Φυσίγγια για τσίχλες - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Και μην ξεχνάτε, όπως προανέφερα, ότι τα 24άρια και τα 28άρια φυσίγγια παρουσιάζουν πιο ομαλές και ποιοτικές κατανομές απ' ό,τι τα 32άρια και βάλε...!!! Δεν είναι τυχαία οι σκοπευτικές και αγωνιστικές γομώσεις σ' αυτά τα βάρη...!!!

Τα 24γρ και τα 28 γρ στα σκοπευτικά έγιναν για να "δυσκολέψει" το αποτέλεσμα. ( λιγότερα σκάγια - λιγότερες πιθανότητες επιτυχίας )
Από την άλλη όμως οι βιομηχανίες ( και οι σοβαρές βιοτεχνίες ) επειδή ακριβώς οι "απαιτήσεις" των σκοπευτών είναι πολύ υψηλές ( εκεί για ένα πιάτο χάνεις τον αγώνα ) προσέχουν πάρα πολύ την ποιότητα και τις προδιαγραφές.
Και επιπλέον έχουν κατά τεκμήριο μεγαλύτερη συγκέντρωση για να αποφεύγουν τα " κενά " στον κύκλο τουφεκιάς. Επίσης έχουν και λίγο μεγαλύτερες ταχύτητες λόγω μικρότερης μάζας - γρ.
Αν οι σκοπευτές αποφασίσουν ότι κάποιο σκοπευτικό δεν είναι καλό , η ζημιά για την εταιρεία είναι τεράστια , γιατί οι σκοπευτές "ρίχνουν" πολλές χιλιάδες φυσίγγια κάθε χρόνο και η κατανάλωση δεν έχει καμμία σχέση με τις καταναλώσεις των κυνηγών.

Τώρα για εμάς τους κυνηγούς , ειδικά σε μικρά θηράματα , είναι εξαιρετική λύση με μία και μόνο μία προυπόθεση.

Να είμαστε "σωστοί" στη σκόπευσή μας , γιατί δεν συγχωρούν λάθη.

Αν ένα τραποφύσιγγο μπορεί να " σπάσει " ένα οριζόντιο πιατάκι στα 35-40-45 μέτρα με επιφάνεια "φλέντζα" , την τσίχλα και το τρυγόνι τα "καπνίζει" για πλάκα.

Αλλά είπαμε , πρέπει να είμαστε ΚΕΝΤΡΟ.

Παιδες εχει καποιος δοκιμασει τα sporting του ρουμελιωτη; επισης εχετε δει διαφορες στα 32αρια του πατρινου με την ισπανικη σε σχεση με τα αντιστοιχα του φαντομ; τελος, εχει καποιος αποψη για τα οσκαρ με την γκρανιουλαρ;

Τα 24γρ και τα 28 γρ στα σκοπευτικά έγιναν για να "δυσκολέψει" το αποτέλεσμα. ( λιγότερα σκάγια - λιγότερες πιθανότητες επιτυχίας )
Από την άλλη όμως οι βιομηχανίες ( και οι σοβαρές βιοτεχνίες ) επειδή ακριβώς οι "απαιτήσεις" των σκοπευτών είναι πολύ υψηλές ( εκεί για ένα πιάτο χάνεις τον αγώνα ) προσέχουν πάρα πολύ την ποιότητα και τις προδιαγραφές.
Και επιπλέον έχουν κατά τεκμήριο μεγαλύτερη συγκέντρωση για να αποφεύγουν τα " κενά " στον κύκλο τουφεκιάς. Επίσης έχουν και λίγο μεγαλύτερες ταχύτητες λόγω μικρότερης μάζας - γρ.
Αν οι σκοπευτές αποφασίσουν ότι κάποιο σκοπευτικό δεν είναι καλό , η ζημιά για την εταιρεία είναι τεράστια , γιατί οι σκοπευτές "ρίχνουν" πολλές χιλιάδες φυσίγγια κάθε χρόνο και η κατανάλωση δεν έχει καμμία σχέση με τις καταναλώσεις των κυνηγών.

Τώρα για εμάς τους κυνηγούς , ειδικά σε μικρά θηράματα , είναι εξαιρετική λύση με μία και μόνο μία προυπόθεση.

Να είμαστε "σωστοί" στη σκόπευσή μας , γιατί δεν συγχωρούν λάθη.

Αν ένα τραποφύσιγγο μπορεί να " σπάσει " ένα οριζόντιο πιατάκι στα 35-40-45 μέτρα με επιφάνεια "φλέντζα" , την τσίχλα και το τρυγόνι τα "καπνίζει" για πλάκα.

Αλλά είπαμε , πρέπει να είμαστε ΚΕΝΤΡΟ.

Συγχαρητήρια αγαπητέ Γιώργο! Τα γράφεις πολύ ωραία για τις σκοπευτικές γομώσεις! Συμφωνώ απολύτως με τα γραφόμενά σου! Αυτή είναι η πραγματικότητα! .well done..shake hands.

