Φυσίγγια για Τσίχλες

• Thread starter Thread starter Vasilis
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Ο επιτυχημένος συνδυασμός για τον κάθε ένα είναι αυτός που ικανοποιεί τον ίδιο και του γεμίζει τη τσάντα οι υπόλοιποι να χάμε να λέγαμε.Οπως έχω αναφέρει το τάδε φυσίγγι γαμεί ,όταν μου πεις με τι κάνη και τσοκ το ρίχνεις σε τι απόσταση κρίνεις ότι γαμεί και με τι καιρικές συνθήκες το παρατήρησες το γαμήσι ,ίσως κάτι έχεις να μου προσφέρεις .Έτσι λέγαν και για τα 28 gt και ένα πρωινό στα μπασιματα στη πανακτο φίλος γνωστός δυνατό ντουφέκι και με δυνατό ντουφέκι ρίχνοντας 28 άρια gt μαθήμενος και από το σκοπευτήριο λέει δε τραβάνε τα μπουρδέλα σήμερα πολλά μαδημένα έφυγαν αδύναμο το φυσίγγι για τα σημερινά δεδομένα .Επομένως μικρό καλάθι ας κρατάει ο κάθε ένας μέχρι που θα κρίνει αυτοπροσώπως.
Η ανταλλαγή απόψεων για τα φυσίγγια είναι εποικοδομητική, αλλά η επιλογή είναι καθαρά προσωπική υπόθεση.

Εγώ κυνηγάω χρόνια με 33γρ ( ιδιογωμοση) με mb32 τα πάντα .. τα 34 γρ στην τσίχλα προσωπικά τα λατρεύω(α1 λαμπρό)
με την ιδιογωμοση τα κανεις ολα δηλαδη 3 και 4 γραμμαρια παρα πανω στην ιδιογωμοση στοιχιζουν στο κουτι των 25 , μονο 33 με 40 λεπτα ποιο ακριβα απο των 30 γραμμαριων , ενω στου εμποριου , στοιχιζουν τα 3 η 4 γραμμαρια παρα πανω , και 2 ευρω ποιο ακριβα το κουτι

Η ανταλλαγή απόψεων για τα φυσίγγια είναι εποικοδομητική, αλλά η επιλογή είναι καθαρά προσωπική υπόθεση.
Πολύ προσωπικό θέμα Γιάννη το φυσίγγι εγώ πήρα navaro 30 gr ακούγωντας τις καλές συστάσεις σίγουρα είναι καλό για μένα αλλά μεχρι 20 Οκτώβρη και με σχετικά μαλακό καιρό,συμπέρασμα ,ίσως ξαναπάρω λίγα για ορτύκια και μόνο μέχρι εκεί δε ρισκάρω καμία τουφεκιά με δαυτα σε τσίχλα ,28 άρια εκεί που πήγαν από τιμές και με αυτογεμές που κυνηγάω και ίσως να μην τα βοηθά σε όλους τους καιρούς τα ξεγράφω , για ορτύκια δε μου κάνουν τα χαλάνε για τσίχλες με τις διαφορές του καιρού εντός ημέρας είναι ασταθή σε απόδοση ,όχι τα φυσίγγια η αστάθεια του καιρού είναι το θέμα,τα φυσίγγια φτάνουν μέχρι εκεί ,άρα πάω στο 32 γρ που καλύπτει μεγαλύτερο εύρος συνθηκών και έχει και πιο δυνατά στησίματα καθώς υπακούει καλύτερα και στην πλειάδα των τσοκ δημιουργώντας καλύτερες τουφεκιές επί χάρτου.Η ιδιογομωση το κυνήγι αυστηρά με δίκανο η μονόκανο αλλάζει λίγο τα δεδομένα ως προς το συμφέρον των λίγων γρ .Είναι πράγματα που τα έχω δει με τα ματια μου δε περιμένω εξήγηση , ανάλυση ,άποψη .Καθώς δε κυνηγάω σε συγκεκριμένους τόπους ,ούτε διαλέγω που θα ρίξω .

