Φυσίγγια για μπεκάτσα

Αντωνη αν βαλεις 4 αστρα στην αλλη κανη, μπορεις καλλιστα να χρησιμοποιησεις ενα αλλο φυσιγγι διασπορας που σου αρεσει με πιο "ηπια" διασπορα σαν δευτερη τουφεκια...

Με αυτά τα άστρα τα έχω ρίξει εγώ σε μπεκατσα κ σε κάτι λιγες περδικες παλαιότερα.
Μεγάλες κουβέντες δεν λέω.Ενα θα σου πω μόνο.Πολυ σπάνια να ρίξω δευτερη.
Και τα πουλια γαζί χωρίς να διαλύονται.
Οκ βέβαια μιλάμε κ για 40γρ δεν ειναι λίγα..
Ρε τασο 40γραμ.για μπεκατσα και περδικα δηλαδή μια πετρολατα σκαγια.sarcastic.

Αντωνη αν βαλεις 4 αστρα στην αλλη κανη, μπορεις καλλιστα να χρησιμοποιησεις ενα αλλο φυσιγγι διασπορας που σου αρεσει με πιο "ηπια" διασπορα σαν δευτερη τουφεκια...
Πολυ ωραια ιδεα ...μπορει να γινει μια πολυ ωραια εναλλαγη ..!!!! ευχαριστω πολυ Αρη..!!!!!!!.... και αυτο που πολλες φορες λεω οτι το κυνηγι της μπεκατσας υπαρχουν ιδιομορφιες συμπεριφορες που αλλαζουν...οποτε ψαχνουμε και εμεις να κανουμε ενα κλικ.. μια διαφορα...

Ρε τασο 40γραμ.για μπεκατσα και περδικα δηλαδή μια πετρολατα σκαγια.sarcastic.
Αφού τα πήρα για να τα δοκιμασω κάπου έπρεπε να τα ρίξω..Αφού ξέρεις τι τρέλα έχω με τα κωλοφουσεκια..Μέχρι μηδενικά και 2/0 έχω πάρει που ξέρω ότι δεν πρόκειται να μου χρειαστούν ποτέ.:)

Αφου δεν θες διασπορας, κ ακουσες για τα Gorilla, τα Con Borra που ειχα ριξει πριν καποια χρονια ηταν πολυ ωραια φυσιγγια κ με πολλους διαφορετικους καιρους κ φουλ υγρασια σε κυνηγι μπεκατσινιου κ μπεκατσας...
Σ 'ευχαριστώ! Ποιά η γνώμη σου, παρόλα αυτά, για το 40άρι διασποράς του συντοπίτη Κουτουμάνου; Είναι τόσο καλό; Όλοι λένε πολύ καλά λόγια.

Σ 'ευχαριστώ! Ποιά η γνώμη σου, παρόλα αυτά, για το 40άρι διασποράς του συντοπίτη Κουτουμάνου; Είναι τόσο καλό; Όλοι λένε πολύ καλά λόγια.
Τωρα ειναι αργα για τον Αρι και κοιματε...sarcastic.Θα σου απαντήσω εγώ...big smile.
Θα σου πει οτι ναι ειναι ακριβώς όπως τα λένε!Έχει ρίξει πολλά στα παπια!;)
ΥΓ και χτυπάει και λίγο μακρύτερα για διασποράς υποψιν..:)
Αν "ψηνεσε" τότε δοκίμασε το και δεν έχεις να χασεις!

Τωρα ειναι αργα για τον Αρι και κοιματε...sarcastic.Θα σου απαντήσω εγώ...big smile.
Θα σου πει οτι ναι ειναι ακριβώς όπως τα λένε!Έχει ρίξει πολλά στα παπια!;)
ΥΓ και χτυπάει και λίγο μακρύτερα για διασποράς υποψιν..:)
Αν "ψηνεσε" τότε δοκίμασε το και δεν έχεις να χασεις!
Φοβάμαι την ενδεχόμενη μεγάλη διασπορά τους.Το 90% κυνηγάω μόνος.Καμιά φορά όμως έρχεται και κανένας φίλος μαζί και καταλαβαίνετε στο πυκνό...Έχω ακούσει και έχω δει ο ίδιος άσχημα πράγματα με διασποράς.Πάντως, ναι, ''ψήνομαι''...

