Φυσίγγια για το βάλτο

Οπότε για τα παπιά που βγαίνουν μέχρι 45 μέτρα δεν χρειάζεται magnum?
Επίσης το νούμερο 5 και 6 είναι οκ για αυτές τις αποστάσεις?
και κάτι τελευταίο και σταματάω!!!
Σε όλα τα κυνήγια ρίχνω ΒP F2 No 8 και 9. Αν για τις πάπιες ρίχνω Νο 5, τι διαφορά έχει από τα Long Range της ίδιας εταιρίας εκτός από το 2 GR παραπάνω???
Sorry για τις πολλές ερωτήσεις αλλά είμαι άσχετος και ο κάθε έμπορος μου λέει τα δικά του...
Γιωργο,τα χοντρα σκαγια,#6 και κατω ειναι ενας αλλος κοσμος!
Αυτο που βλεπεις στο ψιλο σκαγι,δεν σημαινει πως θα το δεις και στο χοντριτερο.Βλητικα εννοω και για το ιδιο φυσιγγι σε πιο χοντρο # σκαγιων.Δεν παει απλα αναλογικα....
Στα μετρα που λες,για τα παπια,ενα καλοστημενο φυσιγγι απο 34-38 γραμμαρια,θα σου δωσει το θηραμα!Ανετα!Φυσιγγι που να ταιριαζει στις καιρικες συνθηκες που κυνηγας και με την απαραιτητη προυποθεση πως...πετυχαινεις αυτο που βλεπεις!:)
Οι πολυ βαριες γομωσεις,περισσοτερα προβληματα θα σου δημιουργησουν,παρα θα σου λυσουν!
Χρειαζεται εμπειρια και "γραμμενα χιλιομετρα"στο συγκεκριμενο κυνηγι,για να μπορεσεις να τις διαχειριστεις.
Μη σταματας!!:)

Ωραία! Οπότε θα σταματήσουν να με απασχολούν τα Magnum!
Για αποστάσεις μέχρι 45 μέτρα και θερμοκρασία γύρω στο μηδέν ποιά γραμμάρια θα μου προτείνατε?
Μη μεινεις σε "προτασεις"!!
Δοκιμαζε!
Εσυ θα ριξεις,με το δικο σου οπλο,σε συνθηκες που επικρατουν εκει..
Εγω θα σου πω 33 γραμμαρια #5,καποιος αλλος θα σου πει 50 γραμμαρια #2 και καποιος αλλος κατι αλλο...

Γιωργο,τα χοντρα σκαγια,#6 και κατω ειναι ενας αλλος κοσμος!
Αυτο που βλεπεις στο ψιλο σκαγι,δεν σημαινει πως θα το δεις και στο χοντριτερο.Βλητικα εννοω και για το ιδιο φυσιγγι σε πιο χοντρο # σκαγιων.Δεν παει απλα αναλογικα....
Στα μετρα που λες,για τα παπια,ενα καλοστημενο φυσιγγι απο 34-38 γραμμαρια,θα σου δωσει το θηραμα!Ανετα!Φυσιγγι που να ταιριαζει στις καιρικες συνθηκες που κυνηγας και με την απαραιτητη προυποθεση πως...πετυχαινεις αυτο που βλεπεις!:)
Οι πολυ βαριες γομωσεις,περισσοτερα προβληματα θα σου δημιουργησουν,παρα θα σου λυσουν!
Χρειαζεται εμπειρια και "γραμμενα χιλιομετρα"στο συγκεκριμενο κυνηγι,για να μπορεσεις να τις διαχειριστεις.
Μη σταματας!!:)
Ρε συ Γιάννη, αυρο με τις βαριες γομωσεις ολοι μου το λεγανε, μεχρι που δοκιμασα και επαθα πλακα. Αν ριχνεις μπροστά και δε σταματας το όπλο, ολα πανε μια χαρα.
Προσωπικα ειδα μικρές διαφορες αναμεσα σε απλα και σεμι. Τι να πω.

