Κότες?Το πετροκουναβο τι θέλει?
Κότες?Το πετροκουναβο τι θέλει?
Εκτός ότι ενοχλούν στο περπάτημα έχω τύχει παλιά σε πυκνό ,να μου μείνουν σε θηλιές μόνο τα κεφάλια .Από τότε μόνο γιλέκο η δίχτυ θηραμάτων .ποτε κρεμασταρι και πουλιαστρα να κρεμοντε και να σε ενοχλουν στο περπατημα , και να μλεκοντε απο βατια κλαδια και λιπα , παντα στο γυλεκο τον χειμωνα , και καλοκαιρι εχω σκαμπο , που ειναι συχρονος και σακιδιο
Ανεξαρτήτως θηράματος κ εποχής,στο πουλολόγο(κρεμαστάρι) πιάνω κεφάλι ΚΑΙ ΤΟ ΕΝΑ ΦΤΕΡΌ! Έτσι δε κόβεται με τίποτα!Εκτός ότι ενοχλούν στο περπάτημα έχω τύχει παλιά σε πυκνό ,να μου μείνουν σε θηλιές μόνο τα κεφάλια .Από τότε μόνο γιλέκο η δίχτυ θηραμάτων .
Εγώ πάντως Νίκο στο 6 δεν θα ξαναπήγαινα ποτέ... Περισσότερα διαμπερή από άμεσες καταβολές δίνει, εξακριβωμένο πολλές φορές κ από μένα κ από αυτά που βλέπω σε διπλανά καρτερία... Για το 8 δεν θα σου πω γιατι κάπου αρχίζει να χάνει, αλλά το 7/8 η το 7,5 η το 7 τα σβήνει ακαριαία ακόμα κ στα 50 μέτρα, δεν υπάρχει λόγος για κάτι πιο χοντρό... Για μένα πάντα... μιλάω πάντα να έχεις ένα φυσίγγι μέσα στο όπλο σου σε περιπτώσεις που δεν ξέρεις αν τα πουλιά θα σκάσουν στα 20 η στα 45 μέτρα όπως στις συνθήκες των μπασιματων...Ολα σχετικα ειναι συνοματε.....Το Ν8 του κανει πολλαπλα τραυματα....το Ν6 με ενα σκαγι το ξαπλωνει
στην γη....εκει που το Ν8 δεν μπορει...
Το φυσιγγιο το επιλεγουμε συμφωνα με τα μετρα που κυνηγαμε...αυτο ξερω εγω.
Για 2 τσίχλες τόση φασαρία... βάλτες στην κωλοτσεπη.Τώρα τα ρίχνω εύκολα στο δίχτυ και αερίζονται χωρίς να έχεις θέμα με τις μύγες και δεν σε ενοχλούν στο περπάτημα.View attachment 75441
Εγώ πάντως Νίκο στο 6 δεν θα ξαναπήγαινα ποτέ... Περισσότερα διαμπερή από άμεσες καταβολές δίνει, εξακριβωμένο πολλές φορές κ από μένα κ από αυτά που βλέπω σε διπλανά καρτερία... Για το 8 δεν θα σου πω γιατι κάπου αρχίζει να χάνει, αλλά το 7/8 η το 7,5 η το 7 τα σβήνει ακαριαία ακόμα κ στα 50 μέτρα, δεν υπάρχει λόγος για κάτι πιο χοντρό... Για μένα πάντα... μιλάω πάντα να έχεις ένα φυσίγγι μέσα στο όπλο σου σε περιπτώσεις που δεν ξέρεις αν τα πουλιά θα σκάσουν στα 20 η στα 45 μέτρα όπως στις συνθήκες των μπασιματων...
Πάνω σε αυτό διαμόρφωσα και εγώ το δικό μου αγαπημένο για το τρυγόνι ...Πολυ αξιολογη δοσολογία!!
Δυο τσίχλες στην ίδια έξοδο ;Για 2 τσίχλες τόση φασαρία... βάλτες στην κωλοτσεπη.
Το ίδιο με απλά σκάγια ν7,5Πάνω σε αυτό διαμόρφωσα και εγώ το δικό μου αγαπημένο για το τρυγόνι ...
