Φυσίγγια για μπεκάτσα

Διαβαζω το ποστ ποιο πανω του Ωριωνα που προτεινει ενα συνδιαζμο σαν δευτερο με 2 αστρα..<<.Maiocchi disrersante 34 γρ>>εχει γινει NSI λογικα

Η σκεψη μου ηταν η εξης σαν πρωτη επιλογη εχω το direct με 3 αστρα και 2 στην πανω κανη..σαν δευτερο σε περιπτωσεις που κοταριζουν αργοτερα και ξεσηκωνονται ποιο μακρια...σαν ποιο στενη διασπορα σε ενα ποιο απομακρυσμενο πουλι.η σαν μια δοκιμη ..

Αν και υπαρχει και μια σκεψη να το δοκιμαζα σαν δευτερο με 4 αστρα με εναλλαγες με ενα μαλλινοταπο....σε αναλογες περιπτωσεις...

Last edited:
νομίζω ότι ο συνδιασμός φυσίγγι-τσοκ στη μπεκάτσα πρέπει να γίνεται ανάλογα το συγκεκριμένο και τη πρότερη γνώση του τερραίν που συνήθως κυνηγάμε.......
ανάλογα πόσο ανοικτό το μέρος, ανάλογα το πού θα έχει τη δυνατότητα να προσγειωθεί το πουλί μετα τη πρώτη άστοχη τουφεκιά......

νομίζω ότι ο συνδιασμός φυσίγγι-τσοκ στη μπεκάτσα πρέπει να γίνεται ανάλογα το συγκεκριμένο και τη πρότερη γνώση του τερραίν που συνήθως κυνηγάμε.......
ανάλογα πόσο ανοικτό το μέρος, ανάλογα το πού θα έχει τη δυνατότητα να προσγειωθεί το πουλί μετα τη πρώτη άστοχη τουφεκιά......

Ναι φυσικα εγω το θεωρω το Α και το Ω το τερρεν...ΠΧ .ιδια ειναι η τουφεκια μας οταν κυνηγαμε σε ντουσκο και δεν εχει πεσει το φυλλο,με την ντουφεκια μας οταν θα εχει πεσει και το τερεν θα ειναι ποιο ορατο..

Το b&p το f2 short range το κοκκινο 36γρ το χει δουλέψει κανεις ρε μάγκες. ?
Διασπορας ειναι?
Σκεφτομαι να το δουλέψω στον λαγο στο πυκνο σαν πρωτη με το σταθερο μιυ 4 τσοκ αυλος 18.5.
Καμια δοκιμη μήπως υπαρχει?
Σκεφτομαι να αντικαταστησω το κιτρινο διασπορας του λαμπρο με αυτο γιατι ακουσα εξαιρετικα λογια απο φιλους .
Μιλω για αποστάσεις 10-20 μετρα.

Το b&p το f2 short range το κοκκινο 36γρ το χει δουλέψει κανεις ρε μάγκες. ?
Διασπορας ειναι?
Σκεφτομαι να το δουλέψω στον λαγο στο πυκνο σαν πρωτη με το σταθερο μιυ 4 τσοκ αυλος 18.5.
Καμια δοκιμη μήπως υπαρχει?
Σκεφτομαι να αντικαταστησω το κιτρινο διασπορας του λαμπρο με αυτο γιατι ακουσα εξαιρετικα λογια απο φιλους .
Μιλω για αποστάσεις 10-20 μετρα.
το συγκεκριμενο που αναφερεις οχι. αλλα δοκιμασα το ντουαλ παουερ της ιδιας εταιρειας 6*3 και στα 15 μετρα στο χαρτι με 3αρι τσοκ πηρα ανοιγμα τουφεκιας περιπου 40 εκατοστα. το θετικο με αυτο το φυσιγγι ειναι οτι ειχε πολυ καλη κατανομη μεχρι και τα 35 που το δοκιμασα. ριξτου μια ματια πιστευω αξιζει πολυ γιαυτο που το θελεις

Μηπως καποιος φιλος τα εχει δοκιμασει.... δουλευουν με ολα τα τσοκ? Ευχαριστω εκ τον προτερων !!!!!!

