Φυσίγγια για μπεκάτσα

Δεν πας να πάρεις και τα υπόλοιπα 4 κουτιά που έμειναν και να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο ;)
Τελικά το Σαββατο που πήγα δρομολόγιο αρπαξα και τα υπόλοιπα 4 κουτιά Μαχ D ( 2 σε 9αρι και 2 σε 8αρι) τα μοιραστηκαμε με τον φίλο Κωστα μιας και τα έχει καψουρευτει. Στο συγκεκρενο μαγαζί βρήκα και το μάλλινο 2001 του Δορκα που είχα να το δω χρόνια και μάλιστα σε νούμερα από 8 μέχρι 11 ( δεν ήξερα πού τα βγάζει σε νούμερα 10 και 11) την επόμενη που θα κατεβω θα πάρω κάνα κουτάκι έτσι να υπάρχει.......( από περιέργεια και μόνο σκέφτομαι για το νούμερο 11) .

και η μπεκατσα παιδες δεν χρειαζεται κανενα ιδιεταιρο φυσιγκιιι απλα να κανη μια ωραια διασπορα χωρις μεγαλα κενααα, εγω πρωσοπικα πιστευω πως στην αγωρα υπαρχουνε ξενα και ελληνικα φυσιγκια αξιοπιστα αρκη να ξερουμε να τα δουλεψουμε με το αναλογω τσοκαρισμα στο οπλομας και το μικος της κανησμαςςς ολα τα φυσιγκια σκωτονουνε και βεβαια να ξερουμε που τουφεκαμεεεεε οχι στο γαμο του γκαραγκιοζη και μετα μας φτενε και τα ρουχαμαςςςς,,πρωσοπικα εγω δουλευω 34γρ ν8 παντα,τωρα για πια μαρκα δεν θα πω για να μην κανουμε και διαφημησι,,,και εχω αλαξη σχετικα λιγες μαρκες φυσιγκια διωτι εχω κατασταλαξη σε 1 2 μαρκες,,και παντα ωταν αγωραζω ενα καινουργιο το δωκιμαζω πρωτα σε χαρτινο στοχο να το δω την διασπορατου,και κανω 5 6 τουφεκιες με διαφωρα τσοκ ανοιχτα κληστα να δω πως δουλευουνεεεε,,και παντα κανω και ενστικτοδως τουφεκιες επανω στον χαρτινο στοχο,,,δηλ. αλο να τουφεκας σε σταθερο στοχο και αλο να τουφεκας κανωντας μια τραβερσα ητε δεξια η αριστερα σημαδεβωντας τον στοχο ενστικτοδως σαν μπεκατσα που σηκωθηκε,,πιστευω πως με αυτες τις δωκιμες μπωρο να καταλαβω το φυσιγκι τι ρολο βαραηηηη,,,και βεβαια μετα θα το δουλεψω και στο κυνηγι επανω στην μπεκατσα να το δω και παντα σε λογικες απωστασηςςςςς.lazy.

Εγω παντως που δουλευω 4 αστρα η LM σαν τσοκ κ πρωτο φυσιγγι Direct 32 n8,5 η Direct 34 n7,5 απο περυσι κ φετος σε τουφεκιες μεχρι 20-20κατι μετρα πολυ σπανια ριχνω δευτερη τουφεκια κ ολες οι μπεκατσες ξερες... Ειναι ζητημα αν στις 20-25 μπεκατσες που εχω τουφεκισει με αυτους τους συνδυασμους, εχω χασει 3-4 κ τα μερη που κυνηγαω ειναι τα χειροτερα που μπορει κανεις να συνατησει... Απλα κ χωρις δοση υπερβολης, τα DIrect θελουν 4 και 3 αστρα χωρις υπερβολη για να δουλεψουν σωστα...
Σημασια εχει να καλλιεργησουμε την ικανοτητα μας να πιανουμε σωστη θεση απεναντι στη φερμα, θεση που να μας διασφαλιζει τον τροπο που θα τουφεκισουμε κ την σωστη σταση του σωματος μας οσο ειναι αυτο εφικτο...

Αρη μια ερωτηση η διαφορα του 4 αστρα με το 3 αστρα επανω στο direct ποια μπορει να ειναι..η του 8,5 με το 9,5 ...γιατι το 4 δεν το εχω δοκιμασει καθολου...ευχαριστω εκ τον προτερον.

Αντωνη το καθε οπλο ειναι διαφορετικο, για τετοιες μικροδιαφορες πρεπει να δοκιμασεις στο δικο σου οπλο... Με επιφυλαξη πιστευω οτι με τα 3 αστρα θα σου συμπεριφερθει λιγο καλυτερα απο τα 18 εως τα 22-25 μετρα...
Το 9,5 το θεωρω λιγο ψιλο σαν σκαγι για την μπεκατσα ειδικα αν δεν εχεις εξασφαλισει οτι θα την τουφεκισεις χωρις πολλα εμποδια κ σχετικα κοντα...

καλημερα συναδελφοι!!κυνηγω την μπεκατσα με ενα lanber 2077.τα τσοκ που χρησιμοποιω ειναι το 3 και το 4.τα φυσιγγια που χρησιμοποιω ειναι το direct 32gr σε 8,5 νουμερο στο 3 τσοκ και μαλινη ταπα nsi 32gr σε 8 νουμερο με 4 τσοκ.τα αποτελεσματα με εχουν ικανοποιησει απολυτα!!μπηχτες τουφεκιες γιατι κυνηγαω σε πουρναρι και τα πουλια σε αψογη κατασταση. συνηθως δευτερη τουφεκια δεν χρειαζεται..καλες τουφεκιες σε ολους!!

Ειδικο φυσιγγι απο τη Fiocchi για μπεκατσα στα 38 γρ με ταπα και διασπορεα, επινικελωμενα σκαγια που σπανε οποιοδηποτε φραγμα πυκνου σου βαζει ενδοιαμεσα το πουλι. Προβλημα (εκτος της αναμενομενης υψηλης τιμης του) το οτι δεν πολυφερνουν φυσιγγια Fiocchi στην Ελλαδα

https://www.all4shooters.com/en/Hunting/articles/Fiocchi-Excellence-Woodcock-cartridges/

Γενικα για τα επινικελωμενα σκαγια εχω προσωπικη εντυπωση απο τα λιγα που εχω ριξει οτι δεν κανουν για κοντινες βολες νομιζω κανουν διαμπερη τραυματα και τα πουλια ξεψυχανε μακρυτερα κυριως απο βολες μου σε περδικες

Γενικα για τα επινικελωμενα σκαγια εχω προσωπικη εντυπωση απο τα λιγα που εχω ριξει οτι δεν κανουν για κοντινες βολες νομιζω κανουν διαμπερη τραυματα και τα πουλια ξεψυχανε μακρυτερα κυριως απο βολες μου σε περδικες

Στα γρηγορα επινικελωμενα ειναι ακριβως οπως τα λες. Σε αυτο το φυσιγγι η αρχικη ειναι 380 μδ, λογικα δεν πρεπει να υπαρχει αυτο το προβλημα. Ολα βεβαια θα απαντηθουν στους κυνηγοτοπους

Σωστα επι του πεδιου;)
Εχει βγαλει και ο καραμανιδης μια σειρα με νικελ τα ειδα εδω σε ενα μαγαζι,και απο οτι ειδα η nsi αλλαξε της special collection καποια τα faciano που πηρα ενα κουτακι φετος τα ειχε αλλαξει αλλα μαλον δεν θα τα ξαναπαρω πολυ δυνατα και ειχα το φαινομενο που ανεφερα παραπανω

Back