Φυσίγγια για μπεκάτσα

Εμένα δεν με ενθουσιάσαν αλλά είναι τα αγαπημένα του συγκυνηγού μου με Urika 2 και ***
Είμαι σίγουρος Χρήστο γιατί γνωστό αποκεντρωτικο κάποιοι το έχουν κορυφή ενώ εγώ δε θέλω να το βλέπω. Δε σημαίνει επειδή σε μένα αρέσει ή ταιριάζει το τάδε διασποράς πάει να πει πως θα κάνει σε όλους. Μέσα από τις προσωπικές δοκιμές και εμπειρίες γράφουμε για κάποια φυσηγγια, θετικά ή αρνητικά σχόλια.

Εμένα δεν με ενθουσιάσαν αλλά είναι τα αγαπημένα του συγκυνηγού μου με Urika 2 και ***
Είμαι σίγουρος Χρήστο γιατί γνωστό αποκεντρωτικο κάποιοι το έχουν κορυφή ενώ εγώ δε θέλω να το βλέπω. Δε σημαίνει επειδή σε μένα αρέσει ή ταιριάζει το τάδε διασποράς πάει να πει πως θα κάνει σε όλους. Μέσα από τις προσωπικές δοκιμές και εμπειρίες γράφουμε για κάποια φυσηγγια, θετικά ή αρνητικά σχόλια.

.well done.

Μιας και το έφερε η κουβέντα για τα ελικοειδή διασποράς, υπάρχει και το G7 perfect, πολλή Καλό και αυτό αλλά το αφήσαμε γιατί ήταν δυναμίτης. Αλομα θυμάμαι τη παπιά από το πλάγιο μπαικαλ να ξεκουμκώνει από τη τουφεκιά και όχι μια δύο φορές, άσε τα σκαμπιλια στο μάγουλο από κακή επωμιση.
.sarcastic..sarcastic.
Οχι να σπάσουμε κ τα μπαικαλ μας,ο χριστος κ η παναγια...pray to God..sarcastic.
Θυμάμαι Γιαννη που παλαιοτερα σε τεστ δυο γνωστων περιοδικων εδωσε πιεσεις ανω των 700bar,οχι οτι δεν ειναι μεσα στα πλαισια ασφαλειας αλλα ειναι "σκληρο" για 32γρ.

Last edited:
Καλησπέρα στην παρέα και σε όλοι την ομάδα , θα ηθελα να κανω μια ερώτηση σχετικά με καποια φυσσιγια ... εχω την sx3 71 πόντους και κυνηγάω μπεκάτσα με τσοκ skeet Carlson φέτος έμεινα με ανοιχτά στο στόμα στα ορτύκια με συγκεντροτηρα .. δεν ξερω όμως τι γίνεται σε μπεκάτσα και φυσίγγια διασποράς , χρησιμοποιώ direct 34 γρ πρώτο και δεύτερο εχω το Gorrila elix disp 34 gr εχω παρει καποια πουλιά αλλα κ εχω χάσει πείτε λιγο αν γνωρίζει κάποιος αν ειμαι σωστά η να βάλω λιγο πιο σφηχτοο τσοκ

Καλησπέρα στην παρέα και σε όλοι την ομάδα , θα ηθελα να κανω μια ερώτηση σχετικά με καποια φυσσιγια ... εχω την sx3 71 πόντους και κυνηγάω μπεκάτσα με τσοκ skeet Carlson φέτος έμεινα με ανοιχτά στο στόμα στα ορτύκια με συγκεντροτηρα .. δεν ξερω όμως τι γίνεται σε μπεκάτσα και φυσίγγια διασποράς , χρησιμοποιώ direct 34 γρ πρώτο και δεύτερο εχω το Gorrila elix disp 34 gr εχω παρει καποια πουλιά αλλα κ εχω χάσει πείτε λιγο αν γνωρίζει κάποιος αν ειμαι σωστά η να βάλω λιγο πιο σφηχτοο τσοκ
αρε φιλε γιωργοοοο χαρτονι και δωκιμες με ολασου τα τσοκ,,και θα δης πια διασπορα σου αρεσηη απλα τα πραγματα λεω εγω τωραha haaa αντε κανωνισε φαιτως να κανουμε κανα κυνηγι μαζιιιιι.my man.

αρε φιλε γιωργοοοο χαρτονι και δωκιμες με ολασου τα τσοκ,,και θα δης πια διασπορα σου αρεσηη απλα τα πραγματα λεω εγω τωραha haaa αντε κανωνισε φαιτως να κανουμε κανα κυνηγι μαζιιιιι.my man.
Γεια σου φιλε Σάκη θα τα δοκιμάσω καποια στιγμή , κάθε μερα παίρνω και μια μπεκάτσα πολυ λίγα πουλιά και σκοτώνομαι Κάθε μερα

Γεια σου φιλε Σάκη θα τα δοκιμάσω καποια στιγμή , κάθε μερα παίρνω και μια μπεκάτσα πολυ λίγα πουλιά και σκοτώνομαι Κάθε μερα
ωντος φιλεμου τα πουλια λιγα και σκορπιαααα που θα παη θα μπουνε και θα γουσταρουμεεε,,,μην ξεχασης στο χαρτονι δωκιμες μωνο εκη θα βγαλης σημπερασμα και οχι επανω στο κυνηγιιιι.my man..my man.

Το direct θέλει σφιχτό Έτσι την πάτησα με το σκιτ και εγω δεν δούλεψε τόσο καλά.