Φοβάμαι την ενδεχόμενη μεγάλη διασπορά τους.Το 90% κυνηγάω μόνος.Καμιά φορά όμως έρχεται και κανένας φίλος μαζί και καταλαβαίνετε στο πυκνό...Έχω ακούσει και έχω δει ο ίδιος άσχημα πράγματα με διασποράς.Πάντως, ναι, ''ψήνομαι''...
Φιλε Γιωργο τα άσχημα πράγματα που έχεις δει είναι γιατί καπιοι δεν πρόσεχαν..Και οταν δεν προσέχει κανείς με οποιοδήποτε φυσίγγι μπορεί να χτυπήσει τον άλλον..
Δεν νομίζω να ρίξουμε πχ σε μια μπεκατσα ψηλά κ τα σκάγια να πάνε στο ύψος του ανθρώπου..

Γιωργο σε μενα δεν μου εδωσε την αισθηση της ´´τρελλης´´ διασπορας. Παντως μου εδωσε την αισθηση οτι ειναι φονικοτατο φυσιγγι χωρις να ´´χαλά´´ το πουλι λογω γραμμαριων. Σηκωνω το οπλο και νιωθω μεγαλη σιγουρια. Εγω-οπλο-φυσιγγι εχουμε πλεον καλη ´´χημεια¨. Το ερωτευτηκα... :)

Πρώτα από όλα Γιωργο αν είχε τρελή διασπορά ο Αρις που ρίχνει σε χαρτόνια θα το γνώριζε.Αλλα φυσικά δεν έχει αναφέρει κάτι τέτοιο.
Μην φοβασε μωρεεε..Ούτε τον συγκυνηγο σου θα "ξαπλώσεις "ούτε και τον σκύλο σου...big smile..big smile..big smile..big smile..big smile..big smile.

Έχω ακούσει και έχω δει ο ίδιος άσχημα πράγματα με διασποράς.Πάντως, ναι, ''ψήνομαι''...
Αδερφέ, δεν πιστεύω ότι αν αντί για διασποράς ήταν άλλο φυσίγγι, θα είχαν αποφευχθεί αυτά τα άσχημα που δυστυχώς έχεις δει και ακούσει.

Συμφωνω με Γιωργο κ Τασο συναδερφε.
Κανενα διασπορας σε μπεκατσα που δεν ριχτηξε άτσαλα και χαμηλα δεν κανει ζημια.
Ολα τα φυσιγγια ειναι φονικα αμα τα ριχνεις λαθος.
Ο ανθρωπος φταει και οχι αυτα.
Θα τα κςτηγορουσα μόνο στον λαγο και το ορτυκι αν βιαστεις και παρει κανα σκαι το σκυλι.
Και παλι ομως φταιει ο άνθρωπος.
Παντως παιδες η αποψη μου και οχι κατι σπουδαιο απο τον καιρο που κυνηγουσα πιο συστηματικα μπεκατσα.
Τα 40 γρ ειναι πολλα.
Ενα 36 αρι χάρτινο μαλινοταπο με σκαι 7-8 ειναι φονικο και υπερ αρκετο ακομη και σε βολες αναμεσα σε κλαδια.
Αρκει να εχετε την υπομονη να αφήσετε το σκυλο στην φερμα αλλα 30 δευτερολεπτα κ να σταθειτε σωστα.
Κατι που μου έμαθε καλα ο λαγος και η μπεκατσα ειναι οτι μετα την φερμα 50 τις εκατο της επιτυχίας ειναι το στησιμο για το πιυ θα σου βγει και το αλλο μισο η βολη σου.
Τα μοιραζω επιτειδες γιατι σε λαθος στησιμο δεν ριχνεις καν
..ακους μονο.

Ειναι πολυ καλο φυσιγγι ναι κ με αρκετα ψαγμενη συνταγη γεμισματος... Για να ειναι ειλικρινης στην μπεκατσα δεν το εχω ριξει ποτε, αν κ το εχω δοκιαμσει σε χαρτονι με ψιλα σκαγια, αλλα εχω ριξει παρα πολλα σε παπια σε ν6 και ν7... Εχει πολυ καλη διασπορα, με αρκετα καλη κατανομη (λογικο κ λογω του αυξημενου αριθμου σκαγιων) κ ειναι γενικα σχετικα μαλακο στην αισθηση λογω του ρελιαστου κλεισιματος του... Μην φοβασαι την τρελη διασπορα, πολυ δυσκολα θα βρεις φυσιγγι που γενικα επικυνδινο λογω διασπορας, εγω τουλαχιστον δεν ξερω καποιο....
Εεεεεε εχουμε κ δουλιτσες τα βραδια Τασο... .sex hard..sarcastic. Προσυπογραφω παντως την απαντηση σου... .shake hands..sarcastic.

