Φυσίγγια για μπεκάτσα

Πολύ ακριβά όντως..
Για εμένα προσωπικά ο καλύτερος διασποράς είναι ο θώδη και ότι φυσίγγι έχω δοκιμάσει πάνω κάτω έχω τα ίδια αποτελέσματα.
Βρες τέτοια είναι τα gorilla elix του τριμη τα alfalfa game νομίζω και το Jordan δεν πια αλλά αλλά αυτός ο διασπορεας είναι ότι καλύτερο για εμένα
Νίκο για τα Jordan έχω άποψη, όντως είναι πολλή καλό, για τα elix πάλι με έχουν ξενερώσει και αυτά. Πλέον ζητάμε τη σταθερότητα πρώτο ζητούμενο και όχι την μεγάλη ακανόνιστη διασπορά, με τα τσόκ διασποράς έχω βρεί τη διασπορά που θέλω χωρίς κενά στα μέτρα που θέλω για πρώτη τουφεκιά. Το gm3 μας έδωσε ένα πρώτο δείγμα ότι είναι καλό. Του χρόνου πρώτα ο Θεός θα τα ρίξουμε περισσότερο.
Το είχα ξαναγράψει, δε θέλει κάτι φοβερό η μπεκατσουλα για να πέσει, με ένα καλό διασποράς είμαστε καλυμμένοι..... ψυχραιμία και κοντάκι στα μέτρα μας είναι το κυριότερο.

Silver Queen -Golden Queen
Δοκιμάστηκαν σχεδόν για όλη τη σεζόν από εμένα και τον καλό μου φίλο Δημήτρη.
Όπλα franchi falconet και Benelli 828, και οι δύο έχουμε τα ίδια τσοκ...... τσόκ διασποράς στη μια κάνη και Gemini 4* στη δεύτερη.
Το αποτέλεσμα...... σίγουρα δεν δικαιολογούν την υψηλή τιμή τους..... έδειξαν μεγάλη αστάθεια στην απόδοση τους, ήταν μέρες που τα πουλιά έπεφταν τούβλο και μέρες που ήταν κρότου λάμψης......δε μιλάω για τουφεκιές μακριά που δεν είναι για εκεί το αντικείμενο τους, μιλάω για 8-9 μέτρα έως 15-16. Κυνηγάμε σε πυκνά μέρη και οι μακρινές τουφεκιές 20-25 μέτρα είναι η εξαίρεση, ο κανόνας μας είναι τα 8-15 μέτρα. Οι καιρικές συνθήκες ήταν επίσης ανάμεικτες...και με κρύο και με ζεστή και με βροχή είχαν ασταθή απόδοση.
Στα τελειώματα της σεζόν κάναμε κάποιες τουφεκιές με τα απλά πλην τίμια gm3 διασποράς και καταλάβαμε (ακόμη μια φορά) ότι το " θηρίο" πέφτει και με ποιο οικονομικά φυσηγγια. Προσωπικά δεν θα αγορασω ξανά, όχι τόσο πολλή λόγω απόδοση ( αυτό μπορεί να συμβεί σε όλα τα φυσηγγια) αλλά τα 20-22 € η 10αδα είναι πολλά για αυτό που προσφέρουν.
* Επίσης να αναφέρω για την ιστορία ότι το νο σκαγιων ήταν σε νο 9 και 7.5.
Άργησες να το κατάλαβες ένα φιλαράκι μου έλεγε ότι τα διασποράς του ζωδίου τα μπλε 32: γ@@@@ βαρεσε πολλές με αυτά 12. € το καυτι

Άργησες να το κατάλαβες ένα φιλαράκι μου έλεγε ότι τα διασποράς του ζωδίου τα μπλε 32: γ@@@@ βαρεσε πολλές με αυτά 12. € το καυτι
Το έχω καταλάβει Ηλία μου από χρόνια αλλά έχω αυτή τη μαλακια στο κεφάλι και τη ξενομανία ώρες ώρες.......🤭🤭
Πάντως το συγκεκριμένο διασποράς που λές Ηλία μου έδωσε τη χειρότερη διασπορά με το τσοκ διασποράς...... σφιχτή και ακανόνιστη.

