Τα mezzo του Λαμπρου αστα Διαμαντη..Αφηνουν πολλα καταλοιπα στην καννη,μολυβδωσεις και δεν συμμαζευεται...
Καλημέρα παίδες. Ναι το γνωρίζω για τις μολυβδώσεις,αλλά αυτό δεν με πειράζει,ετσι κι αλλιώς την κάννη εάν βέβαια ντουφεκίσω,την καθαρίζω σχεδόν πάντα. Εκείνο που με νοιάζει περισσότερο είναι,η συμπεριφορά, οι κατανομές και οι αποστάσεις,σε σχεση μήκους κάνης- τσοκ και φυσιγγίου...Εγω Διαμαντη θα εβαζα πρωτο Καραμανιδη ελικοειδη,δευτερο mezzo,τριτο ενα με συγκεντρωτηρα και λιγο πιο χοντρο σκαι.
Υπαρχει μια γενικη αποψη(της οποιας ειμαι υποστηρικτης) που θελει τα φυσιγγια στα οποια τα σκαγια ερχονται σε αμεση επαφη με το κοιλο της κανης(μισοταπες,μαλλινες κτλ) να ακουνε καλυτερα στο τσοκαρισμα της κανης...το τιμημα ειναι οι μολυβδωσεις στην κανη οπως αναφερει ο Θοδωρης,που απαιτουν πιο συχνο και σχολαστικο καθαρισμα.
Εχω κάνει κάτι δοκιμές στα 20μ. με σταθερή επώμιση και παρατήρησα ότι τα μαλλινόταπα έχουν όντως καλύτερες κατανομές και ακολουθούν τα συγκεντρωτικά με την συγκεκριμένη κανη 60άρα και σκιτ τσοκ.