Φιλε Γιωργο τα άσχημα πράγματα που έχεις δει είναι γιατί καπιοι δεν πρόσεχαν..Και οταν δεν προσέχει κανείς με οποιοδήποτε φυσίγγι μπορεί να χτυπήσει τον άλλον..

+1000 ;)

Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω αυτό που βλέπω στα DVD κάποιες φορές..
Πως γίνετε να τουφεκανε τα ορτυκια σχεδόν συριζα από το κεφάλι του σκύλου...fiurius.
Σε τέτοιο βαθμό που λέω μόλις βλέπω τέτοια φάση, πάει το σκοτωσε ο μακακας...off topic.

Παιδια με αφορμη που ανοιξε παλι η κουβεντα ισως παλι σας ζαλιζω ,εχει δοκιμασει κανεις σε S/p με direct να βαλει ως τσοκ στην πρωτη τουφεκια 3τσοκ και στην απο πανω αντι να παει σε ποιο στενο τσοκαρισμα να βαλει 4 αστρα......να θυμησω οτι την προηγουμενη χρονια δουλεψα το direct με 3 σαν πρωτη και 2 σαν δευτερη τουφεκια ...τι θα κερδισω αν το τσοκ των 2 αστρα το κανω 4 αστρα...ναθυμισω οτι εχω 61 ποντους με 18.5 και 18.4 αυλους ...
Αν χρησιμοποιείς και στις 2 direct ασε τα τσοκ στο 3*&2*...είσαι καλυμμένος απο τα 12μ. έως τα 20μ. ίσως 25μ...
Αν θέλεις να δοκιμάσεις άλλους συνδυασμούς μπορείς να βάλεις στο 3* ένα direct και στο 4* ένα μαλλινοταπο...από τα 12μ. μέχρι τα 20μ. σε καλύπτει το direct και από τα 20μ. μέχρι τα 30μ. ίσως και 35μ. το μαλλινόταπο...

Δοκιμασμένοι συνδυασμοί τσοκ-φυσιγγίων, που έχω κάνει στο μπεκατσοκυνήγι και μου βγήκαν...
Με 3* και 2* σταθερό...3* MAX D 34 γρ. Νο 9 (του συχωρεμένου Στόκα, ο 1ος που εβγαλε φυσίγγιο τύπου ανάποδου αποκεντρωτήρα) και στο 2* Maiocchi disrersante 34 γρ. Νο 7 (με την τριπλή βυσματωση) ή RWS Δορκας No 7 με διασπορέα Giovanni (τύπου Gualanti)...

Σε όπλο με τσοκακια...3* και MAX D 34 γρ. Νο 9 και για δευτερη 4*ή 5* και μαλλινοταπο superfelt 34 γρ. Νο 7...

Δοκιμασμένοι συνδυασμοί και οι 2 σε πάμπολλα μπεκατσοκυνήγια -τότε είχα την δυνατότητα από αρχές Νοέμβρη έως και τη λήξη να κανω 5-6 κυνηγια τη βδομαδα (δεν πηγαινα ΣΚ γιατί είχε κοσμο.sarcastic.)..

Τα τελευταια χρόνια, στα λιγοστά πλέον μπεκατσοκυνήγια που κάνω...σταθερά τσόκ 5* και μαλλινόταπο 32 γρ. Νο 9 και 3* και μαλλινόταπο 32 γρ. Νο 7-ομολογουμενως όμως με αυτό τον συνδυασμό δεν έχω κανει πολλά κυνήγια, αλλα όπου χρειάστηκε δούλεψε καλά...

