιο, το μαθαίνεις και τέρμα, θα μείνει όμως σταθερό? ή ο κατασκευαστής του θα αρχίσει τα μαγικά του!.

Αιμορραγία συμβαίνει για ΕΝΑΝ και μόνο λόγο:
Δουλεύει η καρδιά ακόμα και στέλνει αίμα στις πληγές!
Φυσικά η ποσότητα του αίματος εξαρτάται από το σημείο πρόσκρουσης του σκαγίου και την σκληρότητά του - παραμόρφωση...
Βλέπουμε πουλιά να πέφτουν ξερά και να είναι πολύ ματωμένα και νομίζουμε ότι καταβλήθηκαν άμεσα πλην όμως η καρδιά τους δούλευε έστω και για ελάχιστο χρόνο.....

;)
Ααααα βρε Μάριε ... είμαστε από το ίδιο χωριό και δεν το ξέρουμε ...

https://www.hunterslife.gr/forums/threads/Γνώμες-φυσιγγίων.1142/page-299#post-583704

Δεν την κατάλαβα δυστυχώς την παραπάνω παραπομπή των...λεπτών του βίντεο....μπορείς να γράψεις εάν μπορείς σε παρακαλώ τί εννοείς.

Θα προσπαθήσω να σου απαντήσω και μέσα από τα γραφόμενα ενός ανθρώπου που δεν υπάρχει μεταξύ μας αλλά τον είχα επισκεφθεί, νέος ακόμα εγώ, έχοντας τις ανησυχίες μου για άλλο θέμα βέβαια. (Εκείνος πριν δεχθεί να με...<<μετρήσει>> για τα μέτρα κοντακιου, μου έδωσε το βιβλίο του και μου είπε: αγόρασε τώρα αυτό το βιβλίο μου ( όπως και έγινε επιτόπου) και αφού το διαβάσεις θα έρθεις για μέτρα....μου κακοφάνηκε για να πω την αλήθεια αλλά δεν μπορούσα να κάνω και αλλιώς....μετά διαβάζοντας το, κατάλαβα το γιατί.....)

258881461_1023806774862189_175382850095592407_n.jpg

259086622_964277651173186_1738493087817673545_n.jpg

Από τα αναφερόμενα για τα ...σκληρά σκάγια διαβάζουμε την μή επιθυμητή χρησιμοποίηση τους λόγω των διαμπερών τραυμάτων που αυτά προκαλούν....άρα κατά τον συγγραφέα δεν θα πρέπει να επιζητά ο κυνηγός διαμπερή τραύματα στα θηράματα.

Υ.Γ. Νομίζω οτι είμαστε off topic .yel.
.yel.

Ποιο από τα δύο είναι με piston skeet και τι παφυλα έχουν έκαστο, γνωρίζει κάποιος να απαντήσει με σιγουριά ;
Μίλησε με τον ίδιο τον Ανδρέα τον Ρουμελιώτη -θα σε ρωτήσει σε τι θα το χρησιμοποιήσεις (κυνήγι, σκοπευτήριο δισκάκια ή πρακτική), όπως και σε ποιο όπλο θα μπει και ανάλογα θα σου προτείνει αύτος για παφιλα κλπ

Back