Φυσίγγια για τσίχλες - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Δεν κατάλαβα.
Μιας που είσαι Μεσσηνιος τα φυσίγγια concord του Κουτουμανου με 33 γρ σκάγια πρέπει να τα ξέρεις.
Αν μου πεις ότι έχεις επιτυχίες με αυτό το φυσσιγγι σε θερμοκρασίες άνω των 14_15 βαθμών Εγώ δεν θα ξαναβγαλω άδεια και θα το ρίξω στο ψάρεμα.
Ύ.Γ το παραπάνω φυσίγγια είναι ιδανικό για θερμοκρασίες κάτω των 10 βαθμών. Όλα τα πουλιά ξερά χωρίς αίμα.
ΤΑ concord τα εριχνα πανω απο 10 χρονια αποκλειστικα στην τσιχλα....Παλιοτερα πριν το 2009 τα γεμιζε 1.75 mb απο το 2009 και μετα 1,70mb
Δεν εχω ριξει καλυτερο σε παγωνιες...Ειναι αρκετα δυνατο με ζεστη απλα κουδουνιζει το κεφαλι σου.Δεν τα εβαζα ποτε με καλο καιρο κυριως λογω της δυνατης ντουφεκιας...

Φιλε λευτερη εγω εριξα στις περδικες φετος καμποσα απο αυτα τα μαυρα που λες τα 33αρια με ΜΒ32 δε ξερω αν μου στειλε πιο ελαφρια γομωση παντως απο σεπτεμβρη μεχρι και νοεμβρη εδω στο νησι μια χαρα κοβανε πολυ καθαρα σκοτωματα το ειχα γραψει αν θυμαμαι καλα εδω στο φορουμ στο τοπικ αποψεις φυσιγγιων

Έτσι είναι Παναγιώτη!!! Μια χαρά φυσίγγι είναι κι αυτό!!! Μην λαμβάνεις υπόψιν τις "υπερβολές" του "κυνηγετικού καφενείου"...!!! Έχουν γραφτεί, γενικότερα, "σημεία και τέρατα"...!!!

Last edited:
Στο επόμενο σημείο απλά τράβαγα το όπλο 20-30 πόντους περισσότερο από ότι είχα μάθει να κάνω με τα "δικά" μου φυσίγγια και τα πουλιά ξεκίνησαν να πέφτουν κεραυνοβολημένα.

Γιώργο, όταν απλά εφαρμόζεις τη σωστή και κατάλληλη προσκόπευση/σκόπευση, τα πουλιά είναι πάντα δικά σου...!!! Δεν φταίνε τα φυσίγγια από μόνα τους...!!! Είναι κι αυτός που είναι "πίσω από το όπλο"...!!!

Γιώργο, όταν απλά εφαρμόζεις τη σωστή και κατάλληλη προσκόπευση/σκόπευση, τα πουλιά είναι πάντα δικά σου...!!! Δεν φταίνε τα φυσίγγια από μόνα τους...!!! Είναι κι αυτός που είναι "πίσω από το όπλο"...!!!
Γι'αυτό λέω ότι το φυσιγγι πρέπει να κρίνεται μόνο αν φτάσουν τα σκάγια πάνω στο πουλί....:)
Αυτό δεν φαίνεται τόσο στην τσίχλα, όσο σε άλλα κυνήγια.

Ενδέχεται, αγαπητέ, με τη μάλλινη τάπα και με το ενδεδειγμένο τσοκ και Νο σκαγιών, η περιφέρεια της κατανομής να είναι ελαφρώς πιο ομαλή καιδείξει, τερη, απ' ό,τι είναι από φυσίγγι με συγκεντρωτήρα...
Στα φυσίγγια με μάλλινη τάπα από την άλλη, ολόκληρη η στήλη των σκαγιών είναι εκτεθειμένη στις τριβές με το εσωτερικό της κάννης και του τσοκ...! Κατ' αυτόν τον τρόπο σίγουρα βγαίνουν μερικά σκάγια (τα πιο εξωτερικά της στήλης) τσαλακωμένα από τη μπούκα, με αρνητικό επακόλουθο στην ποιότητα της κατανομής...!
Συγνώμη αλλά υπάρχει αντίφαση στα γραφόμενά σου, τελικά έχει πυκνότερη κατανομή και ομαλότερη η μάλλινη τάπα;η όχι λόγο των τριβών στην κάννη;
Μια δοκιμή θα σου δείξει, αλλά με φυσίγγια ιδιογόμωσης!!

