Φυσίγγια για την Φάσσα

διασποράς semi του ζώτου..well done.
Αυτα σε βολικο κοπαδι θα εκαναν θραυση..
Αλλα εχω την εντύπωση οτι τα πουλια εχουν καποια αποσταση μεταξυ τους,εμεις μπορει να τα βλεπουμε οτι πετανε κοντά κοντά..Διαφορετικά σε καθε αποτομο φρεναρισμα θα ειχαμε κ εναερια τρακαρισματα..Και δεν θα χρειαζόταν καν φυσιγγι..ha haaa

Εφόσον είναι "Ισπανικά" δεν θα έπρεπε να υπάρχει κάποιος επίσημος εισαγωγέας;;;;; Τα καταστήματα που πουλάνε imperial από ποιον τα προμηθεύονται;;; Κανείς δεν απαντάει σε αυτά τα ερωτήματα...

Υ.Γ. πάντως αν όντως δεν υπάρχει η imperial ο τύπακος που έχει καταφέρει να κοροϊδέψει μια ολόκληρη χώρα πρέπει να έχει γερές άκρες για να το καταφέρει... ή απλά είμαστε ένα μπ@@δελο...
Τα imperial τα εισαγάγει ο Καρδαρας στον Πυργο. Ειναι απο τους μεγαλύτερους εισαγωγεις στον χωρο πρώτων υλων κ αυτος που κραταει τις τιμες των φυσιγγιων ακομη σε ανεκτά επίπεδα

Τα imperial τα εισαγάγει ο Καρδαρας στον Πυργο. Ειναι απο τους μεγαλύτερους εισαγωγεις στον χωρο πρώτων υλων κ αυτος που κραταει τις τιμες των φυσιγγιων ακομη σε ανεκτά επίπεδα
Πώς ξέρουμε ότι τα φέρνει και ότι δεν τα φτιάχνει αυτός;;;

Αυτο δεν το ξερουμε με σιγουρια. Ακούγεται οτι υπάρχουν παρτίδες που τις έφτιαχνε κ ο ίδιος. Ειναι χονδρεμπορας αλλα κ με σημειο πωλησης λιανικής. Μπορει να εισάγει απευθείας τα παντα απο baikal μεχρι οτι ιταλικό οπλο θες

Last edited:
Αλλα εχω την εντύπωση οτι τα πουλια εχουν καποια αποσταση μεταξυ τους,εμεις μπορει να τα βλεπουμε οτι πετανε κοντά κοντά..Διαφορετικά σε καθε αποτομο φρεναρισμα θα ειχαμε κ εναερια τρακαρισματα..Και δεν θα χρειαζόταν καν φυσιγγι..ha haaa
Και θα εφταιγε παντα το πισω πουλι που τρακαρε με το μπροστινο.sarcastic.

Τα πουλιά που κάνουν μεγάλα ταξίδια πετούν σε σχηματισμό δέλτα και είναι ακριβως το ένα πίσω από το άλλο για λόγους αεροδυναμικής, γιατί δεν χρειάζεται να κουνανε συνέχεια τα φτερά τους, λόγο του ότι το μπροστινό πουλί κόβει τη αντίσταση του αέρα σε μεγάλο βαθμό ώστε το πίσω και το πιο πίσω να μην κουράζονται και μετά αλλάζουν θέση. Προφανώς θα σημαίνει το ίδιο και εδώ.

Τώρα αν πατήσει καποιο πουλί "φρένο" λογο της βαρύτητας, κόβοντας ταχύτητα χάνει απότομα ύψος παίρνοντας κλίση ελαφρώς δεξιά ή αριστερά. Οπότε είναι σχεδόν απίθανο να πέσει το άλλο πάνω του. Δεν βρίσκονται σε κάποιο στέρεο έδαφος όπως ο δρόμος ώστε κόβοντας ταχυτητα να πέσει το άλλο πίσω. mornin cof.yel..yel.