Πολύ προσωπικό θέμα Γιάννη το φυσίγγι εγώ πήρα navaro 30 gr ακούγωντας τις καλές συστάσεις σίγουρα είναι καλό για μένα αλλά μεχρι 20 Οκτώβρη και με σχετικά μαλακό καιρό,συμπέρασμα ,ίσως ξαναπάρω λίγα για ορτύκια και μόνο μέχρι εκεί δε ρισκάρω καμία τουφεκιά με δαυτα σε τσίχλα ,28 άρια εκεί που πήγαν από τιμές και με αυτογεμές που κυνηγάω και ίσως να μην τα βοηθά σε όλους τους καιρούς τα ξεγράφω , για ορτύκια δε μου κάνουν τα χαλάνε για τσίχλες με τις διαφορές του καιρού εντός ημέρας είναι ασταθή σε απόδοση ,όχι τα φυσίγγια η αστάθεια του καιρού είναι το θέμα,τα φυσίγγια φτάνουν μέχρι εκεί ,άρα πάω στο 32 γρ που καλύπτει μεγαλύτερο εύρος συνθηκών και έχει και πιο δυνατά στησίματα καθώς υπακούει καλύτερα και στην πλειάδα των τσοκ δημιουργώντας καλύτερες τουφεκιές επί χάρτου.Η ιδιογομωση το κυνήγι αυστηρά με δίκανο η μονόκανο αλλάζει λίγο τα δεδομένα ως προς το συμφέρον των λίγων γρ .Είναι πράγματα που τα έχω δει με τα ματια μου δε περιμένω εξήγηση , ανάλυση ,άποψη .Καθώς δε κυνηγάω σε συγκεκριμένους τόπους ,ούτε διαλέγω που θα ρίξω .
Ακριβώς αυτό λέω. Ακούμε τις απόψεις των συναδέλφων για όλα τα θέματα του Forum και πιθανόν να δοκιμάζουμε κάποιες από αυτές, αλλά σίγουρα, ιδιαίτερα οι παλιότεροι, έχουμε δημιουργήσει απόψεις από τις εμπειρίες μας.
Εγώ π.χ. στους ήπιους καιρούς και ανάλογα με την εποχή βολεύομαι τα 30άρια σε no 9 ή 10 (την εποχή της τσίχλας). Όταν οι συνθήκες δημιουργούν τη πιθανότητα και άλλου (καλύτερου) θηράματος (φάσσα) , προτιμώ τα 32άρια σε no 9 ή και 8.
Προσωπικές απόψεις.
Ίσως είμαι ο γηραιότερος του forum, παρ΄ όλα αυτά πιστεύω ακράδαντα ότι " γηράσκω αεί διδασκόμενος" και μέσα από το forum μας έχω μάθει και εφαρμόσει αρκετές υποδείξεις συναδέλφων μας που έχουν τα μισά μου χρόνια.

Το καλύτερο φυσιγγι που κατέληξα τα τελευταία χρόνια στην τσίχλα και ησύχασα είναι ένα, η ψυχολογία!
Αν με το που γεμίζεις το όπλο ξεκινάς, αυτό το λαμπρό δεν πάει έτσι, του Κύργια αλλιώς και πάει λέγοντας, απ' την θέση του σώματος που θα κρατάς, μέχρι την επωμιση, την προσκοπευση και το τράβηγμα της σκανδάλης είσαι λάθος. Το λάθος αυτό, αν πάρει ένα περιφερειακό σκάγι η τσίχλα, είσαι εκτός κέντρου βολής, Ε η θα της βγάλεις φτερά ή θα πέσει ζωντανή και επιμείνετε το πρόβλημα.

Πάρτε 3 φυσίγγια που σας αρέσουν με το ανάλογο νουμερο,διαφορετικές πυρίτιδες το καθένα, ανακατέψετε τα στη τσέπη και απλά ρίξτε τα.

Ο καθένας κυνηγάει με ότι νιώθει ασφάλεια . Όταν ξεκίνησα το κυνήγι κυνηγούσα με μπιτουρμπο 36γρ τις τσίχλες . Όπου το έλεγα με εκραζαν . Σιγά σιγά έφτασα να τις κυνηγάω φέτος με το 410. Ακόμη και εκεί ενώ ξέρω πως πέφτουν με απλές γομωσεις νιώθω ασφάλεια να τις κυνηγάω με μάγκνουμ για την ώρα . Επομένως τα νούμερα και τα γραμμάρια είναι υποκειμενικά για τον καθένα πιστεύω

Το καλύτερο φυσιγγι που κατέληξα τα τελευταία χρόνια στην τσίχλα και ησύχασα είναι ένα, η ψυχολογία!
Αν με το που γεμίζεις το όπλο ξεκινάς, αυτό το λαμπρό δεν πάει έτσι, του Κύργια αλλιώς και πάει λέγοντας, απ' την θέση του σώματος που θα κρατάς, μέχρι την επωμιση, την προσκοπευση και το τράβηγμα της σκανδάλης είσαι λάθος. Το λάθος αυτό, αν πάρει ένα περιφερειακό σκάγι η τσίχλα, είσαι εκτός κέντρου βολής, Ε η θα της βγάλεις φτερά ή θα πέσει ζωντανή και επιμείνετε το πρόβλημα.

Πάρτε 3 φυσίγγια που σας αρέσουν με το ανάλογο νουμερο,διαφορετικές πυρίτιδες το καθένα, ανακατέψετε τα στη τσέπη και απλά ρίξτε τα.
Η ψυχολογία παντού και ιδιαίτερα στα αθλήματα είναι γιγαντιαίας σημασίας.

Back