Η κυρία ως γνωστόν μπορεί να πάει και από καρδιά!!
.xm. εδώ από τα βιώματα που έχω στο κυνήγι της ξυλόκοτας (και είναι από την πολύ παιδική μου ηλικία, που μ' έπαιρνε ο πατέρας μου στην πλάτη του για να με περνάει από τα βάτα) να μου επιτρέψετε να διαφωνήσω -εν μέρη- και να συμφωνήσω με τον Τάσο...Ενα σκαι φτανει να την χαιδεψει μονο και θα πεσει. Ειναι απο τα πιο λοβα θηραματα
Λένε οτι η μπεκατσα πέφτει μ' ενα σκαγιο...ναι...αλλά που?Αυτό για μένα δεν ισχύει..
Έχω τουφεκίσει μπεκατσα που συνέχισε σαν να μην συμβαίνει τίποτα κ ξαφνικά την είδα να πέφτει αρκετά μακρια,πήγα κ την βρήκα ζωντανή,Αν Θυμαμε καλά είχε ένα σκάγι στο σώμα.
Το ίδιο μου έχουν πει κ μπεκατσαδες που ο σκύλος την βρήκε κάποια μέτρα μακρια απο το σημείο που την τουφεκισαν..
Και ένα ωραίο άρθρο που αποδεικνύει ότι ειναι μύθος το ένα σκάγι
http://www.ethnos.gr/thiramata/arthro/o_mythos_tou_enos_skagiou-64110802/
Στη φτερούγα, στο λαιμό, στο κεφάλι, στη μύτη, στα πλευρά θα πέσει...
Στο στήθος και στην κοιλιά και ειδικά σε πισώκωλη ντουφεκιά και αν μάλιστα της ρίξεις με Νο 9 ή με Νο 10 , είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα τραβήξει...και το χειρότερο είναι πως αν δεν βγάλει φτερά, κατά την ντουφεκιά, συνήθως (όπως λέει και ο Τάσος) δεν δείχνει σημάδι οτι χτυπήθηκε...
Μου έχει τύχει αρκετές φορές σε τέτοιες ντουφεκιές, σε τυχερά πουλιά, που μπορούσα και έβλεπα την πορεία τους, να πετανε κανονικά μέχρι και 100 μέτρα μακρυά και μετά να πέφτουν πλαναροντας με ανοιχτά τα φτερά...ετσι -με ανοιχτα τα φτερά- τις βρίσκεις και στο σημείο πτώσης...
Ειδικά σε πισώκωλη ντουφεκιά, μην την αφήνεται από τα μάτια σας όσο το μέρος σας το επιτρέπει...
Προσωπικά την κυνηγάω με Νο 9 για ντουφεκιές το πολύ μέχρι 20-25 μ. και για δεύτερη, πάντα, ένα Νο 7 για πιο μακρινές ντουφεκιες...