Όσο πιο λίγοι τόσο πιο εύκολα το κόβουν εντελώς θα πω εγώ ...οσο ποιο λιγοι τοσο ποιο καλα ,
Όσο πιο λίγοι τόσο πιο εύκολα το κόβουν εντελώς θα πω εγώ ...οσο ποιο λιγοι τοσο ποιο καλα ,
ρε θα παει το 24αρι φυσιγγι συννεφο λεμε...Με υπομονή και όχι στο γάμο του Καραγκιόζη όπως συνεχίζει να συμβαίνει θα συνεχιστεί το κυνήγι .Απλά κάποιοι θα βιώσουμε των πατεράδων και παππούδων τις εποχές που πήγαιναν με μετρημένα φυσίγγια και είχαν την απαίτηση να γυρίσουν με συγκεκριμένο αριθμό θηραμάτων ,όχι πάω για τσίχλες και έχω 500 φυσίγγια στο αυτοκίνητο.Εξαλου όριο 25, παίρνεις μαζί 2 κουτάκια και ξεκινάς με προϋπόθεση 50% ευστοχία για να βρεις ότι σου αναλογεί. Σίγουρα η κρίση τιμών που θα συνεχιστεί ακόμη δεν έχουμε δει το ου θα φτάσει εκτός τα ολλα προβλήματα και σοβαρότερα αυτά τα του φυσιγγίου ,ίσως κάνει και κάποιους καλύτερους σκοπευτές.Ειμαστε σε τροχιά οικονομικών που δεν αλλάζει δυστυχώς έτσι καλό είναι να αγωνιζομαστε πάντα για το καλύτερο αλλά αλλά στο πίσω μέρος του μυαλού να υπάρχει η σκέψη ότι πρέπει να ζήσουμε και με τα αναγκαίες απαραίτητα ίσως λέω μήπως και είμαστε έτσι ποιο ευτυχισμένοι στο τέλος.Το πολύ θέλω κάνει κακό στην υγεία,μέτρον άριστο.
δεν το κοβουν , γιατι μας θελουν σαν διαχειριστες της φυσης , γιατι θα μας φανε τα αγριογουρουνα ,οι λυκοι , τα τσακαλια, οι καρακαξες , οι κουρουνες , και φασες θα τρωνε ολες της ελιεςΌσο πιο λίγοι τόσο πιο εύκολα το κόβουν εντελώς θα πω εγώ ...
Μπα φιλε μου, θα τα εχουν 1 ευρω κατω απο τα 32γρ που θα εχει ως αποτελεσμα τι να προτιμας; Το 24 ή το 32;!...ρε θα παει το 24αρι φυσιγγι συννεφο λεμε...
η διαφορα που εχει το 24 απο το 32 ειναι 8 γραμμαρια , με 8 γραμμαρια παρακατω κερδιζουν 3,6 λεπτα στο φυσιγγιο απο τα σκαγια , βαλε και το ποιο λιγο μπαρουτι που χρειαζωντε που ειναι λιγοτερο κατα 0,20η 0,30 του γραμμαριου και στοιχιζει συμφωνα με την πυριτηδα που κανει 80 ευρω το κιλο κερδιζουν 1, 6 με 2 λεπτα , δηλαδη κερδος 5,5 λεπτα στο φυσιγγι βαρια βαρια , που στο κουτι με τα 24αρια εχουν κερδος 1 ευρω και 37λεπτα απο τα 32αρια , φανταστειτε τι κερδος εχουν οταν πουλαν τα 34αρια και 36αρια 15 ευρω και 17 το κουτι , οταν εχουν τα 32αρια 10 ευρω , δηλαδη αυτα τα 2 και 4 γραμμαρια παραπανω και τα 0,3 του γραμμαριου πυριτηδα τα πληρωνουμε 5 και 7 ευρω παραπανω , οποτε δεν τους συμφερει και πολυ να πουλαν 24αρια , αλλα 34αρια και 36 γραμμαριου φυσιγγια, μην πω για τα μικρα διαμετρηματα γιατι εκει εχουν τεραστιο κερδος , οσο ποιο μικρο το διαμετρημα τοσο περισοτερο κερδοςΜπα φιλε μου, θα τα εχουν 1 ευρω κατω απο τα 32γρ που θα εχει ως αποτελεσμα τι να προτιμας; Το 24 ή το 32;!...
