Είναι εργαλείο για ψαράδεςΓια τετοιες αποστασεις να εχεις αποχη........
Αυτή η μπεκάτσα ειναι τουφεκισμένη στο έδαφος καθηστή μάστορα...στο ενα μετρο, η μπεκατσα χρειαζεται μολις ελαχιστα sec να σηκωθεί κ μεσα σε αυτα τα ελαχιστα sec. ο χρόνος αυτος, ειναι πιο ελαχιστος κι από το ξάφνιασμα που θα υποστούμε στο ξεπέταγμά της, μεχρι το μάτι μας, να αναγνωρίσει το θήραμα....ελπίζω να κατάλαβες τι λέω.
Κρίμα που κάνεις λάθος μάστορα μου αλλά δεν μπορώ να σε βοηθήσω να καταλάβεις όταν σηκωθεί και έρθει επάνω σου ή μπεκάτσα πόσο χρόνο έχεις. Πρέπει να τα ζεις κάποια πράγματα για να μπορέσεις να αντιληφθείς τι γίνεται.Αυτή η μπεκάτσα ειναι τουφεκισμένη στο έδαφος καθηστή μάστορα...στο ενα μετρο, η μπεκατσα χρειαζεται μολις ελαχιστα sec να σηκωθεί κ μεσα σε αυτα τα ελαχιστα sec. ο χρόνος αυτος, ειναι πιο ελαχιστος κι από το ξάφνιασμα που θα υποστούμε στο ξεπέταγμά της, μεχρι το μάτι μας, να αναγνωρίσει το θήραμα....ελπίζω να κατάλαβες τι λέω.
Ψεκάζω στο εσωτερικό της κάννης WD 40 και μετά από λίγο, σε σπειροειδή βούρτσα τυλίγω ατσαλόμαλλο και την περνάω όσες φορές χρειάζεται.Τις μολυβδωσεις πως τις βγάζεις με πια βούρτσα?
Ρε Νίκο, θα μας τρελάνεις;;;;Κρίμα που κάνεις λάθος μάστορα μου αλλά δεν μπορώ να σε βοηθήσω να καταλάβεις όταν σηκωθεί και έρθει επάνω σου ή μπεκάτσα πόσο χρόνο έχεις. Πρέπει να τα ζεις κάποια πράγματα για να μπορέσεις να αντιληφθείς τι γίνεται.
Ρε Νίκο, θα μας τρελάνεις;;;;
Εχεις πιασει ποτέ στα χερια σου μετροταινία, να δεις πόσο ειναι το 1 μέτρο;;;
Τζόρνταν διασποράς Γιάννη έχεις δοκιμάσει;Silver Queen -Golden Queen
Δοκιμάστηκαν σχεδόν για όλη τη σεζόν από εμένα και τον καλό μου φίλο Δημήτρη.
Όπλα franchi falconet και Benelli 828, και οι δύο έχουμε τα ίδια τσοκ...... τσόκ διασποράς στη μια κάνη και Gemini 4* στη δεύτερη.
Το αποτέλεσμα...... σίγουρα δεν δικαιολογούν την υψηλή τιμή τους..... έδειξαν μεγάλη αστάθεια στην απόδοση τους, ήταν μέρες που τα πουλιά έπεφταν τούβλο και μέρες που ήταν κρότου λάμψης......δε μιλάω για τουφεκιές μακριά που δεν είναι για εκεί το αντικείμενο τους, μιλάω για 8-9 μέτρα έως 15-16. Κυνηγάμε σε πυκνά μέρη και οι μακρινές τουφεκιές 20-25 μέτρα είναι η εξαίρεση, ο κανόνας μας είναι τα 8-15 μέτρα. Οι καιρικές συνθήκες ήταν επίσης ανάμεικτες...και με κρύο και με ζεστή και με βροχή είχαν ασταθή απόδοση.
Στα τελειώματα της σεζόν κάναμε κάποιες τουφεκιές με τα απλά πλην τίμια gm3 διασποράς και καταλάβαμε (ακόμη μια φορά) ότι το " θηρίο" πέφτει και με ποιο οικονομικά φυσηγγια. Προσωπικά δεν θα αγορασω ξανά, όχι τόσο πολλή λόγω απόδοση ( αυτό μπορεί να συμβεί σε όλα τα φυσηγγια) αλλά τα 20-22 € η 10αδα είναι πολλά για αυτό που προσφέρουν.
* Επίσης να αναφέρω για την ιστορία ότι το νο σκαγιων ήταν σε νο 9 και 7.5.
Ρε Νίκο, θα μας τρελάνεις;;;;
Εχεις πιασει ποτέ στα χερια σου μετροταινία, να δεις πόσο ειναι το 1 μέτρο;;;
Είναι κοντά... Μέτρο δεν είναι!εγώ το βλέπω 5-6 μέτρα
Εαν κανεις τον κοπο και ριξεις σε χαρτονι στο 1/2/3/4/5 μετρα με συγκεντρωτηρα,μαλλινη,διασπορας και υπερ διασπορας καμια διαφορα δεν θα δεις στο αποτελεσμα........
