Λαμπρο μπλε 6-5αρια
Με παγωνιά και πολύ υγρασία καταπληκτικό!
Λαμπρο μπλε 6-5αρια
Καταρχάς και τα 3 ειναι απίστευτα φυσιγγια.Έχει κανείς άποψη μεταξύ ,
1. B&P MYGRA COLOMBACCIO
2. B&P F2 LONG RANGE
3. B&P MB36 LONG RANGE
Πολη καλό φυσηγγι είναι και το ΜΒ 35 γρ. Της Β&Ρ με ΜΒ 32 γεμισμενα. Το προτημουν πολλοί για φασσα.λοιπόν , οι γνώμες διχάζονται.
άρα από ένα κουτί και δοκιμή , τουλάχιστον στο χαρτί και στο τενεκέ.
αν και δεν είναι ο πλέον κατάλληλος καιρός.
Περυσι ολη τη χρονια εριχνα τα nobelsport 5/3 long distanse και φετος πηρα τα 6/4 που τα εριξα σε τρυγονια με παρα πολυ καλα αποτελεσματα, σημερα περιμενω τα superkill φασσα αναμεικτα κι αυτα Νο 6/5 να τα δοκιμασω. Χθες πηρε φιλος μου δυο φασσες σε τρομερα μεγαλη αποσταση με μια vinci με superkill επινικελωμενα Νο6 15αδα βγαινουν στα 11 ευρω. Υπαρχουν αρκετα καλα φυσιγγια, κανε τις δοκιμες σου και αποφασισε ποια σου ταιριαζουν, τα επινικελωμενα εχουν διατρηση σε πολυ μεγαλες αποστασεις.λοιπόν , οι γνώμες διχάζονται.
άρα από ένα κουτί και δοκιμή , τουλάχιστον στο χαρτί και στο τενεκέ.
αν και δεν είναι ο πλέον κατάλληλος καιρός.
Περυσι ολη τη χρονια εριχνα τα nobelsport 5/3 long distanse και φετος πηρα τα 6/4 που τα εριξα σε τρυγονια με παρα πολυ καλα αποτελεσματα, σημερα περιμενω τα superkill φασσα αναμεικτα κι αυτα Νο 6/5 να τα δοκιμασω. Χθες πηρε φιλος μου δυο φασσες σε τρομερα μεγαλη αποσταση με μια vinci με superkill επινικελωμενα Νο6 15αδα βγαινουν στα 11 ευρω. Υπαρχουν αρκετα καλα φυσιγγια, κανε τις δοκιμες σου και αποφασισε ποια σου ταιριαζουν, τα επινικελωμενα εχουν διατρηση σε πολυ μεγαλες αποστασεις.
Συμφωνώ ότι υπάρχουν πολύ καλά φυσίγγια, αλλά κατά την γνώμη μου για να έχεις κάποια καλά συμπεράσματα από δοκιμές για τέτοιου είδους φυσίγγια θέλει κανένα μήνα ακόμη να αλλάξει λίγο ο καιρός γιατί όλα τραβάνε τρελά με αυτές τις ζέστες...τουφέκισα χθες το απόγευμα με 30+ βαθμούς κουρούνα στα 35+μέτρα με 4* και φυσίγγι 31γρ. έπεσε ξερή και γέμισε και ο τόπος φτερά σαν να μην πήγε σκάγι χαμένο και το χειμώνα με το ίδιο φυσίγγι δεν πέφταν τα τσιχλοκότσιφα...
Συμφωνω για τον καιρο γι αυτο ειπα για το nobelsport 5/3 το αναμεικτο οτι το εριχνα περυσι ολη τη χρονια και φετος ριχνω το 6/4Συμφωνώ ότι υπάρχουν πολύ καλά φυσίγγια, αλλά κατά την γνώμη μου για να έχεις κάποια καλά συμπεράσματα από δοκιμές για τέτοιου είδους φυσίγγια θέλει κανένα μήνα ακόμη να αλλάξει λίγο ο καιρός γιατί όλα τραβάνε τρελά με αυτές τις ζέστες...τουφέκισα χθες το απόγευμα με 30+ βαθμούς κουρούνα στα 35+μέτρα με 4* και φυσίγγι 31γρ. έπεσε ξερή και γέμισε και ο τόπος φτερά σαν να μην πήγε σκάγι χαμένο και το χειμώνα με το ίδιο φυσίγγι δεν πέφταν τα τσιχλοκότσιφα...
