Φυσίγγια για μπεκάτσα

Ποιον διασπορεα εχει ;
Για το F2 short range dispersante μιλάτε; Από ότι βλέπω στο site της B&P έχει διασπορέα Gualandi !!!
Απορώ γιατί να μην έχει τον διασπορέα της "μαμάς" B&P ???
.what. .xm.
Αν και προσωπικά το θεωρώ θετικό αυτό. Είναι ο μόνος διασπορέας που συμπαθώ ... 1) γιατί δεν μου αρέσει η υπερβολική διασπορά, και 2) γιατί απεχθάνομαι τις μολυβδώσεις στην κάννη !!!

20171107_180024.jpg
Το δικό μου είναι "mb dispersante" 33g
Τώρα που το ξαναβλέπω
Τι διασπορεας ειναι τούτος? Τα σκαγια ενω ειναι γυαλιστερά δεν έχουν και την καλύτερη σφαιρικοτητα σχεδόν όλα έχουν μια πλευρά πλακουτσοτη .xm.

Last edited:
20171107_180024.jpg
Το δικό μου είναι "mb dispersante" 33g
Τώρα που το ξαναβλέπω
Τι διασπορεας ειναι τούτος? Τα σκαγια ενω ειναι γυαλιστερά δεν έχουν και την καλύτερη σφαιρικοτητα σχεδόν όλα έχουν μια πλευρά πλακουτσοτη .xm.
Ο διασπορεας της b&p , τα σκάγια μπορεί να είναι και επίτηδες έτσι για ποιο γρήγορη διασπορά.

Ναι δεν αποκλειετε . Σαν της RC
Ο διασπορεας της b&p μου θυμίζει περίπου το παλιό καλό διασποράς τής maionchi με τον διασπορεα σταυρού με κενό στη μέση που περιείχε σκάγια και δεν άφηνε κενά, ήταν όμως ξεχωριστός όχι όπως τής bascieri ενσωματωμένος με το βύσμα.

Ένα φυσιγγι παρόμοιας φιλοσοφίας είναι το fiocchi δεν ξέρω αν εισάγεται, πιστεύω θα κάνει γρήγορη διασπορά σε κοντινές αποστάσεις.

Νικο με πιο σφιχτα τσοκ, 3 αστρα ας πουμε, δευτερο θα βαλεις ενα κανονικο φυσιγγι διασπορας με σταυροειδη διασπορεα... Με αυτο το συνδυασμο μεχρι τα 30 μετρα ειναι σκουπα...
Αρη τι εννοεις με το να βάλει ενα κανονικο με σταυροειδη διασπορεα αυτο που δείχνει δεν είναι κανονικο. Ρωταω γιατι κυνηγαω μπεκατσα και ενδιαφερομαι.

Ο διασπορεας της b&p μου θυμίζει περίπου το παλιό καλό διασποράς τής maionchi με τον διασπορεα σταυρού με κενό στη μέση που περιείχε σκάγια και δεν άφηνε κενά, ήταν όμως ξεχωριστός όχι όπως τής bascieri ενσωματωμένος με το βύσμα.
Κωνσταντίνε, ο Β&Ρ έχει άλλη μια διαφορά από τον Maionchi. Το κεντρικό κυλινδράκι είναι χαραγμένο στα 4, και όχι μονοκόμματο. Κατά την έξοδο από την κάννη ανοίγει (μαζί με τα φτεράκια) και έτσι η τουφεκιά διατηρεί μεν κέντρο από τα σκάγια που βρίσκονταν μέσα στο κυλινδράκι, αλλά τα εξωτερικά γύρω από αυτό ανοίγουν περισσότερο από του Maionchi. Θεωρητικά τουλάχιστον, γιατί στην πράξη δεν ξέρω, δεν έχω δοκιμάσει ούτε το ένα ούτε το άλλο !!!
Ένα φυσιγγι παρόμοιας φιλοσοφίας είναι το fiocchi δεν ξέρω αν εισάγεται, πιστεύω θα κάνει γρήγορη διασπορά σε κοντινές αποστάσεις.
Ωραίο φυσίγγι διασποράς φαίνεται, και ειδικά για όσους αγαπούν τη μάλλινη τάπα !!! ;)
Γενικά ο "σταυρός" κάνει ... θαύματα! :) Ειδικά για έναν ιδιογομωτή είναι πολύ χρήσιμος, αν μπορείς να βρεις ή να φτιάξεις τέτοιους σταυρούς μπορείς να κάνεις παπάδες, ότι θέλεις.
Π.χ. με ρελιαστό κλείσιμο θα έχεις ακόμη μεγαλύτερη διασπορά, επίσης μπορείς να τη ρυθμίσεις όσο γουστάρεις, ανάλογα που θα τοποθετήσεις το σταυρό, βαθιά πάνω στην τάπα, ή πάνω-πάνω σε επαφή με το χαρτονάκι κλεισίματος, κλπ. Επίσης ανάλογα με το πλάτος των φτερακιών, ή αν τα κόψεις και τα στενέψεις, μπορείς να τον βάλεις μέσα σε συγκεντρωτήρα, η να τον χρησιμοποιήσεις για μικρότερα διαμετρήματα, 16, 20, κλπ. που δεν βρίσκεις εύκολα φυσίγγια διασποράς ...
Υ.Γ. Όταν με το καλό γυρίσεις στην πατρίδα, φρόντισε μαζί με τα άλλα σου πράγματα να φέρεις και ... κανα-δυο τσουβάλια X-Stream spreader της Ballistic Products ... Θα μας χρειαστούν !!!!!! .............. ;)
.sarcastic.