Last edited:
Γι'αυτό λέω ότι το φυσιγγι πρέπει να κρίνεται μόνο αν φτάσουν τα σκάγια πάνω στο πουλί....:)
Αυτό δεν φαίνεται τόσο στην τσίχλα, όσο σε άλλα κυνήγια.
Φαίνεται κ στην τσίχλα κ πολύ μάλιστα .
Ανοίγει φτερό αφήνωντας πούπουλα ,κόβει ταχύτητα αλλά συνεχίζει ταλαντευόμενη ..
Αυτό αφορά αδύνατο φυσίγγι .Σε περίπτωση overkill ,διαμπερούς δλδ πολλές φορές ο κυνηγός πιστεύει ότι αστόχησε κ βλέπωντας το πουλί να απομακρύνεται κανονικά σε κάποια απόσταση το βλέπει να διπλώνει κ να πέφτει βρίσκοντας το ΠΑΝΤΑ ψόφιο ..

τελικά έχει πυκνότερη κατανομή και ομαλότερη η μάλλινη τάπα;η όχι λόγο των τριβών στην κάννη;
Μια δοκιμή θα σου δείξει, αλλά με φυσίγγια ιδιογόμωσης!!

Κοίτα φίλε Gagarin, για να ξεκαθαρίσω την άποψή μου:
θεωρητικά (γιατί δοκιμή στο χαρτόνι δεν έχω κάνει), τα φυσίγγια με μάλλινη τάπα παρουσιάζουν μια πιο ανοικτή κατανομή, με μεγαλύτερη διασπορά και μικρότερη συγκέντρωση στον κύκλο των 76cm, απ' ό,τι τα φυσίγγια με συγκεντρωτήρα, ρίχνοντάς τα πάντα με τον ίδιο βαθμό τσοκ... Αυτό οφείλεται (κυρίως) στην έλλειψη προστατευτικού κυαθίου για τα σκάγια (πάντα στα φυσίγγια με μαλλινόταπα) και, συνεπακόλουθα, στην παραμόρφωση των σκαγιών που βρίσκονται εξωτερικά της στήλης...
Για μένα, το ανωτέρω φαινόμενο αντισταθμίζεται και "γιατρεύεται" εάν, ρίχνοντας φυσίγγια με μαλλινόταπα, σφίγγω κατά ένα βαθμό περισσότερο το τσοκ μου, συγκριτικά μ' αυτό που θα χρησιμοποιούσα εάν έριχνα φυσίγγια με συγκεντρωτήρα... Δηλαδή π.χ., εάν κυνηγάω, κανονικά, τις τσίχλες με τσοκ βελτιωμένο κύλινδρο και φυσίγγια με συγκεντρωτήρα, όταν θα επιλέξω φυσίγγια με μάλλινη τάπα θα αντικαταστήσω τον βελτιωμένο κύλινδρο με το μισό τσοκ, για να έχω πάνω - κάτω παρόμοιο αποτέλεσμα στην συγκέντρωση και διασπορά της κατανομής στον κύκλο των 76cm (με κέντρο του κύκλου αυτού, πάντα το πιο πυκνό σε σκάγια σημείο της τουφεκιάς, και όχι εκεί που σημαδέψαμε)...
Τέλος, όσον αφορά στην "ομαλότητα" ή ποιότητα της κατανομής των φυσιγγίων με μάλλινη τάπα, σε σύγκριση με τα φυσίγγια με συγκεντρωτήρα, και ειδικά, όσον αφορά στην ομαλότητα της περιφέρειας της κατανομής, αυτό θα το δείξει μόνο η πρακτική, συγκριτική δοκιμή στο χαρτόνι... Δεν είμαι καθόλου σίγουρος... Γι' αυτό κι έγραψα "ενδέχεται" στο προηγούμενο, σχετικό μου post... Aλλά, ωστόσο, πάλι με βάση τη θεωρία, θαρρώ πως τα φυσίγγια με συγκεντρωτήρα θα παρουσιάζουν (συν όλων των άλλων που προαναφέρθηκαν) και πιο ομαλή/ποιοτική κατανομή, τόσο στο κέντρο τους, όσο και στην περιφέρειά τους, διότι, λόγω του (προστατευτικού για τα σκάγια) συγκεντρωτήρα, θα έχουν πολύ λιγότερα "τσαλακωμένα" σκάγια, απ' ό,τι τα φυσίγγια με μάλλινη...