Το έχω καταλάβει Ηλία μου από χρόνια αλλά έχω αυτή τη μαλακια στο κεφάλι και τη ξενομανία ώρες ώρες.......🤭🤭
Πάντως το συγκεκριμένο διασποράς που λές Ηλία μου έδωσε τη χειρότερη διασπορά με το τσοκ διασποράς...... σφιχτή και ακανόνιστη.
Αυτός που σου λέω βαράει με ρωσικό με τσοκ 3/1 ☺️.. όλοι έχουμε φάει την πετριά μας Γιάννη.....παντός μας κοροϊδεύουν ψιλό γαζί φίλε φυσηγγια για Μπεκατσα για φασιανό για πέρδικα για παπιά για τσίχλα . Μας τα περνούν κανονικά

Νίκο για τα Jordan έχω άποψη, όντως είναι πολλή καλό, για τα elix πάλι με έχουν ξενερώσει και αυτά. Πλέον ζητάμε τη σταθερότητα πρώτο ζητούμενο και όχι την μεγάλη ακανόνιστη διασπορά, με τα τσόκ διασποράς έχω βρεί τη διασπορά που θέλω χωρίς κενά στα μέτρα που θέλω για πρώτη τουφεκιά. Το gm3 μας έδωσε ένα πρώτο δείγμα ότι είναι καλό. Του χρόνου πρώτα ο Θεός θα τα ρίξουμε περισσότερο.
Το είχα ξαναγράψει, δε θέλει κάτι φοβερό η μπεκατσουλα για να πέσει, με ένα καλό διασποράς είμαστε καλυμμένοι..... ψυχραιμία και κοντάκι στα μέτρα μας είναι το κυριότερο.
Μια ζωη κυνηγουσα (αναφερομαι σε εμπορικα) με το special game η το sellier bellot 32 γραμμαρια μαλλινοταπο και κυλινδρο σε Νο 9 και 8 και δεν ειχα κανενα προβλημα..........
Ουτε διασπορας εξιδικευμενα ουτε τιποτε.......
Δε νομιζω οτι θελει ειδικα φυσιγγια η μπεκατσα.....

Μια ζωη κυνηγουσα (αναφερομαι σε εμπορικα) με το special game η το sellier bellot 32 γραμμαρια μαλλινοταπο και κυλινδρο σε Νο 9 και 8 και δεν ειχα κανενα προβλημα..........
Το red hare εννοείς από sellier bellot?

Εννοείται ότι θέλει ειδικά φυσιγγια..
Μιλάμε για αποστάσεις κάτω το 15μετρα

Silver Queen -Golden Queen
Δοκιμάστηκαν σχεδόν για όλη τη σεζόν από εμένα και τον καλό μου φίλο Δημήτρη.
Όπλα franchi falconet και Benelli 828, και οι δύο έχουμε τα ίδια τσοκ...... τσόκ διασποράς στη μια κάνη και Gemini 4* στη δεύτερη.
Το αποτέλεσμα...... σίγουρα δεν δικαιολογούν την υψηλή τιμή τους..... έδειξαν μεγάλη αστάθεια στην απόδοση τους, ήταν μέρες που τα πουλιά έπεφταν τούβλο και μέρες που ήταν κρότου λάμψης......δε μιλάω για τουφεκιές μακριά που δεν είναι για εκεί το αντικείμενο τους, μιλάω για 8-9 μέτρα έως 15-16. Κυνηγάμε σε πυκνά μέρη και οι μακρινές τουφεκιές 20-25 μέτρα είναι η εξαίρεση, ο κανόνας μας είναι τα 8-15 μέτρα. Οι καιρικές συνθήκες ήταν επίσης ανάμεικτες...και με κρύο και με ζεστή και με βροχή είχαν ασταθή απόδοση.
Στα τελειώματα της σεζόν κάναμε κάποιες τουφεκιές με τα απλά πλην τίμια gm3 διασποράς και καταλάβαμε (ακόμη μια φορά) ότι το " θηρίο" πέφτει και με ποιο οικονομικά φυσηγγια. Προσωπικά δεν θα αγορασω ξανά, όχι τόσο πολλή λόγω απόδοση ( αυτό μπορεί να συμβεί σε όλα τα φυσηγγια) αλλά τα 20-22 € η 10αδα είναι πολλά για αυτό που προσφέρουν.
* Επίσης να αναφέρω για την ιστορία ότι το νο σκαγιων ήταν σε νο 9 και 7.5.
Στις αποστάσεις αυτές όλα τα φυσίγγια είναι ικανά να καταβάλουν .Τώρα χρειάζεσαι ένα φυσίγγια με σωστή πυρίτιδα γιατί αυτή κάνει τη δουλειά και δίνει τη σταθερότητα.Και παίζει ρόλο και τι πυρίτιδα είναι και σε τι ποσότητα έχει γεμίσθεί.Πανακριβα φυσίγγια για καταβολές μέχρι 20 μέτρα μην αγοράζετε είναι τσάμπα λεφτά.Ενα διασποράς του δούβρη η του Θεοδωρίδη ει άι πολύ καλύτερα.

