Πες μου ότι έριξες imperial του καρδαρά!καλησπερα καλη χρονια στην παρεα. . ερωτηση σημερα μολις εριξα μια τριαρα και πηγα να ξαναγεμησω ειδα το κλειστρο να πεταει φωτια για 2 δευτερολεπτα περιπου. . σε τι μπορει να ωφειλεται?
Πες μου ότι έριξες imperial του καρδαρά!καλησπερα καλη χρονια στην παρεα. . ερωτηση σημερα μολις εριξα μια τριαρα και πηγα να ξαναγεμησω ειδα το κλειστρο να πεταει φωτια για 2 δευτερολεπτα περιπου. . σε τι μπορει να ωφειλεται?
Αυτό μου συνέβαινε όταν τα φυσίγγια ήταν αδύναμα. Έδιναν την εντύπωση ότι ισα που επαρκουσε η πίεση να οπλίζει το όπλο και πολλές φορές τα αέρια έφταναν στα μάτια.καλησπερα καλη χρονια στην παρεα. . ερωτηση σημερα μολις εριξα μια τριαρα και πηγα να ξαναγεμησω ειδα το κλειστρο να πεταει φωτια για 2 δευτερολεπτα περιπου. . σε τι μπορει να ωφειλεται?
συμφωνο' οπως οταν εχουμε ενα φυσιγγιο ν 9 32 γραμμαρια ,εχει τον ιδιο κυκλο με ενα αλλο φυσιγγιο 32 γραμμαριων και αυτο σε νο 5Πιστεύω πως είναι λάθος να θεωρούμε πως ένα 28αρι δεν συγχωρεί και συγχωρεί ένα 32αρι. Αν κάνουμε εκτενείς δοκιμές σε πίνακα, θα δούμε ότι ο ωφελιμος κύκλος και στις δύο περιπτώσεις, δεν διαφέρει. Τα περισσότερα σκάγια από το 32αρι θα κινηθούν περισσότερο μακραινοντας και πυκνώνοντας την άτρακτο παρά θα δημιουργήσουν μεγαλύτερη ωφέλιμη περιφέρεια.
Μόνο στο ψυχολογικό κομμάτι βοηθάει τους περισσότερους.
Οχι όσα εχω ανοίξει ειναι με psb 1 και μαλιστα αρκετα χρονια γεμίζονται με ισπανικη πυριτιδα οπως ολα του τα φυσιγγιαΜήπως τα dorkas express 32 έχουν μπαρουτάκι drago...?
Και που ενοχλεί αυτο όταν ο καλυκας ειναι παλι cheddite και τα υλικα τα ιδια?η εξήγηση ειναι οτι ίσως του τελείωσαν οι μαύροι κι επειδη το 9αρι έχει ζήτηση έβαλε αυτους.το φυσιγγι ομως εχει ιδια αποδοση.εμενα δε μ ενοχλει.αλλοι αλλάζουν υλικα και δε το λενεΤι είν' πάλι τούτο...; Διαφορετικό χρώμα κάλυκα από νούμερο σε νούμερο σκαγιών στο ίδιο φυσίγγι...; Είναι "σοβαρά" πράματα αυτά βρε παιδιά, και μάλιστα για έναν μεγάλο και ιστορικό κατασκευαστή όπως η Δορκάδα...; .kkk.
Μάλλον μπαρουτι ακαυτη που άρπαξε στο τέλος.τορντο επετειακα
Αυτο ειναι το χειρωτερο να αλαζουν τα υλικα , το χρωμα και να αλαξει εαν ειναι τα ααλα το ιδιο εχουν ολα την ιδια αποδωσηΚαι που ενοχλεί αυτο όταν ο καλυκας ειναι παλι cheddite και τα υλικα τα ιδια?η εξήγηση ειναι οτι ίσως του τελείωσαν οι μαύροι κι επειδη το 9αρι έχει ζήτηση έβαλε αυτους.το φυσιγγι ομως εχει ιδια αποδοση.εμενα δε μ ενοχλει.αλλοι αλλάζουν υλικα και δε το λενε
Πανω σ αυτο που λες το ακριβό ειναι και φτηνο.πλεον εχω καταλήξει στον δορκα γιατι ο ναυπλιωτης τα έχει χαλάσει λιγο τα φυσιγγια του.μονο το sporting του παιρνω.αφού λοιπον υπάρχουν αυτοι με σφραγίδες cip δεν εχω λόγο να παιρνω απο αλλους οπως λες αμφιβόλου ποιότητας και οποίοι γεμίζουν φασον.ασε που με το εξπρες δεν εχω υπολείματα στη κανη και κανει και σωστη καυσηΣχετικά με αυτά που ακούω για σπασμένα όπλα τραυματισμούς κλπ επιβεβαιώνω πολλές φορές την επιλογή μου να αγοράζω Ελληνικα επώνυμα φυσίγγια, που και αποδοτικα είναι και δεν θα δημιουργησουν θεματα κυρίως σε μένα κι ύστερα στα όπλα μου που τα χω πληρώσει ακριβά. Λίγες φορές που έχω πάρει αμφιβόλου ποιότητας φυσίγγια το μετάνιωσα είτε με το να κυνηγάω τα πουλιά τραυματισμένα είτε να τρίβω τα μάτια μου από τα αέρια από το κλειστρο. Το φθηνό δεν είναι πάντα φθηνό...
