D
Deleted member 2
Το express32 είναι μια χαρά για φάσσα σε Νο7-6 και για τις μακρινές.
Καλησπέρα.. Το τελευταίο διάστημα έχω έναν προβληματισμό... Αν πάρουμε ένα τσιχλοφυσσιγγο που το χρησιμοποιούμε και το εμπιστευομαστε (πχ το express 32 ή το 30αρι του ρουμελ για μένα) σε νο 7 ή 6 και το ρίξουμε στις γαλάζιες στα 35-40μ θα έχουμε καλά αποτελέσματα ναι ή όχι? Έχω πιάσει τον εαυτό μου να καταναλωνω κατά κόρον φυσιγγια των 12-15ε μη ξέροντας τις περισσότερες φορές αν μου δίνουν το κάτι παραπάνω. Μήπως με τα μισά χρήματα σε λογικές αποστάσεις και ήπιες καιρικές συνθήκες μπορούμε να έχουμε τα ίδια αποτελέσματα? Εγώ φέτος πάντως θα επιχειρήσω με 32-34γρ ώστε να συγκρίνω σε σχέση με τα ''φασοφυσιγγα 36+γρ'' και θα επανέλθω με τα αποτελέσματα κυρίως της ποιότητας των καταβολων στο πέρας της σεζόν.
Αυτά κάνει η ιδιογομωση και μας μπαίνουν ιδέες και εμάς που δν γεμίζουμε.. Αυτό και στα 45 θα τον καπνίσει τον κόρακα χαλαράΓια μενα ναι, σε αποστασεις μεχρι 35 μετρα δεν υπαρχει λογος να ριξεις κατι παραπανω απο 32-33 γρ... Ειδικα με ενα καλο 7αρι, να ειναι 7αρι ομως 2,5mm , θα καπνισει η φασσα... Επιπλεον με τα λιγοτερα γραμμαρια συνηθως εχουμε ωραιοτερη αισθηση στην τουφεκια, χαμηλοτερη ανακρουση και ευκολοτερη παρακολουθηση του στοχου μετα την πρωτη τουφεκια λογω των προηγουμενων...
Eδω ενα φυσιγγι 29 γρ που θελω να δοκιμασω φετος στα κορακοειδη με 6αρια, Kicks smoke 3 αστρα κ τη Μ2 στα 35 μετρα ακριβως... Αν αναλογιστουμε οτι η φασσα χρειαζεται καπου 130-140 σκαγια στον κυκλο για εγγυημενη αμεση καταβολη, τα 220 ειναι μαλλον παραπανω απο αρκετα...
upload the photo
Αυτά κάνει η ιδιογομωση και μας μπαίνουν ιδέες και εμάς που δν γεμίζουμε.. Αυτό και στα 45 θα τον καπνίσει τον κόρακα χαλαρά
Θα δοκιμάσω και θα σου πω.. Αυτός ο Αλεξ 76 θα με κάνει στο τέλος να της τουφεκαω με σκοπευτικαΟ κοσμος δεν πιστευει στα λιγα γραμμαρια γιατι ετσι εχουμε μαθει... Ενα οποιοδηποτε σκοπευτικο 28αρι αν ριξεις σε 6αρι η σε 7αρι, ετσι κ θα παει...
Να τις τουφεκας με οτι αισθανεσαι πιο ανετα, η ψυχολογια ειναι σημαντικοτερη απο το καλυτερο φυσιγγι...Θα δοκιμάσω και θα σου πω.. Αυτός ο Αλεξ 76 θα με κάνει στο τέλος να της τουφεκαω με σκοπευτικα
Κάτω από τα 30γρ για τη φασσα πάντως το θεωρώ υπερβολή. Θέλει σφιχτά τσοκ ακριβή μέτρα κοντακίου και να είσαι σκοπευταρας για να μην χαθεί η μπάλα. Εδώ και τα 32-33 μου φαίνονται λίγα. Οι δοκιμές θα δείξουν..Ο κοσμος δεν πιστευει στα λιγα γραμμαρια γιατι ετσι εχουμε μαθει... Ενα οποιοδηποτε σκοπευτικο 28αρι αν ριξεις σε 6αρι η σε 7αρι, ετσι κ θα παει...
Λογικό... Αλλά έτσι θα τουφεκαγαμε οι περισσότεροι με semi .Να τις τουφεκας με οτι αισθανεσαι πιο ανετα, η ψυχολογια ειναι σημαντικοτερη απο το καλυτερο φυσιγγι...
Ειναι όπως είπε και ο Άρης θέμα ψυχολογίας. Για αυτό και ανέφερα δοκιμασμένα και χιλιοδουλεμενα από μένα φυσιγγια που τους έχω εμπιστοσύνη.Φιλε πέρσι εκανα έναρξη στα τρυγόνια και στα ορτύκια με σκοπευτικά του ρουμελιώτη 28γρ. μεχρι αρχές οκτώβρη που ειχα απόθεμα με αυτα εριχνα, τις πρωτες φάσσες του οκτώβρη(ντοπιάρες, οχι απο περάσματα) με τα 28ρια τις εριχνα και δεν πηρα ουτε μια τραυματησμένη! ολες ξερές!