Αρη τι εννοεις με το να βάλει ενα κανονικο με σταυροειδη διασπορεα αυτο που δείχνει δεν είναι κανονικο. Ρωταω γιατι κυνηγαω μπεκατσα και ενδιαφερομαι.
Εννοώ ένα φυσιολογικό φυσιγγι διασποράς, όπως το rc που δοκίμασε η το Λάμπρο κίτρινο... Το direct είναι ειδικό διασποράς, δεν έχει ίδιο στήσιμο με τα κλασσικά

Κωνσταντίνε, ο Β&Ρ έχει άλλη μια διαφορά από τον Maionchi. Το κεντρικό κυλινδράκι είναι χαραγμένο στα 4, και όχι μονοκόμματο. Κατά την έξοδο από την κάννη ανοίγει (μαζί με τα φτεράκια) και έτσι η τουφεκιά διατηρεί μεν κέντρο από τα σκάγια που βρίσκονταν μέσα στο κυλινδράκι, αλλά τα εξωτερικά γύρω από αυτό ανοίγουν περισσότερο από του Maionchi. Θεωρητικά τουλάχιστον, γιατί στην πράξη δεν ξέρω, δεν έχω δοκιμάσει ούτε το ένα ούτε το άλλο !!!

Ωραίο φυσίγγι διασποράς φαίνεται, και ειδικά για όσους αγαπούν τη μάλλινη τάπα !!! ;)
Γενικά ο "σταυρός" κάνει ... θαύματα! :) Ειδικά για έναν ιδιογομωτή είναι πολύ χρήσιμος, αν μπορείς να βρεις ή να φτιάξεις τέτοιους σταυρούς μπορείς να κάνεις παπάδες, ότι θέλεις.
Π.χ. με ρελιαστό κλείσιμο θα έχεις ακόμη μεγαλύτερη διασπορά, επίσης μπορείς να τη ρυθμίσεις όσο γουστάρεις, ανάλογα που θα τοποθετήσεις το σταυρό, βαθιά πάνω στην τάπα, ή πάνω-πάνω σε επαφή με το χαρτονάκι κλεισίματος, κλπ. Επίσης ανάλογα με το πλάτος των φτερακιών, ή αν τα κόψεις και τα στενέψεις, μπορείς να τον βάλεις μέσα σε συγκεντρωτήρα, η να τον χρησιμοποιήσεις για μικρότερα διαμετρήματα, 16, 20, κλπ. που δεν βρίσκεις εύκολα φυσίγγια διασποράς ...
Υ.Γ. Όταν με το καλό γυρίσεις στην πατρίδα, φρόντισε μαζί με τα άλλα σου πράγματα να φέρεις και ... κανα-δυο τσουβάλια X-Stream spreader της Ballistic Products ... Θα μας χρειαστούν !!!!!! .............. ;)
.sarcastic.
Πάντα ψαγμένος είσαι Στελαρα και σε παραδέχομαι .shake..
Έχω πάρει και από αυτούς, κάνει για δωδεκαρι και δεκαεξαρι μέσα στο κυαθιο. Στο εικοσαρι συνδυασμός με μισοταπα στο περπατητο θα είναι ότι πρέπει, γιαυτο γουστάρω να ασχοληθώ με την ιδιογομωση φτιάχνεις ότι γουστάρεις με την πολύτιμη βοήθεια σας βέβαια πιστεύω να τα καταφέρω και εγώ.

