Φυσίγγια για το βάλτο

Τελειωσα την καταμετρηση των καταλογων,δουλεψα κιτρινο οτε για χαρτοπολτο,αυτος δινει 25 φυλλα επιπλεων σε σχεση με τον ασπρο,το 3αρι το ατσαλινο συμπεριφερεται κατι αναμεσα σε 7αρι-6αρι στα 40μ. στις διατρησεις του,και τελικα τα 1550 π/δ εδειξαν επι πλεων εργο σε σχεση με 1350π/δ.Επανω σε αυτο το καταλογο θαλουμε 165 φυλλα για τα 2 ποδολιβρα,τα 1550αρια ειχαν κατι παραπανω απο τα μισα με αυτη την διατρηση,και τα υπολοιπα για απ ευθειας στηθος η λαιμο-κεφαλο.Τα 1350 μολις 20% που πηγαν πανω στο καταλογο,τα υπολοιπα ικανα για στηθος-λαιμο-κεφαλη μονο.Να σημειωσω οτι με 400μ/δ το 5αρι σε αυτο το χαρτι φτανει 235 φυλλα,ενω εδω με τα 3αρια ατσαλινα 170 φυλλα.Τωρα το 2αρι ατσαλινο,παντα πανω στο ιδιο χαρτι,και 1350 π/δ ειχε τη διατρηση του 3αριου στα 1550π/δ,μονο που τα σκαγια κατα 80% και πολλες 100% ειχαν τουλαχιστον τα 165 φυλλα που απαιτουνται,πολυ πιο συμπαγες διατρησεις σε spread.Εχει την αποσταση των 40 μετρων στην εμβελεια σιγουρα,και ενα γρηγορα φυσσιγκι σιγουρα πιο περα.Το συμπερασμα ειναι οτι το 1550 π/δ και 3αρι ατσαλινο καλυτερα σε κοντινοτερη αποσταση απο τα 40μ,το 2αρι ατσαλινο εως 40μ στα 1350π/δ,και το 1350π/δ σε 3αρι κατω απο 35μ.

Φυσικα τα 200 φυλλα στο 2αρι ατσαλινο αν και εφτασαν σε καποιες περιπτωσεις,σε γενικες γραμμες η αποδωση του ηταν 6αρακι,με τιποτα 5αρι στα 40μ. σε αυτες της ταχυτητες.Τι να κανουμε με τοσα χαρτια διαφορετικα καπου τα χανω και εγω.ha ha ha.

Αυτο μου εκανε εντυπωση με τα 2αρια ατσαλινο συγκεκριμενα ειναι το πολυ μικρο σε spread των φυλλων,3ο φυλλα,το 5αρι στο κιτρινο οτε ειναι πανω απο 70 φυλλα,θυμαμαι και πως σκαγανε στο νερο σαν μπομπα,με 1550 π/δ σιγουρα θα ειναι ισαξια ενος 5αριου μολυβδινο σε διατρηση.

Βαλτοκυνηγοί καλημέρα! Εχθές στο περπατητό για τσίχλες, περνόντας από καλαμιές με καβάλησαν δύο πρασινοκέφαλα. Έριξα στο ένα από απόσταση 15-20 μέτρα με F2 Classic 34 Νο.9 και μάλλον δεν κατάλαβε τίποτα. Είναι λογικό? Θερμοκρασία γύρω από το μηδέν.

Βαλτοκυνηγοί καλημέρα! Εχθές στο περπατητό για τσίχλες, περνόντας από καλαμιές με καβάλησαν δύο πρασινοκέφαλα. Έριξα στο ένα από απόσταση 15-20 μέτρα με F2 Classic 34 Νο.9 και μάλλον δεν κατάλαβε τίποτα. Είναι λογικό? Θερμοκρασία γύρω από το μηδέν.

Δεν το βρηκες η τουφεκια σου... Σε αυτη την αποσταση η τουφεκια εχει διαμετρο 60-70 εκατοστα, ο πρασινος παιρνει πανω του τεραστιο αριθμο απο 9αρια που θα του εσαγαν κεφαλι,λαιμο κ φτερα σιγουρα...

Ή αστόχησες ή έκανες λάθος εκτίμηση στο ύψος (ίσως να ήταν ψηλότερα) ....