NOBEL SPEED DISPERSANTE HP 34/12/2
γιασου φιλαρακι,εδω και δυο χρονια το ριχνω και πρωσοπικα για μενα ειναι ενα πωλη ωραιω φυσιγκι,το περνω στα 11 ευρω,,τα τσοκ που βαζω στο poze ειναι 4 και 5 αστρα και αυλος 18,4 ουτος ι αλλος η τουφεκιες που κανουμε στην μπεκατσα ειναι στα 10 15 μετρα αλα βγαζη τουφεκιες μεχρι και 25 30 μετρα ωραιες

Βασιλη εγω προσωπικα εχω σταθερο συνδιασμο και δεν τον αλλαζω. Εχω μαθει να κυνηγαω με αυτον το τροπο. Και δεν χρειαζετε να κανω αλλαγες καθολου.... .my man. .my man. .my man.
για πες και σε μας ρε φιλε τον συνδυασμο σου μπας και παρουμε καμια μπεκατσα και μεις.yelling.

για πες και σε μας ρε φιλε τον συνδυασμο σου μπας και παρουμε καμια μπεκατσα και μεις.yelling.
ασε ρε φιλαρακι τι παραπανω θες να μαθης;; την πουλαδα που πηρες πρωχτες δεν μας την εβαλες φωτο .sarcastic. και εση μαγκα τη φυσιγκια δουλευηςς;;; δεν μας ειπεςςς.my man. το κρατας μυστηκοο.yelling..yelling.

Βασιλη εγω προσωπικα εχω σταθερο συνδιασμο και δεν τον αλλαζω. Εχω μαθει να κυνηγαω με αυτον το τροπο. Και δεν χρειαζετε να κανω αλλαγες καθολου.... .my man. .my man. .my man.
Να το πάρει το ποτάμι; .sarcastic.

Για να πάρουμε διασπορά πιστεύω πάμε σε ελικοειδή διασπορέα, εγώ προσωπικά τα αποκεντρωτικα τύπου Direct, stokas DD σταμάτησα να τα χρησιμοποιω όταν εχανα πουλιά που ήμουν πάνω και επερνα πουλιά ( τα περισσότερα λαβωμένα) ενώ ήμουν αλλού για αλλού. Είναι καθαρά προωπικη άποψη, άλλοι σίγουρα τα πιστεύουν και τα ρίχνουν με καλά αποτελέσματα. Ο διασποράς σταυρού με πτερύγια δε βοηθάει για γρήγορη διασπορά με καλή κατανομή, για πιο μακρινές αποστάσεις πέρα των 20 μέτρων είναι πολλή καλά. Έχω καταλήξει σε διασπορέα ελικοειδή τουλάχιστον για πρώτη τουφεκιά σε πολλή κοντινή απόσταση. Μία άλλη λύση είναι κάποιοι ειδικοι διασπορεις όπως τα ιταλικά της Nobel και τα γαλλικά Arx της Fob, δεν τα έχω ρίξει και δεν έχω προσωπική άποψη. Μία άλλη λύση είναι τα μαλλινα, μου πάνε πολλή τα Mygra όπως και τα 2001 του δορκα.

Ολα ειναι θεμα αρμονιας πως θα δεσουν στο οπλο..εγω και στην καραμπινα και στο δικανο με σταθερα τσοκ ριχνω με ελικοειδη σε πολυ κοντινες αποστασεις να φανταστειτε οτι η μεγαλυτερη αποσταση που ριχνουμε εδω δεν μπεκατσα ειναι βαρια 15 μετρα..φετος θα πειραματιστω και με μαλλινη στο δικανο με αναμικτα 3 νουμερα σκαγια

Ολα ειναι θεμα αρμονιας πως θα δεσουν στο οπλο..εγω και στην καραμπινα και στο δικανο με σταθερα τσοκ ριχνω με ελικοειδη σε πολυ κοντινες αποστασεις να φανταστειτε οτι η μεγαλυτερη αποσταση που ριχνουμε εδω δεν μπεκατσα ειναι βαρια 15 μετρα..φετος θα πειραματιστω και με μαλλινη στο δικανο με αναμικτα 3 νουμερα σκαγια

οπως και εμεις... λες να σας ερθω?