Και δύο πατέντες για τούς ιδιογομωτες cal 12 με διασπορεα της b&p.

Και μια για cal 28.
Ωραιο αποτελεσμα,σε οτι αφορα την κατανομη και την απάλειψη κενου στο κεντρο της,παιρνουμε αν κοψουμε τον "σταυρο" και τον ξανατοποθετησουμε στην ιδια διαταξη,γεμιζοντας το φυσιγγι....
Λεω για την πατεντα της BP...
Στην πρωτη φωτογραφια.
Δινει ωραιες κατανομες αυτο το στησιμο...

Στο σημερινό κυνήγι με τη 302 (κύλινδρο) έβαλα το διασποράς της bachieri pellagri

Kαι τα δύο πουλιά τουφεκιστηκαν περίπου στα 15 μέτρα μέσα σε πυκνό και έπεσαν ξερά και καθαρά. Ο καιρός νοτιάς και ζέστη.. Δεν τα εχω ρίξει σε πίνακα να δω κατανομή αλλά στη πράξη αποδείχτηκαν τέλεια.

Στο σημερινό κυνήγι με τη 302 (κύλινδρο) έβαλα το διασποράς της bachieri pellagri

Kαι τα δύο πουλιά τουφεκιστηκαν περίπου στα 15 μέτρα μέσα σε πυκνό και έπεσαν ξερά και καθαρά. Ο καιρός νοτιάς και ζέστη.. Δεν τα εχω ρίξει σε πίνακα να δω κατανομή αλλά στη πράξη αποδείχτηκαν τέλεια.
Γιαννη σε σχεση με το superkill διασπορας 33, ποιο πιστευεις οτι κανει καλυτερη δουλεια για 15-25 m με κυλινδρο?Πολυ με γυροφερνει στο μυαλο αυτο το φυσιγγι.....

Γιαννη σε σχεση με το superkill διασπορας 33, ποιο πιστευεις οτι κανει καλυτερη δουλεια για 15-25 m με κυλινδρο?Πολυ με γυροφερνει στο μυαλο αυτο το φυσιγγι.....
Λεωνίδα το διαφανο super kill το έχουμε ρίξει με τη παρέα αρκετά και όλοι συμφωνήσαμε πως είναι ένα πολλή καλό φυσηγγι, σταθερό σε όλους του καιρούς με άμεσες καταβολές στα πουλιά. Το bascieri δεν το έχουμε τουφεκισει αρκετά για να έχουμε άποψη, απλά το χθεσινό πρώτο δείγμα ήταν άκρως ικανοποιητικό. Για τα μέτρα που γράφεις πιστεύω θα είσαι καλυμμένος.
Και κάτι ακόμα, αν βρεις το διασποράς Jordan πάρτο με κλειστά μάτια, ισάξιο και αυτό, δοκιμασμένο στο κυνηγοτοπο με άψογα αποτελέσματα. Το αγαπημένο ελικοειδής του κουμπάρου μου, δεν το βρίσκαμε άλλο στο νησί και έτσι δοκιμάσαμε το super kill .
Μιας και το έφερε η κουβέντα για τα ελικοειδή διασποράς, υπάρχει και το G7 perfect, πολλή Καλό και αυτό αλλά το αφήσαμε γιατί ήταν δυναμίτης. Αλομα θυμάμαι τη παπιά από το πλάγιο μπαικαλ να ξεκουμκώνει από τη τουφεκιά και όχι μια δύο φορές, άσε τα σκαμπιλια στο μάγουλο από κακή επωμιση.

Back