OK!!! Η διαφορά του F2 34 No.5 με του Long Range 36 No.5 δικαιολογεί το 4€ διαφορά στην τιμή?
To long range εχει και επινικελωμενα σκαγια και ειναι γεμισμενο με F2 36. To 34 gr με F2 32. To 34 gr αποδιδει σε μεγαλυτερο φασμα καιρικων συνθηκων σε κοντινες και μεσαιες αποστασεις στα υδροβια, το 36 γρ αποδιδει πραγματι σε μακρινοτερες τουφεκιες ειναι ομως πιο επιλεκτικο στις καιρικες συνθηκες.

Μου φαίνεται θα τα δοκιμάσω και τα δύο.
Ελπίζω να τα καταφέρνω με τα F2, γιατί 4 euro είναι διαφορά!
Μακρινή απόσταση για τα παπιά από πόσα μέτρα και πάνω είναι?
Φίλε George από τα 40 μέτρα είναι μια μακρινή απόσταση για τα πάπια και να ξέρεις ότι θέλει πολύ προσκοπευση για να πάρεις το πουλί!

Ρε συ Γιάννη, αυρο με τις βαριες γομωσεις ολοι μου το λεγανε, μεχρι που δοκιμασα και επαθα πλακα. Αν ριχνεις μπροστά και δε σταματας το όπλο, ολα πανε μια χαρα.
Προσωπικα ειδα μικρές διαφορες αναμεσα σε απλα και σεμι. Τι να πω.
Αποστολε,το "μπροστα και συνεχομενα"ειναι προυποθεση και ζητουμενο!
Σε τι δειγμα αναφέρεσαι?Σε ποσες τουφεκιες?
Ποσο κεντρο?Είσουν τυχερός εσύ κι άτυχο το πουλι?
Το πουλι πεφτει ξερο μ'ενα(1) σκαγι στο κεφαλι!
Πεφτει μ'ενα στο φτερο...
Πηρε 4 σκαγια ?
Μπηκε σωστα μεσα στη τουφεκια?
Στις πολυ βαριες γομωσεις υπαρχει μεγαλο στρες στα σκαγια.Μεγαλες στηλες,περισσοτερα εκτεθειμένα αναλόγως κυαθιου,σκαγια,μεγάλη ταλαιπωρία στις κατώτερες στιβαδες σκαγιων.Πρέπει να φορτωθούν από πιέσεις για να κρατήσουν αξιοπρεπείς ταχύτητες και ....το ένα φέρνει το άλλο.
Υπάρχει η γιατρειά των σκληρών και επικαλυμενων σκαγιων.Με ανάλογο κόστος βέβαια!
Τωρα,αν πριν έριχνες με 36,37 γραμμάρια και έριξες με 40,οι διαφορές θα είναι μικρές.
Υπόψη πως το βάρος γομωσης αυτό καθαυτό,δεν καθορίζει 100% τη συμπεριφορά του φυσιγγιου.Υπάρχουν 30 άρια που φέρνουν δάκρυα στα ματια!

Μου φαίνεται θα τα δοκιμάσω και τα δύο.
Ελπίζω να τα καταφέρνω με τα F2, γιατί 4 euro είναι διαφορά!
Μακρινή απόσταση για τα παπιά από πόσα μέτρα και πάνω είναι?
Γιωργο,μην ασχολείσαι με τα μετρα...
Είναι σχετική η αντίληψη που έχει ο καθένας μας,όπως και οι ΔΥΝΑΤΌΤΗΤΕΣ όπλων και φυσιγγιων!
Σε κυνηγετικες συνθήκες είναι δύσκολο να μετρήσεις!Σιγά σιγά και με το χρόνο θα αντιλαμβανεσαι το αν μπορείς η οχι,να επιχειρήσεις την τουφεκια.
Θα ανασύρεις εικόνες από τη μνήμη σου.Θα καταλαβαίνεις από το μέγεθος της σιλουέτας του θηραματος.Εκεί ,έτσι κι αλλιώς,πρέπει να επικεντρωνεσαι! Με την προϋποθεση πως το αναγνωριζεις!
Τα μέτρα είναι για αντιπαραθεσεις και τσακωμούς!:)