Last edited:
Σε αυτο που διαβασα παραπανω , σκευτηκα να φτιαξω , ενα φυσιγγιο με τα δυο βυσματα , και συγκεντωτηρα , και μαληνη ταπα , και εξηγω τον τροπο , θα κοψω σε ενα συγκεντρωηρα το αμορτησερ , και θα βαλω πανω στην πυρητηδα την φουστα του συγκεντρωτηρα , μετα πανω θα βαλω μαληνη ταπα , και πανω της θα βαλω το ποτηρακι του συγκεντωτηρα , ετσυ θα εχω δυο σε ενα ,

Σε αυτο που διαβασα παραπανω , σκευτηκα να φτιαξω , ενα φυσιγγιο με τα δυο βυσματα , και συγκεντωτηρα , και μαληνη ταπα , και εξηγω τον τροπο , θα κοψω σε ενα συγκεντρωηρα το αμορτησερ , και θα βαλω πανω στην πυρητηδα την φουστα του συγκεντρωτηρα , μετα πανω θα βαλω μαληνη ταπα , και πανω της θα βαλω το ποτηρακι του συγκεντωτηρα , ετσυ θα εχω δυο σε ενα ,
Έτσι είναι το superfelt 34 γραμμάρια και είναι θάνατος.... Θα δω αν έχω κανένα να στο σφάξω

Ετσυ ηταν φτιαγμενα για εκλεκτα θυραμτα καπια φυσιγγια του στοκα σε κουτι των 10 ρελιαστα , και με σκαγια 2 διαφορετηκων νουμερων , και μαληστα το ενα νουμερο ηταν επιχαλκομενα

...Τα θυμάμαι Νίκο αυτά τα συγκεκριμένα φουσέκια του μακαρίτη του Στόκα...! Και μάλιστα, ήταν και γεμισμένα ένα - ένα στο χέρι...! Είχα ρίξει καμιά δεκαριά τέτοια παλιά σε μπασιματιάρες φάσσες, και ακόμα θυμάμαι έναν πετυχημένο ντουμπλέ σε ένα εισερχόμενο κοπαδάκι...! Τι μου θύμισες...;

Αλήθεια... τα φυσίγγια stokas έχουν σταματήσει...; Παλιά επίσης, είχα ρίξει και πάαααααρα πολλά τσιχλοφούσεκά του και είχα μείνει ικανοποιημένος...! Κατ' εμέ, είχε ποιότητα σε πολύ καλές τιμές...!

Το εχω δοκιμάσει στο παρελθόν. Εντυπωσιακό στην όψη αποτέλεσμα αλλα οχι καμια τρελή διαφορά στην πράξη σε σχέση με τον απλό συγκεντρωτηρα. Εξακολουθώ να πιστεύω οτι τα ελεύθερα απο ποτηράκι σκάγια δίνουν πολυ όμορφο αποτέλεσμα, είτε σε μορφή μεσοταπας είτε μαλλινης.

Tη διαφορα την κανη η χρηση της μαλλινης ως βυσμα. Αν την χρησιμοποιησουμε σαν αμορτισερ και μονο, το φυσιγγι θα συμπεριφερθει ως ενα φυσιγγι με πλαστικο βυσμα. Η μονη βελτιωση ισως, θα ειναι το οτι η βυσματωση θα ειναι σε 3 κομματια, οποτε δεν θα εχουμε το φαινομενο να αναποδογυρισει και να χαλασει την κατανομη.

Αν,η μαλλινοταπα ή η fiber μπει στη θεση του αμορτισερ,θα κάνει αυτο που λεει ο Βικ.
Θα εχουμε ,στην ουσια,ενα σκληρο πλαστικο βυσμα.
Καλο ειναι,οταν και αν χρησιμοποιουμε το ποτηρι του κυαθιου,να αφαιρουμε και τον πατο.
Αυτο,για να μηδενισουμε την περιπτωση αναποδογυρισματος και συμπεριφορας ως μονοβολο!

Status
Not open for further replies.
Back