Φυσίγγια για Τσίχλες

• Thread starter Thread starter Vasilis
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Εγώ ξέρω με τον ισπανικό κάλυκα είναι τα παλιά, δεν υπάρχει πια κάλυκας ισπανικός και με το fiocchi είναι όλα τα καινούργια.
... κάνεις λάθος Ο ισπανικός είναι με 12 πέλμα δηλαδή τα καινούργια όπως έγραψε και ο Αλλαγιάννης ....

VECTAN A1, AS, A0

Single base flake powders with color identification, intended for handgun use and some rifle applications.

• Vectan_A1.jpg

A1

• Vectan_AS.jpg

AS

• Vectan_A0.jpg

A0
Εγώ μόνο αυτές ξερω

Αυτός με τα αστεράκια είναι της maxam ρε Ηλία.με 2 αστεράκια και 12 είναι ο φθηνός της fiocchi.
Τα πρώτα που πήρα είχα τον fiocchi και γ@@## με 10αρι η 8αρι πέλμα δεν θυμάμαι ακριβώς όταν ξαναπηραμε μου έγραψε ότι πλέων βγαίνουν με 12και σε διάφανο

VECTAN A1, AS, A0

Single base flake powders with color identification, intended for handgun use and some rifle applications.

• Vectan_A1.jpg

A1

• Vectan_AS.jpg

AS

• Vectan_A0.jpg

A0
Εγώ μόνο αυτές ξερω
Αυτές ξέρεις εσύ,η εταιρεία βάζει στα φυσίγγια τής vectan A σε super felt 34 gr,c slug 28 , sporting piston skeet,gt28,. Αυτά τα γραφεί η εταιρεία όχι εγώ.

Ίσως το 32 γρ νούμερο 5+6 να φτιάχνετε για λόγους θερμοκρασίας.. άμα κυνηγάς πέρδικα ή φάσσα σε θερμοκρασίες υψηλές, θέλεις χοντρα σκάγια λόγω θηράματος αλλά χαμηλές πιέσεις λόγω ζέστης..μη βλέπεις εμένα που ρίχνω 38-40 γραμμάρια 15- 20 του Σεπτέμβρη..είναι λάθος και το ξέρω ,αλλά εγώ με αυτό νιώθω σίγουρος ( θέματα ψυχολογίας). μιλάμε για πόνος κάθε τουφεκιά όχι μπούρδες.. ενώ στα 32 γρ μπορεί να ρίχνεις λιγότερα σκάγια,στους 35 βαθμούς όμως,δε σπανε δόντια..
Σωστά αυτά που λες αλλά εγώ αλλού ηθελα να καταλήξω...
Όσο για τα 38-40γρ που ρίχνεις τον Σεπτέμβριο καλά κανεις κ τα ρίχνεις αφου σου αποδίδουν αλλά το λάθος σου είναι που τα ρίχνεις με δίκαννο για αυτό κ το υπερβολικο λάκτισμα..
Και εδώ διαπιστώνουμε ότι η φράση που λέει "φυσίγγι που κλωτσάει δεν σκοτώνει" δεν ισχυει πάντα........

Παλιά εδω σε εμάς η περδικα επιτρεπόταν 15/09 κ εριχνα φυσίγγια από 36γρ κ άνω ν6-5 κ κάποια από αυτα είχαν την φήμη ότι αποδίδουν καλα στον...Εβρο(cordor,Jordan semi κλπ) κ όμως μια χαρά μου απέδιδαν κ μου έδιναν κ αυτό που ακριβώς ζητούσα, ακαριαία σκοτωματα μιας κ σκυλος δεν υπήρχε για αυτό κ έκανα αυτές τις επιλογές που για κάποιους θεωρουνταν ακραίες...
Ιδανικό για τσίχλα το 9μισάρι. Μόνο που το βρίσκεις σπάνια.
Σκάγια νουμερο 9 με διάμετρο 2,00mm στα φυσίγγια rio, armusa κ ενδεχομένως κ στα (ισπανικά) imperial που έχει ο Καλκαντζακος..
Αλλιώς πας σε σκητοφύσιγγα...

Αν κ κατά την γνώμη δεν αξίζει να ασχολησε με τόσο...μεγάλη ακρίβεια γιατί δεν υπαρχει τουλάχιστον στα εμπορικά φυσίγγια.....

Αμέτρητες, άπειρες τσίχλες έχουν εγκαταλείψει ρεματιές κ λόγγους τουφεκισμένες από σκάγια κάθε διαμέτρου.....