Γιωργο,μην ασχολείσαι με τα μετρα...
Είναι σχετική η αντίληψη που έχει ο καθένας μας,όπως και οι ΔΥΝΑΤΌΤΗΤΕΣ όπλων και φυσιγγιων!
Σε κυνηγετικες συνθήκες είναι δύσκολο να μετρήσεις!Σιγά σιγά και με το χρόνο θα αντιλαμβανεσαι το αν μπορείς η οχι,να επιχειρήσεις την τουφεκια.
Θα ανασύρεις εικόνες από τη μνήμη σου.Θα καταλαβαίνεις από το μέγεθος της σιλουέτας του θηραματος.Εκεί ,έτσι κι αλλιώς,πρέπει να επικεντρωνεσαι! Με την προϋποθεση πως το αναγνωριζεις!
Τα μέτρα είναι για αντιπαραθεσεις και τσακωμούς!:)
Εδώ τα ειπες όλα Γιάννη..well done.

Αποστολε,το "μπροστα και συνεχομενα"ειναι προυποθεση και ζητουμενο!
Σε τι δειγμα αναφέρεσαι?Σε ποσες τουφεκιες?
Ποσο κεντρο?Είσουν τυχερός εσύ κι άτυχο το πουλι?
Το πουλι πεφτει ξερο μ'ενα(1) σκαγι στο κεφαλι!
Πεφτει μ'ενα στο φτερο...
Πηρε 4 σκαγια ?
Μπηκε σωστα μεσα στη τουφεκια?
Στις πολυ βαριες γομωσεις υπαρχει μεγαλο στρες στα σκαγια.Μεγαλες στηλες,περισσοτερα εκτεθειμένα αναλόγως κυαθιου,σκαγια,μεγάλη ταλαιπωρία στις κατώτερες στιβαδες σκαγιων.Πρέπει να φορτωθούν από πιέσεις για να κρατήσουν αξιοπρεπείς ταχύτητες και ....το ένα φέρνει το άλλο.
Υπάρχει η γιατρειά των σκληρών και επικαλυμενων σκαγιων.Με ανάλογο κόστος βέβαια!
Τωρα,αν πριν έριχνες με 36,37 γραμμάρια και έριξες με 40,οι διαφορές θα είναι μικρές.
Υπόψη πως το βάρος γομωσης αυτό καθαυτό,δεν καθορίζει 100% τη συμπεριφορά του φυσιγγιου.Υπάρχουν 30 άρια που φέρνουν δάκρυα στα ματια!
Γιαννη επεσε με δύο στο στηθος και ενα στην κοιλιά. Φετος το 80%των φυσιγγιων που εριξα ηταν 28 γρ. Εριξα και 34 37 40 56 γρ. Δε ξερω ποσο προσκο έβαζα γιατι συγκεντρωνομουν στο πουλι. Καθε φορα που προσπαθουσα να βαλω συνειδητα προσκο αστοχουσα.
Θα πω κατι και ισως πολλοι με κοιταξουν περιεργα. Αν εστιαζεις με τα δυο ματια στο θηραμα, και ριχνεις "φλου", "ασυναισθητα " σχεδόν, τοτε το θηραμα πεφτει οσο γρ και να ριχνεις. Αρκει το μονο που θα εχεις στο μυαλο σου να ειναι το μπροστά. Το ποσο ουτε ο ιδιος θυμαμαι.

