Φυσίγγια για τσίχλες - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Οταν καποιος ρωταει για οποιοδηποτε θεμα,θεωρω και εφοσον γνωριζω οτι θα πρεπει να απαντησω....τουλαχιστον ετσι λειτουργώ εγω.....τωρα εαν θα πρεπει να διαβαζουμε τα παντα στο forum, δυστυχως εγω δεν εχω αυτη τη δυνατοτητα,υπαρχουν κι αλλα πραγματα στη ζωη,πιο σημαντικα....τελος παντων δε ξαναρωταω τιποτε γιατι δεν εχω διαθεση ουτε για παρεξηγησεις αλλά ουτε και για παρατηρησεις εις βαρος μου ειτε φιλικες ειτε δε ξερω γω τι αλλο......επιφυλασσομαι για τη συνεχεια μου στο forum...θα δω....
Μπορείς να ρωτάς ότι θέλεις κι όποτε θέλεις,έτσι το έχω καταλάβει εγώ,κι όποιος γνωρίζει κι έχει την διάθεση απαντά :)
φίλος,λοιπόν,που τα δουλεύει 3 χρόνια,τα κένταυρος,με 2 όπλα:browning phoenix και beretta outlander είναι ευχαριστημένος στα μπασίματα τσίχλας
όταν αρχίσει λίγο το κρύο και η υγρασία έχουν κάποιο θεματάκι απόδοσης που ενοχλεί πολλούς και άλλους όχι
ο φίλος,επίσης να πω,όταν η θερμοκρασία είναι κάτω των 10 C τα πρωινά των μπασιματων ρίχνει 32 γρ γιατί κάποιες φορές τα κένταυρος τον στεναχωρούν
εμπλοκές δεν έχει ποτέ μα ποτέ :)

Οταν καποιος ρωταει για οποιοδηποτε θεμα,θεωρω και εφοσον γνωριζω οτι θα πρεπει να απαντησω....τουλαχιστον ετσι λειτουργώ εγω.....τωρα εαν θα πρεπει να διαβαζουμε τα παντα στο forum, δυστυχως εγω δεν εχω αυτη τη δυνατοτητα,υπαρχουν κι αλλα πραγματα στη ζωη,πιο σημαντικα....τελος παντων δε ξαναρωταω τιποτε γιατι δεν εχω διαθεση ουτε για παρεξηγησεις αλλά ουτε και για παρατηρησεις εις βαρος μου ειτε φιλικες ειτε δε ξερω γω τι αλλο......επιφυλασσομαι για τη συνεχεια μου στο forum...θα δω....
Λεωνίδα μην ξενερώνεις φίλε με το φόρουμ! Όπως μπορεί όποιος θέλει θα σε βοηθήσει :) Φέτος πήρα και έριξα τα σκοπευτικά του Κενταύρου! Τα έριξα με fabarm titan και 3* μόνο τώρα στα περάσματα και στο σκοπευτήριο. Από την αρχή κατάλαβα δύο πράγματα, πόσο συγκεντρωτικά και πόσο μαλακά είναι! Με βόλεψε πολύ στις δεύτερες τουφεκιές. Τώρα για τον καιρό, τράβηξε σε νορμαλ υγρασίες έως 70%...με πολύ υγρασία δεν έχει δοκιμαστεί από εμένα! Τέλος, έχω ακούσει για τα silver ότι είναι καλά αλλά στο κρύο!! Ελπίζω να βοήθησα.

Δοκιμασε τα Fantom f32 και τα tordo csb-1 που μου αρεσαν παρα πολυ ειναι 32γρ και τιμη 6 και 5.80

αν και ειμαι ιδιογωμοτης και εχω αρκετα χρονια να χρησιμοποιησω φυσιγγια που δεν εχω γεμισει εγω εκανα μια παραγγελια απο τον ρουμελιωτη μιας και η τιμη ηταν εξαιρετικη για 32 γραμμαρια γομωση. δεν το μετανιωσα.. παρα πολυ καλο φυσιγγιο με φοβερα σκοτωματα σε αποστασεις 40+μετρων με σκαγια νουμερο 9 σου το συνιστω παρτο με κλειστα ματια. οποιον δεν του αρεσει το συγκεκριμενο πυρομαχικο τοτε απλα δεν ξερει να τουφεκαει σωστα!

Με κρύο κ υγρασία τα έχεις δοκιμάσει τα f32?? Σκέφτομαι για παραγγελία γι αυτό ρωτάω

Νομίζω Θοδωρή πως ο περισσότερος κόσμος εδώ μέσα άρχισε φέτος να τα δουλεύει επομένως δεν έχουμε δει κρύο ακόμα. Βέβαια θυμάμαι ότι ένα μέλος (μου διαφεύγει τώρα το ποιος) τα δουλεύει εδώ και καιρό. Η υγρασία με ενδιαφέρει και μένα γτ σε τέτοιες συνθήκες έχω γίνει πολλές φορές ρεζίλι με τραυματισμένα πουλιά και ξεπουπουλιάσματα.

