Φυσίγγια για μπεκάτσα

Στα γρηγορα επινικελωμενα ειναι ακριβως οπως τα λες. Σε αυτο το φυσιγγι η αρχικη ειναι 380 μδ, λογικα δεν πρεπει να υπαρχει αυτο το προβλημα. Ολα βεβαια θα απαντηθουν στους κυνηγοτοπους
Σωστοτατος Παύλο, οι Αμερικανοί μιλούν με τα καλύτερα λόγια για τα επινικελομενα και ένα από τα καλύτερα φυσίγγια είναι το golden pheasant από την fiocchi το ριχνουν ακόμα και στους αγριογαλλους με μεγάλη επιτυχία από ότι γράφουν, και η bascieri&pellagri στην αμερικάνικη αγορά τα περισσότερα φυσίγγια που διαθέτει είναι με τέτοια σκάγια, πολλοί μιλούν για σαφή υπέροχη έναντι των επιχαλκωμενων.

Χωρίς να έχω διαβάσει όλο το thread, φαντάζομαι πως θα έχει αναφερθεί το απόλυτο μπεκατσοφύσιγγο που ακούει στο όνομα NSI Dispersante 34gr.
phpThumb.php

Δυστυχώς πρέπει να έχει σταματήσει η κυκλοφορία του. Τι γνώμη έχετε για το ίδιο σε 32gr? Δεν το έχω δοκιμάσει...

Χωρίς να έχω διαβάσει όλο το thread, φαντάζομαι πως θα έχει αναφερθεί το απόλυτο μπεκατσοφύσιγγο που ακούει στο όνομα NSI Dispersante 34gr.
phpThumb.php

Δυστυχώς πρέπει να έχει σταματήσει η κυκλοφορία του. Τι γνώμη έχετε για το ίδιο σε 32gr? Δεν το έχω δοκιμάσει...
Τωρα δε ξερω τι κανουν αν βγαινουν ακομη,παλια δηλητηριο μετα τα αλλαξαν πατατα...

Καλησπέρα σε όλους ελπίζω να είστε καλά. Σήμερα εξόρμηση για μπεκατσες σε πουρναρι ο σκύλος μου φερμαρε 5 μπεκατσες κ δεν πηραμε καμιά με ενα φιλο μου.Εχω κυλινδρο τσοκ κ βαζω b&p becacia nsi dispersante πρώτο κ fob τρίτο. Ζητω τα φωτα σας ως προς την σκοπευση γιατη ειναι κριμα να της χανω.Στο πουρναρι ειναι σε κουφιο

Για να επιμενεις σημαίνει οτι κατι δεν σου αρεσει στον τροπο που τουφεκας..
Που νομιζεις οτι ειναι το λαθος σου?
Εχεις υπερβολικο αγχος?Ξαφνιαζεσε με το πεταγμα της?
Αν θυμαμε καλα εχεις ξανακυνηγησει μπεκατσα..
Εμπειροι μπεκατσαδες υπαρχουν κ θα βοηθησουν..
Εγω την πιο απλη συμβουλη που θα μπορουσα να σου δωσω ειναι και τα δυο ματια καρφωμενα πανω στην μπεκατσα κ πουθενα αλλου..

Last edited:
Χωρίς να είμαι και ο πιο έμπειρος εδώ μέσα θα σου πω τα εξής: Μάτια ανοιχτά και το όπλο να είναι στα μέτρα σου. Δοκίμασε μερικές ενστικτώδης βολές στο χαρτί, με το που επωμίζεις δηλαδή. Σημαντικό είναι επίσης και να έχεις σωστή θέση ως προς τη φέρμα του σκύλου. Το να είσαι από πίσω, το πουλί να φεύγει μπροστά στο πυκνό και να ρίχνεις στα τύφλα, ε, μόνο αποτυχία θα φέρει. Τέλος το άγχος και η λαχτάρα για να βαρέσεις το πουλί μόνο αρνητικά επιδρούν. Πόσες φορές μου έχει τύχει σε φέρμα και εγώ το μόνο που σκέφτομαι να είναι το μάδημα μετά και να παίρνω τα @ρχιδια μου δεν περιγράφεται :p . Ψυχραιμία..