Το ποσο ουτε ο ιδιος θυμαμαι.
και εγώ μόλις πέρασαν τα πρώτα 3-4 κυνήγια, μετά σήκωνα το δίκαννο και τα πουλιά έπεφταν ως δια μαγείας. αν με ρωτούσες πόσο μπροστά έβαλες, δεν ξέρω να σου πω, μου φαινόταν λες και το δίκαννο τα έκανε όλα από μόνο του, εγώ πιστεύω ότι το πιο σημαντικό είναι να χαράξεις με τις κάννες σωστά την πορεία του πουλιού και δεύτερον να μην σταματήσεις καθόλου την κίνηση του όπλου, τα υπόλοιπα θα βγουν αβίαστα με την πάροδο τουφεκιών, ηρεμία ψυχραιμία χρειάζεται.

Άμα κάτσεις να σκεφτείς το ποσό μπροστά το που και το γιατί την έβαψες είτε Τουφεκιά στα 5 μέτρα είτε στα 50
Το που ντουφέκαμε από θέμα αποστασησ έχει να κάνει και με την εμπειρία μας στο κυνήγι που κάνουμε συχνότερα

Ένας παπιοκυνηγος που κάνει συχνά αυτό το κυνήγι μαζί μου δεν μπορεί να συγκριθεί
Θα γελάει που θα βλέπει να ρίχνω
Αυτός στο κοντέρ του έχει χιλιάδες βολές και προσκόπεσεις στο υδρόβιο που του βγάζουν την βολή και την προσκόπευση αυτόματα

Εγώ όχι
Εγώ θα μπω στο πειρασμό να σκεφτώ το ποσό μπροστά
Αν το κάνω έχασα
Ακόμη και αυτός αν το κάνει το ίδιο αλλά αυτού θα του βγει η κίνηση συνήθως αυτόματα και ομαλά ενώ σε εμένα όχι λόγο εμπειρίας

Αν πάρω τώρα έναν παπιοκυνηγο σε κυνήγι φερμας στην φερμα πολύ πιθανόν να αστόχησει αυτός
Μόνο κ μόνο από την ένταση θα σκεφτεί που και πως να ρίξει

Γιαυτο λένε ότι το σκοπευτήριο βοηθάει
Διότι αποθηκεύει τροχιές και σκοπ κινήσεις που θα κάνει χρήση το υποσυνείδητο όταν έρθει η στιγμη

Άμα κάτσεις να σκεφτείς το ποσό μπροστά το που και το γιατί την έβαψες είτε Τουφεκιά στα 5 μέτρα είτε στα 50
Το που ντουφέκαμε από θέμα αποστασησ έχει να κάνει και με την εμπειρία μας στο κυνήγι που κάνουμε συχνότερα

Ένας παπιοκυνηγος που κάνει συχνά αυτό το κυνήγι μαζί μου δεν μπορεί να συγκριθεί
Θα γελάει που θα βλέπει να ρίχνω
Αυτός στο κοντέρ του έχει χιλιάδες βολές και προσκόπεσεις στο υδρόβιο που του βγάζουν την βολή και την προσκόπευση αυτόματα

Εγώ όχι
Εγώ θα μπω στο πειρασμό να σκεφτώ το ποσό μπροστά
Αν το κάνω έχασα
Ακόμη και αυτός αν το κάνει το ίδιο αλλά αυτού θα του βγει η κίνηση συνήθως αυτόματα και ομαλά ενώ σε εμένα όχι λόγο εμπειρίας

Αν πάρω τώρα έναν παπιοκυνηγο σε κυνήγι φερμας στην φερμα πολύ πιθανόν να αστόχησει αυτός
Μόνο κ μόνο από την ένταση θα σκεφτεί που και πως να ρίξει

Γιαυτο λένε ότι το σκοπευτήριο βοηθάει
Διότι αποθηκεύει τροχιές και σκοπ κινήσεις που θα κάνει χρήση το υποσυνείδητο όταν έρθει η στιγμη
οτι καλητερο εχω διαβασει σε αυτα τα θεματα !!! να μπει στα τοπ θεματα !!!

Back