Φυσίγγια για Τσίχλες

• Thread starter Thread starter Vasilis
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Με όλο το σεβασμό προς όλους τους συναδέλφους και εντελώς καλοπροαίρετα καταθέτω μία άποψή μου.
Γιατί κυνηγάμε μετά μανίας το όριο (25) με κάθε νόμιμο μέσον; Αν κάνουμε 10-12 τσίχλες δεν φτάνουν;
Φυσικά δεν αναφέρομαι στους φίλους που έχουν τη δυνατότητα να βγαίνουν στο βουνό 1-2 φορές το μήνα. Αναφέρομαι σε όλους εμάς που έχουμε την ευλογία να ζούμε μέσα στους τσιχλότοπους. Αν πάμε 5-6 φορές την εβδομάδα δεν μας ικανοποιούν 7-8 πουλάκια κάθε φορά;
Αυτό το γράφω σε συνάρτηση με τα (σωστά) εκφραζόμενα παράπονα της δυσανάλογης αύξησης των πυρομαχικών και των κυνηγητικών εξόδων γενικότερα.
Προσωπικά είμαι πολύ ευχαριστημένος να γυρίζω (σχεδόν) κάθε απόγευμα με 4-5 και να έχω ρίξει 10-12 νοικοκυρεμένες τουφεκιές.
Μπορεί να φταίει και η μετριοπάθεια της ηλικίας.
Αυτό Γιάννη το έχω πάθει και με τα ορτύκια καθώς η πληθώρα των τσιχλών αν περπατάς και λίγο εύκολα βαράς αριθμό πουλιών.Νομιζω ένα ωραίο κυνήγι είναι αυτό που συναντάς και καρπώνεσαι κάθε φορά θήραμα ασχέτως αριθμού ,πριν κάτι μέρες βάρεσα 5ορτυκια αλλά ήταν τέτοιος ο τρόπος και η συμπεριφορά πουλιών(τρελό κοτάρισμα) και σκυλιού(πρωτόβγαλτο ) που ευχαριστήθηκα τόσο που ήταν σαν να κυνηγούσα άλλες εποχές που τα είχα βαρεθεί, όπως και κάποιες εποχές τις τσίχλες παλαιότερα σε κάποιους τόπους .

οχι μονο αυτο..4-5 τσιχλες την ημερα(απογευματινο)χ5 ημερες=25 τσιχλεςτην εβδομαδαχ4=100 τσιχλες τον μηναχ3 μηνες=300 τσιχλες για να φαμε ενα εξαμηνο και να δωσουμε και σε φιλους.
Δεν κάνω τόσες, περίπου τις μισές, γιατί πολλές φορές γυρίζω ατουφέκιστος, όπως και πάρα πολύ λίγες με καμμιά 10αριά.
Ωστόσο στο τέλος της χρονιάς όλοι οι φίλοι έχουν φάει το μεζέ τους.

Αν ζεις 5' από τον κυνηγότοπος είναι ευλογία.
4-5-6 πουλιά καθ'εκαστην είναι αρκετά και έχεις την άνεση να το κάνεις και την επόμενη, μεθεπόμενη κοκ.
Αν βγαίνεις μια φορά την εβδομάδα,πρέπει να ξυπνήσεις από τις 03:00,να κάνεις 300-400 χλμ πήγαινε έλα,να πληρώσεις 50-70€,να σε πιάσει καμιά βροχή και να σου ακυρώσει την έξοδο,να μην βρεις θήραμα,να, να,δεν είναι λογικό να επιδιώξεις το όριο στην έξοδο σου,αν αυτό είναι εφικτό?

4-5-6 πουλιά καθ'εκαστην είναι αρκετά και έχεις την άνεση να το κάνεις και την επόμενη, μεθεπόμενη κοκ.
Αν βγαίνεις μια φορά την εβδομάδα,πρέπει να ξυπνήσεις από τις 03:00,να κάνεις 300-400 χλμ πήγαινε έλα,να πληρώσεις 50-70€,να σε πιάσει καμιά βροχή και να σου ακυρώσει την έξοδο,να μην βρεις θήραμα,να, να,δεν είναι λογικό να επιδιώξεις το όριο στην έξοδο σου,αν αυτό είναι εφικτό?
Φυσικά ναι, γι΄αυτό διαχώρισα τις κατηγορίες κυνηγών.
Έχω υπάρξει και στις δύο.

Εγώ μένω στο Πικέρμι. Το "καρτέρι μου" είναι 12 λεπτά από το σπίτι. Σήμερα χτύπησα 6, καθιστός στο σκαμνάκι με φρέντο, με μηδέν έξοδα. Όταν οι φίλοι μου με τσιγκλανε να κάνουμε χιλιόμετρα και δεν ακολουθώ, με κράζουν. Δεν καταλαβαίνουν ότι το να χτυπήσω ίσως 15 ή 25 με ξυπνητήρι στις 3, αντί για το 5 και στο χέρι, δεν μου λέει τίποτα.

Οπότε κατανοώ απόλυτα τι λες κι ας είμαι "Αθηναίος".

Η δυνατότητα να βγενεις καθημερινά για τσίχλες είναι όντος ευλογία τα νούμερα δεν έχουν σημασία και 3/4 πουλιά φτάνουν να βγει ο μεζές
Με 4 τσίχλες, ο συγχωρεμένος ο πατέτας μου, οπου τις εψινε στο αλουμινοχαρτο στο τζακι, ετρωγε 1kg ψωμί βουτώντας το στο πιατο με με λαδολέμονο κ επεινε και 1 κιλο κρασι για βραδυ......ωραια χρονια.