Ευχαριστώ πολυ που μου απαντήσατε. Την ες 100 εχω πλαστική. Δεν έρχεται στα μετρα μου.Αλλα πιστεύω οτι ειναι αυτο που αναφερατε.........ψυχραιμία. Ευχαριστώ για την βοήθεια.
Λαμπρό καλησπέρα, έδωσες μόνος την απάντηση κατά ένα μεγάλο ποσοστό. Το κοντάκι ειναι το Α και το Ω στη σκόπευση. Ειδικά στην κυνήγι της μπεκατσας που οι τουφεκιες εχουν ένταση και βιασύνη ενα κοντάκι που δεν είναι τουλάχιστον κοντά στα μέτρα μας δεν βοηθάει. Το θέμα φυσηγγια είναι δευτερεύον εάν το κοντάκι βαράει αλλού από εκεί που βλέπουμε. Φυσικα χρειάζεται ψυχραιμία ( οσο βέβαια είναι εφικτό) στη τουφεκιά, αυτοπεποίθηση και το βασικότερο κατά τη γνώμη μου, απέβαλε το αγχος της καρπωσης και απόλαυσε το κυνήγι της με το σκυλάκι σου και όλα θα είναι καλύτερα...............;)

Καλησπέρα σε όλους ελπίζω να είστε καλά. Σήμερα εξόρμηση για μπεκατσες σε πουρναρι ο σκύλος μου φερμαρε 5 μπεκατσες κ δεν πηραμε καμιά με ενα φιλο μου.Εχω κυλινδρο τσοκ κ βαζω b&p becacia nsi dispersante πρώτο κ fob τρίτο. Ζητω τα φωτα σας ως προς την σκοπευση γιατη ειναι κριμα να της χανω.Στο πουρναρι ειναι σε κουφιο
Προσεχε την επωμιση σου!!
Κρατα την ακρη της κανης,περιπου στο υψος των ματιων σου στην κατευθυνση που υποθετεις πως θα σηκωθει το πουλι.Με το σηκωμα ανεβασε μαλακά το οπλο χωρις να ξεκολλας τα ματια απο πανω της.Το κοντακι συρτα στα πλευρα σου και η μπουκα θα ερθει ανετα πανω στο πουλι.Προσπερνας και τραβας.Οχι αγχος ,οχι σφιξιμο,οχι πεταγμα μπροστα , του οπλου!;)

Μαλλον τουφεκας μεχρι 20-25 μετρα για να χρησιμοποιεις κυλινδο και διασπορας,σωστα?Εγω θα συμφωνησω με αυτα που γραφουν τα παιδια πιο πανω για το οπλο και θα σου προτεινω να προσπαθησεις να αυξησεις τις προσκοπευσεις σου γιατι πολυ πιθανον να μενεις πισω.Για εκπαιδευση σε γρηγορες και κοντινες τουφεκιες[αρα και στις προσκοπευσεις],αφιερωσε λιγο απ το χρονο σου σε τσιχλες νωρις το πρωι ή αργα το απογευμα,σιγουρα θα σε βοηθησει.Η προσκοπευση για μενα ειναι το Α και το Ω στη τουφεκια.:)

Καλησπέρα σε όλους κ ευχαριστώ για τις συμβουλές σας πραγματικά με βοηθάτε παρα πολύ. Σήμερα έκανα τεστ σε χαρτόνι στις αποστάσεις που τουφεκαω τα πουλιά εκεί που παω πολυ πυκνο πουρναρι κ τα αποτελέσματα ηταν δεκα-δεκαπέντε εκατοστα διασπορά με ολα τα τσοκ κ με απλά φυσιγγια κ με διασποράς. Μετα πήγα για μπεκάτσα βρηκα τρεις κ κρατησα την μια που της διελυσα την φτερούγα. Για να καθησω πιο μακριά απο τον σκυλο δεν παίζει γιατη ειναι πολυ πυκνο κ δεν βλεπω τιποτα.Το ανώτερο 5-6μετρα.Δεν ξέρω αν βοηθαει να ειμαι πισω η απέναντι απο τον σκυλο,μεχρι τωρα παω απέναντι. Συμφωνω με τις προσκοπευσεις κ με το να βαζω πανω στο πουλι κ να προσπερναω.Αλλα πραγματικά δεν προλαβαινω.Υπαρχει καποιο τσοκ που να κανει σε τετοιες αποστασεις μεγαλη διασπορα για να το αγορασω.Ευχαριστω πολυ