Όσα πουλιά πήρα με Pichon πέφτανε ζωντανά μετά απο 100 μέτρα..Όλα τα πουλιά με διαμπερές τρύπες και αίματα..
Πέρυσι τουφέκισα 4 πουλιά με 6αρια απο καλη μάρκα που την συστήνουν πολλοί φίλοι.
Ώρα περί τις 12 θερμοκρασία 3-4 βαθμοί, Ορεινή Ναυπακτία.
Το ενα σε Τουφεκιά ροαγιάλ στις 60 μοίρες και στα 20 μέτρα, έπεσε και έσκασε καλα αλλα οχι ξερό και προσπαθούσε να κουνηθεί, ευτυχώς το πρόλαβα στην αρχή μιας μεγάλης ρεματιάς.
Τα αλλα 3 στο κοπάδι που ερχόταν και πέρναγε ακριβώς απο πάνω μου στα 30 μέτρα με ομοβροντία περι το κατακόρυφο, βολες με συνεχή κίνηση της κάνης (swing) (απο 85~ 95 μοίρες).
Το πρώτο έπεσε 10 μέτρα αριστερά μου όπως ερχόταν και τουφέκισα (μάλλον έφαγε την δεύτερη ή τρίτη Τουφεκιά και το βρήκε μόλις είχε στρίψει). Έπεσε καλα στο καθαρό και παρά τον γδούπο στο έδαφος ήταν ζωντανό και κουνιόταν (οχι πως μπορούσε να πετάξει).
Τα αλλα 2 είχαν πάρει σκάγια, έχαναν καλα ύψος αλλα με ελεγχόμενη πορεία, θα έπεφταν σε απόσταση 50-60 μέτρων.
Αλλα επειδή άρχιζε ρεματιά υπολόγισα οτι ήταν 90-100 μέτρα περα και κατω. Τελικά με πολύ δυσκολία σε απόσταση ~150 μέτρα βρήκα τη μια που πετάριζε και πήγαινε όλο και χαμηλότερα στη ρεματιά.
Μπορω να πω οτι φταίνε τα Φυσσιγγια;;;;

Πέρυσι τουφέκισα 4 πουλιά με 6αρια απο καλη μάρκα που την συστήνουν πολλοί φίλοι.
Ώρα περί τις 12 θερμοκρασία 3-4 βαθμοί, Ορεινή Ναυπακτία.
Το ενα σε Τουφεκιά ροαγιάλ στις 60 μοίρες και στα 20 μέτρα, έπεσε και έσκασε καλα αλλα οχι ξερό και προσπαθούσε να κουνηθεί, ευτυχώς το πρόλαβα στην αρχή μιας μεγάλης ρεματιάς.
Τα αλλα 3 στο κοπάδι που ερχόταν και πέρναγε ακριβώς απο πάνω μου στα 30 μέτρα με ομοβροντία περι το κατακόρυφο, βολες με συνεχή κίνηση της κάνης (swing) (απο 85~ 95 μοίρες).
Το πρώτο έπεσε 10 μέτρα αριστερά μου όπως ερχόταν και τουφέκισα (μάλλον έφαγε την δεύτερη ή τρίτη Τουφεκιά και το βρήκε μόλις είχε στρίψει). Έπεσε καλα στο καθαρό και παρά τον γδούπο στο έδαφος ήταν ζωντανό και κουνιόταν (οχι πως μπορούσε να πετάξει).
Τα αλλα 2 είχαν πάρει σκάγια, έχαναν καλα ύψος αλλα με ελεγχόμενη πορεία, θα έπεφταν σε απόσταση 50-60 μέτρων.
Αλλα επειδή άρχιζε ρεματιά υπολόγισα οτι ήταν 90-100 μέτρα περα και κατω. Τελικά με πολύ δυσκολία σε απόσταση ~150 μέτρα βρήκα τη μια που πετάριζε και πήγαινε όλο και χαμηλότερα στη ρεματιά.
Μπορω να πω οτι φταίνε τα Φυσσιγγια;;;;
Μπορεί να φάγαν και σκάγια περιφερειακά και όχι γεμάτη ντουφέκια....ίσως και να μην έφταιγαν τα φυσίγγια....ίσως λέω πάντα...γιατί θεωρητικά για 6αρι ήταν κοντινές αποστάσεις!

Καλημέρα στην παρέα,
είμαι νέο μέλος στο φορουμ και θα ήθελα την γνώμη σας στο προβλημά μου. Κυνηγάω εδώ και αρκετά χρόνια με τα πυρκαλ super 36gr (πράσινα) και είμαι φοβερά ικανοποιημένος από ταχύτητα δύναμη. Τα νούμερα που χρησιμοποιώ συνήθως είναι 7αρι για κοντά περάσματα και πολύ ζεστές μέρες και 4αρι τον υπόλοιπο καιρό..παγωνιές, υγρασία, μακρινές βολές. Ξέρω ότι το 4αρι είναι λίγο ανορθόδοξο για τους περισσότερους αλλά το θήραμα καταβάλετε άμεσα και δεν τις ψάχνω στα πουρνάρια ... Επίσης με το συγκεκριμένο 4αρι κυνηγάω πάπια και χήνα και στους -12 τα κατέβαζε από το θεό, αλλά και λαγό.
Το πρόβλημά μου όμως είναι το εξής: Πλέον δεν μπορώ να τα βρω πουθενά και έμεινα με 2 κουτιά 7αρια και 3 τεσσάρια...
Οπότε θα ήθελα τα φώτα σας για το πιο φυσίγγι, αντίστοιχο σε ταχύτητα, δύναμη, απόδοση και τιμή μου προτείνεται που να μπορώ να το εμπιστευτώ με κλειστά μάτια όπως με τα πυρκάλ.
Το όπλο μου είναι benelli black eagle το πρώτο μοντέλο (αγορασμένη 1991-1992) με 66 εκ κάννη και εσωτερικά τσοκάκια.

Back