.
οποιον δεν του αρεσει το συγκεκριμενο πυρομαχικο τοτε απλα δεν ξερει να τουφεκαει σωστα!
......................asking..asking..asking.

εγώ όμως λέω το εξής.
...... αν είχαμε όλοι τα ίδια γούστα , θα είχαμε σκοτωθεί για την ίδια γυναίκα.

αν και ειμαι ιδιογωμοτης και εχω αρκετα χρονια να χρησιμοποιησω φυσιγγια που δεν εχω γεμισει εγω εκανα μια παραγγελια απο τον ρουμελιωτη μιας και η τιμη ηταν εξαιρετικη για 32 γραμμαρια γομωση. δεν το μετανιωσα.. παρα πολυ καλο φυσιγγιο με φοβερα σκοτωματα σε αποστασεις 40+μετρων με σκαγια νουμερο 9 σου το συνιστω παρτο με κλειστα ματια. οποιον δεν του αρεσει το συγκεκριμενο πυρομαχικο τοτε απλα δεν ξερει να τουφεκαει σωστα!
Μεγάλο λάθος η συγκεκριμένη άποψη....τότε θα υπήρχε ένας τύπος φυσιγγίου!καλό θα ήταν να αποφεύγονται οι γενικεύσεις!

για υγρασία καλύτερα να έχουμε φυσίγγι με κατάλληλη πυρίτιδα, πολλές φορές βγαίνει λάθος συμπέρασμα και βγάζουμε σκάρτο ένα φυσίγγι που είναι αρκετά αξιόλογο γιατί δεν μας έκανε τα γούστα σε υγρασία

Θοδωρή τα F32 τα έχω δουλέψει με υγρασία τόση ώστε να γίνεται αντιληπτή και κρύο ,μια χαρά τράβαγαν,,,για παραπάνω υγρασία τώρα θέλω ενα φυσίγγι που να μου δίνει τα μέγιστα γιατί μετράω και την κάθε τουφεκιά μου,,,δεν θέλω ούτε να γεμίζω μολύβι το τόπο αλλά ούτε και να χάνω θήραμα

Δυστυχώς οι καιρικές συνθήκες διαφέρουν τρομακτικά από μέρος σε μέρος και συνεπώς το ίδιο και τα φυσίγγια. Ακούω για πολλά φυσίγγια που λέγονται καλά λόγια (και δεν το αμφισβητώ) αλλά εδώ στη Ρόδο έχουμε φάει επανειλημμένες φόλες. Ο λόγος είναι προφανής...η τεράστια υγρασία σε συνδυασμό πολλές φορές μάλιστα με ζέστη. Για τις πρωινές δροσιές με υγρασία και (95-100%) έχω καταλήξει με σειρά προτεραιότητας στα f2 classic kai sipe, ελάτε όμως που είναι ακριβά για τσίχλα..!
Αλήθεια το fantom me s4 ξέρετε αν είναι εξίσου αποτελεσματικό σε αυτές τις συνθήκες μιας και είναι φθηνότερο;
Με την ζέστη και υγρασία έχω καταλήξει ότι τόσο λιγότερα γραμμάρια τόσο το καλύτερο αν και αυτός δεν είναι ένας γενικός κανόνας. Επίσης να αναφέρω ότι όταν μιλάμε για κρύο εδώ μιλάμε για 5-12 βαθμούς άντε καμιά φορά λίγο παρακάτω, συνεπώς πολλά φυσίγγια που λέτε ότι κάνουν για πολύ κρύο δεν δουλεύουν. Όταν έχουμε βοριαδάκι και γενικά ψυχρό καιρό δεν υπάρχει ιδιαίτερο πρόβλημα και δουλεύουν αρκετές μάρκες.
Θα ήθελα πολύ να ακούσω τις απόψεις σας για το ποια φυσίγγια ταιριάζουν σε τέτοιες καιρικές συνθήκες με τιμές λογικές.
Υ.Γ Θα πρέπει να αναφέρω ότι λόγω νησιού δεν έχω την ευκαιρία να δοκιμάσω πολλές εταιρίες που εμπορεύονται από μόνες τους ή δεν τις δουλεύουν τα ντόπια μαγαζιά όπως ρουμελιώτης, fantom, κένταυρος κτλ.