Τάσο η τιμή αυτή είναι από το τοπικό κατάστημα, σε κατάστημα των Αθηνών είχε 16€.
Αμα το σκεφτείς έτσι, όντως σε πιάνει λίγο πυρετός....🤣🤣🤣 45€ ...... προσωπικά αλλα και τον φίλο μου είναι οι χηροτερη μας να λαβωνουμε τα πουλια και να χάνονται......1.000 φορές να αστοχησουμε παρά να τη λαβωνουμε και γίνεται βορά στα ποντίκια, είναι σπατάλη θηραμάτων.
Γιάννη τα έχουμε πει και κατ ιδίαν.....η μπεκάτσα εφόσον έχεις εξειδικευμένο τσοκ δεν χρειάζεται ειδικό φυσιγγι..... Την κυνηγάω με δίκανο της σειράς..... παλιότερα Baikal κομμένο στα 61 εκατοστά και τα τελευταία τέσσερα χρόνια beretta ultralight με τσοκ διασποράς και τρία άστρα..... στο τσοκ διασποράς φυσιγγι μισοταπο 30 γραμμάρια 10αρακια και στα 3 αστρα φυσιγγι 34 γραμμάρια με μάλλινη τάπα ή μισοταπο σε νούμερο 8.......με όλες τις καιρικές συνθήκες.... ζέστη, βροχή, υγρασία, παγωνιά, χιόνι.......

Περι ορεξεως ουδεις λογος........
Και είναι εξειδικευμένο μόνο ο διασποράς για να ανοίξει όσο πιο γρήγορα η κατανομή..
Χωριά μια καλή πυρίτιδα για της υγρασίες και τα κρύα.. δεν κάνεις διασποράς φυσίγγι με ότι πυρίτιδα υπάρχει.

Όταν ξερει κανεις τι θα στήσει 🧠 φτιαχνει κάστρα & εκκλησίες 🕍 με οτι πυριτιδα υπαρχει διαθέσημη....η πυριτιδες, ενα στοχο εχουν....την καύση τους...την εξέληξη της γόμωσης, την ορίζει το μυαλό, απο το όλο στήσιμο, είτε εμπορικού, είτε ιδιογομωτικού τομέα.

Και είναι εξειδικευμένο μόνο ο διασποράς για να ανοίξει όσο πιο γρήγορα η κατανομή..
Χωριά μια καλή πυρίτιδα για της υγρασίες και τα κρύα.. δεν κάνεις διασποράς φυσίγγι με ότι πυρίτιδα υπάρχει.
Σε τι θα επηρεασει το κρυο και η υγρασια μια ντουφεκια,οπως λες ,κατω απο δεκαπεντε μετρα?????
Οσο αφορα τα φυσιγγια διασπορας ποτε δεν τα "χωνεψα".........
Εχω χρησιμοποιησει δε λεω αλλα δεν μου εκαναν διαφορα.........
Ενα διασπορας μου αρεσε μονο και αυτο ηταν το fob 34 gr No9........
Αλλα μια χαρα τις επερνα με τα μαλλινοταπα και εμεινα σε αυτα......
Επισης ξερω πολλους καλους μπεκατσαδες που δε βαζουν ποτε διασπορας........
Ενας φιλος μου ειναι κολλημενος με το gigante 32gr...... δεν το αλλαζει με τιποτε....
Προσφατα καπου βρηκε σε ενα μαγαζι στην Αθηνα πολλα και τα σηκωσε ολα......
Αλλος φιλος κυνηγαει μονο με το εξιδεικευμενο 10/12 της nsi για ορτυκι......
Θελω να πω με αυτα οτι ειναι και θεμα ψυχολογιας που εχουμε το τι φυσιγγι θα χρησιμοποιουμε.......
Εχω φιλους που δεν χρησιμοποιουν τιποτε αλλο παρα μονο διασπορας......
Ακομη και στη περδικα ,πραγμα που με βρισκει καθετα αντιθετο.......
Απο τις κατηγοριες κυνηγων που σου περιεγραψα μαντεψε ποιοι εχουν τις περισσοτερες επιτυχιες..