πριν πωλλαααα χρονια τα δουλεψαααα απλα ενας γρυγωρος θανατοςςςςΤζόρνταν διασποράς Γιάννη έχεις δοκιμάσει;
Αν δεν πέσει ,δεν την κανεψα,αν και συγχωρεί λαθη...Για εμένα είναι τουφεκια- φέρετρο και μνημόσυνο απευθείας!
Θα μας πει ο ίδιος βέβαια..Είναι κοντά... Μέτρο δεν είναι!εγώ το βλέπω 5-6 μέτρα
Επιδη ο Ηλιας δε μου λεει ψεματα, κ επιδη εχουμε συζητησει για αρκετες φασεις, ουτε αυτη η μπεκατσα ειναι στο 1 μετρο....ποιο περα ειναι...
Με πρόλαβες....Εαν κανεις τον κοπο και ριξεις σε χαρτονι στο 1/2/3/4/5 μετρα με συγκεντρωτηρα,μαλλινη,διασπορας και υπερ διασπορας καμια διαφορα δεν θα δεις στο αποτελεσμα........
Ξέχασα να γραψω ότι έριξα και 3 speed διασποράς Γιάννη και μάλιστα πήρα 2 μπεκάτσες με αυτά......7/9 ήταν το νούμερο σκαγιων......πολλή μικρό δείγμα για συμπεράσματα......του χρόνου θα το δούμε και αυτό.Γιάννο μου έχουμε επηρεαστεί από το μάρκετινγκ! Όλοι μας και βάζω τον εαυτό μου πρώτο και καλύτερο!!!
Καλά δεν θα συζητήσουμε ειδικά γύρω από την μπεκάτσα το πανηγύρι που έχουν στήσει με την δήθεν εξειδίκευση!
Εγώ παρατήρησα και το άλλο η ίδια εταιρεία να βγάζει το ίδιο φυσίγγι και να το βάζει σε κουτί με μια μπεκάτσα ή πέρδικα ή ότι θήραμα γουστάρεις να το βαφτίζουν μπεκατσοφυσιγγο και να έχει διπλάσια τιμή!!
Πολύ έντονο στους γείτονες μας τους Ιταλούς που μας επηρεάζουν πολυ!
Πολύ καλό σε λογική τιμή αν θέλεις να δοκιμάσεις του χρόνου είναι το διασποράς speed με ανάμικτα σκάγια στα 14ευρω!
Αλλά και του ρουμελιωτη με ελικοειδή για πολύ κοντά στα 12 ευρώ!
Και τα δύο μιλάω για 25αδα πάντα!
πεστα ρε βασιληηη τωση ωρα διαβαζω σχολια του καθενα και περιμενα καπιως σωβαρως να μιλησηηηηΘα ρωτήσω κάτι απλό..... είναι τόσο απαραίτητο να πυροβολήσει κάποιος μια μπεκατσα ή μια πέρδικα στο 1 μέτρο ή στα 2-3-5; Έχει κάποιος την ανάγκη να καρπωθεί ένα θήραμα με τέτοιο τρόπο και σε αυτή την κατάσταση; Πεινάει; Το να πυροβολήσει κάποιος ένα θήραμα σε αυτή την απόσταση είναι σπατάλη θηράματος....... και πέρα από αυτό σημαίνει ότι κάτι κάνει λάθος..... είτε πλησίασε πολύ στη φερμα είτε έχει κάνει λάθη στην επιλογή τσοκ και φυσιγγίων...... και μην ανεβάζετε φωτογραφίες με θηραματα σε αυτή την κατάσταση..... το μόνο που κάνετε είναι να δίνετε αφορμές για σχόλια......
Νομίζω ότι το έχω ξαναγράψει:Εαν διαβασεις για τα φυσογγια διασπορας θα δεις οτι ο προορισμος τους ειναι τα οπλα με σταθερο τσοκαρισμα με συσφιξεις κλειστες 3,2,1 αστρα........
Εσυ το πηγες στο αλλο ακρο το συγκεντρωτηρα........
Αν και εχω πολυ καλο φιλο κυνηγο και σκοπευτη του σκητ που κυνηγαει με μια μπενελι 66 εκατοστα κανη και τσοκ briley difusion με φυσιγγια αποκλειστικα με συγκεντρωτηρα 33 γραμμαρια και δεν χανει μπεκατσα ,εγω πιστευω οτι ο καλυτερος συνδιασμος ειναι δικανο δισκανδαλο με τσοκ 6* και 3* ,η εστω 5* και 3* με ενα καλο μαλλινοταπο 32-33 γραμμαρια Νο 9 η δεξια και Νο 8 η αριστερη και τιποτε αλλο......