Tι εγινε βρε παιδια??? τοσο δυσκολο ειναι αυτο που ρωταω??αφου αρκετοι τα χετε ριξει......
Φίλε του ρουμελιωτη τα έριξα φέτος στα περάσματα. Η παρτίδα που έριξα φοβερή,ακαριαία σκοτωματα με υγρασία και αργότερα όταν έβγαινε ο ήλιος.
Το μόνο που με προβληματίζει είναι ότι με τόσες αλλαγές σε κάλυκες και ποίος ξέρει τι άλλο, με τόσες παραγγελίες, αν θα καταφέρει να κρατήσει σταθερή ποιότητα. Ο καιρός θα δείξει.
Για τα Σπόρτινγκ του Κένταυρου εμένα δεν μου άρεσαν αν και έριξα μόνο ένα κουτί. Δεν θα τους δώσω άλλη ευκαιρία όμως, μόνο και μόνο γιατί η κάνη έμοιαζε με μπουρί σόμπας, πάρα πολύ κάπνα και υπολείμματα στη κάνη. Έβγαινε κάπνα και από το κλείστρο. Αυτά είδα εγώ, διαβάζοντας βέβαια θα δεις ότι για τον Κένταυρο πολλοί λένε τα καλύτερα, εγώ εκφράζω προσωπική άποψη.

φιλε τα συγκεκριμενα ριχτηκαν με πεντε διαφορετικα οπλα 2 διευρυμενου αυλου ενα ημιδιευρημενο και δυο με συμβατικο αυλο απο τρια διαφορετικα ατομα. ειχαν καλες κατανομες στον πινακα και ηταν πολυ αποτελεσματικα στο κυνηγι δεν μπορω να καταλαβω το λογο γιατι μπορει ενα τετοιο φυσιγγιο να μην αρεσει σε καποιον αλλο κυνηγο?μηπως καποια ατομα με της πρωτες αποτυχιες που θα εχουν βιαζονται να βρουν εξηλαστηριο θυμα και την πληρωνουν σχεδον παντα τα πυρομαχικα που κουβαλανε εκεινη την μερα?

Φίλε του ρουμελιωτη τα έριξα φέτος στα περάσματα. Η παρτίδα που έριξα φοβερή,ακαριαία σκοτωματα με υγρασία και αργότερα όταν έβγαινε ο ήλιος.
Το μόνο που με προβληματίζει είναι ότι με τόσες αλλαγές σε κάλυκες και ποίος ξέρει τι άλλο, με τόσες παραγγελίες, αν θα καταφέρει να κρατήσει σταθερή ποιότητα. Ο καιρός θα δείξει.
Για τα Σπόρτινγκ του Κένταυρου εμένα δεν μου άρεσαν αν και έριξα μόνο ένα κουτί. Δεν θα τους δώσω άλλη ευκαιρία όμως, μόνο και μόνο γιατί η κάνη έμοιαζε με μπουρί σόμπας, πάρα πολύ κάπνα και υπολείμματα στη κάνη. Έβγαινε κάπνα και από το κλείστρο. Αυτά είδα εγώ, διαβάζοντας βέβαια θα δεις ότι για τον Κένταυρο πολλοί λένε τα καλύτερα, εγώ εκφράζω προσωπική άποψη.
η καπνα που ειδες μεσα στην καννη του οπλου απο τα φυσιγγια του θεοθωριδη ειναι γιατι το φυσιγγιο δεν ειναι στημενο σωστα. θα πρεπει να γινει αλλαγη στο καψουλι με ενα πιο ισχυρο (maxam g-1000 688 cx2000) επισης και ο συγκεντρωτηρας πρεπει να αλλαξει με εναν σκληροτερο....ολες οι μονοβασικες πυριτιδες ανεξαρτητως εταιριας καιγονται καλυτερα με πολυ ισχυρα καψυλια και σκληρα βυσματα

φιλε τα συγκεκριμενα ριχτηκαν με πεντε διαφορετικα οπλα 2 διευρυμενου αυλου ενα ημιδιευρημενο και δυο με συμβατικο αυλο απο τρια διαφορετικα ατομα. ειχαν καλες κατανομες στον πινακα και ηταν πολυ αποτελεσματικα στο κυνηγι δεν μπορω να καταλαβω το λογο γιατι μπορει ενα τετοιο φυσιγγιο να μην αρεσει σε καποιον αλλο κυνηγο?μηπως καποια ατομα με της πρωτες αποτυχιες που θα εχουν βιαζονται να βρουν εξηλαστηριο θυμα και την πληρωνουν σχεδον παντα τα πυρομαχικα που κουβαλανε εκεινη την μερα?
Για ποια φυσίγγια λες;

Status
Not open for further replies.
Back