Όλα καλά όταν είσαι επαρχία και πας δίπλα σπίτι σου κάτι τέτοιο έκανα σχεδόν ένα μήνα .Που αν πήγαιναν καλά τα πράγματα θα είχα βαρεσει ένα τσουβάλι τσίχλες και ορτύκια αλλά ήταν χειρότερα από οποιαδήποτε άλλη χρονιά η κατάσταση δυστυχώς την εποχή που πήγα.Προχτές γύρισα .

Όλα καλά όταν είσαι επαρχία και πας δίπλα σπίτι σου κάτι τέτοιο έκανα σχεδόν ένα μήνα .Που αν πήγαιναν καλά τα πράγματα θα είχα βαρεσει ένα τσουβάλι τσίχλες και ορτύκια αλλά ήταν χειρότερα από οποιαδήποτε άλλη χρονιά η κατάσταση δυστυχώς την εποχή που πήγα.Προχτές γύρισα .
Και του χρόνου να μπορέσεις πάλι. Καλό χειμώνα !

Και του χρόνου να μπορέσεις πάλι. Καλό χειμώνα !
Ευχαριστώ Γιάννη και ένα δεύτερο κακό είχαν αχρηστευτεί από τη ανομβρία οι ελιές και δεν ασχολήθηκα καν με αποτέλεσμα ούτε το λάδι της χρονιάς μόνο κάτι χωράφια καθάρισα και κλαδεψα .Δε βαριέσαι φίλε καλά να είμαστε.Τωρα μπεκάτσα και τον άλλο μήνα κούρσα για φασα, τσίχλες βλέπω για κάνα απογευματινό μετά τη δουλειά κατόπιν πληροφορίας πέριξ Αττικής αν έχει, γιατί προέχει η συνεχόμενη εξάσκηση του σκυλιού εξάλλου αν κάνει σοβαρό χειμώνα έχει και σοβαρά απογευματινά κοντά στην Αθήνα που μετά τη δουλειά τα προλαβαίνω .

οσο ποιο λιγοι τοσο ποιο καλα , θα ηθελες να πηγαινεις και να μην βρισκεις να παρκαρης , θα ηθελες να ριχνει ο καθενας απο 4 κουτια για πλακα οπου της βρει κοντα και μακρια , να περνει 25 πουλια στο χερι να χανει τα 10 και να τραυματιζει αλλα 30
Και ποιός σου εγγυάται ότι οι μαλάκες δεν θα είναι στους λίγους?
Δεν έχεις δίκιο φίλε μου.....όσο περισσότεροι τόσο καλύτερα είναιτο σωστό.....αλλιώς δεν υπάρχει μέλλον για το κυνήγι....

Με 4 τσίχλες, ο συγχωρεμένος ο πατέτας μου, οπου τις εψινε στο αλουμινοχαρτο στο τζακι, ετρωγε 1kg ψωμί βουτώντας το στο πιατο με με λαδολέμονο κ επεινε και 1 κιλο κρασι για βραδυ......ωραια χρονια.
Το κυνήγι είναι πηγή τροφής ....δεν κυνηγάω ποτέ θυραμα χωρίς να μου αρεση ....

Ο μπάρμπα Γιάννης ο συγχωρεμένος γείτονας μου είχε ένα μονοκανο και πήγαινε εδω γύρω για κανα καθιστο πιο πολύ. Ένα απόγευμα είχε 3 κοτσύφια. Δεν βγήκε ο μεζές του λέω, να σου φέρω 6-7 πουλιά? Τις λες ρε μουρλοσκυλο μου λέει 3 κοτσύφια είναι 3 φέτες ψωμί και 3 κούπες κρασί , φτάνουν και περισσεύουν...

Από την άλλη εμείς σαν παρέα άμα μαζευτούμε 4-5 άτομα θέλουμε ένα κοπάδι τσίχλες για να μας πιάσουν...

Ο μπάρμπα Γιάννης ο συγχωρεμένος γείτονας μου είχε ένα μονοκανο και πήγαινε εδω γύρω για κανα καθιστο πιο πολύ. Ένα απόγευμα είχε 3 κοτσύφια. Δεν βγήκε ο μεζές του λέω, να σου φέρω 6-7 πουλιά? Τις λες ρε μουρλοσκυλο μου λέει 3 κοτσύφια είναι 3 φέτες ψωμί και 3 κούπες κρασί , φτάνουν και περισσεύουν...

Από την άλλη εμείς σαν παρέα άμα μαζευτούμε 4-5 άτομα θέλουμε ένα κοπάδι τσίχλες για να μας πιάσουν...
3 είναι λιτή δίαιτα, αλλά αν έχω και συνοδευτικά πιάτα με 5-6 είμαι κομπλέ.
Αν είναι σκέτα θες καμιά δεκαριά

3 είναι λιτή δίαιτα, αλλά αν έχω και συνοδευτικά πιάτα με 5-6 είμαι κομπλέ.
Αν είναι σκέτα θες καμιά δεκαριά
Μονο 10; Δεν εχεις δει ποσο τρωμε με καπ;
30 στην καθισια θελουμε και ενα πιτα κλαμπ απο ρεντ!

Jordan 32gr n8 σε συνδυασμό με Brain LR ,με θερμοκρασίες από 9 βαθμούς έως 20+ και με πρωινή υγρασία, εξαιρετικά <<σκασιματα>> και ακαριαία σκοτωματα από 15m έως 40m+
Συμφωνώ και εγώ!Εξαιρετικότατο το jordan 32gr 8ρι.!Αγαπημένο !

Back