Φυσίγγια για την Φάσσα

τα καλυτερα φυσσιγκια ειναι τα ΙΔΙΟΓΟΜΟΣΗ,εχεις αποδοση στο στανταρ του τσοκ απο τη πρωτη εως τη τελευταια μερα της περιοδου! Με την ιδιογομωση φτιαχνεις 4αρι που το θηραμα δεχεται συγκρουση...λες και το χτυπαει νταλικα,και χωρις να ξοδευσεις μια περιουσια για φυσσιγκια.well done.
Εννοείται Σαράντο, συμφωνώ απόλυτα, το ίδιο είναι ένα κουστούμι που το αγοράζεις έτοιμο απο μαγαζί, και σου βγαίνει και Κινέζικο.sarcastic., και το ίδιο αυτό που φτιάχνεις στο ράφτη κομμενο και ραμμένο στα μέτρα σου;)

Καλο απογευμα! Αν παρατηρησετε τα Rio Pichon που εισαγονται στην Ελλαδα γραφουν πανω LD (larga distancia) long range αλλιως..επειδη απο οτι εχω καταλαβει και εγω πρεπει να ειναι πολυ συγκεντρωτικο φυσιγγι κατα την γνωμη μου θελει προσοχη στο τσοκ μην βρεθουμε προ εκπληξεων ειδικα σε περιοχες με υψομετρο που κλεινει και αλλο η τουφεκια..η Rio για την πρωτη τουφεκια και κοντινες αποστασεις εχει προβλεψει το CD (Corta Distancia)που ανοιγει την τουφεκια πιο πολυ απο το LD.πιθανον να εχει διαφορετικη βυσματωση ισως μεσοταπα..δειτε τη φωτο και θα καταλαβετε..
CTdCDeI.jpg

Σε δοκιμή που είχα διαβάσει σε περιοδικό παλιότερα το rio pigeon ν 7,1/2
Εδωσε ποσοστο συγκεντωσης 80% με φουλ στα 35μ.
Και η συμβουλή του ήταν να ρίχνετε με πιο ανοιχτά τσοκ..
Θυμαμε είχα χάσει κοντινές βολές..Αλλά έκανα κάτι μακρινές φωτιά..
Και ένα περίεργο πράγμα..ζωντανά δεν είχε..(για πέρδικα μιλάω).όταν το κατάλαβα το έβαζα δεύτερο τρίτο..Ήθελα να ήξερα αν εβγενε σε 4αρι λέτε να ειχε απήχηση από τους λαγαδες...my man.

Last edited:
Κωσταντινε πολυ ωραίο άρθρο! Ειχα ψάξει για τα wingmaster HD και δεν τα βρήκα..τα εισήγαγαν πιο παλιά αλλα λογω τιμής μάλλον τα σταμάτησαν..αλλα και τα Nitro και τα Duplex ειναι φοβερά φυσιγγια..με τα nitro εχω παρει λαγό ενώ οι πρώτες τουφεκιές με αλλα φυσιγγια του τα χάιδευαν,με το Nitro έπαθε ΣΟΚ...ξεράθηκε!!!

Σε δοκιμή που είχα διαβάσει σε περιοδικό παλιότερα το rio pigeon ν 7,1/2
Εδωσε ποσοστο συγκεντωσης 80% με φουλ στα 35μ.
Και η συμβουλή του ήταν να ρίχνετε με πιο ανοιχτά τσοκ..
Με την ευκαιρία ανεβάζω δυο τουφεκιές του Γιάννη, από πέρυσι μια μέρα που τα δοκίμαζε στο σκοπευτήριο. Στα 30 και 40 μέτρα, μετρημένα με κορδέλα, με την Franchi του με κάννη 76 cm και τσοκ Maxwell - IC (4 άστρα)!!!
GIANNIS_RIO_Pichon_30m.jpg

GIANNIS_RIO_Pichon_40m.jpg

Να κι ο ένας κάλυκας, (τον είχα κρατήσει για ... ενθύμιο!) :)
-Τάσο, πράγματι είναι έτσι όπως το είχες πει προχθές: ότι ο κάλυκας του νέου Pichon έχει στη βάση 4 φορές το 12 και 4 αστεράκια στα ενδιάμεσα (ενώ του παλιού έγραφε UEE ESPANA - έτσι είναι τα δικά μου ;) )
.well done.
Πάντως από ότι έχω παρατηρήσει, τώρα σε όλους τους κάλυκες της ΜΑΧΑΜ, η βάση τους είναι έτσι:
20150824_170842_AB.jpg