Και ο Κύργιας αν δεν κάνω λάθος έχει πιστοποίηση.
Kαι ο κυργιας..

Ναι παιδιά, έχετε δίκιο! Τον Κύργια τον παρέλειψα... Έχει κι αυτός CIP από την ουγγρική (εάν δεν λαθεύω) Τράπεζα Δοκιμών!

Πιστεύω πως είναι λάθος να θεωρούμε πως ένα 28αρι δεν συγχωρεί και συγχωρεί ένα 32αρι. Αν κάνουμε εκτενείς δοκιμές σε πίνακα, θα δούμε ότι ο ωφελιμος κύκλος και στις δύο περιπτώσεις, δεν διαφέρει. Τα περισσότερα σκάγια από το 32αρι θα κινηθούν περισσότερο μακραινοντας και πυκνώνοντας την άτρακτο παρά θα δημιουργήσουν μεγαλύτερη ωφέλιμη περιφέρεια.
Μόνο στο ψυχολογικό κομμάτι βοηθάει τους περισσότερους.

Πιστεύω πως είναι λάθος να θεωρούμε πως ένα 28αρι δεν συγχωρεί και συγχωρεί ένα 32αρι. Αν κάνουμε εκτενείς δοκιμές σε πίνακα, θα δούμε ότι ο ωφελιμος κύκλος και στις δύο περιπτώσεις, δεν διαφέρει. Τα περισσότερα σκάγια από το 32αρι θα κινηθούν περισσότερο μακραινοντας και πυκνώνοντας την άτρακτο παρά θα δημιουργήσουν μεγαλύτερη ωφέλιμη περιφέρεια.

Με βρίσκεις απολύτως σύμφωνο Γιώργο!!! Έχεις απόλυτο δίκιο, έτσι είναι...!
(Τα δικά σου γραφόμενα, θωρώ πως έρχονται να συμπληρώσουν τα γραφόμενα του "george s k" λίγο πιο πάνω, και το θέμα μάλλον καλύφθηκε...)

Δεν θα αναφερθώ για το περιστατικό γιατί δεν γνωρίζω τι ακριβώς έγινε κ πως,και ουτε ποιος ηταν ο κατασκευαστης..
Ειναι γεγονος η κρίση η ακόμη κ η τσιγκουνιά για κάποιους αλλους,μας ανάγκασε να ψάχνουμε το φθηνότερο φυσίγγι αγνοώντας καποια βασικα που εχουν να κανουν με την ασφάλεια μας..Ειναι πολυ σημαντικο ο κατασκευαστης να εχει κανονακι δοκιμων..Δεν γνωριζω ποσοι ειναι οι μικροι κατασκευαστες που διαθετουν κατι τετοιο κ τι ελεγχους κανουν στα προιοντα τους πριν τα ωθησουν στην αγορα,κ αν γινεται σωστη συντηρηση των μηχανων γομωσεις ..Για αυτο αλλωστε υπαρχουν κ οι προδιαγραφες cip..
Με τα παραπανω δεν σημαινει οτι ο καθε μικρος κατασκευαστης ειναι αναξιοπιστος προς θεου..
Αλλα νομιζω οτι ολοι οι μεγαλοι κατασκευαστες ειναι πιο προσεκτικοι ως προς την ασφαλεια..
Αληθεια εχετε ποτε για καποιο "ατυχημα"απο καταξιωμενες εταιριες του χωρου??
Ισως ηρθε η ωρα να δουμε διαφορετικα τα πραγματα..Γιατι μια φορα θα τυχει..και ενα σπασμενο οπλο ειναι το λιγοτερο κακο..
Γι αυτο λοιπον ας πληρώνω το φυσιγγακι του δορκα 6,50 αλλα ας εχω το κεφαλι μου ησυχο.φτηνό φυσιγγι σημαίνει φτηνός καλυκας και οπωσδήποτε και κάπου αλλου οικονομια

Αυτό που έχω παρατηρήσει ( και στο κυνήγι αλλά και στις δοκιμές σε χαρτί σε διάφορες αποστάσεις ) με τα 32 γρ.και ψιλά σκάγια ( νο 9 και νο 10 ) είναι ότι με κλειστά τσοκ δημιουργείται ένα "στρίμωγμα¨( αδόκιμος ίσως όρος ) ίσως από τον πολύ μεγάλο αριθμό σκαγιών το οποίο έχει σαν αποτέλεσμα,
1. πολλά ανεμόσκαγα
2. σε απόσταση πάνω από 30 μ. δυσανάλογα πολλά κενά στη τουφεκιά.
Αν χρησιμοποιήσεις ανοικτό τσοκ , η κατάσταση βελτιώνεται αλλά παραμένει το πρόβλημα στην μακρυνή τουφεκιά ( λογικά πλέον λόγω του ανοικτού τσοκ )

Με τα σκοπευτικά βλέπω ότι οι κατανομές διατηρούν μία "λογική" ανεξαρτήτως απόστασης και τελικά στις μακρυνές τουφεκιές 35μ και μετά , έχουν καλλίτερα αποτελέσματα , τουλάχιστον σε εμένα. ( σημ. κυνηγάω με σκοπευτικό ποζέ , δεν ξέρω αν επηρεάζει αυτό ).
Για να έχω περίπου τα ίδια αποτελέσματα με τα σκοπευτικά , στα 32γρ βάζω νο 7.

