Φυσίγγια για μπεκάτσα

Τα mezzo του Λαμπρου αστα Διαμαντη..Αφηνουν πολλα καταλοιπα στην καννη,μολυβδωσεις και δεν συμμαζευεται...

Εγω Διαμαντη θα εβαζα πρωτο Καραμανιδη ελικοειδη,δευτερο mezzo,τριτο ενα με συγκεντρωτηρα και λιγο πιο χοντρο σκαι.
Υπαρχει μια γενικη αποψη(της οποιας ειμαι υποστηρικτης) που θελει τα φυσιγγια στα οποια τα σκαγια ερχονται σε αμεση επαφη με το κοιλο της κανης(μισοταπες,μαλλινες κτλ) να ακουνε καλυτερα στο τσοκαρισμα της κανης...το τιμημα ειναι οι μολυβδωσεις στην κανη οπως αναφερει ο Θοδωρης,που απαιτουν πιο συχνο και σχολαστικο καθαρισμα.
Καλημέρα παίδες. Ναι το γνωρίζω για τις μολυβδώσεις,αλλά αυτό δεν με πειράζει,ετσι κι αλλιώς την κάννη εάν βέβαια ντουφεκίσω,την καθαρίζω σχεδόν πάντα. Εκείνο που με νοιάζει περισσότερο είναι,η συμπεριφορά, οι κατανομές και οι αποστάσεις,σε σχεση μήκους κάνης- τσοκ και φυσιγγίου...
Εχω κάνει κάτι δοκιμές στα 20μ. με σταθερή επώμιση και παρατήρησα ότι τα μαλλινόταπα έχουν όντως καλύτερες κατανομές και ακολουθούν τα συγκεντρωτικά με την συγκεκριμένη κανη 60άρα και σκιτ τσοκ.

Πήγαμε το απόγευμα με τον μικρό στο κυνηγομαγαζο να πάρει μια σφεντόνα και είδα τα διασποράς της Bornaghi . Δεν μπόρεσα να αντισταθώ στην ομορφιά του και πήρα ένα κουτάκι. Μιλάμε έργο τέχνης το φυσηγγι, μπορεί να έχει 7€ η 10αδα, ακριβούτσικο αλλά χαλάλι του τέτοια ομορφιά.
Όπως μου είπαν είναι με ελικοειδή διασπορεα και ......35 γραμμάρια .pop.

Last edited:
Πήγαμε το απόγευμα με τον μικρό στο κυνηγομαγαζο να πάρει μια σφεντόνα και είδα τα διασποράς της Bornaghi . Δεν μπόρεσα να αντισταθώ στην ομορφιά του και πήρα ένα κουτάκι. Μιλάμε έργο τέχνης το φυσηγγι, μπορεί να έχει 7€ η 10αδα, ακριβούτσικο αλλά χαλάλι του τέτοια ομορφιά.
Όπως μου είπαν είναι με ελικοειδή διασπορεα και ......35 γραμμάρια .pop.
Έτσι μπράβο φίλε από εκεί ξεκινήσαμε όλοι δεν είχα αφήσει γλομπο γερό, το φυσιγγι τώρα εγώ θα λυπομουνα να το ριξω.asking.

Καλημέρα λεβέντες. Θά ήθελα την γνώμη σας, σχετικά με τι φυσίγγια να χρησιμοποιήσω στο όπλο μου,με μήκος κάνης 60" και τσόκ skeet(SKT). Τα μέτρα πάνω από όλα είναι γνωστά μάξιμουμ 25-30 μέτρα περίπου.
Εχω του Καραμανίδη με ελικοειδή διασπορέα για τα πολύ πυκνά, λαμπρο φέλτρο, νόμπελ με μάλλινη, Καραμανιδη με επινικελωμένα και μάλλινη μπεκάτσια, μίγκρα, νταινάμικ του καραμανίδη μεσόταπα,μετζο του λάμπρο και άλλα πολλά με συγκεντρωτήρα,όπως τορντο 32 λάμπρο, εξπρές 32 δόρκας,μαύρα Καραμανίδη κλπ..
Εάν κάποιος έχει αυτόν τον συνδιασμό κανης τσοκ ή παρόμοιο,θα με ενδιέφεραν πληροφοριακά οι εμπειρίες του, με διάφορα είδη φυσιγγίων σαν και αυτά που ανέφερα ή για οτιδήποτε άλλο.
Ευχαριστώ...
Με κανη 70cm benelli και 5αρι τσοκ,το lambro feltro 34 που εχω ριξει ειναι πολυ καλο,καθολου αιματα ή άλλα προβληματα με αλλαγη καιρου,σκετος θανατος....το μονο που θα ηθελα ειναι να ανοιγε λιγο περισσοτερο....θεωρω οτι εχει σφιχτη τουφεκια για μαλλινη ταπα.

Για να καταλαβει καποιος το μεγεθος της διασπορας παραθετω μια ΝΕΑ [url=https://ibb.co/gnDgNw][/URL]δοκιμη με το direct στα 15 μετρα...με κυλινδρο που μεν αφηνει το κενο της ταπας στην μεση αλλα σαν πρωτη τουφεκια... με συνδιασμο ενα κοινο διασπορας καλυπτει καποιος ενα μεγαλυτερο φασμα μετρων

Για να καταλαβει καποιος το μεγεθος της διασπορας παραθετω μια ΝΕΑ δοκιμη με το direct στα 15 μετρα...με κυλινδρο που μεν αφηνει το κενο της ταπας στην μεση αλλα σαν πρωτη τουφεκια... με συνδιασμο ενα κοινο διασπορας καλυπτει καποιος ενα μεγαλυτερο φασμα μετρων
Αντώνη ακριβώς αυτό το κενό στο κέντρο της κατανομής είναι που με κόβει σε αυτό το υπερδιασπορας, έτσι δικαιολογώ τουφεκιές μου σε πουλιά που ήμουν σωστά επάνω τους να φεύγουν η ή να πέφτουν μετά από πολλά μέτρα και σε άλλα πουλιά που ήμουν αλλού γι'αλλού να πέφτουν κεραυνοβολημενα.

ναι αυτο γινεται γιαννη την περνουν τα ισως περιμετρικα -περιφεριακα....σε διαφορετικη χρονικη στιγμη... ειχα κανει δοκιμη με 3 αστερια[url=https://ibb.co/m2d99b][/URL] εδω το κενο της ταπας φευγει...αλλα εχω την εντυπωση οτι η κατανομη του κυλινδρου ειναι καλυτερη αν εξαιρεσουμε το κενο.... για μια κοντινη τουφεκια.... αφου η δευτερη σαν μετρα θα την καλυψει ενα κανονικο .. διασπορας... εχω την εντυπωση παντα... τωρα εχω σκεφτει να κανω με 2αστρα σαν πρωτη τουφεκια να δω το αποτελεσμα.

Back