καταρχας δεν χριαζεται ανχος στην τουφεκιαααα,,το μωνο που θελη ειναι να εστιασης που περιπου καθεται το πουλι βλεπωντας που φερμαρη το σκυλακισου,,και απο εκη και περα πρεπη να εχης μια γρηγωρη επωμιση,,και να τραβηξης τηνσκανδαλη,,,,εφωσον ωμος εχης στον ωμοσου ενα κοντακι που σου ερχεται λουκουμιιιι,,,και με οτι διποτε φυσυγκιαα θα την ξαπλωσης την κυριααααα.my man.

καταρχας δεν χριαζεται ανχος στην τουφεκιαααα,,το μωνο που θελη ειναι να εστιασης που περιπου καθεται το πουλι βλεπωντας που φερμαρη το σκυλακισου,,και απο εκη και περα πρεπη να εχης μια γρηγωρη επωμιση,,και να τραβηξης τηνσκανδαλη,,,,εφωσον ωμος εχης στον ωμοσου ενα κοντακι που σου ερχεται λουκουμιιιι,,,και με οτι διποτε φυσυγκιαα θα την ξαπλωσης την κυριααααα.my man.

Η κυρία ως γνωστόν μπορεί να πάει και από καρδιά!!;)

Αυτό για μένα δεν ισχύει..
Έχω τουφεκίσει μπεκατσα που συνέχισε σαν να μην συμβαίνει τίποτα κ ξαφνικά την είδα να πέφτει αρκετά μακρια,πήγα κ την βρήκα ζωντανή,Αν Θυμαμε καλά είχε ένα σκάγι στο σώμα.
Το ίδιο μου έχουν πει κ μπεκατσαδες που ο σκύλος την βρήκε κάποια μέτρα μακρια απο το σημείο που την τουφεκισαν..
Και ένα ωραίο άρθρο που αποδεικνύει ότι ειναι μύθος το ένα σκάγι..
http://www.ethnos.gr/thiramata/arthro/o_mythos_tou_enos_skagiou-64110802/

Αυτό για μένα δεν ισχύει..
Έχω τουφεκίσει μπεκατσα που συνέχισε σαν να μην συμβαίνει τίποτα κ ξαφνικά την είδα να πέφτει αρκετά μακρια,πήγα κ την βρήκα ζωντανή,Αν Θυμαμε καλά είχε ένα σκάγι στο σώμα.
Το ίδιο μου έχουν πει κ μπεκατσαδες που ο σκύλος την βρήκε κάποια μέτρα μακρια απο το σημείο που την τουφεκισαν..
Και ένα ωραίο άρθρο που αποδεικνύει ότι ειναι μύθος το ένα σκάγι..
http://www.ethnos.gr/thiramata/arthro/o_mythos_tou_enos_skagiou-64110802/
Επεσαν ομως. Δεν μιλησε κανεις για ακαριαια καταβολη μ'ενα σκαι. Ε τωρα αν γλυτωσει και καμια ολοι οι κανονες εχουν εξαιρεσεις.sarcastic..sarcastic.

Επεσαν ομως.
Ναι αλλά όχι εκεί που τουφεκιστηκαν!!!
Εκεί ειναι η ουσία..Γιατί πολλοί θεωρουν την μπεκατσα ενα πολύ ευαίσθητο θήραμα που πέφτει με ένα κ μόνο σκαγι στο σημείο που τουφεκιστηκε ακόμα κ αν το τραύμα ειναι επιπόλαιο!!

Back