Σε τι θα επηρεασει το κρυο και η υγρασια μια ντουφεκια,οπως λες ,κατω απο δεκαπεντε μετρα?????
Οσο αφορα τα φυσιγγια διασπορας ποτε δεν τα "χωνεψα".........
Εχω χρησιμοποιησει δε λεω αλλα δεν μου εκαναν διαφορα.........
Ενα διασπορας μου αρεσε μονο και αυτο ηταν το fob 34 gr No9........
Αλλα μια χαρα τις επερνα με τα μαλλινοταπα και εμεινα σε αυτα......
Επισης ξερω πολλους καλους μπεκατσαδες που δε βαζουν ποτε διασπορας........
Ενας φιλος μου ειναι κολλημενος με το gigante 32gr...... δεν το αλλαζει με τιποτε....
Προσφατα καπου βρηκε σε ενα μαγαζι στην Αθηνα πολλα και τα σηκωσε ολα......
Αλλος φιλος κυνηγαει μονο με το εξιδεικευμενο 10/12 της nsi για ορτυκι......
Θελω να πω με αυτα οτι ειναι και θεμα ψυχολογιας που εχουμε το τι φυσιγγι θα χρησιμοποιουμε.......
Εχω φιλους που δεν χρησιμοποιουν τιποτε αλλο παρα μονο διασπορας......
Ακομη και στη περδικα ,πραγμα που με βρισκει καθετα αντιθετο.......
Απο τις κατηγοριες κυνηγων που σου περιεγραψα μαντεψε ποιοι εχουν τις περισσοτερες επιτυχιες..
Τα πάντα εξαρτάται από το τερέν που καθορίζει το που θα ρίξεις την ντουφεκια αν αυτοί που δεν βάζουν διασποράς βαράνε και βαράνε κάτω από τα 10μ τους βγάζω το καπέλο..
Γιατί αλλιώς δεν θα έβγαζαν διασποράς η εταιρείες θα πηγεναμε όλοι με συγκεντρωτηρα.

Τα πάντα εξαρτάται από το τερέν που καθορίζει το που θα ρίξεις την ντουφεκια αν αυτοί που δεν βάζουν διασποράς βαράνε και βαράνε κάτω από τα 10μ τους βγάζω το καπέλο..
Γιατί αλλιώς δεν θα έβγαζαν διασποράς η εταιρείες θα πηγεναμε όλοι με συγκεντρωτηρα.
Εαν διαβασεις για τα φυσογγια διασπορας θα δεις οτι ο προορισμος τους ειναι τα οπλα με σταθερο τσοκαρισμα με συσφιξεις κλειστες 3,2,1 αστρα........
Εσυ το πηγες στο αλλο ακρο το συγκεντρωτηρα........
Αν και εχω πολυ καλο φιλο κυνηγο και σκοπευτη του σκητ που κυνηγαει με μια μπενελι 66 εκατοστα κανη και τσοκ briley difusion με φυσιγγια αποκλειστικα με συγκεντρωτηρα 33 γραμμαρια και δεν χανει μπεκατσα ,εγω πιστευω οτι ο καλυτερος συνδιασμος ειναι δικανο δισκανδαλο με τσοκ 6* και 3* ,η εστω 5* και 3* με ενα καλο μαλλινοταπο 32-33 γραμμαρια Νο 9 η δεξια και Νο 8 η αριστερη και τιποτε αλλο......

Φέτος έριξα λίγα παραπάνω από ένα κουτί. Ως πρώτο φυσίγγι και για κοντινές αποστάσεις το βρήκα λίγο καλύτερο από το direct 34. Πάντως, την επόμενη σαιζόν θα το προτιμήσω ξανά. Το μόνο μειονέκτημα που του βρήκα είναι ότι αφήνει αρκετή βρωμιά στην κάννη.
Τις μολυβδωσεις πως τις βγάζεις με πια βούρτσα?

Back