Φυσίγγια για την Φάσσα

Δεν κυνηγάω στα μπασίματα αλλά στα μέρη που κυνηγάω ακόμα και Δεκέμβριο-Ιανουάριο η θερμοκρασία δύσκολα πέφτει κάτω από 5 βαθμούς. Περισσότερο θέλω αυξημένη γόμωση για ψυχολογικούς λόγους γιατί όπως είπα είμαι καινούριος στο κυνήγι αυτό.
Ανοιχτά τσοκ θέλεις, τουφεκια στο πουλί και όχι στο κοπάδι... Δεν χρειάζεται να κάνουμε υπερβολές!
Έχουν πέσει φασσες στα 20 μέτρα και 25 ξερες με μουφα, 31γρ και Ν10 φυσιγγια.

Ανοιχτά τσοκ θέλεις, τουφεκια στο πουλί και όχι στο κοπάδι... Δεν χρειάζεται να κάνουμε υπερβολές!
Ναι, θεωρώ υπερβολικό το τσοκάρισμα κάτω από 3 και το Νο σκαγιών πιο χοντρά από 6 από τα λίγα που έχω δει στην πράξη. Μια ακόμα ερώτηση αρχάριου: Mε 4 ή 3 τσοκάρισμα και θερμοκρασία περίπου 10 βαθμούς, στα 40 μέτρα πέφτει η φάσα με Νο σκαγιών 7?Ευχαριστώ πολύ Κώστα για όλες τις απαντήσεις.

Last edited:
Ναι, θεωρώ υπερβολικό το τσοκάρισμα κάτω από 3 και το Νο σκαγιών πιο χοντρά από 6 από τα λίγα που έχω δει στην πράξη. Μια ακόμα ερώτηση αρχάριου: Mε 4 ή 3 τσοκάρισμα και θερμοκρασία περίπου 10 βαθμούς, στα 40-50 μέτρα πέφτει η φάσα με Νο σκαγιών 7?Ευχαριστώ πολύ Κώστα για όλες τις απαντήσεις.
Αυτό που θα σε βοηθήσει αρκετά είναι το εξης:
Θα πάρεις μια ταινία και θα μετρήσεις 35-40-50 μέτρα,ετσι θα καταλάβεις τις πραγματικές αποστάσεις.
Θα στήσεις παλετοφυλλα και θα τουφεκησεις για να δεις τις αποτυπώσεις του όπλου σου.

Τα 50 μέτρα είναι υπερβολικά πολλά...εγώ δεν έχω τα χέρια για εκεί οπότε δεν μπορώ να σε συμβούλεψω.
Πάντως με Ν7 από τυχη μπορεί να πάρεις κάποιο πουλί.
Πρέπει να δουλέψεις Ν5, Ν4 για εκεί!

Ε, δε χάλασε κι ο κόσμος (προσωπική μου άποψη)!!! Δε λέω, καλή πυρίτιδα η Tecna, άριστη αν θέλετε, αλλά δεν είναι και πανάκεια ... καμιά δεν είναι αναντικατάστατη !!! Μια χαρά θα είναι και με την Α0, αν συνεχίσει να έχει τον ίδιο συγκεντρωτήρα (και καλής ποιότητας σκάγια).
Το μεγάλο ατού του Percorso, και ο βασικός λόγος που απόκτησε τη φήμη που έχει, είναι ο συγκεντρωτήρας αποσπώμενου πάτου. Όπως και άλλα φυσίγγια της NSI με αυτό το βύσμα, το Classica πρώην AZ-20, το Speed 34 κλπ.
Εξάλλου, παλαιότερα το Percorso, επί εποχής Maionchi πριν γίνει Nobelsport, γεμιζόταν με πυρίτιδα A1-36 Vectan ... Με την Α0 τώρα μπορεί να γίνει ακόμα καλύτερο ... ;)
View attachment 57337
Δίκιο έχεις Στέλιο,
Όμως μην ξεχνάμε ότι δεν έχουμε να κάνουμε με την maionchi, ουτε κ με την μετέπειτα nsi, αλλά με την...σημερινή nsi....
Αυτό ειναι που με ανησυχεί κ οχι με τι πυριτιδα θα το γεμίσει..

Α γ
Α γεια σου γτ εγω τα λεω κι δε το πιστεβουν σουρωτιρι γινοντε

Καλημερα Γιάννη, για το super caccia το κανονικό καθώς και για το ανάμεικτο θα σου πω ότι με όλα μου τα όπλα σε θερμοκρασίες 0 και μείον μου άφηνε μεγάλες ποσότητες πυρίτιδας στις κάννες ακαυτη.
Πάρα πολλές φορές μου έφυγαν πουλιά τραυματισμενα σε λογικές αποστάσεις και καθιστά μάλιστα.
Ποτέ δεν είχα κατάλοιπα με το 38 σουπ κατσ‼️το περκορσο κ εγώ ποτέ δεν το γούσταρα‼️

Πάει και η TecnaN. Την έβαλαν στο μάτι οι επικυρίαρχοι, οι σκοτεινές δυνάμεις. TecnaΝ κύριοι θα λέμε και θα κλαίμε! Με N που οξυγονωνειΝ τοΝ εγκέφαλοΝΝΝΝ .yel. 😝
Μην το λες εχει κιαλε αξιολογες.οι μηθοι πολη για την σηγκεκρημενη

