Ίσως το 32 γρ νούμερο 5+6 να φτιάχνετε για λόγους θερμοκρασίας.. άμα κυνηγάς πέρδικα ή φάσσα σε θερμοκρασίες υψηλές, θέλεις χοντρα σκάγια λόγω θηράματος αλλά χαμηλές πιέσεις λόγω ζέστης..μη βλέπεις εμένα που ρίχνω 38-40 γραμμάρια 15- 20 του Σεπτέμβρη..είναι λάθος και το ξέρω ,αλλά εγώ με αυτό νιώθω σίγουρος ( θέματα ψυχολογίας). μιλάμε για πόνος κάθε τουφεκιά όχι μπούρδες.. ενώ στα 32 γρ μπορεί να ρίχνεις λιγότερα σκάγια,στους 35 βαθμούς όμως,δε σπανε δόντια..
Σωστά αυτά που λες αλλά εγώ αλλού ηθελα να καταλήξω...
Όσο για τα 38-40γρ που ρίχνεις τον Σεπτέμβριο καλά κανεις κ τα ρίχνεις αφου σου αποδίδουν αλλά το λάθος σου είναι που τα ρίχνεις με δίκαννο για αυτό κ το υπερβολικο λάκτισμα..
Και εδώ διαπιστώνουμε ότι η φράση που λέει "φυσίγγι που κλωτσάει δεν σκοτώνει" δεν ισχυει πάντα........
Παλιά εδω σε εμάς η περδικα επιτρεπόταν 15/09 κ εριχνα φυσίγγια από 36γρ κ άνω ν6-5 κ κάποια από αυτα είχαν την φήμη ότι αποδίδουν καλα στον...Εβρο(cordor,Jordan semi κλπ) κ όμως μια χαρά μου απέδιδαν κ μου έδιναν κ αυτό που ακριβώς ζητούσα, ακαριαία σκοτωματα μιας κ σκυλος δεν υπήρχε για αυτό κ έκανα αυτές τις επιλογές που για κάποιους θεωρουνταν ακραίες...
Ιδανικό για τσίχλα το 9μισάρι. Μόνο που το βρίσκεις σπάνια.
Σκάγια νουμερο 9 με διάμετρο 2,00mm στα φυσίγγια rio, armusa κ ενδεχομένως κ στα (ισπανικά) imperial που έχει ο Καλκαντζακος..
Αλλιώς πας σε σκητοφύσιγγα...
Αν κ κατά την γνώμη δεν αξίζει να ασχολησε με τόσο...μεγάλη ακρίβεια γιατί δεν υπαρχει τουλάχιστον στα εμπορικά φυσίγγια.....
Αμέτρητες, άπειρες τσίχλες έχουν εγκαταλείψει ρεματιές κ λόγγους τουφεκισμένες από σκάγια κάθε διαμέτρου.....
Πριν λίγα χρόνια είχα βρει σε ένα μαγαζί τα τελευταία 4-5 κουτάκια s&b corona 28γρ ν8 σε καλή τιμή..
Εντυπωσιασμένος από τα καλα αποτελέσματα στο περπατητο (μαλακότατο κ φονικό), έβγαλα τον..σουγιά μου για να σφαξω ένα κ έπαθα σοκ.....
Τα σκάγια φαίνονταν με το μάτι ότι ήταν "ανακατεμένος ο ερχόμενος".......
Αναγραφομενη διάμετρο 2,25mm κ μέτρησα 2,15-2, 40mm κ το βάρος 27,27γρ(!)...
Δείτε " Παρουσίαση φυσίγγιων" σελ.196...
Αργότερα άνοιξα κ άλλο φυσίγγι από άλλο κουτί κ ήταν τα ίδια..
Τα δοκίμασα παλι σε περπατητα αλλά κ σε απογευματινά με τα ίδια καλά αποτελέσματα...
Εχω ακόμα από δαύτα κ μακάρι να έβρισκα κ άλλα (σε λογική τιμή) κ ας είχαν αυτά τα χαρακτηριστικά......