Ότι σου λένε οι φίλοι πιο πάνω,αυτά να πράξεις.
Το Α και το Ω είναι να κάθεται το όπλο πανω σου και το βασικότερο να έχεις σταθερή επωμιση. Απέβαλε το άγχος,να πηγαίνεις και να περνάς καλά,να έχεις συναντήσεις και θα έχεις και καρπωσεις.
Ο κύλινδρος είναι μια χαρά,για σφιχτά κομμάτια,χωρίς πολυ ορατότητα,αλλά θα σου πρότεινα να μη βάζεις διασποράς φυσίγγια αλλά μαλλινοταπα ή μεσοταπα για πρώτο και κανονικά πίσω.
Για μένα η θέση με το σκύλο δεν παίζει πολύ σημαντικό ρόλο,όσο τα άλλα που σου λέμε.
Πουλιά να βρίσκεις να λες και σιγά σιγά θα έρθουν οι επιτυχίες.....
Αν επιτρέπεται,σε ποιά περιοχή μένεις φίλε μου;

Καλησπέρα σε όλους κ ευχαριστώ για τις συμβουλές σας πραγματικά με βοηθάτε παρα πολύ. Σήμερα έκανα τεστ σε χαρτόνι στις αποστάσεις που τουφεκαω τα πουλιά εκεί που παω πολυ πυκνο πουρναρι κ τα αποτελέσματα ηταν δεκα-δεκαπέντε εκατοστα διασπορά με ολα τα τσοκ κ με απλά φυσιγγια κ με διασποράς. Μετα πήγα για μπεκάτσα βρηκα τρεις κ κρατησα την μια που της διελυσα την φτερούγα. Για να καθησω πιο μακριά απο τον σκυλο δεν παίζει γιατη ειναι πολυ πυκνο κ δεν βλεπω τιποτα.Το ανώτερο 5-6μετρα.Δεν ξέρω αν βοηθαει να ειμαι πισω η απέναντι απο τον σκυλο,μεχρι τωρα παω απέναντι. Συμφωνω με τις προσκοπευσεις κ με το να βαζω πανω στο πουλι κ να προσπερναω.Αλλα πραγματικά δεν προλαβαινω.Υπαρχει καποιο τσοκ που να κανει σε τετοιες αποστασεις μεγαλη διασπορα για να το αγορασω.Ευχαριστω πολυ
Για τσοκ δεν ξερω γιατι δεν εχω ασχοληθει με aftermarket τσοκ,αλλα για φυσιγγι δεν νομιζω οτι υπαρχει αλλο που να ανοιγει περισσοτερο απο το lambro direct.Δεν χανεις κατι να το δοκιμασεις.

Για τσοκ δεν ξερω γιατι δεν εχω ασχοληθει με aftermarket τσοκ,αλλα για φυσιγγι δεν νομιζω οτι υπαρχει αλλο που να ανοιγει περισσοτερο απο το lambro direct.Δεν χανεις κατι να το δοκιμασεις.
συμφωνώ και εγώ με το φυσιγγι του Λαμπρο και έχουμε και την ίδια καραμπίνα που η καννη της βγάζει πολύ καλές τουφεκιές.
Κανε δοκιμές σε χαρτόνι 1χ1,σχεδίασε ένα κύκλο στη μέση,μέτρα 20 μεγάλα βηματα και ακολούθως ρίξε με διασποράς,μαλλινοταπο,direct και οποιο άλλο φυσιγγι σου αρέσει με αργή σταθερή επωμιση,σαν να ρίχνεις σε σταθερό πουλί και μετα ρίξε γρήγορη μπηχτη τουφεκιά,σαν να ρίχνεις σε μπεκατσα και έτσι θα δεις που ρίχνει το όπλο σου και τι κάνει το κάθε φυσίγγι.
Εννοείτε κάθε τουφεκιά και ξεχωριστό χαρτόνι

Υπαρχει καποιο τσοκ που να κανει σε τετοιες αποστασεις μεγαλη διασπορα για να το αγορασω
Οτι καλυτερο εχω δει απο ΚΑΤΑΝΟΜΗ ταυτοχρονα με ανοιγμα τουφεκιας,ειναι απο ραβδωτο τσοκακι και μισοταπο η μαλλινη!
Δεν ξερω απο φυσιγγι διασπορας.Εχω ριξει 3-4 σ'ολη μου τη ζωη...
Αν κυνηγουσα μπεκατσα συστηματικα,θα το εκανα με δισκανδαλο(ΠΑΝΤΑ) δικαννο και το τσοκ στην πρωτη σκανδαλη θα ηταν το παραπανω!
Ειναι απιστευτα αποτελεσματικο τσοκ.Στις μαυρες μ'αυτο και #10,αρκει να ειμαι ΣΧΕΤΙΚΑ πανω στο πουλι.Μεχρι τα 25μ,αυτος ο συνδυασμος σ'αυτο το θηραμα, ειναι σκουπα!

Back