Σ'αυτη την αποσταση,θα το χτυπαγε κεραυνος!!
Εχω τουφεκισει κατ'επαναληψη μεγαλα παπια σε μια ποταμια που κυνηγαω,με #9.
Μεχρι 20μ,ξερενονται!!Μακρυτερα,πρεπει να παρει φτερο η κεφαλι για να το ριξεις...
Εξαρταται κι απο τη γωνια που θα του ριξεις...
Απλα,δεν το πετυχες!:)

Να ρωτήσω και κάτι άλλο. Τα φυσίγγια magnum είναι για μακρινές αποστάσεις? και όταν λέμε μακρινές εννοούμε πάνω από 50 μέτρα?
Για αποστάσεις 35-45 μέτρα με τα BP Long Range 36g. είμαι οκ?

Να ρωτήσω και κάτι άλλο. Τα φυσίγγια magnum είναι για μακρινές αποστάσεις? και όταν λέμε μακρινές εννοούμε πάνω από 50 μέτρα?
Αν είσαι πάνω θα πέσει στα 45 ειδικά σε νούμερο 6 και κάτω

Ολα τα μαγκ ...ειναι αργα....εκτος των mg2mythos high velocity 430m/s

Οπότε για τα παπιά που βγαίνουν μέχρι 45 μέτρα δεν χρειάζεται magnum?
Επίσης το νούμερο 5 και 6 είναι οκ για αυτές τις αποστάσεις?
και κάτι τελευταίο και σταματάω!!!
Σε όλα τα κυνήγια ρίχνω ΒP F2 No 8 και 9. Αν για τις πάπιες ρίχνω Νο 5, τι διαφορά έχει από τα Long Range της ίδιας εταιρίας εκτός από το 2 GR παραπάνω???
Sorry για τις πολλές ερωτήσεις αλλά είμαι άσχετος και ο κάθε έμπορος μου λέει τα δικά του...

Το magnum γεννηθηκε απο αναγκη.Για τα σιδερενια σκαγια.Επρεπε να χωρεσουν πιο χοντρα σκαγια που χρειαζονταν μεγαλυτερο χωρο.
Για να κρατηθει ο αριθμος των σκαγιων της γομωσης σε ικανα επιπεδα.Αυτη ηταν η αρχικη σκεψη και η αναγκη....
Το "πολυ" και "μεγαλο",συγκινει!
Ειδικα τους Αμερικανους!!
Ηταν θεμα χρονου να περασει και στα μολυβδινα σκαγια....
Αυτο που δινει ειναι αναγκαιος αριθμος σκαγιων στα σιδερενια και ψηλες πιεσεις,ψιλοχαλια κατανομες,
βροντολογημα,ταλαιπωρια του οπλου και του ωμου μας,μικρες ταχυτητες,
Απεραντες προσκοπευσεις,μακρυες ατρακτους σκαγιων.....
Ειναι MAGNUM ομως!!!:)
Το λες και γεμιζει το στομα!!.sarcastic..sarcastic.

Οπότε για τα παπιά που βγαίνουν μέχρι 45 μέτρα δεν χρειάζεται magnum?
Επίσης το νούμερο 5 και 6 είναι οκ για αυτές τις αποστάσεις?
και κάτι τελευταίο και σταματάω!!!
Σε όλα τα κυνήγια ρίχνω ΒP F2 No 8 και 9. Αν για τις πάπιες ρίχνω Νο 5, τι διαφορά έχει από τα Long Range της ίδιας εταιρίας εκτός από το 2 GR παραπάνω???
Sorry για τις πολλές ερωτήσεις αλλά είμαι άσχετος και ο κάθε έμπορος μου λέει τα δικά του...
Με μπερδεψες....εν ολιγοις στα παπια σφιχτα τσοκ...απο 2 αστρα εως φουλ...φυσιγγια με 36γραμμαρια για νουμερο 6...38γραμμαρια νουμερο 5...42γραμμαρια καθως και 46 στο νουμερο 4...3....αυτα ισχυαν για τα μολυβδινα σκαγια...με τα ατσαλινα...αστο!

Ωραία! Οπότε θα σταματήσουν να με απασχολούν τα Magnum!
Για αποστάσεις μέχρι 45 μέτρα και θερμοκρασία γύρω στο μηδέν ποιά γραμμάρια θα μου προτείνατε?

Back