Φυσίγγια για τρυγόνι

Μια επισημανση την οποια ξεχασα να την αναφερω χθες.....
Περυσι, ειχε βρεθει παρτιδα B&P Light 30gr με Psb...κ οχι με πυριτιδα της ιδιας εταιρίας....βέβαια δεν ξερω αν ακομη το καθηερώνει να το γεμίζει ετσι.
@Vasilis

View attachment 75278
Όσα έχω σφάξει και παλαιότερα ήταν g3000 1,57x30 σε 67ρι κάλυκα με 616...

εγω μονο 8αρι στο τρυγονι , και ντοπιο και περασματιαρικο , ακομα και κοντα στην βοσκη , βαζω 8αρι 4 τσοκ και φυσιγγιο με μαλινη στην μια κανη , στα μακρινα βαζω και στης δυο κανες 8αρι με συγκερωτηρα

Εγώ που έχω τρελό έρωτα με το τρυγόνι το έχω κυνηγήσει μανιωδώς κ ανελλιπώς έχω δοκιμάσει κάθε πιθανό νούμερο από 6 μέχρι 9... 6 σε πιο μικρή ηλικία για τα μακρινά, 7αρια, 7αρια με μπαφερ, 7,5 7/8 μίξη, 8αρια, 9αρια ακόμα κ με 10ρια έχω πάρει πολλά... Από τις πιο κοντινές μέχρι τις πολύ μακρινές έχω κλείσει πως η καλύτερη λύση είναι το 7/8 μίξη κ σε γραμμάρια μετά πάλι από πολλές διαδρομές έχω κλείσει στα 33 γρ... 2 σκάγια στο σώμα του χρειάζεται, μπροστά, όχι πίσω, σε οποιαδήποτε απόσταση κ θα πέσει με το συνδυασμό που αναφέρω... Σε εμπορικά επειδή δεν υπάρχουν πολλές επιλογές σε 7/8 μίξη θα πήγαινα στα 7,5αρια, είναι η αμέσως επόμενη προτίμηση μου...κ ταχύτητες στο 400αρι, τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο από τις ζεστές του Αυγούστου μέχρι τις μουχλες του Σεπτέμβρη...

Εγώ που έχω τρελό έρωτα με το τρυγόνι το έχω κυνηγήσει μανιωδώς κ ανελλιπώς έχω δοκιμάσει κάθε πιθανό νούμερο από 6 μέχρι 9... 6 σε πιο μικρή ηλικία για τα μακρινά, 7αρια, 7αρια με μπαφερ, 7,5 7/8 μίξη, 8αρια, 9αρια ακόμα κ με 10ρια έχω πάρει πολλά... Από τις πιο κοντινές μέχρι τις πολύ μακρινές έχω κλείσει πως η καλύτερη λύση είναι το 7/8 μίξη κ σε γραμμάρια μετά πάλι από πολλές διαδρομές έχω κλείσει στα 33 γρ... 2 σκάγια στο σώμα του χρειάζεται, μπροστά, όχι πίσω, σε οποιαδήποτε απόσταση κ θα πέσει με το συνδυασμό που αναφέρω... Σε εμπορικά επειδή δεν υπάρχουν πολλές επιλογές σε 7/8 μίξη θα πήγαινα στα 7,5αρια, είναι η αμέσως επόμενη προτίμηση μου...κ ταχύτητες στο 400αρι, τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο από τις ζεστές του Αυγούστου μέχρι τις μουχλες του Σεπτέμβρη...
Συμφωνώ, το τέλειο.

Εγώ το κυνήγι του τρυγονιού δεν το γουστάρω καθόλου.
Κυνήγι με κοντομάνικο και ιδρωτίλα, κυνήγι δε λογιέται.
Άσε που πρέπει να έχω το νου μου στα φίδια Αυγουστιάτικα.

Στο χωριό μου κάτω, νότια Ηλεία, είναι παραδοσιακό κυνήγι και το αγαπούν όλοι οι κυνηγοί. Τα τελευταία χρόνια τσάμπα στήνονταν στο δάσος δίπλα στην παραλία. Δεν περνούσε τίποτα. Επειδή με τραβούσανε πήγαινα και εγώ, περισσότερο για την παρέα, παρά για να κυνηγήσω, αφού ήξερα ότι τίποτα δεν θα έχει. Τώρα έχει απαγορευτεί εκεί που πάντα πήγαιναν και ηρεμήσαμε.

Σε φυσίγγι ποτέ δεν κατέληξα. Άλλες φορές έπαιρνα 6άρια 36γρ, άλλες 7άρια 34γρ, άλλες τσιχλοφύσιγγα 8άρια 32γρ.
Κάποιες φορές το σεβόμουν σα θήραμα και έπαιρνα γεμάτο φυσίγγι, άλλες φορές το περιφρονούσα σαν τη γκόμενα που συνέχεια με στήνει στα ραντεβού και έχω αποφασίσει να μην της μιλάω, και έτσι έπαιρνα ότι περίσσευε από φυσίγγι.
Φέτος ακόμα δεν έχω καταλήξει. Μάλλον θα έχω στη ζώνη 36/6 και 32/8 και ανάλογα με τις αποστάσεις που θα μου έρθει θα βάζω. Ή μάλλον, τί λέω, πάλι ατουφέκιστος θα γυσίσω πίσω ...

Last edited:
Στα 36 γρ. νούμερο 6, έχεις περί τα 315 σκάγια στην ντουφεκιά σου...
Στα 32 γρ. νούμερο 8, έχεις περί τα 450 σκάγια στην ντουφεκιά σου...
Η διαφορά είναι μεγάλη κι αισθητή υπέρ της 2ης γομώσεως...! Σίγουρα ικανότατη να επιφέρει πολύ πιο εύκολα το πολλαπλό και ''κεραυνοβόλο'' τραύμα στο τρυγόνι...!

Ολα σχετικα ειναι συνοματε.....Το Ν8 του κανει πολλαπλα τραυματα....το Ν6 με ενα σκαγι το ξαπλωνει
στην γη....εκει που το Ν8 δεν μπορει...
Το φυσιγγιο το επιλεγουμε συμφωνα με τα μετρα που κυνηγαμε...αυτο ξερω εγω. :)

Κάπως έτσι τα κυνηγούσαν και οι παλαιοτεροι νομίζω..

Back