Με την ευκαιρία ανεβάζω δυο τουφεκιές του Γιάννη, από πέρυσι μια μέρα που τα δοκίμαζε στο σκοπευτήριο. Στα 30 και 40 μέτρα, μετρημένα με κορδέλα, με την Franchi του με κάννη 76 cm και τσοκ Maxwell - IC (4 άστρα)!!!

-Τάσο, πράγματι είναι έτσι όπως το είχες πει προχθές: ότι ο κάλυκας του νέου Pichon έχει στη βάση 4 φορές το 12 και 4 αστεράκια στα ενδιάμεσα (ενώ του παλιού έγραφε UEE ESPANA - έτσι είναι τα δικά μου ;) )
.well done.
Πάντως από ότι έχω παρατηρήσει, τώρα σε όλους τους κάλυκες της ΜΑΧΑΜ, η βάση τους είναι έτσι:
20150824_170842_AB.jpg

Με το rio εχω σκοτωσει φασσα στα 40 και μετρα!οχι ξερη βεβαια αλλα πολυ μακρια και στα καθιστα!πολυ δυσκολη βολη!επισης οσες φορες τα δοκιμασα στο πινακα νομιζα οτι θα πεσει ο πινακας κατω απο 35 μετρα!μου φαινεται πολυ δυνατο φυσιγγιο!

Στέλιο εισαι κινητό αρχείο! Ωραίο post! Απλα θα συμπληρώσω οτι καλα θυμάσε οτι έγραφε πανω IC..αλλα το ξαναμέτρησα σε οπλουργο και βγήκε βάση άυλου 3 άστρα! Επισης να προσθέσω οτι η κανη(αυλός 18,6) που ρίξαμε τότε εχει μαμησιο porting που πιστευω οτι συγκεντρώνει ακόμα λιγο την τουφεκια..παντως το Pichon για 36 gr με το οπλο μου δεν εχει πολυ ανάκρουση,βεβαια θα μας πουν καλυτερα όσοι το εχουν ρίξει με δικανο..675 bars που δίνει ο κατασκευαστής νομιζω έιναι χαμηλά για 36gr..

.well done.
20150824_170842_AB.jpg
Έτσι ακριβώς είναι τα καινούργια!Τα παλιά pigeon είχαν πιο "αχνό"γαλάζιο..ΥΓ είναι ένα μαγαζί εδώ που έχει καμία 15αρια κουτάκια 7 1/2 άρια από τα παλιά..αλλά έχει και απο τα καινούργια..Τα καινούργια δεν τα εχω ρίξει ακόμα αλλα απο ότι ακούω απο τα παιδιά ειναι το ίδιο καλά(ευτυχώς)!!!

http://www.airgunshop.gr/index.php?dispatch=products.view&product_id=3175
Σημερα εριξα ενα τετοιο φυσιγγι και κοντεψε να μου φυγει το
οπλο απο τα χερια..τι remington nitro εχω ριξει 42,5 gr,αυτο το πραγμα δεν το εχω ξαναδει με τον κασμα μου που ειναι κοντα 4 κιλα και αεριων..
Η τιμή θα κλώτσησε...

http://www.airgunshop.gr/index.php?dispatch=products.view&product_id=3175
Σημερα εριξα ενα τετοιο φυσιγγι και κοντεψε να μου φυγει το
οπλο απο τα χερια..τι remington nitro εχω ριξει 42,5 gr,αυτο το πραγμα δεν το εχω ξαναδει με τον κασμα μου που ειναι κοντα 4 κιλα και αεριων..
Ειχα ριξει 2-3 με το Vinci στην Αφρικη για παπια που τα ειχε φερει ενας φιλος της παρεας, ειχε 18 βαθμους θερμοκρασια ..... αλλα οντως απο κλωτσημα πολυ, ενας αλλο παιδι απο την παρεα με 686 , ενα εριξε κ του εφυγε το οπλο απο τα χερια αχαχαχα :-)

Back