Παιδια εγω το λεω και θα το ξαναλεω παντα,,το καλητερο μπεκατσοφυσιγκο που δεν μασαει απο κανενα καιρο ειναι το κοντακι στα μετρα σου,,οταν χανεις ενα πουλι σαν την μπεκατσα που την τουφεκας στα 10 μετρα και την πιο μακρινη στα 20 τοτε το μονο που ζητας ειναι μια καλη διασπορα,,και στραγαλια να φαει στο κορμι απο τα δεκα μετρα θα πεσει,,τα πουλια τα χανεις απο κακες επωμισεις, που αλλου βλεπεις εσυ και αλλου πανε τα σκαγια,και κακο κοντακι σχεδον ποτε δεν στεκει σωστα το οπλο πανω σου,,αμα εχεις καλο κοντακι με κυλινδρο και ενα καλο μαλινοταπο την εχεις για πλακα την μπεκατσα,,και με διασπορας και με οτι θες βαλε μεσα στον κυλινδρο και τουφεκα ενα χαρτι μεχρι τα 25 μετρα,,,αμα περασει μπεκατσα μεσα μου το λες,,το κοντακι φταιει παντα και οχι τα φυσιγγια,,απλα με μερικα φυσιγγια νιωθεις πιο ανετος γιατι πιστευεις η ειναι καλα
και η καλη ψυχολογια βγαζει καλητερα αποτελεσματα,,αλλιως με οτι και να τουφεκας αμα τουφεκας σωστα
πανε τα πουλια στον τορβα,,δυναμη να ριξουν την μπεκατσα την εχουν ολα,,εχω ριξει οτι φυσιγγια θες στο κορμι της μπεκατσας
ολα την πανε καλα αρκη να πανε τα σκαγια πανω της,,απλα εμεις κανουμε λαθη και νομιζουμε οτι μας φταινε τα φυσιγγια

Αν χρησιμοποιείς και στις 2 direct ασε τα τσοκ στο 3*&2*...είσαι καλυμμένος απο τα 12μ. έως τα 20μ. ίσως 25μ...
Αν θέλεις να δοκιμάσεις άλλους συνδυασμούς μπορείς να βάλεις στο 3* ένα direct και στο 4* ένα μαλλινοταπο...από τα 12μ. μέχρι τα 20μ. σε καλύπτει το direct και από τα 20μ. μέχρι τα 30μ. ίσως και 35μ. το μαλλινόταπο...

Δοκιμασμένοι συνδυασμοί τσοκ-φυσιγγίων, που έχω κάνει στο μπεκατσοκυνήγι και μου βγήκαν...
Με 3* και 2* σταθερό...3* MAX D 34 γρ. Νο 9 (του συχωρεμένου Στόκα, ο 1ος που εβγαλε φυσίγγιο τύπου ανάποδου αποκεντρωτήρα) και στο 2* Maiocchi disrersante 34 γρ. Νο 7 (με την τριπλή βυσματωση) ή RWS Δορκας No 7 με διασπορέα Giovanni (τύπου Gualanti)...

Σε όπλο με τσοκακια...3* και MAX D 34 γρ. Νο 9 και για δευτερη 4*ή 5* και μαλλινοταπο superfelt 34 γρ. Νο 7...

Δοκιμασμένοι συνδυασμοί και οι 2 σε πάμπολλα μπεκατσοκυνήγια -τότε είχα την δυνατότητα από αρχές Νοέμβρη έως και τη λήξη να κανω 5-6 κυνηγια τη βδομαδα (δεν πηγαινα ΣΚ γιατί είχε κοσμο.sarcastic.)..

Τα τελευταια χρόνια, στα λιγοστά πλέον μπεκατσοκυνήγια που κάνω...σταθερά τσόκ 5* και μαλλινόταπο 32 γρ. Νο 9 και 3* και μαλλινόταπο 32 γρ. Νο 7-ομολογουμενως όμως με αυτό τον συνδυασμό δεν έχω κανει πολλά κυνήγια, αλλα όπου χρειάστηκε δούλεψε καλά...

Ευχαριστω πολυ ΩΡΙΩΝΑ τωρα το ειδα ψαγμενη αναφορα ...θα συνεχισω το 3 και 2 αστρα με το direct...εξαλου ειχα πολυ καλες επιτυχιες .... μου αρεσε ομως και ο συνδιασμος με το μαλινοταπο με ενα 4 η 5 αστρα στην πανω κανη ειδικα σε περιπτωσεις που τιναζουν καπως μακρια... οι πονηρεμενες του φλεβαρη και οχι μονο...οπως επισης και με το κοντακι που λεει ο φιλος louis ..εχει απολυτο δικαιο.... το φτιαξαμε και αυτο...το θεμα ειναι οτι μπενουμε στο πνευμα σιγα σιγα καθε χρονο βαζουμε καινουργιες ιδες , τεχνικες. ωραιους προβληματισμους.με τα σωστα αλλα και με τα λαθη..εξαλου πιστευω αυτη ειναι η μαγεια στο κυνηγι της μπεκατσας.

ΥΓ. Το SUPERFELT 34GR EINAI THS NOBEL SPORT ? Ευχαριστω.

Άρη το direct το 34 με το skeet της beretta a400 πως θα πάει λες;

Back