O Kωνσταντινίδης στην Κύπρο εχει τρομερή σειρα απο τα RC.....εχει όοοοολους τους τυπους που βγαζει η RC...(δε ξερω τιμες).Τα rc 32 τα έχει βρει κάποιος ; γιατί σε όσα έχω ψάξει τα βγάζει εξαντλημένα
Στέλνουν Ελλάδα αυτοί?O Kωνσταντινίδης στην Κύπρο εχει τρομερή σειρα απο τα RC.....εχει όοοοολους τους τυπους που βγαζει η RC...(δε ξερω τιμες).
Δε γνωριζω βρε Νικολα....λογικα ναι...Στέλνουν Ελλάδα αυτοί?
Νομίζω στο περπατητο τσίχλας μόνο ίσως δεν βολεψουν...δεδομένου ότι είναι αρκετά συγκεντρωτικό φυσιγγιλαμπρό α1 32& 34 κυνηγάς τα πάντα εξερετικα και τα δυο
Έχω ετοιμάσει το μέλλον μου... https://www.facebook.com/share/r/17r3XhY6Mx/Δεν υπάρχει λόγος απλά να ξέρεις ότι κάθε χρόνο μειώνονται σταθερά οι άδειες κυνηγιού και χωρίς κανένα δείγμα από δική μου σκέψη σου λέω ότι σε 3 χρονακια με το ζόρι θα φτάνουν τις 90.000 θα με θυμηθείς, άρα τον πρόβλημα είναι πολύ σοβαρότερο από όσο νομίζουμε όλοι εμείς που ακόμη μπορούμε και πάμε για κυνήγι έχοντας 4/5 ντουφεκια, 500 φυσίγγια ανάλογο αμάξι τζιπακι κτλ .Η χώρα έχει πτωχεύσει και στηρίζεται σε φόρους και τουρίστες καθώς από περιβαλλοντικής άποψης θα υποστεί και άλλες φαπες γιατί οι παραγωγές κάθε χρόνο θα μειώνονται και δεν εγγυάται κανείς ότι δε θα μειωθούν οι τουρίστες, καθώς όλη η Ευρώπη πάει κατά διαόλου οικονομικώς .Έτσι δε είναι μοιρολατρία να βλέπεις απλά που οδηγείται η κατάσταση ώστε να σου περνάει από το μυαλό ότι μπορεί και να χάσεις κάποια δεδομένα ως τώρα γιατί πολλοί τα έχουν χάσει ήδη .Όπως ξυπνάει αύριο το πρωι στραβά ένας και ξεκινάει έναν ψιλοπολεμο και κατευθείαν κάποιοι χάνουν περιουσίες από συναλλαγές .Έχω φίλους που πλέον δε βγάζουν άδεια γιατί δε βγαίνουν και με θλίβει το γεγονός ιδιαίτερα .
Φίλε όλα άψογα αλλά αν δεν έχει κυνήγι και χειμώνα ας κάτσει οποίος θέλει εγώ όχιΈχω ετοιμάσει το μέλλον μου... https://www.facebook.com/share/r/17r3XhY6Mx/
Έχει κυνήγι τριχωτων άφθονοΦίλε όλα άψογα αλλά αν δεν έχει κυνήγι και χειμώνα ας κάτσει οποίος θέλει εγώ όχι
Αποτριχωμένων εννοείς.Έχει κυνήγι τριχωτων άφθονο
Κ από αυτά υπάρχουν Δάσκαλε...Μιλάω εκ πείρας διότι έχω επισκεφθεί την χώραΑποτριχωμένων εννοείς.
Τέτοιο κυνήγι που εννοείς έχει παντούΈχει κυνήγι τριχωτων άφθονο
Με όλο το σεβασμό προς όλους τους συναδέλφους και εντελώς καλοπροαίρετα καταθέτω μία άποψή μου.Δεν υπάρχει λόγος απλά να ξέρεις ότι κάθε χρόνο μειώνονται σταθερά οι άδειες κυνηγιού και χωρίς κανένα δείγμα από δική μου σκέψη σου λέω ότι σε 3 χρονακια με το ζόρι θα φτάνουν τις 90.000 θα με θυμηθείς, άρα τον πρόβλημα είναι πολύ σοβαρότερο από όσο νομίζουμε όλοι εμείς που ακόμη μπορούμε και πάμε για κυνήγι έχοντας 4/5 ντουφεκια, 500 φυσίγγια ανάλογο αμάξι τζιπακι κτλ .Η χώρα έχει πτωχεύσει και στηρίζεται σε φόρους και τουρίστες καθώς από περιβαλλοντικής άποψης θα υποστεί και άλλες φαπες γιατί οι παραγωγές κάθε χρόνο θα μειώνονται και δεν εγγυάται κανείς ότι δε θα μειωθούν οι τουρίστες, καθώς όλη η Ευρώπη πάει κατά διαόλου οικονομικώς .Έτσι δε είναι μοιρολατρία να βλέπεις απλά που οδηγείται η κατάσταση ώστε να σου περνάει από το μυαλό ότι μπορεί και να χάσεις κάποια δεδομένα ως τώρα γιατί πολλοί τα έχουν χάσει ήδη .Όπως ξυπνάει αύριο το πρωι στραβά ένας και ξεκινάει έναν ψιλοπολεμο και κατευθείαν κάποιοι χάνουν περιουσίες από συναλλαγές .Έχω φίλους που πλέον δε βγάζουν άδεια γιατί δε βγαίνουν και με θλίβει το γεγονός ιδιαίτερα .