αν δεν θέλεις να αλλάξεις τσοκ πάρε μαλλινοταπο η μεσοταπα η κλασικά διασποράς για πρώτο μετά ρίξε κανονικά με κιαθιο ανάλογα βεβαία που κυνηγάς

αν δεν θέλεις να αλλάξεις τσοκ πάρε μαλλινοταπο η μεσοταπα η κλασικά διασποράς για πρώτο μετά ρίξε κανονικά με κιαθιο ανάλογα βεβαία που κυνηγάς
Έβαλα σημερα τσοκ το mid range της Carlson αντίστοιχο 3*** εργοστασίου πρώτο βάζω elix disp n9 ... τωρα λέω να δοκιμάσω και το b&p disp θα τα αγοράσω αυριο

Έβαλα σημερα τσοκ το mid range της Carlson αντίστοιχο 3*** εργοστασίου πρώτο βάζω elix disp n9 ... τωρα λέω να δοκιμάσω και το b&p disp θα τα αγοράσω αυριο
Καλό το Gorrila elix disp 34 για πρώτο, αλλά και τo B&P Dispersante δεν νομίζω να σου δώσει κάτι παραπάνω από το Elix disp. αν το θέλεις για τη δεύτερη βολή. Και τα δυο είναι για μέχρι 20-25 μέτρα.
Αν καταλαβαίνω καλά από τα γραφόμενά σου, το πρόβλημα σου με το skeet τσοκ είναι κυρίως στη 2η βολή (αφού σκέφτηκες να βάλεις πιο σφιχτό τσοκ υποθέτω ότι είναι συνήθως πάνω από 25 μ.), οπότε το Elix 34gr και με τα 3*** πάλι δεν θα σου δώσει κάτι περισσότερο, ελάχιστη διαφορά θα κάνει, το ίδιο και το Β&Ρ.
Γι' αυτό, αν και δεν είμαι μπεκατσάς, αλλά από αυτά που έχω δει με διάφορα φυσίγγια διασποράς, η προσωπική μου γνώμη είναι με 3*** 1ο φυσίγγι Direct ή Elix disp. ή B&P MB disp. - και 2ο Lambro dispersante Κίτρινο. Πιστεύω ότι για 2ο φυσίγγι είναι καλύτερη επιλογή. Αυτό διατηρεί επαρκή πυκνότητα κατανομής μέχρι τα 30 μέτρα άνετα.

Καλημέρα λεβέντες. Θά ήθελα την γνώμη σας, σχετικά με τι φυσίγγια να χρησιμοποιήσω στο όπλο μου,με μήκος κάνης 60" και τσόκ skeet(SKT). Τα μέτρα πάνω από όλα είναι γνωστά μάξιμουμ 25-30 μέτρα περίπου.
Εχω του Καραμανίδη με ελικοειδή διασπορέα για τα πολύ πυκνά, λαμπρο φέλτρο, νόμπελ με μάλλινη, Καραμανιδη με επινικελωμένα και μάλλινη μπεκάτσια, μίγκρα, νταινάμικ του καραμανίδη μεσόταπα,μετζο του λάμπρο και άλλα πολλά με συγκεντρωτήρα,όπως τορντο 32 λάμπρο, εξπρές 32 δόρκας,μαύρα Καραμανίδη κλπ..
Εάν κάποιος έχει αυτόν τον συνδιασμό κανης τσοκ ή παρόμοιο,θα με ενδιέφεραν πληροφοριακά οι εμπειρίες του, με διάφορα είδη φυσιγγίων σαν και αυτά που ανέφερα ή για οτιδήποτε άλλο.
Ευχαριστώ...

Καλημέρα λεβέντες. Θά ήθελα την γνώμη σας, σχετικά με τι φυσίγγια να χρησιμοποιήσω στο όπλο μου,με μήκος κάνης 60" και τσόκ skeet(SKT). Τα μέτρα πάνω από όλα είναι γνωστά μάξιμουμ 25-30 μέτρα περίπου.
Εχω του Καραμανίδη με ελικοειδή διασπορέα για τα πολύ πυκνά, λαμπρο φέλτρο, νόμπελ με μάλλινη, Καραμανιδη με επινικελωμένα και μάλλινη μπεκάτσια, μίγκρα, νταινάμικ του καραμανίδη μεσόταπα,μετζο του λάμπρο και άλλα πολλά με συγκεντρωτήρα,όπως τορντο 32 λάμπρο, εξπρές 32 δόρκας,μαύρα Καραμανίδη κλπ..
Εάν κάποιος έχει αυτόν τον συνδιασμό κανης τσοκ ή παρόμοιο,θα με ενδιέφεραν πληροφοριακά οι εμπειρίες του, με διάφορα είδη φυσιγγίων σαν και αυτά που ανέφερα ή για οτιδήποτε άλλο.
Ευχαριστώ...
Τα mezzo του Λαμπρου αστα Διαμαντη..Αφηνουν πολλα καταλοιπα στην καννη,μολυβδωσεις και δεν συμμαζευεται...

Εγω Διαμαντη θα εβαζα πρωτο Καραμανιδη ελικοειδη,δευτερο mezzo,τριτο ενα με συγκεντρωτηρα και λιγο πιο χοντρο σκαι.
Υπαρχει μια γενικη αποψη(της οποιας ειμαι υποστηρικτης) που θελει τα φυσιγγια στα οποια τα σκαγια ερχονται σε αμεση επαφη με το κοιλο της κανης(μισοταπες,μαλλινες κτλ) να ακουνε καλυτερα στο τσοκαρισμα της κανης...το τιμημα ειναι οι μολυβδωσεις στην κανη οπως αναφερει ο Θοδωρης,που απαιτουν πιο συχνο και σχολαστικο καθαρισμα.

Back