Βρηκα ενα κουτι ν7 μοναχο του κ σκονισμενο στο ραφι κ το πηρα γιατι θυμηθηκα αυτο το post σου(οχι οτι δεν θα το επερνα αλλά λεμε τωρα..).Για το Beretta Extreme 36 γρ. Νο. 6 τι λέτε; Δεν το έχει δοκιμάσει κανείς;
Αν και αποφεύγω γενικώς να προτείνω φυσίγγια (καθότι πολύ υποκειμενικό θέμα), μπορώ να πω ότι είναι το αγαπημένο μου 36αρι. Η αλήθεια είναι ότι δεν καταναλώνω πολλά 36αρια, οπότε δεν έχω και πολλές εμπειρίες, αλλά το συγκεκριμένο μου έχει αφήσει άριστες εντυπώσεις τόσο από ανάκρουση (αρκετά μαλακό και άνετο) όσο και από "φονικότητα". (Βέβαια εγώ έχω και μια "ιδιαίτερη αδυναμία" γενικά με τα ισπανικά μπαρούτια)
Και στον πίνακα το είχα δοκιμάσει πριν μερικά χρόνια με τη Mossberg, και θυμάμαι ότι έδωσε άριστη συγκέντρωση και κατανομή, ισάξια με το Rio Pichon και καλύτερη από το Remington express που είχα ρίξει επίσης τη ίδια μέρα, όλα σε Νο 6. Δυστυχώς δεν είχα τότε φωτ. μηχανή ή κινητό να κρατήσω φωτογραφίες.
(Κι επίσης, σκέφτομαι εκ των υστέρων, ότι μπορεί η διαφορά του Remington στην κατανομή να ήταν οφθαλμαπάτη, αφού αυτό περιέχει κάπου 80 σκάγια λιγότερα από τα άλλα δυο, λόγω διαφοράς μεγέθους του αμερικάνικου Νο.6 σκαγιού από τα ευρωπαϊκά).
Ωραίο φυσίγγι Τάσο και αρκετά ελαφρύ από άποψη ανάκρουσης.Βρηκα ενα κουτι ν7 μοναχο του κ σκονισμενο στο ραφι κ το πηρα γιατι θυμηθηκα αυτο το post σου(οχι οτι δεν θα το επερνα αλλά λεμε τωρα..).
Εχουν ένδειξη μαξ 1050 μπαρ στον καλυκα κ αν θυμαμε καλα οταν ειχε κυκλοφορησει δεν υπηρχε αυτη η ένδειξη..
Καπου ειχα ακουσει οτι εχει σταματησει η beretta την παραγωγη του αλλα δεν το εχω διασταυρωσει..
...
Εχουν ένδειξη μαξ 1050 μπαρ στον καλυκα κ αν θυμαμε καλα οταν ειχε κυκλοφορησει δεν υπηρχε αυτη η ένδειξη....
Παράξενο αυτό με το 1050 bar, γιατί στο ελληνικό site της beretta το δίνει 680 bar. Και αν είναι αυτός ο πραγματικός μέσος όρος, για καλοφτιαγμένα φυσίγγια η μέγιστη απόκλιση άντε να είναι +-50 bar αρα και πάλι δεν περνάει το όριο των 740 για να φέρει την σφραγίδα 1050.Πολύ καλά θυμάσαι !!! Από εκείνα τα πρώτα είχα πάρει.
616 - CSB2 1,85 gr X 36 - Ζ2Μ
Ωραίο σετ-απ (για μένα) και σίγουρα όχι των 1050 bar ...
Πολύ καλό φυσιγγι φίλε.Καλησπέρα ομαδα!20 Οκτώβρη θα παμε για φασσες μια παρεα για τα πολυπόθητα μπασηματα της ατσαλενιας!Εχει γνωμες κανεις για αυτο το φυσίγγι?
Το Nobel speed της nobel sport ειναι
http://www.kalkantzakos.com/Product/1005/nobel-speed,-fusiggia-nsi-nobel-sport
Καλησπέρα ομαδα!20 Οκτώβρη θα παμε για φασσες μια παρεα για τα πολυπόθητα μπασηματα της ατσαλενιας!Εχει γνωμες κανεις για αυτο το φυσίγγι?
Το Nobel speed της nobel sport ειναι
http://www.kalkantzakos.com/Product/1005/nobel-speed,-fusiggia-nsi-nobel-sport