Πριν λίγα χρόνια είχα βρει σε ένα μαγαζί τα τελευταία 4-5 κουτάκια s&b corona 28γρ ν8 σε καλή τιμή..
Εντυπωσιασμένος από τα καλα αποτελέσματα στο περπατητο (μαλακότατο κ φονικό), έβγαλα τον..σουγιά μου για να σφαξω ένα κ έπαθα σοκ.....
Τα σκάγια φαίνονταν με το μάτι ότι ήταν "ανακατεμένος ο ερχόμενος".......
Αναγραφομενη διάμετρο 2,25mm κ μέτρησα 2,15-2, 40mm κ το βάρος 27,27γρ(!)...

Δείτε " Παρουσίαση φυσίγγιων" σελ.196...

Αργότερα άνοιξα κ άλλο φυσίγγι από άλλο κουτί κ ήταν τα ίδια..
Τα δοκίμασα παλι σε περπατητα αλλά κ σε απογευματινά με τα ίδια καλά αποτελέσματα...

Εχω ακόμα από δαύτα κ μακάρι να έβρισκα κ άλλα (σε λογική τιμή) κ ας είχαν αυτά τα χαρακτηριστικά......

Last edited:
η απλη λογικη για μενα για ενα τωσο μικρο θυραμα ξεκιναη απο 24 28 και εως 30γρ απω εκη και περα ειναι λιγακι υπερβωλη διασπωρας κτλ κριμα να πληρωσης για να μην το χοντρηνουμε το θεμα εας βαλη οτι θελη ο καθενας στο τουφεκιτουυυυυ,,απλα οταν ακουω γεμισιες με 34γρ για την τσιχλα και πυριτιδες ταδε και κτλ .hair. τα περνω στο κρανιοοοοοο.yel.
νε ρε φιλεμου ηλιαααα οκ οκ δηλ η υπολυπη ελλαδα κυνιγαη με αλα φισυγκια;;; νοτιαα με την βορεια ελλαδα δεν μπωρο καταλαβω :cool: ακουω για κατι 34γρ διασπωρας και κτλ εαν ημαστε καλααααα,, απω 28 εως 32γρ ειμαστε κομπλε παραπανω για μενα ειναι υπερβωληηηηη.my man.
Να το πάρουμε αλλιως για να σε βοηθήσω να μην τα παιρνεις στο κρανιοοοοοοο μιας κ ασχολησε κ συχνά με αυτο...

Ας πουμε οτι ο φιλος μας ο Σακηηηης κυνηγάει την τσίχλα με πχ 34γρ ν8
Και ο φίλος του ο Τασοοοοοος την κυνηγάει με 30γρ ν12...
Ο πρωτος λέει εγώ κύριε τόσα σκάγια θέλω κ ο δεύτερος χρειάζεται ή νομίζει ότι χρειάζεται τόσα πολλα σκάγια για να την καταβάλλει.......
Δεν χρειάζεται να αναφερθώ στην διαφορά σκαγιων που έχει το κάθε φυσίγγι.....

Αυτό είναι ένα κ μόνο παραδειγμα(από τα δεκάδες)για να δουμε κ από άλλη σκοπιά τα πραγματα πριν αρχίσουμε να κρίνουμε τον καθενα κ ιδιαίτερα για την..υπερβολική γομωση των 34γρ στην τσίχλα...

Σχετικα με τα διασποράς,
Εσυ έχεις την δυνατότητα στις μαυρες που σου παίρνουν το καπελοοοοο να βάλεις πανω τα 5* (και αυτή είναι μια...κίνηση διασποράς)
ένας που έχει ένα όπλο με σταθερά τσοκ δεν έχει τιποτε άλλο να κάνει από το να χρησιμοποιήσει φυσίγγια διασποράς...

Αυτές ξέρεις εσύ,η εταιρεία βάζει στα φυσίγγια τής vectan A σε super felt 34 gr,c slug 28 , sporting piston skeet,gt28,. Αυτά τα γραφεί η εταιρεία όχι εγώ.
Vectan a δεν λέγετε μια συγκεκριμένη πυρίτιδα αλλά μια σειρα από 3 από αυτές με το Α μπρωστα στης έβαλα παραπάνω... α1για 32/34.GR....AS 28/30gr.και A0 36/40...προφανος το να γράφουν μόνο vectan A πουλάει ποιο πολύ παρά να γράφουν AS

Last edited:
@Dimitris F Στο παρακάτω Λοτ είναι στο 12/68,5 /2000 1,70*32- Θώδη 24 (ο Θώδης αδυναμία μου, τον λατρεύω) ν6 - 6*- με 11 -57,5 βγάζει 401 έως 407 μ/ς στο 1.65 με όλα τα άλλα ίδια 388 μ/ς και στο 1,60 375 μ/ς. Αν βάλεις 688 με 1,70 415 μέχρι 420 μ/ς :)View attachment 95354
Nομίζω ότι το 688 το πάνε καλύτερα παρά το cx2000 oi νέες PSB Nobelsport .
Όπως καί οι παλιές της MAXAM to δικό τους UEE .

Back