Μην το λες εχει κιαλε αξιολογες.οι μηθοι πολη για την σηγκεκρημενη
Εσύ Γιάννη που είσαι ιδιογομωτης ξέρεις καλύτερα από μένα, ότι την άκρη θα τη βρείς κάνοντας δοκιμές με ότι διαθέτει η αγορά και θα φτιάξεις κάτι άριστο για τις ανάγκες σου. Λογικό είναι όμως όσοι δεν γεμίζουμε να δυσανασχετούμε όταν τα έχουμε βρει με ένα φυσίγγι και ξαφνικά μαθαίνουμε ότι θα αλλάξει. Όμως και οι εταιρείες πιστεύω ότι δεν βάζουν να δουλεύουν άσχετοι, ξέρουν εκείνοι γιατί σταματάνε κάτι και ξέρουν και πως να στήσουν ένα καλό φυσίγγι.

Lambro feltro σε νο 6 σήμερα στις φασσες με 3 πουλιά στο χερι. είναι πάρα πολύ ωραίο μαλακό και σκούπα στα σκοτωματα.
Κλειστό ** σταθερή καννη
Εμένα στα υδρόβια δεν μου αρέσει καθόλου βέβαια δεν ξέρω λόγο υγρασίας αν μεταβάλετε η πυρίτιδα που έχει

Χαιρετώ όλους! Είμαι νέος κυνηγός φάσας και έχω αφιερώσει πολλές ώρες διαβάσματος στο φυσίγγι της. Βλέπω παντού ότι λένε τα καλύτερα για το percorso όλοι όπως επίσης και ότι είναι αρκετά συγκεντρωτικό. Έχω καταλήξει στο super caccia 38gr. Παρακαλώ αν ξέρει κάποιος κάτι περισσότερο για το φυσίγγι αυτό ή και για τις διαφορές με percorso (εκτός από μια μικρή διαφορά στην ταχύτητά τους) να βοηθήσει. Ευχαριστώ και καλώς σας βρήκα!
Στα 38 γρ. Δοκίμασε τα biturbo 38gr είναι εξεταστικά τα δουλεύουμε στα υδρόβια με άριστα αποτελέσματα

Με προβλημάτισες τώρα Κώστα. Επειδή όπως είπα είμαι νέος στη φάσα και ψάχνω τα περισσότερα γραμμάρια, το nsi semi magnum PM40 το έχεις δοκιμάσει?
Όταν πρώτο ξεκίνησαν να βγαίνουν με σκούρο πράσινο κάλυκα και μαύρο το μεταλλικό χρώμα ήταν εξάρτημα σε όλες της καιρικές συνθήκες από εκεί και πέρα όσες φορές πήρα με απογοήτευσαν στα υδρόβια και δεν τα ξανά ακούμπησα

Αυτό που θα σε βοηθήσει αρκετά είναι το εξης:
Θα πάρεις μια ταινία και θα μετρήσεις 35-40-50 μέτρα,ετσι θα καταλάβεις τις πραγματικές αποστάσεις.
Θα στήσεις παλετοφυλλα και θα τουφεκησεις για να δεις τις αποτυπώσεις του όπλου σου.

Τα 50 μέτρα είναι υπερβολικά πολλά...εγώ δεν έχω τα χέρια για εκεί οπότε δεν μπορώ να σε συμβούλεψω.
Πάντως με Ν7 από τυχη μπορεί να πάρεις κάποιο πουλί.
Πρέπει να δουλέψεις Ν5, Ν4 για εκεί!
Εγώ δουλεύω Ν6-Ν5 με ποιο συχνό το Ν5 θέλω καθαρά σκοτώναματα μην τραυματίζω πουλιά και πάνε χαμένα

Με προβλημάτισες τώρα Κώστα. Επειδή όπως είπα είμαι νέος στη φάσα και ψάχνω τα περισσότερα γραμμάρια, το nsi semi magnum PM40 το έχεις δοκιμάσει?
Για χαρά..εγώ κάνω κυνήγι Φέρμας, αλλά όταν έρχονται φάσες κάνω κάποιες εξόδους.τ κυνηγάω με ένα Berretta a 303 3* και βάζω rottweil semi Magnum 40g Ν5,Ν6.Νοεμβρί, Δεκεμβρί δεν έχω παράπονο κανένα.... είναι όμως λίγο ακριβά...

Last edited:
Δεν κυνηγάω στα μπασίματα αλλά στα μέρη που κυνηγάω ακόμα και Δεκέμβριο-Ιανουάριο η θερμοκρασία δύσκολα πέφτει κάτω από 5 βαθμούς. Περισσότερο θέλω αυξημένη γόμωση για ψυχολογικούς λόγους γιατί όπως είπα είμαι καινούριος στο κυνήγι αυτό.

Περισσότερα γραμμάρια = πιο αργό φυσίγγι, άρα μεγαλύτερη προσκοπευση, από εκεί και πέρα για τσοκαρισμα, ανάλογα τα μέτρα που τουφεκας , το τρία είναι μια καλή λύση, για το νο σκαγιων, συνήθως 5 έως 7, ανάλογα πάντα την αποσταση

Back