μεχρι τα 30-35 τουλάχιστον αν την παρει η τουφεκια στεγνώνει στον αερα! πριν 4 χρονια στην εναρξη ειχα βρει ντοπιαρες και πηγα με 34, εχανα πουλια και νόμιζα οτι εχω λίγα γραμμαρια...και λόγο αμφιβολιών εχανα ολο και περισσοτερες τουφεκιές... οπότε καλο ειναι να πας με σκεπτικό θετικό και θα δεις οτι δεν ειναι σιδερένια πουλια, απλα μεγάλα τρυγόνια!!!
Πηρε αρκετες φασσες φιλος περυσι με 28αρια νο6 σε μακρινες αποστασεις με 3 τσοκ και σε αρκετο κρυο καιροΘα δοκιμάσω και θα σου πω.. Αυτός ο Αλεξ 76 θα με κάνει στο τέλος να της τουφεκαω με σκοπευτικα
Όταν λες μακρινές αποστάσεις τι εννοείς? Για δώσε στοιχεία: όπλο, τσοκ, νο σκαγιωνΠηρε αρκετες φασσες φιλος περυσι με 28αρια νο6 σε μακρινες αποστασεις με 3 τσοκ και σε αρκετο κρυο καιρο
Θες για μακρινες αποστασεις η φυσιολογικες γιατι μας εχεις μπερδεψει λιγο! Απο εναρξη μεχρι οκτωμβρη ,express 32 ,imperial spain 32 ,clasiica 32 ,Ρουμελιωτης 32 και μετα μεχρι τελος κυνηγιου ,lampro καφε,Ρουμελιωτης 34 ,imperial spain 34 , οποιο και να ριξεις απο αυτα με το οπλο που εχεις πανε εξαιρετικα το τσοκ εσυ θα το κοιταξεις αναλογα τον τοπο.παιξε με τα τσοκ και τα νουμερα απο τα σκαγια.Όταν λες μακρινές αποστάσεις τι εννοείς? Για δώσε στοιχεία: όπλο, τσοκ, νο σκαγιων
Λογικό... Αλλά έτσι θα τουφεκαγαμε οι περισσότεροι με semi .
Στην πυρα...Εγώ το semi το θεωρώ πολύ πιο δύσκολο στο "χειρισμό" σε σχέση με ένα οποιοδήποτε 34αρι να σου πω την αλήθεια... Θεωρώ λανθασμένη την εντύπωση που έχουμε ότι όσο περισσότερα γραμμάρια τόσο καλύτερα...
Εγω την θεωρω σωστη αλλα μονο για το βαλτο και μονο για passing.Εγώ το semi το θεωρώ πολύ πιο δύσκολο στο "χειρισμό" σε σχέση με ένα οποιοδήποτε 34αρι να σου πω την αλήθεια... Θεωρώ λανθασμένη την εντύπωση που έχουμε ότι όσο περισσότερα γραμμάρια τόσο καλύτερα...
Υπό προϋποθέσεις ναι... Ας πούμε τουφέκιες μετά τα 40 μέτρα που έτσι κ αλλιώς απαιτούν μια Α προσκοπευση κ ο αριθμός των σκάγιων είναι ωφέλεια... Στις υπόλοιπες περιπτώσεις θεωρώ πως τσάμπα δυσκολεύουν τον κυνήγι... Τουλάχιστον αυτό διαπίστωσα εγώ μιας κ σε μικρότερη ηλικία έχω περάσει από το στάδιο να ρίχνω το φταίξιμο στο φυσίγγι κ να ανεβαίνω τα γραμμάρια νερό μέχρι κ τα 50 γρΕγω την θεωρω σωστη αλλα μονο για το βαλτο και μονο για passing.
Ετσι όπως τα λες είναι για αυτό κοιτάζω και ψάχνομαι να κατέβω κι άλλο στα γραμμάρια.Εγώ το semi το θεωρώ πολύ πιο δύσκολο στο "χειρισμό" σε σχέση με ένα οποιοδήποτε 34αρι να σου πω την αλήθεια... Θεωρώ λανθασμένη την εντύπωση που έχουμε ότι όσο περισσότερα γραμμάρια τόσο καλύτερα...
Εγώ για νορμάλ αποστάσεις ρωτάω αλλά αν με αυτά μπορείς να έχεις ακαριαιες καταβολές και μακρύτερα από τα 40μ γτ όχι? Εκτός του classica με τον αποσπώμενο συγκεντρωτηρα με τα άλλα έχεις πάρει μακρινά επαναλαμβανομενα πουλιά?Θες για μακρινες αποστασεις η φυσιολογικες γιατι μας εχεις μπερδεψει λιγο! Απο εναρξη μεχρι οκτωμβρη ,express 32 ,imperial spain 32 ,clasiica 32 ,Ρουμελιωτης 32 και μετα μεχρι τελος κυνηγιου ,lampro καφε,Ρουμελιωτης 34 ,imperial spain 34 , οποιο και να ριξεις απο αυτα με το οπλο που εχεις πανε εξαιρετικα το τσοκ εσυ θα το κοιταξεις αναλογα τον τοπο.παιξε με τα τσοκ και τα νουμερα απο τα σκαγια.
Passing τι είναι ;Εγω την θεωρω σωστη αλλα μονο για το βαλτο και μονο για passing.
Passing τι είναι ;
Περασμα σε ψηλωμενα πουλια.Passing τι είναι ;