συμφωνω απολυτα.αυτο κανω παντα.Με όλο το σεβασμό προς όλους τους συναδέλφους και εντελώς καλοπροαίρετα καταθέτω μία άποψή μου.
Γιατί κυνηγάμε μετά μανίας το όριο (25) με κάθε νόμιμο μέσον; Αν κάνουμε 10-12 τσίχλες δεν φτάνουν;
Φυσικά δεν αναφέρομαι στους φίλους που έχουν τη δυνατότητα να βγαίνουν στο βουνό 1-2 φορές το μήνα. Αναφέρομαι σε όλους εμάς που έχουμε την ευλογία να ζούμε μέσα στους τσιχλότοπους. Αν πάμε 5-6 φορές την εβδομάδα δεν μας ικανοποιούν 7-8 πουλάκια κάθε φορά;
Αυτό το γράφω σε συνάρτηση με τα (σωστά) εκφραζόμενα παράπονα της δυσανάλογης αύξησης των πυρομαχικών και των κυνηγητικών εξόδων γενικότερα.
Προσωπικά είμαι πολύ ευχαριστημένος να γυρίζω (σχεδόν) κάθε απόγευμα με 4-5 και να έχω ρίξει 10-12 νοικοκυρεμένες τουφεκιές.
Μπορεί να φταίει και η μετριοπάθεια της ηλικίας.
Συμφωνώ 100% μαζί σας κ. Γιάννη. Πλέον εμάς τους μεγαλύτερους μας ενδιαφέρει η ποιότητα στο κυνήγι και προσωπικά είμαι ευχαριστημένος αν ρίχνω κάθε φορά 10-15 τουφεκιές και τις ευχαριστιέμαι.Με όλο το σεβασμό προς όλους τους συναδέλφους και εντελώς καλοπροαίρετα καταθέτω μία άποψή μου.
Γιατί κυνηγάμε μετά μανίας το όριο (25) με κάθε νόμιμο μέσον; Αν κάνουμε 10-12 τσίχλες δεν φτάνουν;
Φυσικά δεν αναφέρομαι στους φίλους που έχουν τη δυνατότητα να βγαίνουν στο βουνό 1-2 φορές το μήνα. Αναφέρομαι σε όλους εμάς που έχουμε την ευλογία να ζούμε μέσα στους τσιχλότοπους. Αν πάμε 5-6 φορές την εβδομάδα δεν μας ικανοποιούν 7-8 πουλάκια κάθε φορά;
Αυτό το γράφω σε συνάρτηση με τα (σωστά) εκφραζόμενα παράπονα της δυσανάλογης αύξησης των πυρομαχικών και των κυνηγητικών εξόδων γενικότερα.
Προσωπικά είμαι πολύ ευχαριστημένος να γυρίζω (σχεδόν) κάθε απόγευμα με 4-5 και να έχω ρίξει 10-12 νοικοκυρεμένες τουφεκιές.
Μπορεί να φταίει και η μετριοπάθεια της ηλικίας.
οχι μονο αυτο..4-5 τσιχλες την ημερα(απογευματινο)χ5 ημερες=25 τσιχλεςτην εβδομαδαχ4=100 τσιχλες τον μηναχ3 μηνες=300 τσιχλες για να φαμε ενα εξαμηνο και να δωσουμε και σε φιλους.Συμφωνώ 100% μαζί σας κ. Γιάννη. Πλέον εμάς τους μεγαλύτερους μας ενδιαφέρει η ποιότητα στο κυνήγι και προσωπικά είμαι ευχαριστημένος αν ρίχνω κάθε φορά 10-15 τουφεκιές και τις ευχαριστιέμαι.