Εγώ λοιπόν αν κυνηγάω περιμένοντας κοντινές τουφεκιές ( μαύρες - περπατητό - κ.λ.π ) βάζω 32 γρ. νο 9 και 4*/5* , ενώ αν περιμένω πιό μακρυνές τουφεκιές ( καρτέρι ) βάζω σκοπευτικά και 2*/3*. ( trap 24γρ νο 7 1/2 στη πάνω sporting 28 γρ νο8 στη κάτω )

Στην πρώτη περίπτωση θα χάσω κατά κανόνα τις μακρυνές τουφεκιές ( που συνειδητά πλέον τις αποφεύγω ) ,
στη δεύτερη θα χάσω αυτές που σου "παίρνουν" το καπέλο , που δεν τις αποφεύγω και όταν πάρω καμμία γίνεται .... κιμάς.

Όλα αυτά είναι δικές μου παρατηρήσεις και δεν σημαίνει ότι είναι και σωστές αλλά όπως λέει και ο φίλος altair Lusso......... ψυχολογικά με ανεβάζει ;););)

@evripidis302 τι χρώμα έχουν οι κάλυκες φέτος στα express32 που έχετε αγοράσει; προχτές του φίλου μου είχαν το πρασινολαδί σκούρο, που είχαν και τα παλιά Άριστον. σαν εμφάνιση είναι πολύ πιο ωραίοι έτσι θεωρώ και μακάρι να τα συνεχίσει

@evripidis302 τι χρώμα έχουν οι κάλυκες φέτος στα express32 που έχετε αγοράσει; προχτές του φίλου μου είχαν το πρασινολαδί σκούρο, που είχαν και τα παλιά Άριστον. σαν εμφάνιση είναι πολύ πιο ωραίοι έτσι θεωρώ και μακάρι να τα συνεχίσει
Γιατρε τωρα τους άλλαξε σ αυτους που λες αλλά ειναι παλι cheddite και τα υλικα μεσα τα ιδια.μονο στα 9 αρια προς το παρον.8αρια και 7αρια ειναι μαυροι

Γιατρε τωρα τους άλλαξε σ αυτους που λες αλλά ειναι παλι cheddite και τα υλικα μεσα τα ιδια.μονο στα 9 αρια προς το παρον.8αρια και 7αρια ειναι μαυροι
Ναι 9αρια έριχνε και ο φίλος μου, ανταλλάξαμε 6-7 και πήρα και εγώ για δοκιμή ;)

Το Express είναι από τα λίγα φυσίγγια μεγάλων εταιριών που και ποιοτικά είναι και τα βρίσκω κάτω από 7 Ευρώ (6,80).
Και μάλλον αυτά θα ρίχνω μέχρι τέλους της περιόδου.
Ήταν να κάνω παραγγελία ή από Ρουμελιώτη ή από Fantom αλλά λόγο μη επάρκειας θηραμάτων θα το μεταθέσω από την νέα σεζόν.
Θα πορευτώ τώρα ένα ένα κουτί.

μονο στα 9 αρια προς το παρον.8αρια και 7αρια ειναι μαυροι

Τι είν' πάλι τούτο...; Διαφορετικό χρώμα κάλυκα από νούμερο σε νούμερο σκαγιών στο ίδιο φυσίγγι...; Είναι "σοβαρά" πράματα αυτά βρε παιδιά, και μάλιστα για έναν μεγάλο και ιστορικό κατασκευαστή όπως η Δορκάδα...; .kkk.

Σχετικά με αυτά που ακούω για σπασμένα όπλα τραυματισμούς κλπ επιβεβαιώνω πολλές φορές την επιλογή μου να αγοράζω Ελληνικα επώνυμα φυσίγγια, που και αποδοτικα είναι και δεν θα δημιουργησουν θεματα κυρίως σε μένα κι ύστερα στα όπλα μου που τα χω πληρώσει ακριβά. Λίγες φορές που έχω πάρει αμφιβόλου ποιότητας φυσίγγια το μετάνιωσα είτε με το να κυνηγάω τα πουλιά τραυματισμένα είτε να τρίβω τα μάτια μου από τα αέρια από το κλειστρο. Το φθηνό δεν είναι πάντα φθηνό...

Status
Not open for further replies.
Back