Το ψιλοτερο σκαγι παντα εχει λιγη μεγαλυτερη διασπορα απο τα χοντρα σκαγια του ιδιου φυσιγγιου,αυτο που προσφερουν τα περισσοτερα σκαγια στα ψιλα νουμερα ειναι λιγο μεγαλυτερη ατρακτο σκαγιων,γι' αυτο κ διορθωνουν λιγο τα σκοπευτικα λαθη,αν ριξουμε σε κινουμενο στοχο-χαρτονι,τοτε θα δουμε την διαφορα απο τα 24-28gr που εχουν τα 32αρια,δηλαδη τα 32gr εχουν σαν αποτυπωση στοχου λιγο μεγαλυτερη ουρα,ποτε στις μεγαλες γομωσεις δεν φτανουν ολα τα σκαγια στο ιδιο χρονο στον στοχο τους, οπως φαινονται μεζεμενα στο σταθερο χαρτονι,για δοκιμη κατανομης η καλυτερη μεθοδος δοκιμης θα ηταν 1 κινουμενο χαρτονι στην ταχυτητα του θηραματος,αλλα αυτο πολυ δυσκολο εως αδυνατο,συμφωνο' οπως οταν εχουμε ενα φυσιγγιο ν 9 32 γραμμαρια ,εχει τον ιδιο κυκλο με ενα αλλο φυσιγγιο 32 γραμμαριων και αυτο σε νο 5
αλλα το νο5 θα εχει αρεοτερα σκαγια στον κυκλο ,και γιαυτο το νο 5 πρεπει να εχει στοχο μεγαλυτερα θυραματα ' δηλαδη δεν μπορουμε να κυνηγαμε την τσιχλα με νο 5 γιατι κανει κενα και μπωρει η τσιχλα να περασει μεσα απο τα κενα λογο μικρου ογκου πουλιου χωρης να παρει ουτε ενα σκαγι , πραγμα που δεν γηνετε σε μεγαλητερα θυραματα στην ιδια αποσταση
συμφωνο' οπως οταν εχουμε ενα φυσιγγιο ν 9 32 γραμμαρια ,εχει τον ιδιο κυκλο με ενα αλλο φυσιγγιο 32 γραμμαριων και αυτο σε νο 5
αλλα το νο5 θα εχει αρεοτερα σκαγια στον κυκλο ,και γιαυτο το νο 5 πρεπει να εχει στοχο μεγαλυτερα θυραματα ' δηλαδη δεν μπορουμε να κυνηγαμε την τσιχλα με νο 5 γιατι κανει κενα και μπωρει η τσιχλα να περασει μεσα απο τα κενα λογο μικρου ογκου πουλιου χωρης να παρει ουτε ενα σκαγι , πραγμα που δεν γηνετε σε μεγαλητερα θυραματα στην ιδια αποσταση
Και που ενοχλεί αυτο όταν ο καλυκας ειναι παλι cheddite και τα υλικα τα ιδια?η εξήγηση ειναι οτι ίσως του τελείωσαν οι μαύροι κι επειδη το 9αρι έχει ζήτηση έβαλε αυτους.το φυσιγγι ομως εχει ιδια αποδοση.εμενα δε μ ενοχλει.αλλοι αλλάζουν υλικα και δε το λενε
Μάλλον μπαρουτι ακαυτη που άρπαξε στο τέλος.
Το ψιλοτερο σκαγι παντα εχει λιγη μεγαλυτερη διασπορα απο τα χοντρα σκαγια του ιδιου φυσιγγιου,αυτο που προσφερουν τα περισσοτερα σκαγια στα ψιλα νουμερα ειναι λιγο μεγαλυτερη ατρακτο σκαγιων,γι' αυτο κ διορθωνουν λιγο τα σκοπευτικα λαθη,αν ριξουμε σε κινουμενο στοχο-χαρτονι,τοτε θα δουμε την διαφορα απο τα 24-28gr που εχουν τα 32αρια,δηλαδη τα 32gr εχουν σαν αποτυπωση στοχου λιγο μεγαλυτερη ουρα,ποτε στις μεγαλες γομωσεις δεν φτανουν ολα τα σκαγια στο ιδιο χρονο στον στοχο τους, οπως φαινονται μεζεμενα στο σταθερο χαρτονι,για δοκιμη κατανομης η καλυτερη μεθοδος δοκιμης θα ηταν 1 κινουμενο χαρτονι στην ταχυτητα του θηραματος,αλλα αυτο πολυ δυσκολο εως αδυνατο,
Πολυ καλά καλυστη τιμήΜέρα δεν έχω δει ποτέ φλόγα..τώρα,στο σούρουπο,ξημερωμα στης μαύρες γίνεται πιο ορατό το φαινόμενο..όχι πάντα βέβαια..
Ίσως να καθυστερεί η ανάφλεξη της πυρίτιδας,γιατί θυμαμε σε παρόμοια περιπτωση είχα βρει άκαυτη στην κάννη..
Βρήκα σήμερα σε μαγαζί δυο τελευταία κουτάκια nsi ns -20 μαλλινη 28γρ ν8 κ 7 1/2 στα 5€ γιατί είχαν αρπάξει οξείδωση σε μορφής σκόνης(αναιπαισθητη..)ότι πρέπει για το δίκαννο..θα δούμε κ στην πραξη..