Σε 69mm το κλείνω 616 1,60x30 no8 η 7 επιχαλκωμενα....ζωηρό με υψηλές ταχύτητες αλλά δηλητήριο ...αν είσαι πάνω στο πουλί δεν πέφτει ζωντανό ...
ΕύγεΤσιχλα Νο 10
Ορτυκι Νο 10
Περδικα Νο 7
Φασσα Νο 5
Τρυγονι Νο 7-
Μπεκάτσα Νο 10
Λαγό καβάλα Νο6- καρτέρι ανοιχτό Ν4
Πράσινα Ν3 μικρά Ν6
Το λέει η λέξη ρε....πέτραΤο πετροκουναβο τι θέλει?
Αυτό το καριολακι μου αποκεφάλισε 17 κότες
Δε τα βρήκα ποτέ μαζί τουView attachment 75436 Πέρα από ότι παλαβομαρες μπορεί να γράφω εδώ μέσα,εγώ προτείνω και χρησιμοποιώ αυτό στην έναρξη.σε νούμερο 9 και δεύτερο σε νούμερο 8 (περισσότερο για τα αγριοπερίστερα). Δε με έχει απογοητεύσει σαν φυσέκι από τρυγόνι μέχρι τσίχλα .και τα έχει καταφέρει και σε μπεκάτσες σε πιο ανοιχτά σημεία. Η τιμή που βλέπω δεξιά και αριστερά είναι πολύ δελεαστική και αν κρίνω από τις άλλες στρακαστρουκες που πουλάνε στα ίδια γραμμάρια στα 10 ευρώ,θεωρώ ότι αυτό στα 8-9 ευρώ είναι πολύ κομπλέ!
Μωρε ! Τόσο που έφτασαν τα φυσίγγια πας και πέρνεις 2 κουτάκια και τέλος για τα τρυγόνια.Θυμάμαι κάτι παππούδες στα τρίγωνια έριχναν 7αρι καφέ λαμπρό δε το άλλαζαν με τίποτα
Ετσι ακριβως στη Λαυρεωτικη. Το ν7 ειναι απαραιτητο για να προλαβεις τα γκαζια που εχουν , οπως ειπες.Στα τοπιάρικα που τα χεις παρακολουθήσει ξερεις που περνάνε πανω κατω 8 αρακι καλό είναι. Στα περασματιάρικα, τουλάχιστον όταν πέρνουσαν εδώ απ τη Λαυρεωτική έψαχνα παντα 7 αρια γιατί καμποσα απο αυτά ήταν μεγάλα πουλιά με λίπος και μπορεί να ερχόταν επάνω σου αλλα μπορεί να σου περναγε και μακριά και σε βολή τραβέρσα πάντα. Οσες φορές έχω τουφεκίσει τρυγόνια εκεί ζήτημα είναι οι 5 να έχω τουφεκίσει με το όπλο προς ουρανό. Τα ρημάδια εκει περνάνε 1 μετρο απ το εδαφος και με γκαζια που δεν εχουν τα ντόπια.
Έτσι,έτσι...Εγώ πάντως Νίκο στο 6 δεν θα ξαναπήγαινα ποτέ... Περισσότερα διαμπερή από άμεσες καταβολές δίνει, εξακριβωμένο πολλές φορές κ από μένα κ από αυτά που βλέπω σε διπλανά καρτερία... Για το 8 δεν θα σου πω γιατι κάπου αρχίζει να χάνει, αλλά το 7/8 η το 7,5 η το 7 τα σβήνει ακαριαία ακόμα κ στα 50 μέτρα, δεν υπάρχει λόγος για κάτι πιο χοντρό... Για μένα πάντα... μιλάω πάντα να έχεις ένα φυσίγγι μέσα στο όπλο σου σε περιπτώσεις που δεν ξέρεις αν τα πουλιά θα σκάσουν στα 20 η στα 45 μέτρα όπως στις συνθήκες των μπασιματων...
Τα παρακάτω νούμερα είναι αυτά που είναι γραμμένα στο φυσίγγι.Τσιχλα Νο 10
Ορτυκι Νο 10
Περδικα Νο 7
Φασσα Νο 5
Τρυγονι Νο 7-
Μπεκάτσα Νο 10
Λαγό καβάλα Νο6- καρτέρι ανοιχτό Ν4
Πράσινα Ν3 μικρά Ν6
Αυτό το καριολακι μου αποκεφάλισε 17 κότες